Marţi, 13 (a doua oară)

surse: adevarul.ro, acvaria.com

Marţi este în mod tradiţional a doua zi a săptămânii (pentru ţările în care săptămâna începe lunea), care cade între zilele de luni şi miercuri.

Etimologie: Martis dies (latină) = Ziua zeului roman (al războiului) Mars.

Marţi, 13, două semne rele care, alăturate, dau fiori multora. Superstiţioşi sau nu, nu se poate că această dată să treacă neobservată!

De ce creează probleme cele două semne puse alături? Pentru că ambele, separat, au conotaţia lor negativă.

marti13b.jpg

Multe popoare consideră numărul 13 ca fiind blestemat. Se zice că numărul 13 este considerat aducător de nenorociri şi pentru că, la Cina cea de taină, au stat la masă 13 persoane, cei 12 apostoli şi Iisus, înainte ca Mântuitorul să fie crucificat. Puţini oameni au curajul să cheme la masă 13 musafiri.

În mitologia scandinavă, se spune că 12 zei s-au adunat la o sărbătoare atunci când un al treisprezecelea zeu, Loke, a venit şi el. Se zice că Loke l-a omorât, după masă, pe Balder, cel mai iubit dintre zei...

În multe ţări 13 este evitat pentru a desemna numărul străzii, al etajului, al apartamentului, al casei etc, preferând varianta 12 bis celei de 13. Se spune, de asemenea, că dacă numele persoanei conţine, în total, 13 litere, persoana nu este dintre cele mai norocoase...

moartea13.jpgNumărul 13 este, în Tarot – o artă divinatorie străveche - cartea denumită Moartea XIII, o arcană majoră ce conţine un avertisment negativ.

Adeseori, vedem într-un film, în momentul culminant, un magician care întoarce o carte şi de ce oare, aproape de fiecare dată, este Moartea XIII? Nu pentru că ar anunţa neapărat o crimă, un deces sau alte evenimente tragice, ci pentru că imaginea conţinută pe această carte dă fiori: un schelet călare, îmbrăcat în armură, cu un steag negru, călcând peste cadavre sau peste muribunzi – regi, episcopi, copii, femei - cerând îndurare, totul pe fondul unui peisaj peste care soarele apune după creşte.

Cavalerul morţii trece peste toţi fără să-i pese de nimeni, ca semn al implacabilităţii morţii, a destinului care ţi-e scris indiferent cine eşti – copil, femeie, rege, cerşetor. Acesta este simbolul care a generat, ulterior, legenda numărului 13 ca fiind aducător de ghinion. Moartea XIII nu este neapărat, arcana majoră cu simbolistica cea mai întunecată a Tarotului, dar este, probabil, cea mai vestită carte din întregul pachet de cărţi, ce provoacă teamă prin imagine şi simbolistică.

Ziua de marţi este considerată, alături de ziua de sâmbătă, ca fiind o zi cu trei ceasuri rele. Nimic magic la mijloc, ci totul provine de la o regulă folosită în astrologia orară, una din ramurile astrologiei generale.

Se ştie că fiecare zi este împărţită în 24 de ore, numai că în astrologie, lungimea orelor – denumite „ore planetare” - nu este aceeaşi cu cea deja cunoscută de 60 de minute şi nu fiecare zi începe cu aceeaşi oră. Nu vă gândiţi la un ceas obişnuit care arată orele şi minutele, ci la un ceas special, care nu arată cifre, ci planete. Ziua – între răsărit şi apus – şi noaptea – intervalul orar de la apus la răsărit – sunt împărţite în câte 12 ore egale ca lungime, dar pentru că ziua şi noaptea au lungimi diferite pe parcursul anului – doar la echinocţii fiind perfect egale – cele 12 ore au, aşadar, dimensiuni diferite.

De exemplu, vara, ora planetară diurnă este mai lungă decât iarna, iar ora planetară nocturnă este mai scurtă decât iarna. Fiecare zi a săptămânii începe la răsăritul Soarelui cu oră ce corespunde planetei guvernatoare a zilei respective.

marti13.jpg

Ziua de marţi, în acest caz, începe la ora la care răsare Soarele, ca atare prima oră planetară a oricărei zile de marţi aparţine planetei Marte, care guvernează ziua respectivă. Pe parcursul celor 24 de ore, 7 planete diferite guvernează câte o oră, succedându-se de mai multe ori până la finalul zilei.

Dintre cele 7 planete, Marte şi Saturn sunt considerate planete malefice, a căror simbolistică nu este întotdeauna pozitivă. Pentru că ziua de marţi este guvernată de Marte iar ziua de sâmbătă de Saturn, se consideră că prima oră planetară a celor două zile din săptămână aparţine celor două planete negative, şi pe parcursul întregii zile vor mai exista şi alte două ore planetare marcate de energia celor două planete.

Marţi, vor exista trei ore planetare patronate de Marte iar sâmbăta - trei ore planetare guvernate de Saturn. În restul zilelor din săptămână vor exista câte două 2 ore guvernate de cele două planete malefice, deci se poate spune că fiecare zi din săptămână are câte două ceasuri rele, numai că marţea şi sâmbăta există „trei ceasuri rele”, adică trei ore planetare guvernate de cele două planete care aduc, de regulă, conflicte, neînţelegeri, piedici, probleme, eşecuri etc.

Reţineţi, fiecare zi are câte două ore marcate negativ de Marte şi Saturn, dar faptul că marţea şi sâmbăta avem deja o oră în plus, care a generat ideea că trebuie să ne luptăm cu cele 3 ceasuri rele de marţi şi sâmbătă. Că alături de marţi mai aşezam şi simbolistica negativă a numărului 13, iată, avem un motiv de teamă în plus!


Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii își lasă comentariile –

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Comentarii

Acest răspuns a fost șters.
Ioan Muntean a postat o postare pe blog în Cronopediada grup
Maraton Panorama Literară 2024, decembrie
23. (poezie, cybersonet)

~ ciclul Calendar ~
zori rebeli…
Acum 38 minute
Pop Dorina a apreciat postarea de blog a lui Ioan Muntean Ioan Muntean - dimineți rebele (cybersonet LXXV) în Cronopediada grup
Acum 2 ore
Victor Bivolu a postat o discuție în Hobby-Club Cronopedia
Acum 17 ore
Victor Bivolu a postat o discuție în Hobby-Club Cronopedia
Bricul Mircea este numele a două nave din dotarea Marinei Române. Întâiul Bric Mircea, o corabie de…
Acum 17 ore
Victor Bivolu a postat o discuție în Hobby-Club Cronopedia
În cartea poștală aplicată aici admirați o frumoasă clădire a Bucureștiului vechi și anume Palatul…
Acum 17 ore
Nicoleta Mija a postat o discuție
Mai multe gânduri iar mă și urmăresc,  Chiar și atunci când fulgii reci sosesc,Este un anotimp care…
Acum 19 ore
Pop Dorina a apreciat postarea de blog a lui Ioan Muntean Ioan Muntean - o dimineață la vânătoare (cybersonet LXXIV) în Cronopediada grup
Acum 19 ore
Ioan Muntean – dimineți rebele (cybersonet LXXV) prin Cronopedia
Sursă: Ioan Muntean – dimineți rebele (cybersonet LXXV) – Cronopediada grup – Cronopedia Maraton…
Acum 20 ore
Nicoleta Mija a postat o discuție
Au trecut zile, săptămâni, luni,nopți  Prin toate trecem o dată în viață toți  Au trecut lacrimi…
Acum 22 ore
Ioan Muntean a postat o postare pe blog în Cronopediada grup
Maraton Panorama Literară 2024, decembrie
22. (poezie, cybersonet)

~ ciclul Calendar ~
dimineți…
ieri
Nicoleta Mija a postat o discuție
Îmi las iar cuvintele toate să alerge, Și aș vrea pe unele să le pot culege,Să le așez mai frumos…
ieri
Nicoleta Mija a postat o discuție
A nins iar foarte tare acum spre seară,  Și vremea este câteodată mai sonoră,  Fulgii de zăpadă…
ieri
Mai Mult…

Timpul

Au trecut zile, săptămâni, luni,nopți  Prin toate trecem o dată în viață toți  Au trecut lacrimi care dor foarte tare  Dar am găsit în credință și o alinare. Au trecut vise uitate și poate pierdute, De foarte multe ori de viață adăpostite  Au trecut…

Citeste mai mult…
0 Răspunsuri
Vizualizări: 3
-->