Principatul Hohenzollern-Sigmaringen (Fürstentum Hohenzollern-Sigmaringen)
Moto 1: „Dacă n-ar fi proştii, deştepţii ar muri de foame.” — Camil Petrescu
Moto 2: „Inteligenţii joacă roluri faţă de alţii. Proştii joacă roluri faţă de ei înşişi şi, dacă sunt prea proşti, reuşesc să se înşele singuri.” — Garabet Ibrăileanu
..... Și așa a apărut principatul Hohenzollern-Sigmaringen, de care ne ocupăm mai mult și știți de ce! Așadar, era un principat cu capitala Sigmaringen, cu forma de conducere monarhie, cu șef de stat un conte (Graf) până în 1623 și prinț (Fürst) din 1623, din dinastia casa de Hohenzollern, pentru perioada 1623–1849, când a fost „înghițit” de Prusia. Principatul avea suprafața 906 km² (pentru comparație, rețineți că acum capitala Berlin are suprafața 892 km²), o populație de 40.492 locuitori (în 1849), cu o densitate de 47 loc./km² (în 1849). Principatul era în districtul Zollern. Și ni l-au trimis nouă pe cel ce avea să devină Carol I! Și ultimul rege al României a fost Mihai, înmormântat în 2017 la Curtea de Argeș și pentru care statul român a suportat cheltuielile de înmormântare. Și i s-a dat onorul de către armata română, armată căreia regele voia și vrea să îi ia terenul unității de vânători de munte din Sinaia și pădurea din spatele acestui teren! Halal, colonele Duda, soț al Margaretei, moștenitoare și purtătoare a coroanei regale. Priviți harta cu micul principat!
Dar să ne ocupăm doar de o pădure retrocedată deja, de pe la Săvârșin! Și am aflat noi despre ce scriam ieri într-o postare pe facebook, că „Moștenitoarele Regelui Mihai au deschis primul proces în România. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și surorile sale cer daune morale de peste 1 milion de lei”. Ok, adică cel mai folosit răspuns al tinerilor din ziua de azi, când vor să răspundă pozitiv la orice întrebare pe care le-o pui! Că alte cuvinte „optimiste” din vocabularul românesc nu prea știu!
Ni se amintea că fetele dau statul român în judecată deoarece nu li s-a permis exploatarea unei păduri retrocedate regelui, de 140.000 de hectare, adică de 1.400 km²! Vă dați seama că această suprafață, doar a unei păduri, e cea a unui patrat cu latura de de 37,417 km! Și suprafața principatului Hohenzollern era de doar 906 km², iar a Berlinului este de 892 km²! Adică, pe românește, destul de clar, doar o pădure, de la Săvârșin, e cu 500 de km² mai mare decât suprafața fostului principat sau decât suprafața Berlinului! Iar Bucureștiul are o suprafață de 228 km². Socotiți de câte ori suprafața pădurii regale de la Săvârșin e mai mare decât capitala patriei noastre! Că pe mine mă doare capul (împărțiți 1.400 la 228 și veți vedea că e de peste 6 ori mai mare)! Dar ei cer și alte păduri, alte imobile.... Dar prost e cel care dă, nu cel care cere!
Iar cei de la putere, în special Dragnea, tutorele pupilei, și Tăriceanu, fost tutore al mai multor foste pupile, vor să dea o lege prin care să pună în drepturi așa-zisa „Casă (cât pe ce) regală”, prin care să îi dea gratis palatul Elisabeta pe 49 de ani și 2.000.000 de euro anual „fondul casei regale”, care să aibă fix 29 de „slugi”. Chiar suntem așa de proști?
Și mai aflați că cei din acest principat, ramuri ale familiei care aveau numai fete, erau excluși de la moștenire și multe ramuri „princiare” au dispărut din acest motiv. Așa că „prinții” cărora le-a dispărut principatul prin mărirea Prusiei, iar apoi prin formarea Germaniei ca imperiu, au fost exportați prin multe locuri de prin lume, mai ale în țări de limbă latină (Spania, România, Portugalia...), cu „sprijinul” și al lui Napoleon al III-lea! Oare peste tot și-au însușit așa averi, terenuri și castele? Voi posta ceva mai pe larg în curând! Așa că, popor român, ne lăsăm „și... bătuți și cu banii luați”!
Cel puțin... să fiți iubiți!
Constantin (...ibn al Gheorghe) NIŢU (sau ....Gheorghesohn sau chiar Gheorghevici, dacă aș fi prinț rus...)
http://webdidacticanova.blogspot.ro/
http://lenusa.ning.com/profiles/blog/list?user=2xbgg4a2kinp8
http://geo.unibuc.ro/cv_nitu_c.html
Comentarii