categorii forum

Ce monument este in poza de mai jos?

Ieri am prezentat Palatul Pescarilor din TULCEA (azi MGM Tulcea) 

Palatul pescăriilor din municipiul Tulcea, denumire actuală MGM Palace este o impozantă clădire, cu statut de monument istoric, situată în Piața Republicii, nr. 2. De-a lungul vremii clădirea a servit ca sediul "Administraţiei Pescăriilor Statului "si al "Centralei Deltei Dunării". In prezent este partial amenajat pentru funcţiuni deschise publicului: club privat amenajat la parter. Cladirea, datată în perioada 1910-1914, se doreste a fi reabilitată şi valorificată prin reintroducerea sa in circuitul economic al municipiului Tulcea prin amenajarea spaţiilor interioare şi exterioare adaptate la cerinţele unor noi funcţiuni pentru public. Sistemul constructiv este format din ziduri portante şi neportante din cărămidă, pe fundatii din piatra şi cu plansee cu structura din lemn consolidate local aparent cu grinzi metalice profil I si cu sustineri-stalpi metalici. Sarpanta podului mansardabil este din lemn, cu luminator peste sala centrala la etaj si cateva tabachere de lumina în câmp. Structura constructivă a volumului principal se dezvoltă relativ ordonat , prin adiţionare succesivă de spaţii funcţionale. Corpul central este structurat cu arcadă pe stâlpi din zidărie de cărămidă cu tramă rectangulară la interior şi ziduri portante la exterior. Aripile laterale sunt dezvoltate faţă de nodul central în unghiuri adaptate la cerinţele limitelor parcelare şi la cerinţele originare de partiu, cu o tramă- reţea de ziduri tip fagure cu grosimi între 60 cm la exterior și 35 cm la interior, cu pereţi despărţitori din materiale diverse – de la zidăria de cărămidă de 12 cm până la glassvanduri din lemn sau metalice ori închideri din panouri de gipscarton sau placaje. Pe durata funcţionării construcţia a fost supusă unor lucrări de consolidare a structurii, după seisme majore sau cu prilejul unor lucrări de construcţie învecinate.

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

  • ora 11.21 - 5 raspunsuri

  • Biserica romano-catolică Sfântul Rochus, Freidorf, Timişoara, Timiş.

    28f7e4c2_l.jpeg

  • Biserica romano-catolică Sfântul Rochus, Freidorf (în maghiară Szabadfalu, în germană Neudorf alternativ Freydorff sau Freidorf. În traducere: „satul liber”), jud. Timiş.

    Biserica romano-catolică Sfântul Rochus

  • Biserica romano-catolica Freidorf din Timisoara

  • Biserica romano-catolică Freidorf, Timişoara

  • Biserica romano-catolica Freidorf, Timisoara. Micuța biserică parohială, simplu ornată, închinată Sfântului Rocus, unul dintre sfinții ocrotitori împotriva ciumei, a fost construită în anul 1777. Se știe însă că satul de odinioară Freidorf a avut unul din primele parohii catolice, din anul 1723, și prima casă de rugăciune a fost construită între anii 1734-1736.

    5221075275?profile=RESIZE_710x

Acest răspuns a fost șters.

Topics by Tags

Monthly Archives

-->