Daca erai de parere ca marul zilnic iti poate asigura sanatatea, afla ca ai nevoie de mult mai mult decat atat pentru a avea un sistem imunitar puternic.
Mai jos vei gasi 9 alimente care, odata ce sunt consumate zilnic, vor avea grija de rezistenta organismului tau.
1. Iaurt
Iaurtul contine anumite bacterii care protejeaza stomacul si intreg aparatul digestiv de cauzele care pot duce la aparitia de boli.
Respectivele bacterii se pot gasi si sub forma de pilule in farmacii, insa studiile arata ca 7 doze de iaurt zilnice au acelasi efect benefic asupra organismului ca cel dat de pastilele in cauza.
Ai grija insa sa iti alegi un iaurt cu nu mai mult de 900 de calorii, 4 grame de grasime, 30 de grame de zahar si mai putin de 6 grame de proteine.
2. Cartofi
Pielea ta reprezinta prima componenta care arata daca sistemul tau imunitar este puternic sau nu. Ea are nevoie de vitamina A, iar cea mai bogata sursa de vitamina A se afla in banalii cartofi.
Nu ii neglija in alimentatia ta. Pentru a completa portia zilnica de betacaroten, adauga in dieta ta morcovi, dovleci si pepene galben.
3. Ceai negru
Include-ti iarna aceasta in alimentatie ceaiul negru. El te va proteja de tot ce inseamna raceala si alte afectiuni de sezon.
Specialistii in imunologie de la Universitatea Harvard au descoperit ca cei care beau cate 5 cesti de ceai negru in fiecare zi, timp de doua saptamani prezinta un sistem imunitar mult mai puternic decat cei care nu consumau deloc ceai. Iar efectele sunt similare si in cazul ceaiului verde.
4. Supa de pui
Supa de pui este eficienta si ca element de prevenire, nu numai de tratament culinar in momentul in care raceala deja s-a instalat.
Cercetatorii de la Universitatea din Nebraska au descoperit ca supa de pui, consumata cu regularitate, ajuta la blocarea infectiilor.
Mai mult, condimentele pe care le adaugi, dupa gust, contribuie si ele la cresterea nivelului de imunizare a organismului impotriva infectiilor.
5. Carne de vita
Deficitul de zinc reprezinta una dintre cele mai comune probleme de nutritie intalnite in cazul adultilor, in special a celor vegetarieni.
Zincul este substanta care are scopul de a inmulti celulele albe, cele care detecteaza si distrug tot ce inseamna invadatori din exterior.
In cazul in care nu iti place carnea de vita, mai ai ca variante cerealele, iaurtul, laptele, carnea de pui si pe cea de porc.
6. Ciuperci
De-a lungul timpului, ciupercile au fost preferate atat in alimentatie, cat si in tratamente. Studiile recente au descoperit ca ciupercile au rolul de a creste numarul de celule albe si, mai mult de atat, de a le face mai puternice, luptand mai bine impotriva infectiilor.
7. Carne de peste
Seleniul reprezinta o alta substanta necesara unei bune functionari a organismului. Ea se gaseste in special in carnea de peste si in cea de crab. Aceasta substanta ajuta la indepartarea virusilor din organism.
8. Usturoi
Dincolo de mirosul neplacut pe care il confera, usturoiul are un rol important in buna functionare a sistemului imunitar. Aceasta datorita unei substante active care lupta impotriva infectiilor si a bacteriilor.
Doi catei de usturoi pe zi, fie consumati in stare naturala, fie adaugati la mancarea consumata zilnic vor face minuni pentru sanatatea ta.
9. Fulgi de ovaz si orz
Aceste alimente contin o fibra care are rol antimicrobian si antioxidant. Ele ajuta la cicatrizarea si vindecarea mai rapida a ranilor, cresc imunitatea si dubleaza efectul antibioticelor.
Răspunsuri