Cum se consuma ARTA NOUA

       

      Străinătatea în sensul de aventură și exotic, a dispărut.

Artistul trebuie să atace concepțiile fixe și desființeze acele stări luate de public ca firești sau normale
***
Mă interesează curgerea, transportul, mișcarea, mediul care translează cultura și memoria. Sistemele inventate de om cum ar fi timpul și memoria ordonează formele și istoria artelor.
***
Omul modern trebuie să fie luminos, pozitiv și seductiv. Ne-am saturat de putred, corupt, fals. Scrisul, gândul modern să fie îndreptate spre viață nu spre pomenirea morții. 
Puțini artiști câștigă bani din munca lor. Iar cei care s-au îmbogățit ar trebui să se debaraseze de bani, să fie flămânzi. Un om bine hrănit nu produce artă de valoare. Capitalismul a descoperit acest fapt, de aceia sistemul te lasă să mori de foame cu vioara, pensula sau dalta în mână.
***
Un fotograf care respectă animalul sau organismul viu filmat, se va sincroniza cu pulsul și comportamentul vital al acestuia. Această armonizare se va simți în rezultatul muncii sale și va emoționă spectatorul. 
***
Nu cred că arta veche este foarte departe de noi. Ea ne trasează legile și regulile jocului. Consumatorul de cultură se simte fericit să admire un Rembrandt și mai încolo pe Jeff Koons sau pe Picasso. Timpul se dizolvă, emoția artistică rămâne. 
***
Ecologia cere să folosim deșeurile și rebuturile altora în a produce opere de artă. Acest lucru e valabil și în traducerile de poezie care depărtându-se în mod voit de textul inițial pot adauga sclipire unei opere fade.
Când faci o instalație ia în considerare spațiul, timpul și relația cu spectatorul. libertatea stilului poate fi utilă sau ostilă în funcție de fluiditatea conceptului raportat la natura care l-a inspirat.
***
Marii artiști mută granițele meșteșugului un pic mai încolo. E uluitor cum arta poate absorbi chiar și mari aberații sau fantezii. Probabil e o necesitate constantă a jocului. Mentalul cere o veșnică provocare.
***
Memoria cuiva e subiectivă, aprecierea unui obiect, film sau muzica este selectivă și colectivă totodată. 
Pentru un fotograf e important să relaționeze cu subiectul. E nevoie de interacție. O dată ajuns la nivelul emoțional dorit, nu mai e nevoie de direcții, subiectul se va aranja singur după tensiunea și spiritul urmărit.
***
Un dramaturg trebui să perceapă și să joace toate rolurile piesei, bărbat și femeie, hoți sau polițiști, intruderi, victimă sau judecător. Fără acest mimetism, piesa lui va fi lipsită de sensul căutat.
***
Sunt artiști care caută să producă nonsens, haos, probleme, ceva dificil de interpretat, văzut, digerat sau imposibil de descris cu cuvinte.
Unora li se potrivește confuzia mentală sau eroticul amestecat într-un subiect irelevant. Sculptura deși este mai liberă succombă picturii. Pe mine mă emoționează bidimensionalul mai mult decât orice sculptură.
  ***
Așa zișii moderniști inovatori provoacă spectatorul cu întrebări complex. La plecare realizezi că nu ai răspuns ci doar ai probat perplexitate. 
***
Ce este minunat în artă este că pleci de le o idee, cauți să o pui în practică , nu merge, te iriți, schimbi direcția sau tehnica , adaugi materiale sau le substragi. În final, opera ta nu se aseamănă cu ce ai intenționat să fie.
***
Pop Art arată că schimbările și adaptarea permanentă la tehnologie sunt absolut necesare.
***
Unele modele sunt o oglindă pentru artist. 
***
Succesul vine când ești aproape de eveniment și totuși pictura ta nu mai aparține lumii reale.
Când ești piedut, caută să auzi câinii din depărtare. 
***
Jurnalismul nu devine artă pentru că discută doar lucruri concrete, petrecute. 
***
Cultura ne strică într-un fel percepția vizuală care este fragmentată de memorie, comparație și asociație. 
***
Arta modernă este ca un cewingum pentru ochi.
***
Singura cale spre imortalitate este arta, marii artiști muncesc pentru oamenii din viitor.
Fotografia adresează frumusețe, poezie, istorie și distrugere la un loc. E ca un dicționar pentru umani.
***
Clasicismul era bazat pe măreție, fidelitate și realism. Arta modernă este mai puțin estetică în schimb încearcă adresând mai multe simțuri în paralel, să te ducă într-o perfectă stare metafizică .
***
"Un om se scoală dimineață, soarele strălucește, pasările cântă, e o zi plină de optimism. Trage în piept o gură de aer proaspăt și se simte invincibil. A doua zi același om se trezește sub pătură tremurând, înfricoșat de ideea dea părăsi patul. Cerul e gri , gânduri negre îi plutesc peste creștet. Se simte inutil, pierdut și vulnerabil- singur pe lume .. Aceasta e viața de artist". ( Tim Noble )
Să pictezi este pură magie.. Cu puțin efort poți produce un desen unic în lume, nimeni nu a mai făcut așa ceva. ( așa cum nu există doi nori identici )
***
Fața modelului este o istorie adevărată. Timpul trece și ea se schimbă. Asta e tot.
***
Mulți sunt interesați să cerceteze direcțiile fără de ieșire ale modernismului.
Fotografia are avantajul că poate adresa și mira pe cineva total străin de arta contemporană.
***
Fotografia minte, toată lumea cunoaște acest paradox al adevărului fotografic. 
***
Lucrurile pot deveni înfricoșătoare dacă sunt scoase din context și scară. Dislocarea este și ea o artă. 
Ca un pian pe ruine.
***
Lutul e alunecos și are dorințele lui. Este datoria olarului să-l frâneze si să-l modeleze până când lutul cedează și devine un corp docil. Depășind acest stagiu sufletul lucrării se pierde în van. 
Un bun artist vrea să facă o floare dar în final capătă un țipăt !
***
Pictura este o luptă între planificare și neprevăzut. Cele mai bune picturi sunt cele care nu au fost imaginate din start. La fel e și cu cele mai proaste.
**
AG 2015-2016
desene si foto : IVD, Beatrice Bernath, UCA Maria IOV, Marga G, David Morris 

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

categorii forum

Topics by Tags

Monthly Archives

-->