Motto:Sunt succese care te înjosesc şi înfrângeri care te înalţă -(N.Iorga)
"Indiferent de ceea ce poţi face sau visezi că poţi face, începe. Îndrăzneala are geniu, putere şi magie în ea" - W.H. Murray.
Arta, adevărata artă a Frumosului nu o ating atâţia pe cât de mulţi ar dori aceasta şi nu doar prin simpla ridicare pe vârfuri sau prin cât mai multele flic-flacurile basmelor ori prin simpla îmbinare a unor cuvinte şi imagini, chiar fiind extrem de frumoase din exterior. Geniul expresiei, nereieşind numai din simpla acumulare de frumos(pe partitură), erudiţie şi/ sau prin respectarea strictă a unor reguli, numai pentru că astfel s-a căutat determinarea unei emoţii scontate. Ba, cu cât “tragi” mai asiduu emoţia expresivităţii în arta ta, intelectual vorbind, fără de trecere prin sfera inimii dacă nu este, ea nesimţindu-se măcar “îngrămădită” acolo, tinde cu atât mai mult să se distanţeze, devenind inexistentă…!
Sentimentul artei pure a frumosului dacă nu o simţi tu însuţi, dacă nu trece prin centrul fiinţei tale profunde, cred că este puţin probabil să poţi s-o corupi să stea ‘cuminte’ în opera ta de artă. Mai ales arătându-te ‘forţos’ pe cât de mult ai reuşit să faci aceasta, înmulţind şi eforturile pentru demonstrabilitate, îţi va demonstra însăşi emoţia cât de bune şi fireşti sunt aceste eforturi, deoarece frumosul caută puritatea sufletului, vibraţia inimii ce o îmbrăţişează de la prima privire şi autenticitatea. Astfel tot felul de împrumuturi justificate doar prin raţiunea că vei aduce o anumită idee la împlinirea scontată (nu-i vorba), anume la acea perfectiune a ei pe care o prevezi, câte “forme fără fond” nici nu ar mai fi atunci, folosind acea vorbă a Marelui Poet!
Desigur însă, că toate acestea le vom aprofunda cu doamna, Lungu Lenus, care prezintă în toate activităţile dânsei dimensiunile omului frumos, dar mai ales vom observa lumina sufletului ce e străbătut din toate unghiurile de arta autentică a plămădirii Frumosului. Vă mulţumesc de acceptul de a vă intervieva, doamnă!
V.M. -În primul rând, fiind foarte curios de acest aspect, cum a apărut ideea concursului organizat de dvs., respectiv de revista pe care o conduceţi, şi cum a luat amploare?
Doamna Lungu Lenuş:Cu placere! Referitor la întrebare: din verva iscată de gânduri s-a născut ideea unui concursului . De regulă ce visez noaptea fac ziua. Competiţia a cuprins mai multe secţiuni: Poezie, Proză, Eseu, Interviu. Nu mă aşteptam să fie atât de mulţi concurenţi, dar şi creaţiile primite au fost de valoare.
V.M. -Au fost nişte etape parcurse până la finalizarea concursului? Cum s-a reuşit depăşirea eventualelor dificultăţi, distingându-se motivaţia puternică de care sunteţi în general animată?
Doamna Lungu Lenuş:Împreună cu membrii colectivului de redacţie ne-am propus să aducem cultura mai aproape de sufletele semenilor noştri şi să creăm o comunitate a iubitorilor de frumos.
Pot spune că Revista Chronos invită cititorul într-o călătorie în lumea artelor vizuale, a prozei, poeziilor, interviurilor, jurnalelor, reprezentând orice zona a culturii.
Scriitorii şi oamenii de artă sunt purtătorii flăcării spiritului şi culturii româneşti, ce luminează drumul şi face să rodească fructele acestui neam prin dăruire necondiţionată.
Revista am gândit-o că pe o nouă reprezentare de cultură universală născută la ţărm de mare, acolo unde nisipul se împrăştie pe sub val prin vălul care îmbrăţişează sclipirea apei, şi transformă umbra tălpii în litere. M-am gândit că pe ţărmul umed atins de o “Peniţă de aur” vântul va adia înălţând cuvântul în valuri uriaşe într-o atmosferă de iubire pentru literatură şi cultură românească, ancorând din “Revista Chronos-Peniţa de Aur”, făcând sufletele interesate să vibreze.
V.M.- Se distinge că aveţi mai multe idei, pe care le puneţi în practică imediat prin abilităţile manageriale pe care ca un autodidact vi le-aţi format, urmărind îndeaproape etapele prevăzute din start, chiar odată cu apariţia planurilor ce vi le-aţi făcut, apoi se pare ca le aduceţi la un bun final împlinit; asemeni mamei ce naşte un copil, probabil, se îngrijeşte de el pe parcursul vieţii lui, conducându-l apoi spre un happy end?!
Doamna Lungu Lenuş:Da, am multe proiecte dintre care doresc pe lângă revista să scot şi un Almanah “Cafeneaua Taifas Literar” ce va conţine rubrici din toate domeniile. Încerc să îmbin utilul cu plăcutul. Sunt hair-stilyst şi am salon de înfrumuseţare, care desigur nu este numai pentru dame , e şi de bărbaţi.
"Reprezentanta sexului frumos, care ştie că arată bine, emană încredere şi siguranţă. Ea merge cu capul ridicat, şi chiar ai impresia, că prin stilul de a merge are o mândrie deosebită."
Despre aceasta tema se poate gasi atat pe profilul de facebook, cat si pe pagina: https://www.facebook.com/pages/Totul-despre-frumuse%C8%9Be/840873312596135?ref=profile
V.M.- Exact! Dumneavoastră sunteţi şi hair-stylist, având propriul salon pentru înfrumuseţarea femeilor, deşi completaţi că nu a-ţi refuza niciun un bărbat care doreste şi el sa beneficieze ..:)) mă întreb, totuşi, în ce mod se contopeşte frumuseţea feminină de care aveţi grijă să existe, cu frumosul artelor, în speţă frumosul exprimării prin poezie şi orice alt înscris pe care la fel de bine il înfaţişaţi?
Doamna Lungu Lenuş:-Am făcut academia de Hair- stilyst şi îmi place să creez... Mai activez printre picături şi că PR fashion. Am o revista despre frumuseţe. Pun suflet în tot ceea ce fac şi fac din plăcere. Frumosul…?
Frumuseţea – este o combinaţie armonioasă între culoare, formă, textura şi conţinut. Există un etalon al frumuseţii, dar, precum gusturile în artă, îmbrăcăminte, muzică şi literatură, imaginea exteriorului frumos cu timpul se schimbă. Astăzi, poate, mai mult că oricând, nu ne impresionează asemănarea cu idealurile recunoscute şi ne atrage mai mult deosebirea de aceste idealuri. Conceptul de frumuseţe, existent în trecut, încetul cu încetul e înlocuit de un nou concept, un ideal mult mai accesibil – o frumuseţe mult mai reală, mai pământească, care aduce mult mai multă satisfacţie frumuseţii noastre. Însă înainte de toate, frumuseţea, înseamnă o piele sănătoasă. Pentru a obţine un rezultat dorit, trebuie să ne dedicăm total îngrijirii exteriorului, folosind diferite preparate cosmetice. Frumuseţea – nu e pur şi simplu dorinţa de a arată bine, dar mai degrabă e experienţă, care permite femeii să se mândrească de calităţile, care o deosebesc de alte femei. Nu vorbim doar despre exteriorul femeii, dar despre sentimentul unic de percepţie al vieţii de căatre fiecare persoană în parte.
V.M.-Sunteţi o admiratoare şi o creatoare incurabilă a Frumosului, dar foarte modestă cred că am putea completa! O mică prezentare a dvs dacă ne-aţi putea face?
Doamna Lungu Lenuş:-Despre mine ce îţi pot spune...? Sunt un om normal, modest da, încerc să ajut mai din umbra, deoarece ce ajutor ar fi dacă ajuţi doar pentru o imagine? Sunt o femeie împlinită , am o familie frumoasă care mă ajută şi mă susţine în ceea ce fac. Este greu să împărţi timpul între familie, muncă şi proiecte, dar cred că reuşesc. Am urmat academia de Hair- stilyst, după cum ziceam, având multe preocupări în domeniu. În timpul liber mai scriu articole, interviuri. Am şi cărţi de autor, am apărut în ziare şi reviste. Dar e mai bine să nu mă laud eu ci alţii să aprecieze munca mea.
Ca planuri de viitor ar mai fi faptul că vreau să scot un al doilea volum despre frumuseţe. Despre îngrijirea părului şi a tenului, etc. . Apoi, ar mai fi pentru a nu ne opri în loc, deoarece aşa cum am zis în articolul “şi părul face riduri...”
“Timpul nu se opreşte în loc, aşa cum multe persoane visează, iar organismul şi mai ales pielea se degradează odată cu trecerea anilor...”
V.M.-Cam se distinge de la distanţă modul dvs. de a fi mai ales altruistă, în ciuda atâtor activităţi cotidiene pe care le împliniţi cu succes, iar dacă ne-am gândi prin prisma celor spuse de dvs. că idealul de frumuseţe a femeii moderne se constată mai ales la acele femei active, cred că v-aţi autoinclus! Ar mai fi ceva de adăugat?
Doamna Lungu Lenuş:Da, faptul că nu mă consider întocmai aşa, fiind o creatoare de frumos...! Dar eşti drăguţ, mulţumesc! Comentarii? JFie că sunt ereditare, ori o problemă temporară a organismului sau pur şi simplu semne de oboseală, cearcănele, micul nostru coşmar cotidian, pot fi „păcălite”. În mod normal, pielea din jurul ochilor este mai întunecată. Acesta este şi motivul pentru care folosim farduri mai întunecate în preajma genelor…
V.M.-Pentru că tot sustineţi in multe feluri Frumosul, respectiv pe acela al reprezentantelor sexului frumos, dvs. ce credeţi, există egalitate intre sexe la ora actuală? Cum s-ar putea realiza, dacă ar avea vreun real folos aceasta, totuşi?
Doamna Lungu Lenuş: Pe această temă ar fi multe de discutat. Femeia este concurenţa caracterului masculin. Să fii femeie este o provocare, egalitatea dintre femei şi bărbaţi trebuie recunoscută şi respectată. Principiul egalităţii sexelor impune acceptarea şi valorizarea diferenţelor dintre femei şi bărbaţi cu diversele roluri pe care le joacă în societate, ceea ce implică distincţiile proprii femeilor şi bărbaţilor, referitoare la clasele lor sociale, opiniile lor politice, religiile lor, etnii, rase sau preferinţe sexuale. Uneori egalitatea mai provoacă şi depresii în rândul bărbaţilor. De-a lungul timpului sexul bărbătesc a dominat societatea iar femeia era trecută pe plan secund. Femeile îşi aduc aportul într-un mod diferit faţă de bărbaţi. Femeia are un rol important şi în cadrul familiar...se mai spune că bărbatul este capul familiei şi gâtul ar fi femeia. Dar ne întrebăm dacă nu ar fi gâtul, capul ar cade? Din anul 1957, egalitatea dintre bărbaţi şi femei a reprezentat unul dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene.
Femeia în trecut era conştientă: în loialitatea faţă de ceea ce este şi nu în imitaţii, exhibiţionism sau alte modalităţi ieftine de atragere a atenţiei. Din acest punct de vedere există în istorie modele feminine remarcabile. Feminismul reprezintă o mişcare pentru a câştiga cât mai multe drepturi şi avantaje, femeia modernă acţioneză împotriva firii ei care-i indepărtează fericirea, se luptă în interior cu sine... de anulare a nevoilor fireşti de tandreţe, ocrotire, maternitate, etc. Prin egalitate se înţelege nivelul egal de vizibilitate, autonomie, responsabilitate şi participare a celor două sexe la/în toate sferele vieţii publice şi private. Noi femeile nu vom rămâne în urmă; vom atinge o treaptă încât vom fi considerate ca având cel mai înalt rang al umanitaţii, ne vom implica în toate problemele. Cu certitudine femeia va opri ostilitatile dintre oameni. În trecut femeia era guvernată de bărbat care domina femeia. Dar balanţa se schimbă, deja forţa îşi pierde importanţa iar agerimea mintii, intuiţia şi calităţile spirituale de dragoste şi slujire, femeia este tot mai puternică. De aceea noua epocă va fi mai puţin masculină şi mai patrunsă de idealurile feminine. Mă opresc aici deoarece intrăm în alte subiecte de egalitate pe teme politice, strategii, drepturi fundamentale, sondaje etc.
Câteva articole semnate de doamna, Lungu Lenuş :
“si parul face riduri
Timpul nu se opreste in loc, asa cum multe persoane viseaza, iar organismul si mai ales pielea se degradeaza odata cu trecerea anilor. Pocesul este ireversibil iar expertii din domeniul frumusetii au inventat tot felul de produse care sa incetineasca si sa amelioreze efectele imbatranirii. Cu atatea cosmetice si tratamente pentru mascarea ridurilor si intinerirea pielii, specialistii nu mai au ce inventa. Asa ca, s-au gandit ca nu doar tenul imbatraneste ci si firul de par si, astfel, a inceput lupta pentru crearea unor produse care sa revigoreze podoaba capilara atat de importanta.
Simptomele parului matur
Expertii de la Dove precizeaza ca, odata cu inaintarea in varsta, parul se subtiaza, devine mai rar, datorita reducerii in diametru a firului de par. Este de asemenea lipsit de volum pentru ca procesul de crestere a firelor noi este mult incetinit si parul nu se mai regenereaza.
O alta cauza poate fi si reducerea secretiei de sebum la nivelul scalpului ceea ce face ca firul de par sa fie fragil si sa se rupa mult mai usor la periat.
Toate aceste schimbari au ca rezultat o podoaba capilara uscata, fara stralucire si foarte greu de aranjat. Dove recomanda folosirea produselor special create pentru intinerirea si reconditionarea firului de par, ca de exemplu samponul si balsamul ProAge.
Masti regenerante pentru parul matur
Jane Barnett, persoana care se ocupa cu analizarea parului si a scalpului pentru firma Kérastase, precizeaza ca, pe masura ce imbatranim, metabolismul nostru incetineste, iar efectul consta in schimbarea aspectului atat a firului de par cat si a pielii capului.
Aceasta se deshidrateaza, ca urmare a cantitatii scazute de sebum, in timp ce firul de par se usuca, devine tern si fara volum.
Regenerarea celulelor la nivel capilar scade, micro-circulatia este incetinita, iar toate aceste efecte se resimt asupra parului care creste fragil si subtire. Jane Barnett recomanda o buna hidratare a scalpului care implicit va duce la regenerarea celulelor si la o crestere frumoasa si sanatoasa a firului de par.
In consecinta, o data cu inaintarea in varsta, si parul are nevoie de o atentie speciala. In afara de gamele capilare anti-age, parul matur are nevoie de produse de ingrijire nutritive, pentru par uscat, care sa splineasca secretia scazuta de sebum.Pe langa sampon, balsamul nu trebuie sa lipseasca din ritual de ingrijire cotidiana. De doua ori pe saptamana, balsamul poate fi inlocuit de o masca de par cu efect regenerant. In cazul parului matur, cele mai eficiente produse de ingrijire sunt cele nu necesita clatire si raman pe par.
sfaturi pentru ingrijirea parului
Coafura reprezinta unul dintre atributele definitorii ale feminitatii. Orice femeie si-ar dori sa aiba un par cat mai frumos, des si stralucitor, care sa-i alunece in cascade matasoase pe umeri. Factorul genetic are, insa, un cuvant important de spus si nu ai cum sa i te opui: parul tau are firul prea subtire, este fin si fragil, nu se aseaza aproape niciodata asa cum ti-ai dori... Ce poti face? Sa te tunzi scurt? Din fericire, exista cateva alternative si metode pentru a-l ingriji si a-i conferi stralucire si volum.
In majoritatea cazurilor, firul subtire se caracterizeaza si printr-un exces de sebum. Aceasta explica faptul ca iti este aproape imposibil sa-ti aranjezi parul asa cum ti-ai dori si folosesti produsele pentru coafat in exces. Rezultatul? Parul se "incarca", devine lipicios si te indepartezi si mai mult de aspectul pe care iti doreai sa-l obtii. Cel mai bine este sa te speli pe cap mai des, folosind sampon special pentru acest tip de par.
In cazul acesta, balsamul nu reprezinta o solutie - de fapt, este contraindicat si daca vrei neaparat sa folosesti un astfel de produs, alege unul pentru volum. Acest lucru este valabil si in ceea ce priveste alegerea samponului, intrucat produsele pentru volum au, de regula, si efect de inhibare a secretiei seboreice. Nu aplica insa balsam la radacina parului, ci numai la varfuri. Odata cu sosirea anotimpului rece, parul nostru are nevoie de o ingrijire deosebita, avand in vedere ca factori precum gerul, ploaia sau vantul ii pot afecta sanatatea, iar ulterior acestea duc la caderea lui. Ce trebuie sa faci e sa respecti cu strictete ritualul de "beauty", adica sa nu sari peste balsam sau o masca saptamanala, sa ii pui din cand in ulei hidratant la varfuri si sa alegi intotdeauna produsele care ti se potrivesc tipului de par.
E bine ca in sezonul rece sa te folosesti mai mult decat de obicei de elemente de hidratare cand vine vorba de ingrijirea parului, avand in vedere ca temperatura scazuta il usuca peste masura.
Răspunsuri
http://www.armoniiculturale.ro/index.php?option=com_content&vie...
Remarcabil şi interesant!
Frumosul din tine, Lenuş, ţâşneşte ca un
izvor limpede, prin orice colţişor al fiinţei!
Minunate şi măreţe lucruri, realizezi!
Bravooo!
Aurora, cu drag şi admiraţie
Mulțumesc frumos Aurora pentru frumoasa imagine.
Cu drag!
Mulțumesc frumos Aurora pentru semnul de lectură!
Cu drag!