Biserica Bărboi este o biserică creștin-ortodoxă din municipiul Iași, care a fost construită în anii 1841–1844, pe locul unei biserici construite de vornicul Ursu Bărboi
Ieri am postat Casa (Institutul) Sofian - BOTOȘANI
Institutul (Casa sau Azilul) Sofian din Botoșanieste valoroasă prin faptul că aparţine Evului mediu târziu şi a fost construită în stilul vienez „secession”. Casa a fost ridicată înainte de anul
Gara Obornumită șiGara de Esteste o gară, monument istoric, din municipiul București, destinată transportului de călători dar și de mărfuri. Ea este situată în nord-estul
Mausoleul Mateiașse află chiar în apropierea orașului Câmpulung Muscel, în comuna Valea Mare – Pravăț din județul Argeș și e ridicat pe o colină ce domină șoseaua ce te
Ieri am prezentat Biserica fortificată din Agnita - SIBIU
Aici admiri o veche carte poștală reprezentând un vechi monument de cultură și arhitectură din județul Sibiu – Biserica fortificată din orașul Agnita. În s
O poezie drăguţă şi amuzantă, semnată Duduia Grădinăriţa - publicată la rubrica “Realitatea zâmbeşte” a revistei “Realitatea Ilustrată” din 22 septembrie 1928. Mi-a plăcut şi sper să vă aducă şi vouă un z
Ieri am prezentat Palatul Universității - BUCUREȘTI
Universitatea din București este o universitate de stat și una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România. Fondată în anul 1864,
Zile deSeptembrie 2020când mai plăcute, când mai mohorâte și un început deOctombrie 2020în care ploile toamnei par a se revărsa toate deodată… Munca prin grădini este din acest motiv momentan stopată și ieșirile pe la marginea localității sau pr
Clădirea Primăriei Oradeaeste emblema arhitectonică a municpiului de pe Crișul Repede. În urmă cu un secol ochiul ager al pompierului de serviciu, supraveghea orașul
Stăm murmurând în sala de-aşteptare, Sediţioşi batem destinele-n piroane Şi uneori de ură ne e foame când raţiunea Rupe lanţul lung şi se aude râsul cel prelung, o hăhăială tâmpă, Prostia umblă cu falsul ei tratat de libertate Vopsind democraţii n