categorii forum
Toate discuțiile (3468)
Ce simbolizează noaptea?
Pentru greci, noaptea (Nyx) era fiica Haosului si mama Cerului (Uranos) si a Gliei (Gaia). Ea a dat de asemenea nastere somnului si mortii, viselor si spaimelor, duiosiei si inselaciunii. Adeseori noptile erau prelungite dupa bunul plac al zeilor, c
UN DAR PENTRU SUFLET - Dan Puric, "Despre omul frumos"
- “Vreau sa gasesc Raiul, raspunse copilul, si cineva mi-a spus ca tu stii cumtrebuie
Cat valoreaza o femeie?

Intr-o scurta conversatie, un barbat intreaba o femeie:
- Ce tip de barbat cauti?
Ea ramase un moment tacuta, il privi in ochi si ii zise:
- Vrei sa stii intr-adevar?
El raspuse: Da!
Atunci incepu sa zica:
Fiind femeie sunt in pozitia de a-i cere bar
Despre clovni
Esti o persoana care trece cu usurinta de la o stare la alta, poti sa-ti ascunzi tristetea si sa-ti instalezi rapid un zambet, mai ales cand prin fata ta trece un copil? Daca, de asemenea, simti ca menirea e sa-i faci pe cei din jur sa zambeasca, sa
Citeste mai mult…Charlie Chaplin
Astăzi,15 aprilie se implinesc 122 de ani da la nasterea acestui geniu comic al ecranului .Actor,regizor,scenarist,scriitor și compozitor englez.S-a născut la Londra in aprilie 1889 si a murit in decembrie 1977 in Elveția.Datorită extraordinarului s
Citeste mai mult…El,Bărbatul!
Cat de greu imi este sa ma decid pentru atitudinea pe care doresc sa o adopt in ceea ce priveste azi Barbatul... Nu am sa ma apuc acum sa descriu barbatul perfect. Pentru ca mai mereu am fraternizat mai mult cu ei, decat cu femeile, mi-ar fi poate
Barbatii moderni prefera femeile puternice si rele!
Puterea este cel mai tare afrodisiac pentru barbatii zilelor noastre, confirma un nou studiu. Cercetarile arata ca doua treimi din barbatii britanici viseaza femei de cariera, independente, amuzante si "rele" precum Angelina Jolie sau Megan Fox. Zi
Tensiuni maxime între URSS şi România: «Când vorbeşti cu mine, să taci!»
sursa:Historia.ro
SEMNIFICAŢIA SUPERSTIŢIILOR ŞI OBICEIURILOR TRADIŢIONALE ALE ROMÂNILOR LA CĂSĂTORIE
Monica Mureşan (Doctorand Istorie anul III) Adesea se spune că poporul român este fatalist. Aceasta deoarece el crede în puterea destinului şi se supune voinţei sale intransigente. Orice bucurii sau nenorociri s-ar abate asupra românului de rând, le
Citeste mai mult…Volumul"Ferestrele nopţii", autor Llelu Nicolae Vălăreanu.Recenzie - Valentina Becart
Trăirea poetică… o “molie” care “roade viaţa aruncată pe foi volante”…
*
“Voi aşterne aici gândurile mele
fără ordine, deşi poate nu într-o confuzie fără rost.
Aceasta-i şi ordinea adevărată care va marca totdeauna
scopul urmărit prin dezordinea îns
Messalina - imparateasa nimfomana
Messalina – împărăteasa nimfomană
Valeria Messalina a fost cea de a treia soţie a împăratului roman Claudius . Dio Cassius ne relatează despre ea că „trăia în desfrâu şi silea şi pe celălalte femei să se prostitueze.” Familiile care nu se înjoseau
Citeste mai mult…9 alimente pentru un sistem imunitar puternic
Daca erai de parere ca marul zilnic iti poate asigura sanatatea, afla ca ai nevoie de mult mai mult decat atat pentru a avea un sistem imunitar puternic.
Mai jos vei gasi 9 alimente care, odata ce sunt consumate zilnic, vor avea grija de rezistenta
ALBERT EINSTEIN(10 lecții)
1.Urmati-vă curiozitatea.””Nu am nici un talent deosebit. Sunt doar curios cu pasiune.”
2. Perseverenta este de nepretuit “Daca nu sunt asa de inteligent este doar că stau cu probleme de mai mult timp.”
3 Concentreaza-te in prezent “Orice om care poa
Mariah Carey şi-a dus căţeluşii la psiholog
Cântăreaţa americană Mariah Carey şi-a dus căţeluşii la un psiholog pentru animale de companie, cu scopul de a-i pregăti pentru venirea pe lume a celor doi bebeluşi ai artistei, informează femalefirst.co.uk.Cântăreaţa este însărcinată cu soţul ei, [
Citeste mai mult…Citate despre Dragoste
* Aud vibrand vocea ta in toate zgomotele lumii. – Paul Eluard
* Dragostea e asemeni febrei; nu le putem stapani pe nici una si nici nu putem limita durata sau intensitatea lor. – La Rochefocauld
* Dragostea eterna dureaza 3 luni. – Necunoscut
* Cur
Istoria Ceaiului in China
Imparatul Shen NungExista mai multe legende care au legatura cu originea ceaiului . Intr-una din legendele chineze, descoperirea ceaiului este atribuita imparatului Shen Nung. Acesta a observat ca frunzele de ceai puse in apa fiarta ii dau acesteia
Citeste mai mult…Omul care tăcea
Era odată un om care tăcea. Oamenii i se adresau, îi înmânau cereri, rugăminţi, atenţionări, sau chiar mustrări. Însă el, invariabil, tăcea!
"Este un om înţelept" îi spuse un tată băieţelului său. "Este o mare înţelepciune să răspunzi la fel ş
Limonada

Dimineaţa priveam pe fereastră soarele şi razele lui calde, strălucitoare, care se furişau domol printre frunzele copacilor.
Din bucatărie începea deja să miroasă a cafea proaspătă, iar aroma ei se împrăştia peste tot.
Am făcut o limonadă din cele m