E vremea cireşelor coapte. Auzi cum se izbesc fluturii de noapte! Îţi culeg un coş de gânduri, ca pe nişte fructe. Cerul s-a sprijinit de fruntea unui munte. E timpul să culegem muşeţel şi albăstrele. Să adunăm din iarbă un coşuleţ cu stele, Din care să îţ
Ascultā, bate vintul la poarta unui vis Din care doar cuvintul s-a scurs din Paradis Te-am cāutat intr-una, nu m-am oprit deloc Tu, jumatatea dulce din visul meu de-o viatā Dar cerurile crude nu mi-au dat nici un loc In care sā nu-mi fie, de viata asta, g
Luna se sufundă în marea de nepătruns a nopţii întunecate! Liniştea temporală pătrunde în adâncurile dimensiunii atemporale a conştiinţei noastre. Unde se află sentimentele umane? În lumina divină a razelor solare! În ritmurile universului in care
Quo vadis este un film despre creştinismul primar, putând foarte bine să fie chiar un film realizat după fapte reale. Filmul vorbeşte despre puterea care este învinsă de credinţă, despre credinţa care aduce dragostea şi despre dragostea care a schimb
Cheia de la seiful inimii a fost ascunsă..dar tu ai găsit-o! Te-ai infiltrat uşor ca un fir de stea şi ai descuiat toate sertarele! Ai atins cu iubire fiecare ungher din adâncuri şi ai aprins lumina! Într-un sertar stătea dorinţa..se întindea langu
leana Vulpescu (n. 21 mai 1932, Bratovoești, județul Dolj) este o prozatoare și romancieră româncă. Este soția poetului și traducătorului Romulus Vulpescu. Cel mai cunoscut roman al ei este Arta conversaț
Asistăm la o fabulă! Nonconformismul degajat şi umorul de situaţie ne fac să privim privim lucrurile dintr-o perspectivă răsturnată în care civilizaţia modernă industrială este văzută ca fiind un nivel primitiv de evoluţie al socie
Patimile lui Hristos (2004) (în engleză: „The Passion of the Christ”) este un film american regizat și finanțat de actorul Mel Gibson în care sunt prezentate în detaliu suferințele lui Iisus în ultimele 12 ore ale vieții sale. Filmul cuprinde scene i
Orice duminica este binevenita in viata mea si vreau sa o sarbatoresc cum se cuvine, adica cat mai natural, daca pot spune asa. Cu siguranta ca fiecare isi doreste sa fie inconjurat de frumos, si ce poate insemna aceasta decat asa zisa"iarba verde" d
În vremea când împăratul Tiberius îşi duce în tihnă bătrâneţile pe insula Capri, tribunul Marcellus nu pierde ocazia de a-l umili public în piaţă de sclavi pe duşmanul şi rivalul său în dragoste, Caligula moştenitorul tronului, un om fără scrupule şi
Acum cateva luni am fost in Londra la un seminar de 3 zile tinut de T. Harv Eker, un celebru speaker motivational. Tema era mentalitatea banilor, dar am fost surprins si foarte placut impresionat cand ne-a trecut prin mai mult