Toate discuțiile (10)
ACADEMICIANUL EUGEN SIMION LA A 79- A ANIVERSARE DE LA NAȘTERE
ACADEMICIANUL EUGEN SIMION
(la a 79-a aniversare de la naștere)
Academicianul , profesorul și criticul literar Eugen Simion se apropie de vârsta senectuții. La 79 de ani este încă tânăr, scrie și este preocupat de viața literară. A scos gener
Citeste mai mult…Operaţiunea Franklin – cercul politicienilor pedofili
Depravarea extremă şi perversiunile sexuale de tot felul sunt la ele acasă în rândul politicienilor de vază şi al oamenilor bogaţi şi influenţi din întreaga lume, dar mai ales din America. Ceea ce este însă cu adevărat înfiorător este faptul că aceşt
Citeste mai mult…REVERENŢĂ!!!
Azi m-am intalnit cu Marius Zinca si mi-a dat cele doua vol. " AMPRENTE TEMPORALE" (doua carti de fiecare titlu) pt. care va multumesc din suflet, dragi prieteni:Lenuşi, Delia si va felicit pt. ca am vazut ca ati facut parte din echipa care s-a ingri
Citeste mai mult…Caragiale despre neamul românesc
In numarul din aprilie 2012 „Magazin istoric“ redescopera si publica fragmente dintr-o cunoscuta scrisoare a lui Caragiale catre depresivul eminescian Alexandru Vlahuta. Lamentatiilor prapastioase ale unui Vlahuta pentru care, ca si pentru Eminescu,
Citeste mai mult…ESTE ION BARBU UN POET DIFICIL, ERMETIC?
„Fizionomie personală de om al soarelui de calcaluri, înaintare de kurd descălecat. Un nu știu ce nomad în pupilele boabe de strugur veșted. Liniile feței anguloase, ochii vegetali, sporiți într-o tensiune dincolo de conturul lucrurilor, ochi exangui
Citeste mai mult…EMINESCU ȘI TEATRUL
EMINESCU ȘI TEATRUL
Dacă Eminescu nu ar fi fost un mare poet și un pasionat ziarist, atunci categoric că ar fi rămas la prima lui dragoste, teatrul și ar fi devenit un mare actor. Spun acest lucru pentru că încă din copilărie Eminescu a fost
Citeste mai mult…Ce a insemnat P.C.R-ul !
FILE UITATE DE ISTORIE
Iubiţi prieteni,
Ne apropiem de sărbătorirea a 23 de ani de la căderea comunismului în România şi cred că puţini dintre tineri cunosc în detaliu ce a însemnat Partidul Comunist Român.
Pentru o mai bună cunoaştere, acum, cu prileju
REVERENTA!!!
Azi m-am intalnit cu Marius Zinca si mi-a dat cele doua vol. " AMPRENTE TEMPORALE" (doua carti de fiecare titlu) pt. care iti multumesc din suflet, Delia si te felicit pt. ca am vazut ca si tu ai facut parte din echipa care s-a ingrijit, a trudit sa
Citeste mai mult…De ce fetelor le place rozul si baietilor albastrul?
De ce parintii decoreaza mereu camera fetitelor in roz si a baietilor in albastru? Suntem conditionati sa asociem rozul cu energia feminina si albastrul cu masculinitatea? Iata raspunsul la aceste alegeri coloristice.
Stim cu t
MULTUMESC CRONOPEDIA, dar mai ales, mulţumesc Lenuş Lungu.
Furată şi copleşită de măreţia (pentru mine) a evenimentului lansării dar şi de o sănătate precară de după lansare, nu am avut prilejul să prezint mulţumiri pentru darurile minunate pe care le-am primit cu ocazia acestei lansări. O fac acum, din tot
Citeste mai mult…