Pe data de 25 noiembrie întreaga comunitate internaţională marchează simbolic ziua pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor. Este o zi importantă pentru a ne aduce aminte atât de greşelile din trecut ale omenirii asupra violenţei şi maltratării femeii, cât şi de situaţia societăţii actuale şi a perspectivelor din viitor.

942197_638627072862728_957335821_n.jpg?width=222Discriminarea şi violenta de gen încă mai au de progresat într-un sens pozitiv pentru a putea afirma că trăim într-o societate respectabilă, echilibrată. Deşi în ultimii ani s-ar părea că violenţa împotriva femeilor a crescut, de fapt, din punct de vedere sociologic, ea a rămas relativ aceeaşi, schimbarea producându-se la nivel de vizibilitate a cazurilor de violenţă. Din ce în ce mai multe femei au curajul de a denunţa partenerii agresori şi au din ce în ce mai multe posibilităţi de a găsi sprijin psiho-social din partea organizaţiilor non-guvernamentale care, pe an ce trece, îşi dezvoltă paleta de servicii sociale.

13850517681302615302violenta.jpg?width=222Combaterea violenţei împotriva femeilor trebuie să fie o prioritate la toate nivelurile, deoarece la nivel mondial violenţa domestică este principala cauză a mortalităţii la femeile între 19 şi 44 de ani, înaintea războiului, a cancerului sau a accidentelor rutiere. Combaterea violenţei împotriva femeilor se află în centrul valorilor ocrotite de Consiliul Europei, adică, drepturile omului şi egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.

Reprezentanţii locali şi regionali luptă, de asemenea, pentru această cauză, care trebuie să fie o prioritate la toate nivelurile. Trebuie să înţelegem că această problemă nu se încadrează în sfera privată – ea face parte din sfera publică, pentru că ne afectează pe toţi.

Luând atitudine împotriva violenţei domestice, educând oamenii, înfiinţând servicii speciale, sprijinind ONG-urile care prin iniţiative educaţionale discută deschis aceste probleme cu tinerii şi comunităţile – putem schimba lucrurile.

sursa: SalutTrecut

default_en_face_1_42396000.jpg

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii își lasă comentariile –

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Comentarii

  • E trist ca inca mai sunt femei agresate de barbatii din viata lor. Din pacate femeile care au si copii, care nu au o situatie financiara stabila, stau si rabda batai si injurii. Agresarea verbala ca si cea fizica e la fel de grava si duce la un dezichilibru emotional si psihic. Aia nu sunt oameni ci niste animale.

  • Când o femeie primeşte la început o palmă din partea partenerului său de viaţă, ar trebui să se gândească bine la un lucru: acesta mai are o palmă, doi pumni şi două picioare. Ce bine ar fi dacă femeile din întreaga lume ar avea curajul să nu permită aşa ceva! Dar, din păcate nu se întâmplă asta, din contră! Majoritatea lor suportă şi se lasă umilite de ,,,bărbaţii'' lor, care nu sunt decât nişte brute fără caracter, nişte scursuri ale societăţii. Şi din nefericire, sunt foarte mulţi, chiar şi din cercurile cele mai înalte ale societăţii.
    Să dea Domnul ca toate femeile din lumea asta să deschidă ochii bine şi să judece cu dreptate situaţia în care se află, pentru că aşa se va putea pune punct violenţei casnice.

Acest răspuns a fost șters.
Adrian Scriminț a răspuns la discuția Nicoleta Mija Decembrie
Acum 40 minute
Adrian Scriminț a răspuns la discuția Nicoleta Mija Decembrie
Acum 42 minute
Nicoleta Mija a răspuns la discuția Nicoleta Mija Decembrie
1 oră în urmă
Nicoleta Mija a postat o discuție
1 oră în urmă
Mai Mult…
-->