Cazul Burzynski

   images.jpg  Filmul documentar Burzynski este povestea unui doctor şi biochimist, Stanislaw Burzynski, care a câştigat cea mai mare bătălie legală împotriva Food and Drug Administration din istoria SUA. Bătălia sa cu guvernul american a avut ca obiect tratamentul anti-cancer pe care medicul l-a descoperit în anii ’70, antineoplastonii.  Tratamentul lui Burzynski era în 2009 în faza a doua a testelor clinice şi ar putea intra chiar anul acesta în faza finală de testare. 

Dacă antineoplastonii vor fi aprobaţi, va fi pentru prima oară în istorie când un singur om de ştiinţă, şi nu o companie farmaceutică, va avea patentul exclusiv şi drepturile de distribuţie asupra unei descoperiri revoluţionare din lumea medicală. Antineoplastonii sunt responsabili pentru vindecarea unora dintre formele terminale de cancer. În documentar sunt prezentate mai multe persoane care au supravieţuit cancerului şi care au ales, în locul operaţiei, chimioterapia sau radiaţiile, dar şi date din timpul testelor clinice care compară antineoplastonii cu alte tratamente disponibile.

Filmul documentar arată traseul de 14 ani, sinuos şi dificil, pe care au trebuit să-l străbată Burzynski şi pacienţii lui pentru a obţine aprobarea testelor clinice ale FDA pentru antineoplastoni. Iniţial, între 1977 şi 1995 doctorul Burzynski a produs şi administrat tratamentul fără aprobarea FDA (lucru legal în statul Texas la acea vreme), dar legea s-a schimbat. Faptul că medicul american reuşise să trateze cancerul incurabil a stârnit o serie de investigaţii din partea Texas Medical Board, iar FDA l-a dat în judecată. Procesul prin care Burzynski şi-a dovedit nevinovăţia (?!) a durat mai bine de 14 ani.

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii își lasă comentariile –

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Comentarii

  • Cancerul se poate invinge!

    Vezi mai multe video din blog

  • Cancerul invins-Povestea vitaminei B17(Documentar)

    Vezi mai multe video din incredibil
  • Foarte interesant..Felicitări!
  •  

    Omulăsta poate să vindece cancerul. Interviu cu regizorul documentarului”Burzynski: The Movie”

     

    185.jpg?width=222

    de Chris O’Neill

     

    Tehnicile lui non-toxice le fac pe cele folosite în mod curent pentru tratament – cum ar fi iradierea până la moarte – să pară la fel de preistorice ca tratamentul cu electroşocuri sau lipitori. Iar studiile oficiale arată că tratamentul său este de 3000 de ori mai eficient decât chemoterapia în tratarea şi vindecarea cancerului. Cu toate astea, Burzynski a întâmpinat o grămadă de dificulăţi în a oferi lumii descoperirea sa – “antineplastonii”, o metodă de terapie care vizează direct genele.

    Cum nu şi-a vândut leacul revoluţionar vreuneia din comapaniile farmaceutice care domină piaţa, a descoperit că guvernul şi alte instituţii independente nu prea sunt dispuse să-l ajute – mai mult, l-au dat în judecată în repetate rânduri, de fiecare dată fără succes.

    N-am reuşit să dau de Stanislaw Burzynski, aşa că am vorbit cu Eric Merola, care a regizat de curând Burzynsky: the Movie , un documentar gen teoria consipiraţiei care a avut de câştigat în credibilitate din faptul că medicamentul lui Burzynsky nu a ieşit pe piaţă. Am stat de vorbă cu regizorul filmului, dar voi continua să încerc să dau şi de bossul Burzynski.

     

    Eric Merola

    VICE: Salut Eric. Îmi poţi explica ce e aşa de special la ce face Burzynski?
     

    ERIC MEROLA: Nu e neapărat faptul că tratamentul lui e neortodox. Clinica lui e la fel ca oricare alta; are mai mulţi oncologi, mulţi medici cu doctorat şi umează aceleaşi proceduri ca toţi ceilalţi cercetători. Special este medicamentul, un produs farmacologic ca niciun altul de pe piaţă.

    Este primul om de ştiinţă din lumea noastră modernă care a făcut o descoperire medicală autentică, a patentat-o, a trecut-o singur prin testele clinice şi a obţinut aprobarea ei fără ajutorul PhRMA [organizaţia care reprezintă principalele companii farmaceutice].

    De ce i-au făcut autorităţile probleme?

    E o poveste lungă… A început să trateze pacienţi în 1977 şi a primit granturi de la Institutul Naţional pentru Cercetarea Cancerului. Compania pentru care lucra a vrut să vândă proiectul uneia mai mari, aşa cum se întâmplă de obicei. Dar el se temea că va pierde controlul asupra lui şi va rămâne un simplu inventator.

    Cu toţii ştim că ar trebui să urâm GlaxoSmithKline, dar are într-adevăr de gând industria farmaceutică să oprească un medicament să iasă pe piaţă?

    În 1992, relaţia din PhRMA şi instituţia care o controlează, FDA, a devenit mai clară atunci când PhRMA a făcut lobby pe lângă Congress pentru a impune “taxe de utilizator” FDA-ului, cu scopul de a accelera procesul de aprobare a unui medicament nou.

    Deci PhRMA chiar a cerut să fie taxată? De ce?

    Da, plătesc 1.4 milioane de dolari în taxe pentru fiecare medicament care este trimis instituţiei care reglementează aprobarea. Au trecut-o la vedere pe ştatul de plată al oamenilor pe care încearcă să îi vindece. Eu încerc să nu trag concluzii pripite în film, dar dacă mă întrebi care e părerea mea, dacă PhRMA poate plăti FDA pentru a grăbi procesul de aprobare a unor medicamente, atunci poate că asta încetineşte procesul de aprobare a altora.

    Clar.

    Atunci când a apărut Stanislaw Burzynski, ne-am putea imagina că cei din consiliul de conducere al PhRMA s-au gândit: “Mâncaţi-aş! E prima dată când nu e vorba de un medicament

Acest răspuns a fost șters.
Victor Bivolu a postat o discuție în Hobby-Club Cronopedia
Acum 3 ore
Victor Bivolu a postat o discuție în Hobby-Club Cronopedia
Medalia de mai sus a fost realizată în anul 2023 la Monetăria Statului și ea celebrează Fluturele…
Acum 3 ore
Victor Bivolu a postat o discuție în Hobby-Club Cronopedia
Adămuș (în limba maghiară - Ádámos, în limba germană - Adomesch) este o comună din județul Mureș…
Acum 3 ore
Ioan Muntean – amor la mijlocul zorilor (cybersonet LVI) prin Cronopedia
Sursă: Ioan Muntean – amor la mijlocul zorilor (cybersonet LVI) – Cronopediada grup – Cronopedia…
Acum 13 ore
Ioan Muntean a postat o postare pe blog în Cronopediada grup
Maraton Panorama Literară 2024, decembrie
04. (poezie, cybersonet)

~ ciclul Calendar ~
amor la…
Acum 15 ore
Pop Dorina a apreciat postarea de blog a lui Ioan Muntean Ioan Muntean - ziurel de ziuă (cybersonet LIV) în Cronopediada grup
Acum 18 ore
Ioan Muntean a postat un videoclip
ieri
Victor Bivolu a postat o discuție în Hobby-Club Cronopedia
ieri
Victor Bivolu a postat o discuție în Hobby-Club Cronopedia
Alexandru Ioan Cuza (sau Alexandru Ioan I; născut la data de 20 martie 1820 la Huşi şi decedat la…
ieri
Victor Bivolu a postat o discuție în Hobby-Club Cronopedia
Biserica de lemn din Străoane de Sus este un monument istoric aflat pe teritoriul satului…
ieri
Ioan Muntean a apreciat postarea de blog a lui Ioan Muntean Ioan Muntean - ziurel de ziuă (cybersonet LV) în Cronopediada grup
ieri
Ioan Muntean – ziurel de ziuă (cybersonet LV) prin Cronopedia
Sursă: Ioan Muntean – ziurel de ziuă (cybersonet LV) – Cronopediada grup – Cronopedia Maraton…
ieri
Mai Mult…
-->