Mănăstirea ortodoxă română ”Buna Vestire” și-a deschis porțile pe 25 martie 2007, chiar de sărbătoarea Bunei Vestiri, și se află în orașul Mirabella Eclano, - localitate la 80 km de Napoli, în provincia Avellino. Această mănăstire a luat naștere la iniţiativa parohiei ortodoxe româneşti ”Sfânta Treime” de la Bari, condusă de preotul Mihai Drigă, şi a stareţului mănăstirii Crasna, din judeţul Prahova, Arhim. Nicodim Dimulescu.
De Bunavestire, la sărbătoarea mănăstirii au venit să mulțămească lui Dumnezeu pentru darul primit peste 1.000 de români veniţi din întreaga Italia, dar şi câteva zeci de italieni. Slujba Dumnezeieştii Liturghii a fost ținută de către Înalt Prea Sfinţitul Iosif, Mitropolitul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, împreună cu Preasfinţitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal de la Bucureşti, şi Preasfinţitul Gurie Gorjeanul Episcop Vicar al Mitropoliei Olteniei. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul de la Biserica Stavropoleos din Bucureşti, condus de Arhimandritul Iustin Marchiş. Ansamblul mănăstiresc, alcătuit dintr-o casă cu etaj şi terenul aferent, a fost donat de către un preot catolic din oraşul Napoli, don Carlo Cicala, un bun cunoscător al tradiţiei monahale româneşti, care a dorit ca pe această proprietate să ia naştere o mănăstire ortodoxă – punct de referinţă pentru creştinii ortodocşi români din Italia dar şi punte de întâlnire între Orient şi Occident. După Sfânta Liturghie, a fost sfinţit locul şi casa şi a fost instalat stareţul mănăstirii, Protosinghelul Nicodim Burcea, venit de la Mănăstirea Crasna. Î.P.S. Iosif: „ Astăzi am reuşit să punem un început bun acestei mănăstiri. Părintele Patriarh Teoctist a dat binecuvântarea acestui schit care se naşte din Mănăstirea Crasna, dar care va funcţiona ca mănăstire. Este prima mănăstire ortodoxă românească pentru cei care trăiţi în Italia, care aveţi credinţă şi îl căutaţi pe Dumnezeu. Este foarte greu să se nască o mănăstire din nimic, mai ales în condiţiile de viaţă de diasporă. De aceea soluţia noastră a fost ca o mănăstire din România să facă acest sacrificiu şi să trimită primii călugări care să înceapă viaţa călugărească în Italia. Călugării care se vor ruga aici vor trebui să-şi lase oasele în acest pământ binecuvântat de Dumnezeu”.
Sursa:Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei
Scris de administrator.
Comentarii
Multumesc Elena,intr-adevar un colt de Rai chiar daca acum este inca in constructii nu schimba nimic nu mergem sa vedem frumusetea mergem sa ne rugam,sa fim mai aproape de Dumnezeu,ori de cate ori merg la Manastire simt ca sunt in tara mea in Romania.
Multumesc pentru trecere si apreciere Lenus.