categorii forum

Pricini și nevoi

 

 

Oamenii se cunosc în situații dificile când Dumnezeu le pune răbdarea la încercare. O mare hibă în societatea românească este comunicarea. Din orgoliu, din lipsa educație, dialogul încetează și apar angoasele. În momentele de criză precum cele create de pandemie se văd adevăratele caractere, altfel omul se dovedește a fi slab, îndoielnic, părăsit de încrederea în sine și-n puterile divine. Dacă pentru ordonanțele militare ce instaurau starea de urgență ar fi fost suficient timp să fie elaborate, s-ar fi instituit ordinea firească, dar ele au crescut nervozitatea societății nepregătită să accepte adevărul. Informații precipitate au fost transmise din statele europene pe diferite canale și au grăbit consumatorii să se supraaprovizioneze cu produse alimentare, dar corect este că acea panică ce a golit magazinele în occident, nu a fost evidentă.

Politica de introducere treptată a măsurilor preventive a fost bine venită. Situația nu a fost ușoară, a necesitat acțiuni ferme și hotărâte. Aprovizionarea în grabă cu materiale medicale de mare urgență a permis discuții dat fiind faptul că rezerva statului a fost goală. Adevărul înghițit de dezordine a scos la suprafață mizeria și precaritatea din spitale controlate de influența PSD. Existența unui buget sărăcit de guvernări populiste a pus guvernul în mare dificultate și prin datoriile mai vechi neachitate precum rambursări de TVA. Pe acest fond dezagreabil reîntoarcerea diasporei a crescut incertitudinile și riscul contaminării. În primul val s-au întors cetățenii dependenți de sursele existenței dar și cei risipiți în masa populației marilor aglomerări urbane și care nu se feresc de Dumnezeu. Cum în educația acestora din urmă nici marile civilizații nu au făcut schimbări, iar disiplina lor lasă de dorit, au apărut scandaluri crezând ca altădată "că merge și așa" și s-a înregistrat un șir de amenzi probabil contestate. De impactul măsurilor asupra diasporei va depinde o relație de durată care se va dovedi importantă în campaniile electorale ale acestui an.

Carantina ca mijloc de limitare nu a fost nici ea suficient pregătită, iar nemulțumirile au curs. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a fost real depășit, ca urmare în faza stării de alarmă a fost înlocuită cu izolarea la domiciliu. Pe segmentul indisciplinei, ca reproș, pot adăuga sfântul egoism ce induce lipsa de responsabilitate față de cei din jur pe care sau care pot se îmbolnăvească de la noi. Astfel pot înțelege proverbiala delăsare și lipsa de implicare față de măsuri precum purtarea măștii și a igienei personale. Valul de aglomerații din vămi este o consecință a ignorării măsurilor preventive ce conduc la schimbarea șefilor și la bucuria nebunilor. Lipsa bunului simț și a intuiției organizatorice au permis dezordinea. Sparanghelul a devenit și el obiect al negocierilor transfrontaliere și al evadărilor în timpul pandemiei.

A mai apărut un element nociv „feik news” care a împânzit mediul online, un război cu efecte în plan social pentru a permite fisuri în încrederea nativilor sentimentali, aceștia fiind motivați de naționalismul frecventat sub masca inculturii. Lupta zilnică dintre guvern și parlament a influențat negativ echilibrul psihic al societății în anul greu al campaniilor electorale cu false dezbateri și inversări legislative, ce încalcă inclusiv dreptul constituțional. În parlament, cu debutul retard al campaniei electorale, intrușii politici își arată mușchii sperând le crească cota electorală, precum cota apelor în urma ploilor. Ei caută pricini unui guvern cu repetiție dar proaspăt în același timp pentru a-l face vinovat de tot ce zboară și se mișcă pe pământ și a-l pune la zidul infamiei, uitându-i parlamentului întârzierile și indeciziile sale. Căci nu-i așa Bine cu forță nu se poate, dar și unde nu-i dragoste, nimic nu-i.

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

Acest răspuns a fost șters.

Topics by Tags

Monthly Archives

-->