Toate discuțiile (20)
Cum se consuma ARTA NOUA
Străinătatea în sensul de aventură și exotic, a dispărut.
Taifas literar, nr. 4, februarie 2016
Taifas literar - revistă de scrieri şi opinii literare nr. 3/2016, ianuarie; - ISSN 2458-0198 – ISSN-L 2458-0198; Fondată la Constanţa, noiembrie 2015; REDACŢIA REVISTEI: Director-fondator: Lenuş Lungu; Redactor-şef: Gabriela Mimi Boroianu; Tehnor
Citeste mai mult…Dialoguri însuşite... [treizecişipatru]
Voi obosi oare fiind mereu înconjurat de oameni care nu înţeleg? Sau care au indiferenţă pentru tot ce nu e al lor? O dispută, chiar ceartă, cu cineva care mă ia totuşi în seamă e preferabilă unei alăturări, fie şi virtuale, de cineva care nu s-ar st
Citeste mai mult…Oamenii care fac doar zgmot
Într-o zi, un tată stătea împreună cu băiatul său de vorbă în curtea casei. La un moment dat, se auzi zgomotul unei căruţe. Tatăl îi spuse fiului că va trece o căruţă goală. Fiul, mirat de răspuns l-a întrebat pe tatăl său:
– De unde ştii că este g
Ido Bar-el Bagatelle : pictură 1986-2015. Premiul Rappaport pentru Artă Israeliană
Ido Bar-el Bagatelle : pictură 1986-2015. Premiul Rappaport 2014 pentru Artă Israeliană
Ido Bar-el născut în 1959, expune la muzeul Tel Aviv o colecţie de lucrări abundente produse după 1980. Pictorul este sedus de artacontemporană, el experimente
Dialoguri însuşite... [treizecişitrei]
Unii îşi iubesc prietenii, alţii doar ideea de a avea prieteni. Nu ne facem multe prietenii pentru că ne e frică. De ce ne e frică nu ştiu. Poate de prietenie. Sau de iubirea pentru prieteni...
În orice Prietenie există un miez de amor, o făgădui
Citeste mai mult…Revista Cronos nr. 2 (23), februarie 2016
Revista Cronos ~ Peniţa de aur ~ izvor de cultură Revistă de cultură, Fondată la Constanța, martie 2013 Anul II, serie nouă, nr. 2 (23), februarie 2016 (liliachiu pur de dragoste). ISSN 2286 – 1963. ISSN-L 2286 – 1963.
Citeste mai mult…Doi promotori ai Avangardei: Saşa Pană & Paul Păun
Saşa Pană
Saşa Pană, pseudonimul literar al lui Alexandru Binder (n. 8 august 1902, Bucureşti - d. 22 august 1981, Bucureşti), este un scriitor evreu român, prezent în literatura română de avangardă din prima jumătate a secolului XX.
Fiu al medic
Dialoguri însuşite... [patruzeci]
Se spune că îndrăgostiţii adevăraţi simt amorul de orice fel prin toţi porii. Eu simt amorul precum o cale de a îndrăzni să respir dincolo de realitate, de a depăşi normalul şi de a trăi în propria mea lume senzuală şi temporală, pentru că prezentul
Dialoguri însuşite... [treizecişiopt]
Pierdem timp şi speranţe încercând să găsim un sens amorului, pentru fiecare din noi amorul-Iubire are alt înţeles, altă înfăptuire. Dar cu siguranţă că scena amorului – fiecare scenă de amor – e unică...
Uneori stau singur în camera albastră a
PROGRES ? REGRES ? STAGNARE ? – o scurtă incursiune în istoria culturală a ultimelor secole
În secolul al XV-lea, în plin Ev mediu, omenirea a început să-şi îndrepte privirea spre trecut, redescoperind uimită valorile culturale ale Antichităţii. Aristotel a fost şters de praf şi aşezat la lumină, Afrodita a fost înviată, gândirea precreştin
Citeste mai mult…Dialoguri însuşite... [treizecişişapte]
Rolul nostru într-o relaţie este de a ne fi alături când unul are nevoie de celălalt, când amândoi avem nevoie de amândoi. Dacă unul pleacă înseamnă ori că el sau celălalt are nevoie de altceva, de altcineva. Oricum însă, refuză tristeţea despărţiri
Citeste mai mult…Dialoguri însuşite... [treizecişişase]
Cele mai frumoase lucruri se văd cu ochii închişi. Cu ochii deschişi vezi trupul, cu ochii închişi vezi iubirea...
Iubirea te inundă ca un tsunami, nu ai timp să te fereşti sau să te opui, aşa încât nu poţi schimba cursul ei,
Citeste mai mult…Dialoguri însuşite... [treizecişinouă]
Amorul e un tainic panaceu al trupurilor. Este o îmbrăţişare a zâmbetelor şi o expansiune a sufletelor. Eu m-am înamorat. Tu te înamorezi?
Urcă în tăcere terptele euforiei peste trupuri goale şi îmbrăţişează-mi noaptea tainică de sărutatul amor...
Dialoguri însuşite... [treizecişicinci]
Cum ai putea simţi bucuria regăsirii celui drag dacă nu l-ai fi pierdut înainte? Cum te-ai putea bucura de persoana iubită dacă nu ţi-ar fi lipsit măcar o clipă înainte?
Se spune că toate trec cu timpul, şi nu neapărat pentru că timpul estompează
Citeste mai mult…PRETEXTE HALUCINANTE ŞI FĂRĂ SUSŢINERE SAU INUTILITATEA PROIECTULUI DE LEGE PENTRU SECURITATE CIBERNETICĂ, PARTEA a-II-a
3.) Din ceea ce rezultă la Capitolul 3 „Alte informaţii” publicat în Expunerea de motive mai găsim următoarea asertaţie: „Dat fiind ritmul rapid de evoluţie a problematicii, legea va fi analizată şi revizuită permanent în vederea adoptării continue l
Citeste mai mult…Punct
Unde numai lupii uneori
Vin să-şi cânte cântece de-amor
Acolo aş sta o veşnicie
Şi ţi-aş da o aripă şi ţie
Unde numai lemn inundă casa
Acolo ne-ar fi o vreme masa
Nu ne-ar trebui civilizarea
Câtă vreme am urma cărarea
Unde numai vântul bate fum
Citeste mai mult…Dialoguri însuşite... [treizecişidoi]
Sunt afară. Şi e frig. Dar amorul îmi încălzeşte sufletul...
Când întreb oamenii ce înseamnă fericirea, primesc de fiecare dată aproape acelaşi răspuns. Dar oare chiar există fericirea în amor?
Citeste mai mult…PRETEXTE HALUCINANTE ŞI FĂRĂ SUSŢINERE SAU INUTILITATEA PROIECTULUI DE LEGE PENTRU SECURITATE CIBERNETICĂ, PARTEA I
Pentru a nu ştiu câta oară, statul român încearcă cu disperare prin intermediul securităţii să legifereze un proiect legislativ fără absolut nici o motivaţie sustenabilă. Noroc cu ieşirea în stradă de la sfârşitul lui octombrie şi începutul lui noiem
Citeste mai mult…Dialoguri însuşite... [treizecişiunu]
Dacă toată lumea te place, e posibil să fi greşit ceva...
Şi aş spune despre iubiri că sunt o pată de culoare într-o lume plină de umbre.
Citeste mai mult…