Toate discuțiile (17)
Constantin şi Elena... altfel... (filmul integral)
Fordul galben partea 1/2
- Dumneata cum te numeşti? Stai locului, altfel o încasezi! De ce nu asculţi, mă, mai alerg mult după tine?
- Nu văd de ce… Cine sunteţi dumneavoastră?
- A… vrei să mă prezint? Bine, numai să nu regreţi! Sunt comisarul Cârcei, n-ai auzit de mine? Cu
Citeste mai mult…Dileme 10
E ciudat cum timpul sedează durerea ce devastează omul la un moment dat şi care pare că nu are nici început nici sfârşit, atunci când e la apogeul ei! Uitarea, o moştenire genetică ancestrală, scrisă în minţile noastre de Creatorul milostiv al ace
Citeste mai mult…Sumar luna mai, 2015//nr. 5 (45)
Sumar luna mai, 2015//nr. 5 (45)
Citatele lunii /p. 2
Pictori celebri: Rudolf Schweitzer-Cumpăna – autor: Augustin Lucici /p. 3
Scriitori de ieri...: Mihail Afanasievici Bulgakov – autor: George Gh. Ionescu /p. 9
Bulgakov şi testametul Maestrului –
Citeste mai mult…despre o anumita origine a omului
Două curente se înfruntă astăzi în dorinţa de a reuşi să clarifice controversata origine a omului, creaţioniştii bazaţi pe scrierea sfântă a Bibliei, precum şi evoluţioniştii descendenţi ai lui Darwin, bazaţi pe cercetarea ştiinţifică şi observare
Citeste mai mult…Bombardamentul, fragment din romanul "PRIVEGHIUL"
În |
buncărul Spitalului Brâncovenesc, în acea încăpere chinuitor de strâmtă, răniţii se tăvăleau pe jos înnebuniţi de durere ; undeva, mai la o parte, la rezerve, cum avea să afle Adina mai târziu că-i zicea acelui loc, adică vreo câteva patu
Citeste mai mult…EXCURSIA- fragment din romanul "PRIVEGHIUL"
I |
mediat după nuntă, Palatul le pusese la dispoziţie lui Nicu şi Adinei iahtul Taifun, cu aproape jumătate din personal şi fixaseră şi traseul voiajului de nuntă : Galaţi- Sulina- Balcic- Dardanelele şi Bosforul- Grecia- Litoralui Mării Adriati
Citeste mai mult…Revoluția lui Freud
Revoluția lui Freud
Despre sine însuși, Freud spunea – „Viena a fost locul în care un singur psihiatru s-a luptat pentru a aduce la lumina zilei secretele întunecate ale lumii care zac ascunse în adâncurile sufletului uman”. Noile teorii ale savantul
Citeste mai mult…MARIN PREDA-ultimul moralist al literaturii române contemporane
MARIN PREDA- ULTIMUL MORALIST AL
LITERATURII ROMÂNE CONTEMPORANE
Au trecut 35 de ani de la moartea atât de neaşteptată a lui MarinPreda. El a murit în culmea gloriei ca un soldat pe linia întâi de luptă. Cu el literature română contemporană a pi
Citeste mai mult…ULTIMUL VLĂSTAR AL EMINESCILOR
U LTIMUL VLĂSTAR AL EMINESCILOR :
Didona Eminescu Stanislav: Interviu prin poştă
1. Sunt profesoara Didona Eminescu-Stanislav din oraşul Predeal.
Mă număr printre cei care, fără vreun merit anume, au avut sau au privilegiul de a face parte din fa
tristeţi târzii
iubesc femeile triste
iubesc-ul acesta are ceva comun cu
toţi oamenii pe care i-am iubit o singură dată
aşa cum iubeşti prima ploaie prima zăpadă
prima dragoste făcută la capăt de linie un capăt
uneori interminabil cu multe secrete şi arome de parfum
oric
plăcuţa Ouija, o nouă carte de Liviu Ofileanu şi Ioan Barb
editura Brumar, 2015
plăcuţa Ouija, autori: Liviu Ofileanu şi Ioan Barb
Avatarurile lui Schreber visând pe muzica vieneză în vagonul de dormit este epopeea lui Ioan Barb şi a lui Liviu Ofileanu, cei doi aezi din vestul civiliza
Fodrul galben partea 2/2
„Vineri 4 mai.
Astăzi ne-am oprit în aceeaşi parcare, de la „Million”, acolo unde am avut întâlnirea neplăcută cu „fostul”, urmând a urca într-una din camerele de la etaj special pregătite pentru a fi închiriate cu ora. Mona trăgea de timp şi am af
Citeste mai mult…Dileme 1
O rază jucăuşă şi neastâmpărată se strecoară hoţeşte prin dantela perdelei, explorând curioasă odaia în care, tocmai a intrat prin efracţie. Pe patul îngust şi răvăşit, doarme o tânără femeie surâzând în vis unor imagini neştiute. Lumina dimineţii
Citeste mai mult…