Arte frumoase (2)
Feng CHIANG JIANG
sursa: https://tvorchestvof.blogspot.com/2020/05/feng-chiang-jiang.html
sursa: https://tvorchestvof.blogspot.com/2020/05/feng-chiang-jiang.html
Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Palatul administrativ - BÂRLAD (azi Muzeul Vasile Pârvan)
Palatul administrativ, denumire alternativă Prefectura și Tribunalul județului Tutova din perioada interbelică, denumire actuală Muzeul “
Citeste mai mult…vântul scutură tăcerea,
alunecă răcoarea printre frunze,
umbra somnului rătăcește,
în visele nopții mă înfășor,
tu ești străjerul printre vise,
cununi de stele împletim.
în zarea nopților senine,
atâtea vise pe același drum,
am rătăcit îmbrățișați,
Citeste mai mult…Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Monumentul eroilor din CÂMPULUNG-MUSCEL, jud. ARGEȘ
Monumentul eroilor căzuți în primul război mondial din municipiul Câmpulung Muscel, județul Argeș este situat în Piața Republicii într-un mare s
Citeste mai mult…Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Monumentul Lossenau din ALBA IULIA (cetate)
Aici admirați Monumentul Lossenau din municipiul Alba Iulia (cetate). Povestea Monumentului Lossenau începe în data de 11 februarie 1849, când la Simeri
Citeste mai mult…sursa: https://tvorchestvof.blogspot.com/2020/04/viktor-yushkevich.html
CE MONUMENT E IN POZA DE MAI JOS?Ieri am prezentat Ateneul Popular - FOCȘANI
Aici admiri o veche carte poștală reprezentând Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia din municipiul Focșani. În secolul al XIX-lea, noțiunea de ateneu desemna „așezămintel
Citeste mai mult…sursa: Anna Georgescu
Viața falsă din spatele Instagramului există, deși mulți se străduiesc să o ascundă.
Instagram e despre poze și mai puțin despre descrieri. Pozele sunt toate grozave. Dacă dai o tură vezi numai v
Când visul stă sub pleoape,
tu iubite ești mai aprope.
Atinși de muzica celestei lire,
visele sunt învelite de iubire.
Când stelele stau de strajă,
simt în suflet a iubirii vrajă.
În raza ce-ncălzește iar zorii,
sub pernă doar mirosul florii.
C
Citeste mai mult…Nu eu am decis să fiu om! În existența mea când mai bună, când mai rea, libertatea și iubirea m-au călăuzit zi de zi. Ce mi-a rămas acum? Libertatea îmi este îngrădită de sloganul: Stăm în casă. Iubirea se rezumă la o simplă comunicare, fără îmbrăți
Ieri am prezentat Cazinoul din stațiunea Slănic Moldova - jud. BACĂU
Cazionul din Slănic Moldova este un monument istoric inclus în grupa A având valoarea națională și universală, situat pe Strada Vasile Alexand
Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Sala Fundației Dalles din BUCUREȘTI.
Sala Fundației Dalles este o sală de expoziții din București, situată pe bulevardul Nicolae Bălcescu, la numărul 18, în apropierea Pieței Universității. La d
Citeste mai mult…Ce monument este in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Palatul Pescarilor din TULCEA (azi MGM Tulcea)
Palatul pescăriilor din municipiul Tulcea, denumire actuală MGM Palace este o impozantă clădire, cu statut de monument istoric, situată în Piața
Ieri am prezentat Catedrala ortodoxă mitropolitană din Chișinău - REP. MOLDOVA.
Aici admirați Catedrala mitropolitană ortodoxă din orașul Chișinău, Republica Moldova. Iniţiativa înălţării Catedralei îi aparţine mit
Ieri am prezentat Monumentul Independenței - RÂMNICU VÂLCEA
Monumentul independenţei de la poalele Dealului Capela, pe strada Carol I, nr. 9a, vegheză de aproape un secol asupra municipiului Râmnicu Vâlcea, monum
Citeste mai mult…O muzică pentru cupluri de după miezul nopţii... se merită, nu? Sunt curioasă ci răspunde cu continuări (în această noapte numai reggae!)...
Citeste mai mult…
sursa: https://tvorchestvof.blogspot.com/2020/03/alessandro-remi.html
am adunat roze din visele nopții,
gândurile călătoresc în clipe tăcute,
vântul culege mireasma pașilor.
Luceafărul alunecă pe cerul senin,
din somnul nopții tu visul mi-l furi.
aromele amintirilor fug hoinare.
aud timpul cântând prin vise,
ochii
Citeste mai mult…Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Turnul Sf Ștefan din BAIA MARE.
Turnul Sfântul Ștefan este turnul-clopotniță al fostei biserici cu hramul “Sfântul rege Ștefan” și este situat între străzile Crișan și 1 Mai, în imediata apropier
Ieri am prezentat Biserica sârbească din ARAD.
Biserica Sârbească, cu hramul Sfinților Petru și Pavel este un lăcaș de cult din municipiul Arad. A fost ridicat între anii 1698-1702. Față de forma sa inițială, bis
Citeste mai mult…