Mă apropii de mașină puțin agitat. Îmi caut pachetul de țigări, dar inutil. Îl zăresc pe bord. Deschid ușa și intru fără să spun nimic. Scot o țigară și-o aprind, făcând abstracție de prichindeii de pe banche
Dorina Pop - Pescuind... zone turistice de top?! (povestire)
Nu suntem nici speologi, nici aventurieri dornici de adrenalină, ci trei vechi prieteni care vor să reînnoade excursiile copilăriei. Pe amintirile noastre o amprentă aparte a fost pusă de
E dimineață, îmi beau cafeaua și razele soarelui îmi mângâie fața. Câțiva pescăruși mă salută și pleacă mai departe. Țipătul lor îmi aduce aminte de valurile mării. Miroase a alge și scoici, miroase a mare. Marea ne mângâi
Privesc departe în zare cerul plumburiu și norii încărcați de umbre ploaia ce cade peste sat iar luna tristă cum dispare după deal, pe înserat în urma ei rămâne o liniște albă se aude clopotul ce stă de pază bătut de vânturi și de ploi la schitul singurat
Soarele arde la amiază, apa mării este mai rece. Valurile mari acoperă plaja, pescărușii zboară grațioși peste umbrelele care acoperă plaja. Stau la un hotel la câteva minute de plajă, trec în fiecare zi pe lângă câțiv
Dorina Pop - Deliciile ultimei luni a verii (amintiri)
Dacă ar trebui să pictez un tablou al lunii august, desigur că n-ar lipsi din el... dulceața de mure. De ce dulceața și nu doar murele? Simplu. Copil fiind, așteptam cu nerăbdare zilele când urc
Nicoleta Mija - Vacanță printre amintirile copilăriei (amintiri)
Am mers în Grecia acum mulți, mulți ani. Mai bine zis eram o fetiță de 5 ani care curioasă ca orice copil m-am bucurat de tot ce am văzut. Am revenit după mai muți ani și am înțeles
Nicoleta Mija - Vacanță în orașul cu salcâmi (amintiri)
Soarele nu ne mai mângâie cu bronzul lui minunat, briza este mai tristă. Un gând se pierde în albastrul mării, privesc cu nostalgie ultimele zile ale verii. Ziua este mai mică, sea
M-am născut în cel mai frumos port la Dunăre, plin de soare și de multe amintiri. Mereu curgătoare, Dunărea duce și aduce întâmplări frumoase, imagini, culori, sunete şi mirosuri care te fac să pierzi noţiunea