Polina Gheorgheeste redactor muzical la Radio Antena Satelor.Glasul ei vine în casa săteanului, popularizând căntecul popular românesc. Ea este și solistă de muzică populară, reprezentând prin cântecul său zonă folclorică
Motto: “Adevăratele poezii încep acolo unde se sfârşesc pe hârtie.” (Octavian Goga) Necuprins şi enigmatic, universul lui “Volter”… Parodie-pamflet, prozopoem satiric din grupajul “Trilogia siderală”, in memoriam marelui scriitor francez. «Poezia es
Motto: “Adevăratele poezii încep acolo unde se sfârşesc pe hârtie.” (Octavian Goga)
Elegie funerară. “Sheikspir”, regele pe scenă… (parodie-pamflet, prozopoem satiric din grupajul “Trilogia siderală”) …William Shakespeare {26 April 1564 (baptised) –
Existã femei foarte dedicate relatiei, dragostea e oarbã, nu tine cont de interesul material. Cu mai multi ani in urma, am cunoscut un barbat foarte prezentabil, sarmant, fiu de general, doctor în chimie.... Avea de toate, bani, carierã, frumuse
Marii scriitori ai literaturii noastre care au trecut în neființă au lăsat urme și după moarte pe mormintele lor. Majoritatea lor înmormântați pe „Aleea scriitorilor” atrag atenția turiștilor, celor îndră
> > *Stiaţi despre > Bucureşti?...***** > > *1. Bucureştiul este a 6-a capitală ca mărime din UE.***** > > *2. Cea mai veche gară în Bucureşti este Filaret.***** > > *3. Primul drum din Bucureşti a fost Drumul de Lemn, astăzi Calea > Victoriei. Calea Vic
E uimitor cum o nouă civilizație- creștinismul- a intrat în contradicție cu societatea antică, încercând s-o demoleze și, pe ruinele ei, aproape o mie de ani, până în zorii Renașterii, să se instaleze definitiv în
Ce carti mai cititi? Eu am citit de curand "Cum sa spui adio?" de Katherine Taylor, "Formula fericirii" de Stefan Klein, "Cuvinte care elibereaza" de Marie Cardinal. Aceste 3 carti sunt f. bine scrise, excelente.
Personal. l-am admirat din copilarie, un profesionist desavarsit, un mare regizor, un om extrem de talentat. Filmele lui sunt de referinta incepand cu cele istorice, aventuri, politiste, comedii...ne-au incantat si ne-au bucurat existenta, au facut
- poetul trecut prin furcile caudine ale destinului-
Aș începe discuția despre Macedonski cu două epigrame care i-au marcat destinul lui literar pentru mult timp, pedepsit de opinia publică cu o vehemență rar întânlită
Anton Pann a fost trecut cam neobservat de contemporanii lui. Îl vedeau cu un fes pe cap, cu giubeaua la spinare, învârtind niște mătănii de lemn aduse de la Sfântul Munte, cântând la biserică. Îi cunoșteau probabil și isprăvi