categorii forum
Toate discuțiile (3468)
Ce a făcut străinătatea din bietul român?

- Ce a făcut străinătatea din bietul român? Vine şi el în ţară, după 4, 5 ani de stat în Occident cu o maşină ultimul răcnet, ca să se uite vecinii la el: „mai, uite ce maşină a adus Grigore! Ai văzut măi, Ioane”? Şi ei îi văd maşina,
Citeste mai mult…Revista de Cultura Universala "Nomen Artis - Dincolo de tacere", nr. 14, 10 oct. 2012
Citatele lunii octombrie
Constantin Bălăceanu-Stolnici - Printre gânduri şi amintiri /p.3
Vasile Popovici – poezie /p.5
Serghei Esenin - câteva date biografice /p. 9
Adrian David Jr. - Serghei Esenin /p. 10
- Misterioasa şi sângeroasa moarte
a po
Citeste mai mult…DIMITRIE STELARU- POETUL HALUCINŢIEI ŞI AL DISPERĂRII EXISTENȚIALE
Dimitrie Stelarul- poetul halucinației și al disperării existențiale
Pe 28 octombrie 2012 se împlinesc 43 de ani de la moartea lui Dimitrie Stelaru. Acest mare boem și trubadur umil al poeziei românești, care a avut o viață chinuită, a debutat su
Citeste mai mult…Nikola Tesla, viaţa şi realizările ştiinţifice
![]() |
![]() |
| Biografii. Fizică |
| Scris de Scientia.Ro |
| Luni, 27 Septembrie 2010 22:23 |
|
Proprietăţile vindecătoare ale lacrimilor

Noul Pamant si prefacerile importante in perioada 5 mai-21 dec.2012

A AVUT EMINESCU COPII?
A AVUT EMINESCU COPII?
Despre poetul național Eminescu orice notă biografică trebuie luată în seamă. O întrebare care a stârnit interesul biografilor lui a fost și aceasta: a avut Eminescu copii?
Știm din însemnările contemporanilor și din poezia l
Citeste mai mult…Un popor de oi naste un guvern de lupi...
Acad. Florin Constantiniu - "Clasa politica postdecembrista este cea mai incompetenta, cea mai lacoma si cea mai aroganta din istoria Romaniei"
20 de ani de la Revolutia romana
La 20 de ani de la marea varsare de sange din decembrie 1989, Roma |
"Vei auzi cand ve fi pregatit sa auzi.Vei vedea cand vei fi pregatit sa vezi."
De ziua mea ploua!
...
Ne vedem data viitoare!
Patru cuvinte,un pumnal
O mana de copil,zile insemnate-n calendar.
De la o vreme,
Bratele-mi patruns-au prin coaste mele,
Incercand sa te cuprind.
Are sa vina!O vad zambind!
Pana si-n vis ,metalic,a nins
Citeste mai mult…AGRESIUNEA PSIHICĂ
Atacul psihic, forme si manifestare
http://hyperenergy.hypercomm.ro/Agresiuneapsihica3.html
Tot Universul este tesut din particule energetice. Sursa principala de energie pentru noi este Soarele, care timp de miliarde de ani a acumulat energia co
Citeste mai mult…VIAȚA AMOROASĂ A LUI ANTON PANN

VIAȚA AMOROASĂ A LUI ANTON PANN
Anton Pann, „ finul pepelei/ cel isteț ca un proverb”- așa cum l-a numit Eminescu, pe numele adevărat Anton Pantoleon Petroveanu, autorul „Poveștii vorbei” a avut o viață amoroasă ieșită din comun.
Mai întâi treb
Citeste mai mult…Monologul Lui Dumnezeu

M-am uitat la tine în timp ce te-ai trezit în această dimineaţă. Aşteptam să-mi spui 2-3 cuvinte, mulţumindu-mi pentru noaptea care tocmai a trecut, pentru odihnă şi protecţie, şi pentru faptul că am vegheat asupra ta în timpul nopţii. Am crezut că
Citeste mai mult…Sindromul Burnout / suprasolicitarea profesionala

- relaxarea si revitalizarea sistemului nervos central
- tratarea tulburarilor si disfunctiilor tisulare si organice
- detensionarea sistemului muscular
- tratarea afectiunilor secundare
- echilibrarea bio-psiho-afectiva a organismului
Utilizat pentru
ERIS ŞI LOVITURA DE PEDEAPSĂ
Eris este o zeiţă pe seama căreia se pun mai toate catastrofele din antichitate. Se spune că nechemarea ei la o nuntă are legătură cu începerea războiului troian. Presupun că o Elena plictisită, dornică de aventuri, nu era o motivaţie suficientă p
Citeste mai mult…Descoperiri uluitoare despre adevăratele cauze ale CANCERULUI. Corpul se vindecă singur, dacă bolnavul înţelege CAUZA BOLII

- Doctorul german Ryke HAMER (foto) a tratat cu succes peste 31.000 de pacienti doar stand de vorba cu ei. Nu facea nimic magic, in afara faptului ca le explica logic si rational despre stransa legatura dintre starea mentala si
Citeste mai mult…ÎL MAI IUBESC TINERII PE EMINESCU?
Îl mai iubesc tinerii pe Eminescu ?
Într-un sondaj ad-hoc făcut pe cca 25 de tineri cu întrebarea dacă îl iubesc pe Eminescu am constatat că aproape jumătate mi-au spus că Eminescu nu mai este în atenția lor. De ce ?- i-
Citeste mai mult…O AMINTIRE SECURISTICĂ
O AMINTIRE SECURISTICĂ
1985. O zi de toamnă obișnuită. Bătea vântul, norii stăteau gata să plouă. Eu veneam de la școală cu gândurile rătăcite.Terminasem orele și veneam acasă. La poartă mă așteptau doi tipi bine îmbrăcați, aproape tineri.Se recoma
Citeste mai mult…Tainica iubire
E ora de amiază,
Maiestuos,
Azurul se înclină
Spre Mare
Cu trupul său de Lumină
Vibrând de iubire .
Din Înalt, când se aruncă,
Îndrăgostite valuri
I se supun ca la poruncă.
Şi blând ca zefirul
Ce-adie pe undă,
Cu blândeţea iubirii adânci
Le inundă.
A
Citeste mai mult…SCRISOARE CĂTRE SOCRATE
ÎNȚELEPTULE SOCRATE,
O sentință la moarte: „Socrate se face vinovat de a nu onora zeii pe care îi onorează cetatea, și de a introduce divinități noi. Se mai face vinovat de coruperea tineretului. Pedeapsa cerută: moartea!”
Realitatea e alta, tu ai at
Citeste mai mult…

17 mai 2011