Interviu virtual cu Mihai Eminescu, realizat de Miron Manega
“Vom avea de-acum înainte dominaţia banului internaţional, impusă de străini” |
Luni, 25 Iunie 2012 |
|
“Vom avea de-acum înainte dominaţia banului internaţional, impusă de străini” |
Luni, 25 Iunie 2012 |
|
ROMULUS VULPESCU
–un trubadur melancolic al sfârșitului de secol.
Romulus Vulpescu, acest „trubadur melancolic”, acest ”rafinat benedictin” nu mai este, s-a dus în lumea îngerilor, încetând din viață la 79 de ani, pe data de 18 septembrie 20
Citeste mai mult…CARAGIALE , BERARUL DE LA „BENE BIBENTI” Moto: Iancu Luca Caragiale Îți dă berea cu măsură. Face și literatură… Însă nu face parale. ( Cincinat Pavelescu) Caragiale berar! Iată cea mai ingrată meserie a unui mare scriitor care a nemurit teatrul rom
Citeste mai mult…EMINESCU ȘI ARON PUMNUL
Rămâne un mister al adolescenței lui Eminescu legătura poetului cu profesorul lui de limba română, Aron Pumnul, de la Cernăuți. La moartea lui, în anul 1866, Eminescu la vârsta de 16 ani scrie cu o pasiune ieșită din comun
Citeste mai mult…„Comunicarea, de la omul nou, la intelectualul analfabet“
În unul din articolele noastre anterioare, ,,Discursul, ştiinţă în a comunica sau formă de a bate câmpii”, selectam câteva idei sugerate de specialiştii din domeniu tocmai din dorinţa de a mai
Citeste mai mult…Povesteşte Constantin Bacalbaşa: “În anul 1836 a venit în România un croat anume Ludovic Drasch. De cum a venit a început să exercite medicina. Era ori nu era medic, avea ori nu avea diplomă? Învăţase ori nu învăţase medicina? Iată ceea ce nu s-a
Citeste mai mult…Pe 5 noiembrie 1605, s-au găsit 36 de butoaie cu praf de puşcă într-un beci de sub Palatul Parlamentului din Londra – făcând parte dintr-o conspiraţie de răsturnare a guvernului englez şi a regelui Iacob I. Deşi complotul a fost pus la cale de un
Citeste mai mult…
BETI APA PE STOMACUL GOL
In Japonia zilelor nostre este foarte popular obiceiul de a bea apa imediat dupa trezire, in fiecare dimineata. Mai mult, testele cercetatorilor au demonstrat valoarea acestui obicei.
Publicam mai jos o descriere a folosiri
Citeste mai mult…Dragi prieteni, m-am gandit sa deschid un spatiu, unde ne putem destainui gandurile, aspiratiile, parerile sau filozofia de viata. In fiecare zi, clipa sau in orice moment simtim ca este cazul sa impartasim cu ceilalti, dilemele, meditatiile gandulu
Citeste mai mult…In numarul din aprilie 2012 „Magazin istoric“ redescopera si publica fragmente dintr-o cunoscuta scrisoare a lui Caragiale catre depresivul eminescian Alexandru Vlahuta. Lamentatiilor prapastioase ale unui Vlahuta pentru care, ca si pentru Eminescu,
Citeste mai mult…„Fizionomie personală de om al soarelui de calcaluri, înaintare de kurd descălecat. Un nu știu ce nomad în pupilele boabe de strugur veșted. Liniile feței anguloase, ochii vegetali, sporiți într-o tensiune dincolo de conturul lucrurilor, ochi exangui
Citeste mai mult…EMINESCU ȘI TEATRUL
Dacă Eminescu nu ar fi fost un mare poet și un pasionat ziarist, atunci categoric că ar fi rămas la prima lui dragoste, teatrul și ar fi devenit un mare actor. Spun acest lucru pentru că încă din copilărie Eminescu a fost
Citeste mai mult…FILE UITATE DE ISTORIE
Iubiţi prieteni,
Ne apropiem de sărbătorirea a 23 de ani de la căderea comunismului în România şi cred că puţini dintre tineri cunosc în detaliu ce a însemnat Partidul Comunist Român.
Pentru o mai bună cunoaştere, acum, cu prileju
Despre moarte, copilarie, neliniste si Dumnezeu
Pe Eugen Ionescu l-am vazut o singura data, imediat dupa Revolutie. Desi nu se simtea prea bine si apropierea mortii ii starnea destule nelinisti, a acceptat sa ma primeasca pret de cateva minute in
Azi m-am intalnit cu Marius Zinca si mi-a dat cele doua vol. " AMPRENTE TEMPORALE" (doua carti de fiecare titlu) pt. care iti multumesc din suflet, Delia si te felicit pt. ca am vazut ca si tu ai facut parte din echipa care s-a ingrijit, a trudit sa
Citeste mai mult…cum elimini grasimea cu o PORTOCALA
CA SA SCADA COLESTEROLUL celor care vor sa incerce !
( daca nu gatesti, da-o la cine o face, caci va face bine sanatatii celor care mananca !!!)
daca trebuie sa faci o mancare gatita, un curcan la cuptor sau alt
Citeste mai mult…
De ce parintii decoreaza mereu camera fetitelor in roz si a baietilor in albastru? Suntem conditionati sa asociem rozul cu energia feminina si albastrul cu masculinitatea? Iata raspunsul la aceste alegeri coloristice.
Stim cu t
DRAGI PRIETENI,VOLUMUL EXPRESIA IDEII NR IV - "SPRE TINE, DOAMNE" CE CUPRINDE CREATII DE ISNPIRATIE RELIGIOASA, ESTE IN LUCRU SI AR PUTEA ARATA CAM ASA...
Coperta : MARIAN CRISTIAN GORUN
Coordonator:MARIAN BENDOU
Sponsor:LENUS LUNGU
Editura:DOCUCENTER, B
Furată şi copleşită de măreţia (pentru mine) a evenimentului lansării dar şi de o sănătate precară de după lansare, nu am avut prilejul să prezint mulţumiri pentru darurile minunate pe care le-am primit cu ocazia acestei lansări. O fac acum, din tot
Citeste mai mult…