Moartea lui Nicolae Labiş. Nopţile de coşmar ale poetului ucis
autor- STELA COVACI
Nicolae Labiş a fost iniţiatorul Mişcării de Rezistenţă anticomunistă în România. De aici avea să i se tragă moartea. În noaptea de 9 spre 10 decembrie 1956, a fost
Aceasta bijuterie umoristica a fost scrisa de Caragiale in anul 1900 si a fost publicata in ziarul Universul. In 120 de ani nu s-a schimbat nimic in mentalitatea romanului...
Îmi doresc foarte mult să ajung în Bucovina, anul acesta. România noastră este foarte frumoasă. Unică. Bucovina cred că este unul din tărâmurile de vis ale ţării, un loc în care tradiţiile continuă drumul început acum sute de ani, dăinuind în
De ce scriu oamenii pe forum, pe net? Oare pentru ca simt nevoia sa evadeze din cotidian? Oare pentru ca sunt singuri? Oare pentru ca nu inteleg timpul in care traiesc? Oare pentru ca nu se pot adapta la o lume urata si bolnava? Este oare scrisul o n
Cum combatem stresul? În mai multe moduri: alergând desculţi pe o pajişte în roua dimineţii, ascultând o melodie îndrăgită, vizionând o piesă de teatru ori un film, întâlnindu-ne cu un vechi si bun prieten… Cred că ar trebui evitate persoanele
În viaţa de zi cu zi există multe feluri de dependenţe. Obişnuinţa este, într-adevăr, o a doua natură şi după cum ştiţi, un obicei înrădăcinat este foarte greu de eliminat. Ce este de fapt dependenţa? Acel ceva ce îţi oferă o senzaţie de plăcere
În toamna anului 1868 Caragiale era elev la cursul de declamațiune al lui Costache Caragiali. Avea numai 16 ani , un tânăr bine legat, cu studiile întrerupte și pus pe căpătuială.
cia prison Inchisoare secreta CIA in Romania?In nordul Bucurestiului, intr-un cartier residential la cateva minute departare de inima capitalei, exista un secret pe care guvernul Romaniei a incercat de mult timp sa-l tina ascuns.
As avea o întrebare: cum definiti voi dragostea? Pentru mine dragostea este o enormă schimbare în bine, dragostea este prefacereaa omului in bun si frumos, dragostea este o muzica pe care o asculti mereu si o redescoperi de fiecare data mai frumo
Aş dori să ştiu ce fel de zaharină să folosesc pentru prepararea în casă a dulciurilor, astfel încât acestea să fie gustoase. Menţionez că mama mea are diabet şi atunci este de preferat să se evite folosirea zahărului la prepararea diverselor dul