În povestirile mitologice, bătrîneţea apare sub diferite aspecte: poate fi o personificare sinistră şi înspăimîntătoare sau se poate încarna în personaje ce apar fie ca simboluri ale înţelepciunii, depozitare ale memoriei strămoşilor, sfătuitori nep
categorii forum
Toate discuțiile (3433)
Dialog cu surzii
Trăim în haos, trăim într-o lume „nebună, nebună, nebună...". Încercăm să depăşim greutăţile care ni se caţără zilnic în spate, dar ratăm şi ne prefacem că nu băgăm de seamă. După mai bine de două decenii de „democraţie" impusă şi controlată am ajuns
Citeste mai mult…Hoţii strigă „prindeţi hoţii!”
De nu ştiu câte ori am zis: gata, ajunge, nu mai reacţionez la „emanaţii" ipocrite. Uite că nu se poate! Cum să rămâi indiferent? Pentru aşa ceva trebuie să ai „stofă" şi un strat apreciabil de toval pe obraz. Circumspect din fire, am convingerea că
Citeste mai mult…5 motive sa consumi alimente picante
Pentru persoanele care nu pot tolera mancarurile condimentate, senzatie de arsura cauzata de ardeiul iute este cu siguranta "dureroasa", in timp ce pentru cei care iubesc condimentele, aceasta senzatie este un echilibru delicat intre durere si plac
DEFICITUL CARE ÎNGROZEŞTE PLANETA.VOR ÎNDRĂZNI AMERICANII SĂ DEA FOC LUMII?
VOR ÎNDRĂZNI AMERICANII SĂ DEA FOC LUMII? ISTORIA DEFICITULUI CARE ÎNGROZEŞTE PLANETA.
Foto: presedintele S.U.A. Barack Obama
Presedintele Barack Obama: Pe 2 august vom fi epuizat toate mecanismele de achitare a datoriilor. Daca nu mai putem plati,
Citeste mai mult…ROMÂNI VALOROŞI “UITAŢI” SAU NECUNOSCUŢI
Putem observa cu stupoare cum chiar şi unii români afirmă despre locuitorii acestei ţări că ar fi doar nişte “barbari” încă de pe vremea dacilor, care n-ar fi ştiut nici măcar să scrie (cum susţine în unele articole “Academia Caţavencu”) şi că români
Citeste mai mult…Dioxidul de carbon este indicatorul cheie al sănătăţii umane
Pe lângă schimbările climatice pe care le produc, emisiile de dioxid de carbon dau măsura sănătăţii umane. Noile tehnologii pot salva vieţi, ajutându-i pe medici să monitorizeze mai uşor nivelul de dioxid de carbon din organism.
Nivelul de dioxid de
România Ianuarie 2015
Societatea antica
Cand folosim cuvantul „antic” ne gandim la ceva demodat, un lucru foarte vechi. Multe dintre ideile societatilor antice au dat forma lumii in care traim. Sa ne gandim la faptul ca principiile statului democrat a fost dezvoltate in Grecia antica. Foar
Odessa în flăcari (Cătuşe roşii) 1942
Cinematografia românească a primit un dar nesperat.
De curând, presa italiană a scris despre un fapt cu totul inedit, anume descoperirea întâmplătoare în arhivele studiourilor Cinecita din Roma a peliculei filmului „Odessa în flăcări" considerat defi
Mitologia greacă...
Mitologia greaca si Egiptul Antic intotdeauna m-au fascinat...
Zei precum Afrodita, Atena, Apollo, Ares, Demetra, Hera, Hephaistos, Hestia, Poseidon si altii cred ca ne-au atras atentia tuturor. Pe mine m-au fascinat cu atat mai mult cu cat in persp
Citeste mai mult…UIMITOARELE OPERE DE ARTA APARUTE PE CAMPURILE DE OREZ DIN JAPONIA
Uimitoare opere de arta au aparut in plantatiile de orez din Japonia, dar acestea nu se datoreaza extraterestrilor.
Fermierii japonezi au plantat ingenios. creind tablouri imense fara sa foloseasca cerneala sau vopseaua . Variate soiuri de ore
Impartaseste ceea ce simti
Scris de Dragos Stoian
Acum cateva luni am fost in Londra la un seminar de 3 zile tinut de T. Harv Eker, un celebru speaker motivational. Tema era mentalitatea banilor, dar am fost surprins si foarte placut impresionat cand ne-a trecut prin mai mult
The Odyssey (1997) ~ Odiseea
Ecranizare a Odiseei lui Homer, realizată cu efecte speciale excepţionale şi în locaţii incredibile. Filmul repovesteşte călătoria întreprinsă de Ulise, care supravieţuieşte pe parcursul a 10 ani la tot felul de încercări din partea zeilor mânioşi. P
Lucian Gruiua - MUZA (versuri)
Muza
O femeie frumoasă coboară pe deal
în drumul ei spre servici.
O conduc câţiva paşi,
ea mă crede nebun când îi spun
că pentru mine dealul e nesfârşit!
O femeie frumoasă coboară pe deal
şi soarele a răsărit.
Nu ştiu dacă
femeia sau soarele coboar
Citeste mai mult…Complexitatea artei plastice...
Basoreliful reprezintă sculptura cu figuri prezentate în relief pe un fundal cu care acestea fac un corp comun. Ieşirea în volum faţă de fundal e relativ mică, joasă.
Altorelieful reprezinta o lucrare de sculptură, în relief faţă de suprafaţa de fund
Citeste mai mult…Morala vieții de familie
Morala vieții de familie
Morala vietii de familie
Viata de familie si personalitatea
Sunt multi oameni care in gusturile si trebuintele lor personale sunt foarte ingraditi de autoritatea familiei si de cerintele felurite ale viet
Citeste mai mult…FESTIVALUL NOROIULUI DIN BOREYONG,COREEA DE SUD
Vremea calda ii face pe rezidenţii locali şi pe străinii aflati in vizita in oraşul Boryeong, aflat la cca. 200 km sud de Seul, capitala Corei de Sud, sa se bucure de Festivalul anual de balacit in noroi . Festivalul Boryeong Mud este un festival
Citeste mai mult…Joi, pur si simplu!
Pentru mine este o zi in care prostia autoritatilor m-a durut aproape fizic. De ce? Poate pentru ca indraznesc sa iubesc acest pamant, acesti oameni si pentru ca lungul si obezul trup al prostiei premeditate ne asfixiaza pe toti. Prefectura Bucuresti
Citeste mai mult…Moment liric
Vei plânge mult ori vei zâmbi?
de Lucian Blaga
Eu
nu mă căiesc,
c-am adunat în suflet şi noroi-
dar mă gândesc la tine.
Cu gheare de lumină
o dimineaţă-ţi va ucide-odată visul,
că sufletul mi-aşa curat,
cum gândul tău il vrea,
cum inima iubirii tale-l crede