Postările lui Camelia C (62)

Filtrează după

Femeia

 

Femeia, esenţa creaţiei,

clepsidra timpului,

clipa de linişte,

momentul de mediaţie,

ispita tuturor vremurilor, mărul discordiei,

fructul interzis, dulce reverie,

fantezia nopţilor de vară,

misterul ascuns în gândul fierbinte,

şoapta nespusă, arsă pe buzele pasiunii,

dansul erotic îngemănat cu senzualitatea partenerului,

ritualul veacurilor,

neliniştea  ploii ce-şi curge lacrima,

zbaterea de aripă a pasării phoenix,

răsfăţul erotic al felinelor,

o adiere de primăvară, furtună în deşert,

amintirea  copilăriei în  jocul fulgilor de nea,

sclipirea gheţurilor topite în flacăra nemuritoare a iubirii,

renaştere.

Femeia ...

 

Constantin Camelia

Martie 2013

1979322829?profile=original

Citeste mai mult…

POVESTE FĂRĂ MOTIV

   O încăpere veche.

Parfumul unui vis pierdut şi-a lăsat amprenta în colbul aşternut pe mobilier. O peliculă proiectată permanent pe un ecran inexistent.

Pe spătarul scaunului, un ciorap negru de mătase suspendat ca un şarpe inert zace alături de o cravată bărbătească aruncată neglijent.

Umbre se încolăcesc pe pereţi, şoapte amestecate, rătăcite prin ungherele camerei, însoţite de acordurile unui saxofon ce tânguie o melodie lenta de jazz, ca o melopee de înmormântare.

Linişte încremenită în trecut. Doar vârful roşu al unei tigari aprinse apare ca un punct dezacordat intr-un tablou inert.

Împuşcătura unui revolver alunecat cu zgomot pe podeaua rece din marmură.  

Camelia C  

feb 2013  

 

Citeste mai mult…

Clipe..

Clipe grăbite se cern, uitate, prin sita timpului … imagini rupte din amintirea pierdută, undeva în versul cald al unei sclipiri scurte.
În urma pasului, orele se pierd amestecate în zbaterea de geană a zorilor. Nimic nu schimbă realitatea trăirilor strecurate prin vălul straveziu al vieţii.
Clipe picurate în oceanul nesfârşit al vremii. Nimic nou, nimic vechi, pur şi simplu reversibil. Palpabil sau abstract, de neatins.
Gândul răzbate dincolo de orice înţelegere, coboară pleoapele peste roua proaspată a unei dimineţi răsărită dincolo de curcubeu.
E târziu. Momentele se scurg în clepsidra încremenită, ceasornicul îşi urmează meticulos, imperturbabil menirea.
Clipe fără timp, fără spaţiu, îmbrăţişate fugar, pierdute pe cărări pietruite.

Camelia Constantin
 

2013  

Citeste mai mult…

Călător

disparitie%2B%25D0%25BF%25D0%25BE%25D0%25B3%25D0%25B0%25D1%2581%25D1%258F%25D0%25B2%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B5%2Bextinction%2BAussterben%2Bkihal%25C3%25A1s%2Bionesi%2Bcalator%2Btraveler%2Brejsende%2BReisende%2Bvoyageur%2Breiziger%2BViaggiatore%2Bviajero.jpg

    Te priveşti în ochi.

O umbră, pleoapele coboară grele. Secvenţele se succed fulgerător. Priveşti înapoi, lumina difuză păleşte, face loc întunericului.

Frigul  pătrunde în oase ca o reptilă rece, nemiloasă. Te cutremuri, trupul refuză să răspundă, mintea lucrează febril, încearcă să compenseze nemişcarea.

Înfrunţi tăcerea. Lumea interioară se răfuieşte cu cea exterioară, se revoltă, luptă. Ai văzut dincolo de aparenţe, ai călătorit prin ochiul timpului, prin lentila clipei iluzorii. Ţi-ai creat propriile lumi, fără reguli impuse. Legile nescrise ale aventurierilor.

Noroiul gros iţi înghite tălpile, te cuprinde ca o mlaştină înfometată.

Lanţurile regretelor te sugruma. Povara de pe umeri te covârşeşte. Secundele sunt licurici în bezna de nepătruns.

Treceri, etape.

Paşii ţi se par în reluare, târându-se greoi, rafalele de vânt pătrund în trupul slăbit ... carne trecătoare.

Încovoiat de timp, înaintezi greu, mâlul gros împiedică mişcarea.

Amintirile se derulează ca un film vechi, întrerupt de tehnica primitivă alb-negru, culorile străbat printre scene.

Îngenunchezi secerat de durere, neputincios strângi în pumni mâzga lipicioasă.

Dorinţa de a ajunge la scări te impulsionează, pătrunde in sânge, acţionează ca o supapă a gândului, pompează prin vene, încălzeşte inima şi urcă spre creier. Explozia de scântei inundă centrul vital.

Te priveşti în ochi.

În jurul tău flăcări se ivesc pe rând, ard si mistuie negura. Zidurile trosnesc, vârtejul ridicat de nicăieri te smulge, te absoarbe nesăţios.

Linişte deplină.

În spate se întinde tunelul nesfârşit, ca un subsol din clădirile vechi, luminat slab cu câte un bec rătăcit pe alocuri pe tavanul crăpat şi coşcovit.

Te întorci cu ultimele forţe, te zbaţi. Culoarul îngust cu bolta rotundă te îmbie, păşeşti cu neîncredere în urmă. Uşile se închid ca o trapă, becurile se sting, puterile cresc, nu-i speranţă de revenire … inevitabila trecere.

Povestea unui chip estompat, imortalizat într-o fotografie îngălbenită, decolorată de vremuri, rătăcita la biroul cu obiecte pierdute.

Imaginaţia crează lumi paralele în alte dimensiuni.

Camelia Constantin

Ianuarie 2013

Citeste mai mult…

Alter ego

 

Ceaţa se ridica uşor, ca o perdea deasupra apei limpezi. Pădurea era liniştită, copacii împrejmuiau, protectori, malurile lacului. Soarele încerca, să străpungă ceaţa groasă şi strădaniile lui începeau să dea roade.  
Bărbatul stătea încremenit pe mal, nu simţea frigul. Se înfăşurase cu mantaua groasă şi privea fix cleştarul încremenit al apei. Gândurile se perindau, se amestecau cu repeziciune în mintea lui. Pus în faţa unei încercări dificile, nu ştia cum să gestioneze situaţia. I-au distrus cariera, viaţa, cu mârşăviile lor murdare. Banii şi invidia i-au împins la acele fapte de neiertat. Şi-a prins capul în mâini, degetele se încleştau, încercând să alunge durerea şi suferinţa provocate de amintirile neplăcute. Îi induceau durere sufletească şi fizică în egală măsură.  
„Sunt puternic, am fost creat aşa...nu le voi oferi satisfacţia, să mă doboare! Mai am multe de dăruit celor ce cred în mine.”  
În oglinda lacului şi-a zărit chipul crispat, părul răvăşit. Lovea apa cu pumnii, furia urca în el ca un vulcan. A auzi un clipocit ... cineva arunca pietre în apă. Pe celălalt mal, un băieţandru,  nu avea mai mult de zece ani, îmbrăcat în pantaloni scurţi cu bretele verzi îi făcea cu mâna. Claia de păr creţ îi dădea un aer rebel.  
Pentru o clipă timpul s-a oprit în loc ... sau era iluzie optică? Puştiul se aşeza în aceeaşi poziţie ca el, turceşte. Arunca pietricele în apă, îl fixa cu privirea pe omul de pe malul opus.  
Ce aştepta acel copil de la el? Nu-l cunoştea.  
Copiii ... îi adora, îi diviniza.  
Lacrimi de mânie îi înţepau ochii. Verdictul a fost –nevinovat- dar el ştia că totul se prăbuşeşte în viaţa lui. Tot ce crease dăruind, era din iubire. Pasiune şi implicare. Nu era sigur, cine-i era prieten, cine duşman. Femeile ... cele din jurul lui, din lumea în care se învârtea păreau artificiale, egoiste. Iubise, îşi dorise familie..copii dar cea pe care o alesese de soţie, nu era pregătită pentru el. Poate nu era sufletul lui pereche.  
Ceva îi zbură aproape de ureche..o alună. Băiatul trăgea cu praştia. Bărbatul s-a încruntat, apoi a zâmbit, până ce râsul lui s-a transformat în hohot.  
 El făcea aceleaşi năzbâtii când era copil ... puştiul înclina aprobator din cap.  
Ce voia, să-i transmită? Părul creţ îi dădea un aer nostim băiatului slăbuţ. Gesturile, mişcările, mimica ... puştiul îl imita.  
„Ce mai este şi asta?” Îl urmăriseră, aici? Nimeni nu ştia de acel loc. Era doar al lui, din copilărie ... refugiul când se ascundea de ceilalţi dorind sa fie singur.  
L-a văzut, aprobând din cap..  
Îl intriga. A strigat la el:  
-Cine eşti?  
Puştiul întoarse spatele să plece..  
„De unde vii?”  
Copilul şi-a întors din nou faţa spre el ...  
Bărbatul a rămas nemişcat ... piciul citea gândurile.  
Oboseala îi juca feste. A observat cum dădea din cap a negare, la meditaţiile lui.  
Era clar, comunicau telepatic, dar bărbatul nu ştia ce e in mintea personajului, nu era într-un film cu extratereştri. Poate cineva vroia să-l înveselească..  
Băiatul nega inca o dată! Situaţia devenea de-a dreptul ciudată. Copilul a făcut un gest explicit. A dus degetul arătător spre propriul piept arătând apoi spre el. Un fior l-a străbatut, cutremurându-se. Lânga puşti a apărut o tânăra femeie şi l-a mângâiat pe creştet.  
Bărbatul se ridică brusc, încordat ca un arc. Bătăile inimii îşi accentuau ritmul:  
„Mama?”  
Femeia a aprobat, făcând semn din cap.  
Puştiul.. era alter-ego-ul său. Ciudat. Stresul, toata perioada cât îl hăituiseră cu acuzaţiile..toate acestea îi afectaseră luciditatea?  
Încă o negare de partea cealaltă.  
„Ok, să comunicăm atunci!”  
Băiatul şi-a dus mâna la inimă înclinând din cap.  
„-Cine eşti?”îl întrebă în gând.  
-„Ştii bine, cine sunt!”  
Nu avea curaj nici să bănuiască..  
„-Ce doreşti?”  
„-Ce dorim?”sublinie băiatul  
„-Ne jucam de-a v-aţi ascunselea? Ce se întâmplă aici?”  
„-Tu m-ai chemat!”  
„Eu?”  
„-Când ai renunţat la tot”  
Femeia a confirmat spusele copilului.  
Bărbatul îşi simţea inima grea, era mama lui, in tinereţe. Ea a fost oaza lui de linişte, unde se refugia când ceilalţi îl necăjeau. Acum, era aproape de el, ca în toate situaţiile dificile.  
„-Nu cumva ai întârziat? Totul s-a terminat!”  
„-S-a făcut dreptate!”  
„-Dreptate din nedreptate..pfff! Mi-au ruinat viaţa!”  
„-Daca ai să mă păstrezi în suflet, nu vei pierde nimic. Ai copiii şi pe cea care te iubeşte!”  
„-Copiii sunt centrul universului meu. Le voi dedica viata mea, de acum înainte. Ei mă iubesc necondiţionat, îmi dau puterea să merg mai departe! Dar cea care mă iubeşte ... ce vrei să spui? Ea nu m-a înţeles, niciodată!”  
„Nu despre aceea e vorba, ci de cea care te însoţeşte şi are grijă de tine ... femeia din umbra ta. Cea care nu ţi-a cerut niciodată nimic, dar te adoră!”  
Era nedumerit.. nu înţelegea nimic. Se simţea privat de o parte din viaţa sa, de multe lucruri, pe lângă care trecuse, fără să ştie, ce i-se oferea sau pierdea.  
De partea cealaltă a lacului totul devenea un ecran mare, se perindau secvenţe din existenţa lui.  
Ce femeie.. care?  
Băiatul îl fixa cu ochii unui adult ce nu avusese parte de năstruşniciile copilăriei. O fracţiune de secundă, a părut foarte aproape de el, ii simţea respiraţia. Bărbatul matur îl urmărea cu ochii copilului din inimă, dorind, să nu crească niciodată..  
În multitudinea de imagini şi persoane, o găsi pe cea despre care îl atenţionase copilul. Iar el ... nu observase nimic. Ea era cea mai frumoasa femeie, în ciuda veşmintelor sobre. Se lămurea, acum, ce era cu privirile ei stăruitoare asupra lui. O surprinsese de câteva ori, dar nu dăduse importanţă. Ea reuşise cu eleganţă să dea altă conotaţie întâmplărilor.  
Puştiul a făcut semn de adio cu mâna, dispărând în desişul pădurii, alături de mama sa.  
„-Voi fi mereu parte din tine şi destinul tău! Nu uita de mine!”  
Pierduse noţiunea orelor, avea senzaţia că a călătorit prin timp ... era vremea să se întoarcă acasă, să remedieze greşelile.  
 
 
Camelia Constantin  
2011 
Citeste mai mult…

Cred…sper…exist…respir…

 

 

 

 

 

Cred…sper…exist…respir…  

Sunt un suflet călător prin lumea imprevizibilă a imaginaţiei, lumilor de poveste şi a fanteziei…  

Un spirit aspirant la o viaţă armonioasă într-o realitate relativă.  

O fereastră deschisă spre infinit... spre orizonturi necunoscute…acolo, unde există tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte.  

Închid ochii, mă transpun în vorbe nespuse trecând uşor prin vălul timpului spre clipa de nemurire.  

Viaţa..o scenă de film, o secvenţă dintr-un scenariu imprevizibil scris de o mână invizibilă, în care fiecare dintre noi este pe rând…figurant, actor principal, regizor, scenarist sau simplu spectator. Uneori, teatru de comedie sau tragedie, în funcţie de veleitătile şi talentul de jongleur al fiecărui om.  

Nimic nu poate sfărâma personalitatea şi voinţa, când ne dorim ceva cu încredere şi perseverenţă.  

Respir…exist…sper…cred...  

Camelia Constantin  

dec 2012  

Citeste mai mult…

AMINTIRILE BĂTRÂNEI DOAMNE (1)

Cu degetele încleştate pe stiloul aurit, bătrâna doamnă privea fix pagina goală. Lacrimi grele îi brăzdau obrajii, câteva udau foaia distorsionând literele.

Amintiri…viaţa sa era în trecut…viitorul nu era o opţiune pentru ea. Şi-a privit imaginea în oglinda mare de cristal. Pe chip mai păstra urmele unei frumuseţi care stârnise pasiuni fulminante de-a lungul carierei sale. Cea mai talentată creatoare de modă..

A strâns pleoapele, întâmplările păstrate în suflet începeau încet să prindă contur. Inima-i bătea cu putere, un val fierbinte ca o furtuna în deşert i-a cuprins fiinţa. A deschis brusc ochii.. femeia din oglindă-şi recăpătase strălucirea tinereţii.

O forţă nevăzută o învăluia misterios, o transpunea în trecut…peniţa începea să alunece rapid pe coala albă de hârtie…işi scria memoriile..

                                                                                   ***

Costumaţia aleasă era în stilul anilor '60. O provocare, însă cel pe care aveam să-l întâlnesc,era mai mult de atât. Însemna un vis. Cineva acolo sus mă iubeşte cu certitudine, dacă mi-a oferit şansa de a fi faţă în faţă cu bărbatul adorat de milioane de femei.

Cel mai mare dansator al acelor vremuri.

Rochia de culoarea piersicii, cu decolteu destul de cuminte, strâmtă pe corp, până deasupra genunchilor sublinia talia fină. Pantofii cu toc subţire puneau în valoare supleţea picioarelor. Machiajul se baza pe tuş, rimel, puţin ruj. Discret, avantaja fizionomia clasică şi tenul creol. Cu părul...era mai dificil, ondulat de la natură l-am lăsat în voia lui, rebel fără cauză. Accesoriile erau de calitate, simple, de efect. Improvizasem, speram să fie de bun augur.

Curajul, perfid, mă părăsea. Am tras aer în piept însă am uitat să respir când l-am văzut îndreptându-se, zâmbind spre mine. Cămaşa roşie şi pantalonii bej de in îi veneau perfect. Părul negru, lung şi des, era prins în coadă. S-a oprit în faţa mea întinzând jovial mâna. Evidenţiaţi de bronzul pielii, ochii lui de un gri cenuşiu, tiviţi cu gene lungi, dese, mă priveau direct dar prietenos.

-Bine ai venit!

-Mă bucur să fiu aici!

I-am strâns degetele lungi şi fine. Ce sentiment plăcut era în preajma lui. Nu avea nimic din comportamentul unei vedete. Un perfect gentleman, o gazdă ireproşabilă.

-Tinând cont, că este opt dimineaţa, te invit la micul dejun!

Mi-a ţinut scaunul, să mă aşez. Era filmul vieţii...unicul...dacă rezistam până la sfârşitul zilei şi nu mă culegeau de pe podea. Inima bătea puternic, încercam să-mi ascund emoţiile. Grea misiune.

Erau numai specialităţi gastronomice pe masă, aveam arici în gât, nu puteam înghiţi nimic. Am băut suc de portocale şi am gustat pâine prăjită cu icre. Emoţiile mă împiedicau, să înghit deliciile culinare. Am reuşit să maschez doar cu un zâmbet:

-Foarte bun, mulţumesc!

Nu voiam, să pierd ziua.

Vocea lui era caldă, profundă, nu semăna cu cea pe care o ştiam oficial, uneori impersonală:

-Îmi place alegerea făcută. Interesant.

Am ridicat din sprâncene, în semn că nu ştiam la ce se referă.

-Ţinuta!

-Sunt încântată, că-ţi place!

-Practici dansul?

-Doar din pasiune, am rămas puţin mirată. Ador, să dansez.

-Dansul înseamnă pasiune, ca orice artă. Mersul tău arată înclinaţii în arta mişcării scenice.

Îmi făceam iluzii…că voi reuşi, să-mi revin!

-Am o provocare pentru tine!

-Ar fi a doua pe ziua de azi, am surâs.

-Dar nu ultima…

-Am şi eu una pentru tine.

-Perfect!

M-a privit puţin curios, surâzând:

-Ce ţi-ai dori să faci astăzi?

"Opppss"...

-Tu eşti gazda. Am încredere.

-Ok! Te invit la o plimbare surpriză..

-Îmi plac surprizele! Ţinând cont că vin din partea unui om cu imaginaţie specială, nu poate fi decât ceva frumos.

-Mă măguleşte aprecierea ta, se întipări pe chipul bărbatului expresia modestă de la decernările de premii.

A fost prima dată în ziua aceea, când am avut impulsul puternic să-l strâng în braţe.

Casa era imensă, înconjurată de pomi, flori şi multă verdeaţă. Am parcurs drumul până la o zonă deschisă unde ne aştepta un elicopter. M-a luat ameţeala.

-Abe, eu nu am zburat niciodată! Am rău de înălţime.

Fără să vreau îl abordasem familiar,aşa acum îl numeam intre prietene sau în gând. Mi-am cerut scuze. O imprudenţă.

-Îmi place, să-mi zici pe nume. Am să-ţi spun, D.. Nu-ţi fie teamă! Sunt aici, mi-a şoptit încurajator.

Pentru glasul şi ochii aceia adânci, cenuşii, mă duceam la naiba cu mama elicopterelor. Mă ţinea de mână, îl strângeam cu teamă. Dar a meritat. Zona survolată înfăţişa un peisaj divin.

El îmi explica totul, îi făcea plăcere, eu nu auzeam decât timbrul vocii lui. Îmi vâjâiau urechile din cauza altitudinii. Tremuram de emoţie, teama trecuse atât timp cât el îmi ţinea degetele în palma lui caldă. Locul ales era peste aşteptările oricui.O mini-cascadă, împrejmuită de stânci şi vegetaţie bogată. Arăta ca o mică junglă departe de lumea reală. Atmosfera feerică, aerul curat invadau plămânii, mintea…spiritul se înălţa în sfere înalte. M-a privit fix. A văzut lumina din ochi, bucuria copilului din suflet. Râdeam din toată inima. Simţeam că se destinde încet. Era o tensiune ascunsă în el, nu-şi putea dezvălui latura copilărească atât de uşor. Nu avea încredere în oameni, într-o lume unde banii fac legea iar loialitatea aproape lipseşte cu desăvârşire. M-a sărutat pe frunte cuprinzându-mi mâna. Alergam ca doi puştani pe podul ce ducea aproape de apă. Zgomotul era puternic, stropii ajungeau până la noi. Ne-am bucurat de bogaţia naturii, am vorbit, orele se scurgeau pe furiş, se apropia prânzul.

Părea un adolescent plin de viaţă, spontan,glumeţ. Elicopterul ne-a dus înapoi, eram cu hainele umede de la stropii cascadei.

-Astept, să te schimbi în ceva sport, urmează provocarea mea, mă privea cu expresia şugubeaţă a unuia care face farse.

Doamne.. şi eu aveam impulsuri serioase să-l cuprind în braţe. Avea acea calitate rară la un bărbat, de a inspira tandreţe, atracţie masculină şi liniştitoare în egală măsură.

Un duş fierbinte m-a reconfortat, părul se aranja singur. Am coborât nerăbdătoare. Îmi pusesem colanţi negri si un maiou de sport.În pantaloni de trening, tricou alb, era la fel de atrăgător.

M-a condus într-o sală mare de dans cu multe oglinzi.

-Ai destăinuit că dansul este pasiunea ta.Te rog, alege-ţi ce melodie preferi!

-Oh...nu sunt dansatoare.

-Dansul nu e o profesie! Îl ai în ritmul trupului, îl simţi, e una cu tine. Ochii ardeau…acel magnetism al lui era seducător.

„Ce ştii tu despre ritmul trupului meu !Te joci cu focul!”

-Alege melodia!am plusat.

-Eşti sigură?

-Tu eşti convins, că ştii ce piesă m-ar putea reprezenta? m-am uitat pieziş la el.

Reuşise să trezească în mine neastâmpărul competiţiei. Îmi plăcea să-l stârnesc.. mă ajuta să redevin eu, cea de toate zilele. Îl iubeam pentru asta..

S-a gândit puţin, căuta printre cd-uri… într-un final s-a hotărât:

-Eşti pregătită?

-Nici nu ştii, ce pregătită sunt!

Mă fixa atent, în timp ce cântecul a izbucnit în boxe. Una dintre melodiile preferate. Am închis ochii lăsând ritmul să se infiltreze insinuant în inimă, să pătrundă-n sânge. Mişcările veneau de la sine. Lente, uşor senzuale, apoi rapide, artistice. Aşa cum dicta trupul, cum se infiltrau în simţuri. Curgeau natural, puneam în dans toată pasiunea investită. Pe ultimele acorduri am executat o piruetă, m-am ghemuit pe podeaua lucioasă, respirând greu. N-am deschis pleoapele decât atunci când i-am simţit atingerea pe spate. Se aşezase în genunchi lângă mine cu faţa aproape de a mea. Mi-a cuprins obrajii în palme… m-a sărutat apăsat pe colţul gurii apoi mărunt pe obraz. I-am cuprins gâtul cu braţele strângându-l puternic. Tensiunea melodiei, a întregii zile, dansul, corpurile lipite, au rupt zăgazul lacrimilor.

-Nu plânge, te rog! A fost nemaipomenit! Ai însufleţit totul în jurul tău.

-Nu! Tu ai făcut asta! Ştii foarte bine acest lucru! Tu eşti inspiraţie şi iubire, Abe. Pasiune, creaţie, imaginaţie, sentiment.. transmiţi asta celor din jur. Eşti unic, aşa vei rămâne, am izbucnit. Nu sunt complimente. E realitate.

A rămas fără replică, nu se aşteptase la aceasta reacţie. Nici eu. Mi-a luat mâna, a dus-o la buze, apoi la frunte. Îi simţeam emoţia:

-Îţi sunt recunoscător cu toată fiinţa mea pentru sinceritate, dar ce ai făcut, aici, iţi aparţine! Să mergem, m-a cuprins de mijloc.

-Urmează provocarea mea. La cină vom dansa un tangou argentinian.

A dus pumnul la inimă aplecând uşor capul:

-Cu mare plăcere!

Nu uitasem scopul principal al vizitei. I-am prezentat catalogul cu schiţele costumelor create pentru viitorul spectacol.. A fost încântat de modele, nu a refuzat nici unul.

Ziua se scurgea prea repede, am petrecut discutând despre ce ne plăcea..literatură, artă, muzică, filme, politică, tot ce credeam că ne reprezintă. Aveam păreri şi gusturi comune în unele lucruri. El povestea întâmplări hazlii sau mai neplăcute din viaţa lui.

Farmecul natural, modestia şi puterea lui de a seduce cu uşurinţă prin firescul personalităţii armonioase, cucereau cu siguranţă. Se lăsa seara. Neliniştea din piept era ca o dulceaţă fierbinte dublată de o linişte din alte vremuri.

-D...am ceva pentru tine!

Nu era greu să te obişnuiesti cu asemenea surprize, era plăcut.

M-a poftit într-o cameră plină de costume, din diferite momente cinematografice.

-Improvizăm?m-a întrebat.

-Bineînţeles! De ce nu?

-Alegi ce costum te inspiră şi la cină vom vedea, dacă ne asortăm.

-Interesant. Sunt nerăbdătoare.

-Şi eu! mă mângâie uşor pe obraz. Te aştept la ora opt în living. Stilista te va aranja.

Am făcut o reverenţă:

-Your wish is my command!

Râdea.

Am găsit hainele potrivite …îmi plăcea la nebunie situaţia. M-am pregătit, aveam o stare febrilă. Rochia era perfectă, de nuanţă roşu închis, strânsă pe bust şi talie, largă pe şolduri, în cloche vaporos din mătase, ajungea până la genunchi. Rochie decoltată… potrivită pentru un tangou. Am rămas la acelaşi gen de machiaj discret, natural, părul mi-l strânsese stilista intr-un coc simplu, modern. Diferit dar sexy. Am coborât scările inspirând profund. La capătul lor, un bărbat superb în costum de catifea reiată bleumarin, cu cămaşă grena, descheiată la doi nasturi. Lăsase desfăcut părul negru. Zâmbea larg...

-Eşti frumoasă!

Cuvinte simple, dar spuse de el...seducătoare. Am mulţumit discret.

M-a ajutat, să mă aşez apoi şi-a luat locul pe scaun:

-Eşti total schimbată. Ai ceva...o eleganţă înnăscută. Îmi place.

-Atunci suntem chit. Puţini bărbaţi îşî poartă hainele cu eleganţa ta nativă.

-Dansul de azi, vorbele tale m-au impresionat. Mi-ai transmis ceva...aparte.

Atmosfera devenea încărcată, seara avea întotdeauna trucurile ei ascunse.. Am sorbit din vinul roşu:

-Abe, eşti un om special. Nimeni nu a reuşit să empatizeze cu masele de oameni aşa cum o faci tu. Primeşti si dăruieşti energie celor de lângă tine la un nivel mai presus de înţelegerea unora. Electrizezi, eşti charismatic, această calitate ia naştere din sufletul tău deschis, conştientizezi asta! Ai multă afecţiune de dăruit . Oamenii simt asta, cei care te înţeleg, iţi răspund cu aceeaşi măsură..te iubesc, te adoră necondiţionat, ei percep sentimentele la o treaptă superioară.

Mica tiradă a adus un soi de uşurare. Aerul era plin de electricitate, prezenţa lui făcea să-mi alerge sângele prin vene, pulsul o lua razna. Camera era luminată doar de lumânările din sfeşnicele aşezate pe masă, iar flacările se reflectau în ochii lui enigmatici…acel albastru cenuşiu atât de rar întâlnit.

-Dansăm?

-Am omis, să-ţi spun astăzi...nu ştiu tangou...deci este o provocare şi pentru mine.

-Vom vedea ! i-am simţit braţul în jurul mijlocului.

Melodia era ca nopţile de vară latino-americane...Alunecam pe marmura lucioasă, o forţă nevăzută ne coordona mişcările. Îi simţeam trupul zvelt, puternic, era un dansator desăvârşit. Chipul lui era aproape de al meu, răsuflarea fierbinte pe buze, aroma de scorţişoară şi mosc…

Membrele se topiseră într-o noapte argentiniană, în braţele unui bărbat fermecător. Nu excelam deloc la tangou. Era perfect, reuşise să mă înveţe acel dans al pasiunii şi senzualităţii. Nici nu era greu. Şi-a lipit obrazul de al meu, ne mişcam la unison. Tangoul…iluzia unui mod de-a face dragoste, cu condiţia să te iniţieze un profesionist specializat în arta dansului. Aveam cel mai bun profesor, cel mai atrăgător. A apropiat vârful nasului de al meu… ochi în ochi, ne roteam, nu vroiam să se termine. Ne topeam la propriu, mi-am dat seama că el trecea prin trăiri similare. Ultima piruetă..m-a lăsat pe spate, el aplecat deasupra mea. Am închis pleoapele, răsuflam greu....Am ridicat privirea, gestul s-a insinuat firesc, diferit de ceea ce se întâmplase la prânz. Sărutul era profund, amândoi îl simţeam până în cele mai tainice unghere ale fiinţei. Cu aceeaşi pasiune, i-am cuprins tâmplele în palme strângând părul aspru, des, între degete. Amândoi pierdusem controlul, eram in sfere înalte, trecusem dincolo de dimensiunile timpului. Sărutul se adâncea, devenea mai fierbinte decât o noapte tropicală. Eram pe marmura răcoroasă, destinul făcea ravagii cu simţurile noastre. Cu greu ne-am despărţit buzele si ne-am observat cu privirile tulburi. Ne doream mai mult, dar nu se putea, timpul întâlnirii aproape expirase. Tăcerea era mai grea decât membrele noastre când m-a ajutat, să mă ridic. Vorbele erau de prisos. Încă îmi ţinea obrajii în palme, expresia întipărită pe faţa lui nu avea nevoie de comentarii. Îmbrăţişarea puternică…mi-am pus fruntea pe umărul lui.

Vorbea în şoaptă:

-Timpul e prea scurt, nu-mi place asta.

-Înţeleg perfect!

Ne-am îndepărtat cu greu unul de celălalt, încercam să rezist până la sfârşit. Fără lacrimi. Toată ziua fusese plină de magie şi se încheia în aceeaşi manieră.

-Am un dar pentru tine!

-Eşti plină de neprevăzut!

Era serios, din glasul său răzbătea o undă de tristeţe.

Am scos albumul cu coperţi roşii, cartonate, pe care scria cu litere argintii titlul:

Portretul unui artist.

-Tu pictezi?

Am dat din cap aprobator, tremuram...

-...câtă imaginaţie poţi avea?

- Eşti prestidigitatorul imaginaţiei, tu să-mi spui! O sursă de inspiraţie, am impresia că eşti lângă mine, când pictez....Din ce lume vii?

Era uşor nervos...nu-i plăceau despărţirile:

-E un cadou deosebit, un colţ din sufletul tău...n-am cuvinte.

Aveam lacrimi în ochi, nu le-am permis să curgă. Înţelesese mesajul la adevărata lui valoare.

-Cadoul meu e modest, pe lângă ce-mi oferi.

-Tu eşti modest, darurile tale niciodată!am replicat.

Mi-a înmânat o cutiuţă de catifea verde. Am deschis-o…cruciuliţa cu diamante sclipea ca o stea.

-Îmi permiţi?

Am încuviinţat, a luat lănţişorul şi mi l-a prins la gat. Cruciuliţa era superbă. Luminile dădeau sclipiri magice pietrelor preţioase.

-Darul tău este preţios, cel mai puternic simbol din lume.

Uşa s-a deschis, era şoferul . Abe mă conducea la maşină dar aveam inima grea. N-aş fi dorit să plec. Venise timpul să ne luam la revedere. Mi-a mângâiat părul, m-a sărutat uşor.

-A fost o zi minunată, eşti o persoană deosebită. Pentru ziua de astăzi, am să-ţi fiu recunoscător.

Ne-am îmbrăţişat şi i-am destăinuit:

-Am trăit o poveste azi..nu voi putea uita!

Ajunsă lângă limuzină,m-am întors:

-A.B, încă ceva...nu m-a convins niciodată...aşa zisa ta timiditate! am zâmbit complice, făcându-i cu ochiul.

Am urcat, închizând portiera. Râsul puternic, sănătos, a continuat să-mi vibreze în urechi. I-am făcut semn cu mâna până imaginea lui s-a estompat…atunci lacrimile au început să curgă în voie. Visul luase sfârşit...

 

                                                                                    ***

O dureau ochii, oboseala o cuprindea ca o toropeală greoaie. A închis caietul. Mâine este o nouă zi. Va continua să scrie, o ajuta să treacă peste zilele mohorâte, ploioase. Mâinile-i tremurau de emoţie. O viată trăita la intensitate maxima. Cine afirma că orice vârsta este frumoasă minţea cu neruşinare. Bătrâneţea nu aducea nimic frumos în viaţa ei, mai ales că El dispăruse fără urmă … maşina blestemată.

Camelia Constantin

2011-2012

Citeste mai mult…

Iluzii

dice01.jpg

  Îmbrăcat la patru ace, cu rubinul inelului strălucind pe degetul mic, a aruncat flegmatic zarurile pe masa de joc . Nu-i păsa de rezultat, era un simplu joc. Rutină.

Într-un colţ, retrasă şi timidă, necunoscuta nu îndrăznea să ridice ochii, nu se afla în graţiile lui…nu-i aducea nici un profit. A salutat-o scurt, plictisit, făcându-i o favoare.

Îl admirase mereu. Impecabil, după ultima modă, cu aceeaşi ochelari negri, nelipsiţi, indiferent de hainele purtate. Nimeni nu-i văzuse culoarea ochiilor , nici măcar vârsta nu-i era cunoscută. Când a intrat în sala imensă, s-a  aşternut linişte deplină.

Aşteptau veştile sale…bursa, tranzacţiile bancare, afaceri, mondenităţi…o listă nesfârşită. Ştia ce se întâmplă în lume; îl considerau un profet modern, atotştiutor, abil dar alunecos şi imprevizibil. Nu degeaba era cel mai bogat personaj din lume. Când îşi făcea apariţia, adoratorii săi amuţeau, se lăsa o tăcere stranie. Mişcările lor păreau un ritual mut, ascuns, necunoscut celorlalţi. O elită sumbră, rece, orbită de putere si bani, putredă până în adâncurile fiinţei..

A urcat treptele, aşezându-se cu gesturi emfatice pe jilţul aurit. Alături de el, îmbrăcată în straie străvezii, stătea în toată splendoarea ei, promiscua decadenţă. 

El a făcut semn discret cu mâna, să-i fie înfăţişate cererile. Le-a parcurs rapid, blazat, lipsit de interes:

-Artă, cultură, natură, armonie, credinţă, iubire…bla…bla. Îmi irosiţi timpul preţios cu fleacuri. A cui este fiţuica?

Au amuţit, nemişcaţi.

Un foşnet s-a auzit din colţul semiluminat, apropiindu-se cu paşi uşori.

-Tu? izbucni în hohote de râs, imitat de armata de linguşitori din încăpere. Apropie-te!

Oprindu-se în faţa treptei, necunoscuta imbrăcată în straie simple, îl privi fără să răspundă.

Clipele goale creau tensiune, nemulţumindu-l pe cel obişnuit să fie adorat.

-Propunerile tale nu prezintă interes, ai numai cereri lipsite de haz şi beneficii. Ce oferi..cât?

-Am de oferit, ce mi-ai încredinţat!

Se sprijini confortabil de spătarul căptuşit în catifea roşie ţesută cu fir de aur, bătând darabana pe mânerul jilţului.

-Nu am făcut niciodată afaceri cu persoane insipide. Nu ţi-am dat nimic.

-Exact!

Râsul încremeni strâmb pe feţele pline de riduri, intipărite de secole pe obrajii fanaţi de vicii şi plăceri tenebroase.

Decadenţa îi picura şoapte la ureche. Buzele lui s-au dezlipit, surâzând licenţios.

-Îţi poate oferi consoarta mea o viaţă de huzur.

Cu glas egal, calm, îl privi direct:

-Sunt prea simplă şi insignifiantă pentru această propunere. Nu doresc, să eclipsez pe nimeni…nimeni nu-i poate depăşi performanţele.

Ironie muşcătoare…jignire voalată. S-a ridicat ameninţător:

-Mă înfrunţi? Vei suferi consecinţele!

-Toţi cei străini de tine, o fac! O lume strâmbă, întunecată, bolnavă, inventată de minţile voastre murdare…

Liniştea din jurul ei se ridica ameninţătoare, ca încolăcirea unui şarpe.

Decadenţa o privea cu superioritate şi ură, şuierând printre dinţi:

-Eşti o perdantă jalnică!

-Timpul va cerne aceste lucruri. Vom vedea!

Îi privi fix, fără culoare sau nuanţe, întorcându-le spatele. Se îndreptă spre ieşire. În urma sa, rânjetele se măcinau, crăpând obrajii ofiliţi de sufletele uscate.  Se disipau în deşertul existenţelor golite de orele stoarse în beţii şi petreceri deşănţate. Inimi îmbătrânite, pustii, schilodite în trupuri bolnave sortite pieirii, plătite tribut, sacrificate pe altarul minciunilor şi iluziilor deşarte.

A rămas în picioare, privind cum umbrele îl inconjurau, năluci spulberate în aburii grei ai sentimentelor vinovate.

Şi-a scos ochelarii…ochii complet albi…nu vedeau nimic.

Nu-i acordaţi credit…norocul este orb.

 

 

 Camelia Constantin

Octombrie 2012

 

 

Citeste mai mult…

Dincolo..

mistic1024.jpg

Dincolo de aparenţe, sămânţa creaţiei respiră prin spiritul dimensiunilor superioare, în trăiri necunoscute lumii materiale. Drumul în sferele înalte ale percepţiei mentale se conturează nesigur pe firul evoluţiei. Necesitatea, siguranţa  realizării scopului şi planului superior necesită hotărâri clar definite în lumea fizică. Pregetăm, să renunţăm la  aspiraţii materiale minore, ne pierdem în apele tulburi ale influenţelor pământeşti.

Înşelătoare drumuri  presărate cu spini şi situaţii iluzorii, create de entităţi inferioare, potrivnice progresului, activităţilor benefice ale celor care ne ajută, să trecem în realităţi necunoscute viselor şi aspiraţiilor pământeşti, dăruind febra cunoaşterii supreme.

Dorinţa creativă, gândirea elevată a mesagerilor trimişi să inspire siguranţa pasului pe treapta înălţării spiritului..călăuze prin deşertul ignoranţei şi involuţiei au fost trimise să ne lumineze pădurile nepătrunse ale nesiguranţei, neştiinţei şi slăbiciunilor. Misiune ingrată plină de capcane. Cu paşi nesiguri înaintăm, şovăind. O junglă de contradicţii ne înconjoară, ne împleticim în hăţişuri unde pândesc răbdătoare sălbăticiuni flămânde.

Căi anevoioase se întind în faţa noastră, greu de ajuns în lăcaşului cald, armonios din vârful muntelui.

Dincolo de materie se deschid alte dimensiuni infinite, ne conectăm la fire invizibile…

Riscul…o aventură asumată.

 

Camelia Constantin

Noiembrie 2012

Citeste mai mult…

Renaştere

  Îmi cobor gândul în rugăciunea inimii. Acolo, liniştea infinitului răzbate dincolo de aripa momentului prezent.. punctul întipărit ca semnătura amprentei mele într-o infinitate de alte semne distincte ale universului.

Transcedenţa spiritului rămâne călăuză pe drumul nesfârşit al vieţilor trăite într-un bol imens, lăsând destinul să extragă biletul câştigător…

Ca o respiraţie scurtă, Sursa veghează neobosită pasul ritmat al clipei trecătoare.

Cu fiecare treaptă urcată spre lumina albă a tainei, sufletul devine o adiere uşoară pe căile nestrăbătute ale Adevărului.

Se apropie vremea când manuscrisele şi pergamentele ţinute ascunse în bezna ignoranţei, îşi vor scutura pulberea vetustelor legăminte.

Renaşterea conştiinţei este pentru unii cântecul de sirenă. O enigmă. Pentru iniţiaţi, o aşteptare plină de răbdare şi sacrificii, un vis devenit realitate prin interferarea cu alte dimensiuni.

Gândurile, vorbele, dorinţele se încrucişează cu muzica celestă într-un spaţiu nedeterminat. Veacuri de istorie se vor strânge într-un punct zero, clepsidra orelor fără cusur va face imposibilă ezitarea cugetelor lipsite de versul matematic al Creaţiei.

Un cântec de lebădă pentru unii, o şansă de a-şi netezi drumul spre izvorul spiritului superior…înţelepciunea plămădită de un architect perfect.

Cuvântu-i  lumina nemuritoare, liantul unirii cerului cu vibraţia  pământului…timpul işi va cerne secundele în tăcerea meditaţiei.

Destul am pribegit prin bezna necunoaşterii, legaţi la ochi de potrivnicii schimbării. Probabil, nimeni nu ne va dezlega fâşia neagră, împiedicându-ne să vedem simplitatea şi frumuseţea nemărginită a darurilor primite. Nu are însemnătate un asemenea amănunt minor. Ochii sufletului veghează necontenit limpezimea mentalului colectiv.

Este vremea întoarcerii Acasă!

 

Semnează  

un suflet anonim, incărcat de trăiri, imagini ale timpurilor trecute şi viitoare.

 

Camelia C

3 Octombrie 2012

 

goddess.jpg

Citeste mai mult…

Până când ?

new%2Bmask.jpg

Am uitat..să ne cunoaştem! Pe noi, pe ceilalţi.

Am uitat, că existăm, respirăm, ca avem identitatea unui, unic, ADN.

Am uitat…să ne recunoaştem valoarea şi amprenta misiunii.

Când şi de ce?

Când, am uitat că acest târâm, ne-a fost oferit necondiţionat, fără acte adiţionale sau contracte false?

De ce, ne-am pierdut în lucruri nesemnificative, care ne consumă timpul si aşa limitat?

De ce, ne ascundem după fantasme sau vorbe pierdute în colbul nehotărârilor noastre?

Unde?

Unde ne sunt aspiraţiile gândurilor transmise de cei, ce ne-au oferit şansa, să jucăm magistral rolul vieţii noastre…singurul?

Unde am pierdut busola curajului, de a ne asuma acţiunile, drumul drept?

Până când?

Până vom prelua frâiele sortii în propriile mâini, fără ajutorul vizitiului.

Nimic nu-i ceea ce pare. Trăim intr-o lume iluzorie, confuză, bruiată de interferenţe nedesluşite, străine de planul încredinţat.

E clar?

Nu!

Ce poate fi clar, într-o dimensiune dezbinată de trăiri nesigure, sumbre, scăldate in mocirla intereselor mărunte ca praful scuturat de pe încălţările marilor profeţi?

O treaptă…două…încă una…

Pe ce traiectorie?

Coborând în hăul inconştienţei faptelor neasumate sau urcând zidul creaţiei, piatră cu piatră, încet, dar sigur?

Piatră cu piatră, temelia piramidei…cu condiţia să nu privim în jos..ne va atrage forţa nesiguranţei propriilor aspiraţii, capcanele neputinţei de a trece dincolo de dorinţele lumii în care trăim.

 Am uitat… sa fim liberi!

Până când?

 

Camelia Constantin

septembrie 2012

Citeste mai mult…

Mister...

        502391-10-1281204328492.jpg                                                

    Să ne învăluim în mister, indiferent de suntem femei sau bărbaţi. Nu lăsaţi totul la iveală! Faceţi loc semnului de întrebare şi cei de langa noi  nu se  vor plictisi.

Reinventând-ne, le oferim celorlalţi şansa, să ne recunoască valoarea. Fără modestie şi apreciere faţă de semeni nu suntem nimic. Ce poate fi mai incitant decât o femeie cu chipul ascuns sub voaletă, trecând unduios, lăsând in urma ei parfum de taine dulci-amărui?

Nu povesti totul despre tine, încearcă sa te eschivezi uşor, în pas de vals. Zâmbeşte enigmatic şi alunecă printre oameni ca un vis, ca o adiere uşoară de vânt.

Te surprinde, plăcut, bărbatul care nu te copleşeşte agresiv cu atenţii, iţi zâmbeşte şăgalnic în colţul buzelor, te atinge abia perceptibil când te ajută să cobori din autoturism sau iţi vorbeşte calm, cu voce profundă, masculină, povestindu-ti diverse lucruri captivante. Rămâi fascinată de croiala impecabilă a costumului, de pălăria ce-i oferă prestanţă, mersul elastic şi ţinuta distinsă, gesturile elegante, vorba cumpătată. Îţi oferă braţul, accepţi invitaţia lui, măgulită.

Să facem loc semnului exclamării. E rândul lui. Să ne oferim iubire, respect, apreciere, umor…mister. Picurăm pasiune, asezonăm cu şoapte calde, ne pierdem in lumi necunoscute….

Priviţi la doamna cu voaletă şi bărbatul cu pălărie! Îşi împletesc degetele, scăldându-şi privirile unul in ochii celuilalt…pleacă împreună pe cărările neştiute, ale vieţii. El o cuprinde protector după umeri…se pierd în clipele vremurilor… 

Nu-i aşa...că tu cunoşteai aceste mici trucuri ?

 

Camelia Constantin

2012

Citeste mai mult…

Clipa de lumină

 

Freamăt în noapte
De tremur şi şoapte,
Suspine de amor
Cu zâmbet de dor.

Cântec de viaţă
Furtună şi ceaţă
Durere şi foc
Un pic de noroc.

Tu, suflet de crin
Din univers divin
Din ţinut neumblat
Cu lacrimi udat.

Tu, vis şi fantezie
Eşti clipa de magie
Minutul de visare
Din şoapte amare.

Departe în zare
Glas ce nu moare
Speranţă şi dor
Eşti nemuritor!

Călăuză-n noapte
Ai plecat departe
Spre îngeri şi stele
Lăsând doruri grele.

În veac de nemurire
De fum şi amăgire
Eşti clipa de lumina
Şi vocea ce alină.

Camelia Constantin
2009

Citeste mai mult…

Ultimul vals

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sala de bal era o feerie de lumini.

Strălucirea candelabrelor se reflecta în sclipirea bijuteriilor ce împodobeau trupurile femeilor gureşe. Discutau afectate, aruncând ocheade domnilor din jurul lor.

Într-un colţ, participant neimplicat, dar fin observator, bărbatul în frac negru cu plete întunecate, uşor ondulate pe gulerul imaculat al cămăşii, privea indolent mulţimea pestriţă din jurul său. Îl amuzau gesturile doamnelor…încercau, ostentativ, să atragă atenţia.

Crease rumoare apărând impunător şi jovial, printre bărbaţii scorţoşi şi aroganţi. Păstrau eticheta cu sfinţenie.

De ceva vreme urmărea femeia cu rochie bleu.

Făcea notă discordantă cu valurile de crinolină albă. Privirea lui languroasă dădea frisoane, tulbura nopţile celor mai pioase fecioare care se rugau înfrigurate în faţa icoanelor însă gândurile le fugeau la piratul negru, cum era numit enigmaticul personaj.

Talia zveltă a femeii strânsă într-un imposibil corset, cu brazda opulentă dintre sâni, îl fascina. Cunoscuse multe doamne, dar...ea cu parul castaniu roşiatic, îi acaparase atenţia.

Râdea fără să-i pese de strâmbăturile din nas ale mironosiţelor.

Se desprinse de lângă balustradă şi se îndreptă spre ea. Capetele se întorceau, agitate, în jurul lui, oamenii  şuşoteau curioşi.

Ce tupeu-murmurau unii!

Se opri în faţa ei şi îi întinse braţul, invitând-o la dans. Fascinanta, frumoasa creatură, a acceptat.

Ochii lui întunecaţi o fixau plini de promisiuni tainice. Îi cuprinse mijlocul, lipind-o de trupul lui suplu si puternic.

Se mişcau in ritmul unduitor al valsului, el se roti cu ea pană o ameţi, îsi apropie bărbia de buclele rebele care încadrau diafan tâmpla femeii.

Carisma si atracţia lui hipnotică o împiedicară, sa observe că el, cu fiecare mişcare o îndepărtase de lume…când se dezmetici, erau pe terasa semi luminată. Se desprinse bulversată din îmbrătişarea lui, încercând să fugă. Piciorul îi alunecă si căzu simţind o durere ascuţită în gleznă. Era luată pe braţe si dusa in trăsura trasă la scara. Respiraţia precipitata îi ridica dantelele corsajului.

El surâzând, o descălţă, cu mişcări sinuoase. Îi cuprinse pulpa subţire, întrebând-o dacă o doare. Ea scutura din cap, roşeaţa din obraz ii trăda emoţia…tumultul fierbinte al dorinţei.

Auzise multe fantasmagorii despre piratul negru, nu crezuse în ele. Nici nu fusese convinsă că există, nimic nu era sigur.

Degetele lui lungi îi mângâiau linia dulce a gambei învăluită în mătase subţire. Buzele moi  atingeau glezna… urcau  îndrăzneţe. O atrase la pieptul lui, răsuflarea femeii era resorbită de buzele care o căutau înfrigurate si nerăbdătoare.

Dacă cele mai tari armate ale lumii, cedaseră în faţa celor puternici, cum putea rezista ea, o femeie fragilă, dorinţei tumultoase ce-i pătrundea fiinţa?

 

***                                        

Doamna în negru, cu voal cernit, a îngenunchiat pe lespedea de marmură albă. Amintirile îi sfâşiau inima. Şi-a culcat fruntea pe piatra nemiloasă a morţii. Suspinul plin de durere  a tulburat liniştea cimitirului. Sărutând trandafirul roşu, l-a pus deasupra literelor aurii: Lord M.Joseph. Tâmpla ei se odihnea pe crucea rece.  Lacrimile secaseră demult, durerea era profundă. O rafală de vânt a izbucnit de nicăieri şi voalul ei şi-a luat zborul. A simţit o adiere, ca un sărut pe frunte. Privind spre cer, a zărit  porumbelul alb cu aripile întinse spre înălţimi.

Linişte deplină. În jurul ei s-a format un vârtej de vânt. Trandafirul dispăruse. Încet, a coborât liniştea, doar sufletul femeii era o rană deschisă.

„La marginea timpului, când vremurile vor hotărî, vom fi împreună pentru eternitate…”

 

Camelia Constantin

2009

 

Citeste mai mult…

Tabu...?

Imagine-Evoluţia speciei umane

1979320165?profile=original

Secolul XXI a venit doar pentru unii.

Sunt multe persoane care încă gândesc sau „trăiesc”în anii 1100 perioada când inchiziţia a început să-şi întărească puterea.

Altele, care nu au limite sau unele  limitate. Să cugetăm.

Cine erau cei din Inchiziţie?  Dacă o femeie era evoluată, deschisă la minte şi culmea avea şi curajul să-şi exprime puncte de vedere bine definite, era considerată o vrăjitoare destrăbălată şi arsă pe rug.

În prezent, din păcate, încă mai există persoane, pentru  care,  bunul simţ şi evoluţia spirituală sau culturală sunt subiecte tabu. Suntem optimişti, si de douazeci şi ceva de ani sperăm că va fi mai bine şi vom merge pe o cale ascendentă. Din păcate societatea românească sau o mare parte din ea involuează. Ca majoritatea omenirii, din nefericire.

Am trăit atâţia ani în comunism, am fost umiliţi, transformaţi în sclavi muncind şi acum, mulţi dintre noi, pe salarii de mizerie. Îndoctrinaţi cu frica zilei de mâine, având sindromul de vinovăţie, atenţionaţi că nu avem voie să gândim cu propriile circomvoluţiuni. Trist şi nedrept.

În societatea noastră, mentalitatea de trib, de turmă, primează, am rămas în epoca de piatră.

Femeia este temelia creaţiei. Ea zămisleşte viaţa, naşte copii. Ea inţelege cel mai bine natura umană. Nu că barbatul este mai puţin important, el este stâlpul femeii. Orice temelie are nevoie de un pilon de rezistenţă.

În fiecare femeie există un bărbat, aşa cum în fiecare bărbat există o femeie. Ying si Yang. Ei trebuie să formeze un întreg. De ce există o întrecere între cele doua sexe, care e mai tare?

Dumnezeu a creat lumea simplu: prin iubire. Oamenii au complicat-o din sete de putere.

În Romania, din cauza cenzurii, a dezinformării, dezumanizării, au murit zeci de femei. Ca în intreaga lume, din păcate: cancer de col uterin. În ţara noastră au recurs la avorturi ilegale pentru că sistemul era criminal, le obliga să facă prunci chiar dacă nu doreau. Îşi făceau chiuretaje clandestine la persoane dubioase care vroiau să câştige bani murdari, fără a avea, întotdeauna, cunoştinţe în domeniul medical.

Ele o făceau din disperare, ştiau că sistemul vroia mână de lucru, masă de manevră.

Femeia a fost dintotdeauna puternică, feminină, curajoasă, reuşind să iasă din situaţii imposibile, cu eleganţă.

Dogmatismul, puritanismul exagerat sau falsa inocenţă, de faţadă, respingerea propriilor valori, pierderea sau respingerea identităţii personale sau naţionale ne îndreaptă paşii spre un viitor sumbru, lipsit de perspective.

Tinerii, adolescenţii se feresc, să discute cu părinţii subiecte delicate, pentru că aceştia nu au timp sau pregătirea necesară să le ofere răspunsuri plauzibile. De aici şi până la pierderea drumului drept, nu-i decât un pas, dar mai ales periculos. Nu este nimic ruşinos să discuţi cu cei apropiaţi, parintii in mod special, despre subiecte care de fapt nu ar trebui să fie tabu.

Familia este primordială, apoi şcoala. Orele de educaţie, pe toate planurile, trebuie serios dezbătute. La televiziuni se promovează incultura, subcultura si prostituţia( politică şi nu numai). Sport de voie. Analfabeţii au vânt la pupă, fără număr, fără şcoală. Să mai vorbim despre divertisment?

Umorul este apanajul oamenilor inteligenţi, băşcălie fac toţi proştii.

Ave, s-auzim de bine!

Nea Caragiale, jos pălăria! Eşti în trend.

Camelia Constantin
august 2012

Citeste mai mult…

Naufragiu...

17.jpg?height=450

 
Picături se preling grăbite pe sticla geamului. Ochii privesc în depărtări, caută razele amintirilor pierdute, departe, în aburul uitării. Fulgere se împletesc dezlănţuite în dansul furtunii ... zbucium de vorbe pierdute în norii mohorâţi.  
Ochii ploii, goi şi tulburi, scaldă privirea zilei în îmbrătişarea valurilor învolburate, agitate de glasul tunetului.  
Mareea sentimentelor se înalţă şi atinge cu buze umede, sărutul ploii, loveşte cu putere ţărmul de stânci, încearcă să dărâme nepăsarea de piatră  
Undeva, corabia pluteşte în derivă, lovită de furia naturii. Priveşti împietrit prin geamul rotund puntea scăldată în apă ... catargul se rupe neputincios, lovit de valuri ...  
Departe de lume, lupţi cu stihiile, capcanele subconştientului, piedici in călătoria spre lumi necunoscute, unde ajunge doar urma gândului. Lovitura puternică a răsturnat vasul, apa te-a înghiţit lacomă. Înoţi ... înoţi, nimic nu te poate opri, să ajungi la marginea oceanului de iluzii deşarte, să evadezi în lumea speranţelor, a viselor realizabile sau a fanteziilor si dorinţelor.  
Stropii cad reci, indiferenţi, la zbuciumul tău, scăldând împrejurimile. Valurile furioase te aruncă pe nisipul ud ... un naufragiat pe insula vieţii..  
 
Camelia Constantin  
 
iulie 2012 
Citeste mai mult…

În arenă...


 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Reflectoarele s-au aprins de jur împrejur. Fascicolele luminează centrul arenei. Dresorul de tigri, maiestuos în costumul cu fireturi aurii, făcea o reverenţă în faţa publicului. Aplauzele erau hrana sufletului său. O viaţă întreagă şi-o dedicase pasiunii sale..îmblânzirea animalelor sălbatice. Privea cu capul sus marea de oameni din tribune. Aşteptau cu nerăbdare începerea spectacolului.

Rând pe rând, au salutat publicul, acrobaţii, clovnii, balerinele, piticii…toţi cei care formau nucleul forte al circului. Înveseleau oamenii, aduceau clipe magice, pline de fantezie, în ochii şi inimile lor. Îşi riscau viaţa. Izbucnirile de entuziasm sau exclamaţiile  copiilor, erau picături de fericire călăuzitoare în existenţa artiştilor.

Tobele băteau ritmic, ritualic, subliniind pericolul sau suspansul situaţiilor. 

Numere comice cu elefanţi, maimuţe, câini mergând pe biciclete.

Piticii erau una dintre principalele surse de amuzament ale copiilor.

O lume stranie, plină de mister…lumea circului.

Intră în scenă căţeluşii, cimpanzeii, focile…dresoarea de şerpi dă fiori reci publicului. Şarpele…mărul discordiei…ispita…

Ursul plimbat în două picioare, încearcă să facă giumbuşlucuri…elefantul răbdator se mişcă greoi, efectuându-şi numărul. Îngenunchiază, salutând spectatorii.

Reflectoarele luminează centrul arenei, dresura de tigri începe. Riscul antrenează adrenalina, sângele pulsează cu rapiditate.

Pericolul rânjeşte, îşi arată colţii, îşi frământă palmele încântat de prada pe care o urmăreşte, perfid, din umbră.

Circul…o lume iluzorie, o proiecţie a realităţii.

Triplu salt mortal, acrobatul de la trapez a calculat greşit distanţa…s-a prăbuşit. Înspăimântaţi, spectatorii au amuţit. O linişte mormântală s-a aşternut ca un giulgiu peste cei prezenţi. În întunericul sălii, doar fascicolul fixat pe omul fără suflare, strălucea ca o lanternă uriaşă.

Balerina îmbrăcată în alb şi-a terminat dansul, lăsându-se graţioasă lângă acrobat…lebăda şi-a încheiat cariera, stingându-se alături de perechea sa. Timpul s-a oprit. Măştile au căzut, zâmbetul clovnului încremenit, părea grotesc, lacrima se scurgea pe obraz, lăsând dâre de vopsea. Şi-a scos pălăria făcând o reverenţă. A dăruit clipe de veselie, făcând ghiduşii, dar clipa fatală a transformat comedia într-o tragedie sinistră.

Din umbră, destinul joacă poker, cu mână moartă, trişează cu aşii măsluiţi ascunşi în mânecă…aruncă pe masă, cărţile…chintă royală. Jucătorii rămân participanţi neputincioşi, privind de pe margine ca nişte marionete dezarticulate, cu sforile rupte.

Existând, eşti saltimbancul vieţii tale. Evoluezi periculos, în multe cazuri fără plasă de protecţie.

Te strecori printre sălbăticiuni, încerci să le struneşti. Uneori, jonglezi cu şanse minime de reuşită, te joci cu focul.

Viaţa…o arenă de circ, o ruletă care învârte nepăsătoare drumul imprevizibil al  norocului…

Triplu salt…

Moartea…o hologramă a vieţii, proiectată nicăieri ..adică pretutindeni.

Camelia Constantin

Iunie 2012

 

http://www.sharjme.com/wp-content/uploads/poker-rules.jpg

Citeste mai mult…

Cândva...

  timp-inghetat%255B1%255D.jpg                                                                                                                                                                                                              

   Crăiasa anotimpurilor, iarna, şi-a etalat colecţia veşmintelor de sezon. Mantaua albă de zăpadă acoperă pământul, care hibernează somnoros.

Ninge, natura este în sărbătoare.

 Văzduhul îşi cerne perdeaua de nea. Fulgii jucăuşi se împletesc în părul femeii, priveşte fascinată cum se topesc, transformându-se în picuri mici de perle.

Viscolul formează vârtejuri, spulberând omătul. Un castel dăltuit în gheaţă se conturează, maiestuos

Natura se dezlănţuie, biciuirile furioase ale vântului lovesc obrajii.

Frigul pătrunde prin straiele subţiri, bărbatul îi cuprinde mâna cu degete fierbinţi, sărutul născut din căldura iubirii îi cuprinde inima.

Iarna pizmaşă, priveşte cu ochi răi, reci. Cui îi pasă? E invidioasă, în lumea ei încremenită nu va avea parte, niciodată, de flacăra ce arde fiinţa.

O clipă de nemurire, atât de preţioasă.

Femeia inspiră profund, aerul rece şi proaspăt îi inundă pieptul.

Adierea sărutului îi mângâie tâmpla…surâde.

„Întoarce-te în lumea noastră! Nimic…nimeni nu poate umple golul lăsat în urma ta.”

Buzele îi ating creştetul capului, faţa ei se odihneşte în palmele lui.

„Am încălcat promisiunea, nu trebuia! Nici o regulă nu poate reţine dragostea…dorinţa. Te port in suflet şi-n gând, în trupul ostenit de aşteptare.”

Uşor, urgia s-a potolit....o întindere de basm.

„Priveşte spre înalturi, cu speranţa, că lumea va fi, aşa cum ai dorit.”

În braţele iubirii, trăind minunata clipă de extaz sufletesc, a înţeles taina magiei .

„Amândoi am reuşit, sa îmblânzim destinul.”

Sublim amor…

„Aici este locul tău!”

„E vremea!” se aude glasul...

„Nu!”

Clipele sunt nemiloase.

Imaginea barbatului se estompează încet. Cu greu îi reţine vârful degetelor...se pierd în ceaţa timpului.

"Întotdeauna voi fi lângă tine. Îţi voi mângâia suferinţele, voi îndulci dorinţele, îţi voi fi sprijin şi ajutor în tot ce-mi vei cere....pentru că eşti o parte din mine, din ce am lăsat moştenire acestei lumi"...

Un legământ! Semnat din condeiul sacrificiului, cu cerneala suferinţei.

„Undeva..cândva...vom fi uniţi cu nemurirea!”

 

Constantin Camelia

2010

 

Citeste mai mult…

Adio...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adio nu uita să spui ,  
De nu vrei să mai rămâi.  
Mai bine, simplu, bun venit  
Bucuros te-am regăsit .  
 
Adio spui doar dacă pleci  
Cu stelele să te întreci.  
Dar nu-i mai bine să revii  
De pe cărările pustii?  
 
Rătăcitor prin codrul vieţii  
Te scalzi în roua dimineţii  
Priveşti spre cerul luminat  
O rugă-nalţi în gând curat.  
 
Călătoreşti în paşi de dans  
În dulce-al inimii balans  
În vis de albe fantezii  
Să luminezi în seri pustii.  
 
Te uiţi tăcut la steaua ta  
Nu-ţi iei adio de la ea  
Ridică-ţi inima spre cer  
Pătrunde adâncu-i mister.  
 
Camelia C  
2010  
 

Citeste mai mult…

Iniţiatul

 1979309546?profile=RESIZE_1024x1024

   Oglinda din apă ţi-a reflectat privirea. Sufletul. Viaţa. Închizând ochii, ai văzut o parte din adevăr sau chiar tot. Cine ştie?

Te-ai înălţat prin Spirit, ai ajuns în inima cunoaşterii. Lumina a pătruns în adâncurile finite şi infinite ale fiinţei, în fiecare celulă. Ai înţeles menirea.

Un glas divin auzit doar de subconştientul inimii, ţi-a şoptit secretul destinului. Nu l-ai pierdut niciodată! Ai luat o parte din el, l-ai transformat în ritmuri..cuvinte..mesaje. L-ai pus la dospit în conştiinta umana. A crescut şi asta nu e totul!

Muzica Universului are puteri tămăduitoare. Se infiltrează în imaginaţia ta, o transformi în realitate, dăruieşti lumii. Aceasta este menirea ta pe Pământ.

 Ucenicul Vrăjitor, cel ce împarte cu semenii harul primit din cer.

Deschizi ochii şi imaginile se succed cu viteză năucitoare.Ţi s-a permis să cunoşti cartea sorţii.

Pe prima pagină…numele tău scris cu litere de argint într-o limbă necunoscută. Parcurgi filă după filă,imaginea ta din oglindă se schimbă. Lumini si umbre te învăluie, se împletesc, se amestecă..Umbrele din tenebrele unor suflete întunecate. Le simţi ura! Ce tare dor rănile vorbelor deşarte şi faptele lor îndreptate împotriva ta! O şfichiuire de bici ud e lacrima nevinovăţiei. În lumini sunt umbre…în umbre sclipesc speranţele. Ai făcut cunoştinţă cu trădarea perfidă a marilor malefici. Au folosit toate armele să te distrugă! Ai perceput mizeria conştiinţei lor cu intuiţia sufletului de copil. Dar le-ai simţit ca un adult. O flacăra roşie, fierbinte iti atinge fruntea..te inundă. Urcă si coboară, se uniformizează în corpurile tale. Explodează în imaginaţie, revarsă căldură si magie. Ritmuri înalte străbat trupul. Dansul devine unirea naturii senzuale cu pasiunea pur divină a creaţiei. Eşti un instrument al dragostei, înzestrat cu talentul subtil al misterului. Arcuşul melodic atinge undele cerebrale, le perfecţionează.

Păstrezi în ungherele cunoaşterii taina ce ţi-a fost încredinţată. Responsabilitatea e mare,greu de îndeplinit! Tu o faci din iubire. Cu plăcerea fierbinte a extazului. Un iniţiat în măiestria artelor. Un magnet pentru suflete asemeni ţie şi nu numai. În mintea oamenilor, te poţi transforma în dorinţele lor. Poţi deveni orice personaj al aspiraţiilor visătorului. Ai capacitatea de a capta căldura din înalturi şi a o transmite în inimile celorlalţi. Un nucleu de energie benefică. Extaz si linişte. Lacrimi şi fericire. Un izvor de beatitudine euforică a simţurilor, induse prin muzică. Vocea e o şoaptă de dor picurată în urechile ascultătorilor.

Un fulger iute loveşte.Te doboară, te aruncă în valurile agitate. Apa te acoperă, îţi umple gura..astupă ochii. Suflarea te părăseşte. Prea devreme. Faci un ultim efort, o zvâcnire.Te avânţi în sus.Ieşi din adâncuri,sorbi cu nesaţ aerul curat al liniştii ce te cuprinde ca un abur. O altă lume se înfăţişează. Culorile sunt curate, purificate în soarele alb cu raze calde dar mângâietoare. Făpturi în straie imaculate te înconjoară şi te conduc într-un loc sigur…Acolo unde te-ai nascut.

În Leagănul Creaţiei.

 

Constantin Camelia

2011

Citeste mai mult…
-->