Milionari in ioni negativi

Cum putem deveni milionari in … ioni negativi?? Da, da am scris bine… nu , nu e nici o greseala :) Pai , o sa vedem cum putem deveni.
De cateva zile imi tot doresc sa vina ploaia , dar degeaba , raman doar cu dorinta , cei de la meteo imi dau numai vesti rele :D
De fiecare data cand ploua fugeam , ma ascundeam , imi luam umbrela, dar dupa ce am citit articolul , pe care vi-l impartasesc si voua in cele ce urmeaza , m-am hotarat Sa Nu Mai Fug De Ploaie , da m-am decis sa ma plimb prin ploaie si o sa vedeti si de ce … Asa ca abia astept sa vina ploaia :)
Mediul in care traim si ne miscam se afla intr-o continua schimbare , care ne influenteaza comportamentul in fiecare moment al vietii noastre. Nu este vorba numai de mediul social , ci si de mediul nostru natural. Vantul , furtuna , ploaia , vremea in general ne influenteaza , facand din noi , persoane agresive , gata oricand de cearta. Uneori , in aceste imprejurari se inregistreaza o crestere ingrijoratoare a accidentelor rutiere , a crimelor , a sinuciderilor.

In anumite regiuni ale globului , vanturile calde si uscate determina milioane de oameni sa aiba frecvente insomnii ( intr-o postare viitoare voi scrie mai multe si despre insomnie ) si sa devina peste noapte deprimati si descurajati de viata. In unele tari din bazinul Marii mediterane justitia statului considera vantul Sirocco ( sirocco este un vant aducator de praf si nisip ) ca fiind vinovat pentru numeroasele delicte pe care le fac oamenii in toata perioada cand el sufla , fiind scutiti de pedepse din aceasta cauza.

Savantul suedez Svante Arhenius a descoperit , cu mult timp in urma , ca in perioada celor 27 de zile si jumatate , cat dureaza un ciclu al Lunii , incarcatura electrica a atmosferei pamantului se modifica , iar fenomenul acesta coincide cu o brusca ridicare a ratei criminalitatii.

Cu aproape 3 decenii in urma , niste cercetatori americani au constatat o crestere a erorilor facute de functionarii bancari in perioadele de maxima activitate a petelor solare. Aceasta intensitate a activitatii solare se repeta la fiecare 11 ani si ea se soldeaza de fiecare data cu o frecventa mai mare a deceselor celor suferinzi de inima. Prin urmare , cardiacii sunt foarte sensibili la acest fenomen cosmic.

Intrebare – de ce aceste modificari atmosferice ne afecteaza comportamentul??
Raspuns – pentru ca avem de-a face cu modificari de ordin electromagnetic.
Organismele oamenilor , la fel ca si cele ale altor fiinte vii , functioneaza datorita acestor unde electromagnetice , iar modificarile de intensitate ale acestei electricitati ne influenteaza conduita. Atata timp cat organismul nostru dispune de o energie electrica suficienta , comportamentul nostru va fi normal.In schimb daca aceasta energie este tulburata , si noi vom avea tulburari de comportament.

Electricitatea din aerul pe care il respiram este de 2 feluri : pozitiva si negativa. Cea negativa este excelenta pentru sanatate iar cea pozitiva – este nociva. Din lectiile de fizica ne reamintim ca ,, ionul” este un atom , fie incarcat cu electricitate pozitiva , fie incarcat cu electricitate negativa. In primul caz , el este un ion pozitiv , iar in cel de al 2 lea , un ion negativ.

S-a dovedit ca atunci cand aerul este incarcat cu ioni negativi , sanatatea noastra are numai de castigat si , cand ionii pozitivi predomina , organismul nostru are de suferit. Vanturile , uraganele , vijeliile etc. vor incarca aerul cu o mare cantitate de ioni pozitivi , care vor produce un adevarat cortegiu de neplaceri pentru tot ce e viu.

Dupa furtuna , atmosfera se imbogateste cu ioni negativi. Fiecare dintre noi , stim din proprie experienta ca ne simtim mult mai proaspeti si mai vioi dupa o vijelie sau dupa o ploaie , decat inainte de aceste fenomene , tocmai datorita acestei mari infuzii de ioni negativi.
Ionii negativi produc in noi un fel de placere , de confort psihic si fizic , favorizand realizarea unui somn sanatos si o inviorare a corpului. Ei sunt atat de folositori pentru organism , cat si pentru vitaminele din legume si fructe.

Cel mai mare producator de ioni negativi ramane pamantul . Din maruntaiele sale se degaja zilnic milioane de metri cubi de gaze radioactive care elibereaza electronii ( grauntii energiei electrice negative). Acestia din urma se fixeaza pe atomii de oxigen , transformandu-i in ioni negativi de oxigen. La randul sau , soarele , prin radiatiile sale ultraviolete , imbogateste aerul cu ioni negativi. Totalitatea plantelor , datorita clorofilei , sunt o uriasa sursa de oxigen , extrem de bogata in ioni negativi. Din pacate , aceste spatii verzi , mari generatoare de sanatate sunt pe cale de disparitie din perimetrul oraselor noastre. Suntem tara cu cele mai putine spatii verzi in zona oraselor , din Europa :( Ploile si talazurile marii , caderile de apa si cascadele , dusurile pe care le facem zilnic produc o imensa cantitate de ioni negativi. De asemenea descarcarile electrice ale atmosferei , furtunile si uraganele au si ele o mare contributie in imbogatirea noastra cu ioni negativi.

Sursele de producere a ionilor pozitivi sunt si ele imense. Mediul in care noi traim si muncim este departe de a fi favorabil ionilor negativi. Materialele si fibrele sintetice , respectiv mobila si alte lucruri confectionate din fibre industriale , aerul conditionat , poluarea de toate felurile si atat de intensa , incepand de la banalul fum de tigara si pana la cosurile fabricilor si uzinelor sunt veritabili dusmani si mari ,, asasini” ai ionilor negativi.

Viata ionilor negativi este extrem de scurta. Faptul ca ei sunt atat de minusculi si atat de ,,volubili” ii ajuta sa adere la toate obiectele pe care le intalnesc in cale , mai cu seama cele metalice sau sintetice. Se afirma adesea ca o locuinta nu este moderna si confortabila daca nu dispune de o instalatie de aer conditionat. Insa unii cercetatori atrag atentia asupra pericolului pe care il produce asupra organismului nostru , folosirea exagerata a aerului conditionat , argumentand cel putin 3 puncte de vedere.

In primul rand , ionii negativi prezenti in aer adera la paletele ventilatorului si la alte componente ale instalatiei , dupa care dispar fara sa lase nici o urma. In al 2 lea rand , trebuie sa retinem ca din aerul respirat , 80 % il constituie componenta azotica , iar atomii sai dupa ce s-au amestecat in instalatia de climatizare sunt transformati in ioni pozitivi. Iar in al 3 lea rand , ionii pozitivi pe care ii expiram intr-un loc prevazut cu instalatie de producere a aerului conditionat prolifereaza intr-un mod foarte periculos. Prin expiratie , organismul va incerca sa se debaraseze cat mai repede posibil de ionii pozitivi. Fiecare expiratie de-a noastra deverseaza in exteriorul corpului aproximativ 300 milioane de ioni pozitivi , care la randul lor vor neutraliza acelasi numar de ioni negativi. Acesta este motivul principal pentru care intr-o incapere prost aerisita noi suferim adesea de dureri de cap , lipsa de atentie , plictiseala si oboseala.

Sa mai retinem si un alt lucru extrem de important si anume , fumul de tigara , pe langa efectele sale cancerigene , este si un mare devorator de ioni negativi. Deci , aviz amatorilor ! Daca nu va ganditi la sanatatea dvs., ganditi-va in special la sanatatea copiilor si a celor din jur , care sunt nefumatori.

In concluzie :

Ploaia este un minunat prilej prin care ne putem aproviziona cu o mare cantitate de ioni negativi. Sa nu pierdem niciodata prilejul de a face plimbari in ploaie , indiferent de intensitatea acesteia. O plimbare prin ploaie ne va revitaliza si regenera pentru multa vreme. In plus , ploaia s-a dovedit un excelent remediu pentru cei stresati si nevrozati , ea redandu-le calmul , linistea si echilibrul de care au atata nevoie .

Sa nu uitam ca cea mai mare cantitate de ioni negativi se afla in afara locuintei. Prin urmare , aerisirea acesteia de mai multe ori pe zi este imperios necesara.

De cate ori avem posibilitatea , sa nu renuntam la satisfactia si placerea de a ne plimba in mijlocul naturii . De asemenea , sa cautam cu infrigurare spatiile verzi ale oraselor si sa nu permitem nimanui ca aceste firave oaze de sanatate sa fie distruse.

Sa nu pierdem niciodata ocazia de a merge cat mai des la tara , la munte sau pe malul marii pentru a ne face provizii cat mai substantiale de sanatate , respectiv de ioni negativi.

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii își lasă comentariile –

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Comentarii

  • Interesant,de asta-mi place sa merg prin ploaie!

  • Un material interesant...bun de citit si de retinut...multumim,Lenus!
Acest răspuns a fost șters.
-->