Toate discuțiile (13)
Eminescu, urmarit de securitatea austro-ungara pentru Proiectul “Dacia Mare”
DOCUMENTE INEDITE: Eminescu, urmarit de securitatea austro-ungara pentru Proiectul “Dacia Mare” al Societatii Carpatilor, Titu Maiorescu supravegheat informativ de Politia Romana ca agent al Austro-Ungariei
Un aspect de viata
Existã femei foarte dedicate relatiei, dragostea e oarbã, nu tine cont de interesul material.
Cu mai multi ani in urma, am cunoscut un barbat foarte prezentabil, sarmant, fiu de general, doctor în chimie.... Avea de toate, bani, carierã, frumuse
Mormintele scriitorilor din cimitirul „Bellu”
Mormintele scriitorilor din cimitirul „Bellu”
Marii scriitori ai literaturii noastre care au trecut în neființă au lăsat urme și după moarte pe mormintele lor. Majoritatea lor înmormântați pe „Aleea scriitorilor” atrag atenția turiștilor, celor îndră
Citeste mai mult…Știați despre București?
>
> *Stiaţi despre
> Bucureşti?...*****
>
> *1. Bucureştiul este a 6-a capitală ca mărime din UE.*****
>
> *2. Cea mai veche gară în Bucureşti este Filaret.*****
>
> *3. Primul drum din Bucureşti a fost Drumul de Lemn, astăzi Calea
> Victoriei. Calea Vic
Antichitatea versus creștinismul
ANTICHITATEA versus CREȘTINISMUL
E uimitor cum o nouă civilizație- creștinismul- a intrat în contradicție cu societatea antică, încercând s-o demoleze și, pe ruinele ei, aproape o mie de ani, până în zorii Renașterii, să se instaleze definitiv în
Citeste mai mult…Ce carti mai cititi?
Ce carti mai cititi? Eu am citit de curand "Cum sa spui adio?" de Katherine Taylor, "Formula fericirii" de Stefan Klein, "Cuvinte care elibereaza" de Marie Cardinal. Aceste 3 carti sunt f. bine scrise, excelente.
Citeste mai mult…A murit Sergiu Nicolaescu
Personal. l-am admirat din copilarie, un profesionist desavarsit, un mare regizor, un om extrem de talentat. Filmele lui sunt de referinta incepand cu cele istorice, aventuri, politiste, comedii...ne-au incantat si ne-au bucurat existenta, au facut
Citeste mai mult…Alexandru Macedonski-poetul trecut prin furcile caudine ale destinului
Alexandru Macedonski
- poetul trecut prin furcile caudine ale destinului-
Aș începe discuția despre Macedonski cu două epigrame care i-au marcat destinul lui literar pentru mult timp, pedepsit de opinia publică cu o vehemență rar întânlită
Citeste mai mult…ANTON PANN-MORALISTUL
ANTON PANN-MORALISTUL
Anton Pann a fost trecut cam neobservat de contemporanii lui. Îl vedeau cu un fes pe cap, cu giubeaua la spinare, învârtind niște mătănii de lemn aduse de la Sfântul Munte, cântând la biserică. Îi cunoșteau probabil și isprăvi
Citeste mai mult…Nominalizarile Ligii Scriitorilor Romani pe 2012
Romanul ZBORUL SPRE STELE a fost nominalizat de către Liga Scriitorilor Români pentru premiile anului 2012.
Vedeti sectiunea: "ROMANE"
Informatia îmi parvine de la preşedintele LSR, dl. Alexandru Florin Ţene.
Iată comun
Citeste mai mult…163 de ani de la nașterea lui Eminescu
La mijloc de iarnă, Eminescu cade în sufletele noastre ca un blestem frumos. Academia Română i-a închinat în ziua lui de naștere o mare sărbătoare: Ziua culturii române. Poate vă întrebați de ce. Pentru că Eminescu e unic ca Dante, ca Shakespeare, c
Citeste mai mult…Câteva cuvinte despre poezia Irinei Lucia Mihalca
Câteva cuvinte despre POEZIILE IRINEI LUCIA MIHALCA
M-am hotărât greu să scriu ceva despre poezia Irinei Lucia Mihalca. Mai întâi pentru că face parte din altă generație, mai tânără, care nu mai cochetează demult cu poezia clasică. De formație
Citeste mai mult…