O tânără plângea pe o bancă. O bătrână s-a apropiat de ea, curioasă a întrebat:
– Ai pățit ceva?
– Soțul meu nu mă mai iubește.…brusc a răspuns tânăra.
– De ce crezi asta?, a întrebat bătrâna.
–
sursa: material primit pe mail
Prima regulă spune așa: trebuie să informați din timp persoana pe care o doriți în legătură cu intențiile dumneavoastră. Consimțământul trebuie să fie „clar, specific și verificabil”. Nu e
O tânără plângea pe o bancă. O bătrână s-a apropiat de ea, curioasă a întrebat:
– Ai pățit ceva?
– Soțul meu nu mă mai iubește.…brusc a răspuns tânăra.
– De ce crezi asta?, a întrebat bătrâna.
–
Ploi...
Atâtea ploi
de mărgăritare
ne fac
să strălucim
pe fiecare
ca diamantele
din visul
când stăteam
sub lămâiul
de lângă drumul
ce ni s-a deschis...
Vine vara! Vin căldurile! Vin vacanţele... Cum ne bronzăm?
sursa: De iei şi de azi
Despre nudism şi naturism în anii '30
Modificarea moralei societăţii româneşti de la începutul secolului XX a fost una spectaculoasă. Dacă la începutul secolului
România, eterna poveste - MANUAL ALTERNATIV CONCENTRAT DE RELIGIE A NEAMULUI ROMÂNESC, DE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ,
DE ISTORIE A ROMÂNIEI, DE GEOGRAFIE A ROMÂNIEI, DE PSIHOLOGIE A POPORULUI ROMÂN ŞI DE ETNOLOGIE ŞI FOLCLOR ROMÂNESC - VOLUMUL II
~autor necunoscut, material prelucrat de pe mail ~
...
Nişte tipi de clasa a XII-a au scăpat o cutie goală de Coca-Cola sub bănci. Evident că nimeni nu s-a aplecat s-o ridice. M-am aplecat, ei au zâmbit, şi înainte de-a o arunca la coş i-am provocat
De ieri şi de azi: Un decalog interbelic:
Vă urez că sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena să vă aducă o viaţă curată, frumoasă, plină de bucurii şi dragoste.
Nu bei cafea ca să te trezeşti. Te trezeşti ca să bei cafeaua! Bună dimineaţa!
Citeste mai mult…
Să privim gondola depărțită de țărm,
risipindu-se după rădăcinile înalte ale monumentului...
Să ne lăsăm cuprinși de adieri de vânt și miros puternic
de pătrunjel verde, zorit înspre copacul nostru,
grație harului bunicii gospodine.
Printr-un zâmbet
DANDU BRIEL - Mareea, cu PRIVIREA aţintită spre STELE! - proză, poveşti. Reeditare electronică cu acceptul direct al autorului DANDU BRIEL şi al Bibliotecii Cronopedia, realizată de Ioan Muntean.
Citeste mai mult…Iubirea mea,
închide ochii
dar totuşi priveşte:
Totul este bine,
atât de bine
întrucât nimic,
de fapt,
nu mai există:
E doar visul nostru
fără ieri,
fără azi,
fără mâine,
fără timp, spaţiu...
Doar noi
şi noul nostru univers.
Zile însorite și binecuvântate de primăvară dintre Aprilie 2018 și Mai 2018 pe parcursul cărora toate florile, livezile și speranțele noastre au înflorit, iar păsărelele și albinele înviorează prin activitatea lor. Diminețile senine te îndeamnă la
Citeste mai mult…
Nicu Doftoreanu - Tangouri zglobii despre copii şi nu numai. Reeditare electronică cu acceptul direct al autorului Nicu Doftoreanu şi al Bibliotecii Cronopedia, realizată de Ioan Muntean.
Citeste mai mult…
Revista nr. 3 (38), martie 2018. Revista - izvor de cultură, peniţa de aur - revistă de cultură, fondată la Constanța, martie 2013, Anul V, serie nouă. ISSN 2286 – 1963. ISSN-L 2286 – 1963.
Citeste mai mult…Simțirile primăverilor mi-au descompus
sufletul în albii de lumină
ce nu se regăsesc una pe alta.
Într-o singură lume
a trecut prin mine
o imensă scenă a petrecerii
bizareriilor din oameni.
S-au complăcut toți ca unul în felul lor de a fi,
demonstrân