„Visez la o artă echilibrată, plină de puritate și liniște, o artă fără comploturi zadarnice și neliniștite … care ar putea să dea odihnă minții … ca un scaun confortabil oferă odihnă unei persoane obosite”, a spus Matisse
Farul maritim de la Tuzla (turnul metalic cu zăbrele, cum i se spunea la data inaugurării) este una din marile realizari ingineresti ale epocii fiind una din prime
Continuăm ideile de vacanţă cu câteva amintiri-repere istorice. Normal, vă aştept cu alte idei care să dezvolte tema (inclusiv creaţii literare, de ce nu!)
Azi, în fugă, în pandemie şi în "izolare2 vă propun un autor necunoscut, ca o dedicaţie pentru un amic "incognito" (am vrut să spun tot necunoscut, el este binecunoscut şi mie şi vouă, dar încă se ruşinează!)
Ieri am prezentat Palatul comunal, sediul Primăriei - BUZĂU
Palatul Comunal din Buzău (PRIMĂRIA), inaugurat în 1903, este opera arhitectului Alexandru Săvulescu, proiectant şi al Palatului Poştelor din Bucureşti
Ieri am prezentat Circul de Stat - Chișinău - REP.MOLDOVA
Circul de Stat din Chișinău este un local construit în anul 1981 și prevăzut pentru reprezentații de circ, situat pe Bulevardul Renașterii la nr.38. Autor
Căpitania portului municipiului Călărași este o clădire frumoasă, lăsată în paragină. Edificiul a fost construit dupa planurile celebrului arhitect Anghel Saligny. Î
Ieri am prezentat Casa universitarilor - BUCUREȘTI
Casa Universitarilor este un edificiu cultural bucureștean situat pe Strada Dionisie Lupu, nr. 46, în Sectorul 1 al Capitalei. Clădirea a fost construită după pla
Aripi de vise - Parole sulle ali dei sogni ~ antologie internaţională - antologia internazionale ~ Aripi de vise - antologie internaţională - Parole sulle ali dei sogni - antologia internazionale/coord.: Lenuş Lungu - Iaşi: StudIS, 2020. Conţine bibli