Cetatea din orașul Ineu, județul Arad este un monument istoric de clasa A, situat pe Calea Traian. Istoria localității Ineu se leagă de cea a cetății aflate astăzi în pa
Cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la temeluirea, la gurile Dunării, a Eparhiei Dunării de Jos şi a sărbătorilor dedicate patronului spiritual al municipiului Gala
Un final de Iunie 2021 canicular care a creat un disconfort termic general ființelor și plantelor și un început de Iulie 2021 care amenință să fie deosebit de călduros sau cu furtuni care ne vor ține cu sufletul la gură. Grădinile încep să pălească
Ieri am prezentat Monumentul Ioan Maiorescu - CRAIOVA
Hotărărea de a se ridica o statuie lui Ioan Maiorescu la Craiova a fost luată în anul 1909. Fondurile necesare realizării statuii au fost obţinute prin subscri
REPLICĂ
lui A. Păunescu la
Telefon întâmplător
Da, eu sunt ... Deranj? ... O, nu, nu, nicidecum!
De vrei să spui ceva ... orice, de toate ...
Acum e timpul ... Eu ... rătăcesc pe drum ...
Am să te-astept să vii. La fix, sau și jumate?
Aș vrea să-m
Mă uit prin geam la ploaia ce-mi aduse,
Când stropii se preling pe sticla ca de aer,
Imagini estompate de vremile apuse,
Cum incercam râzând să prindem norul caier ...
Când soare-l scoteam adus din furca vremii,
De râsetele noastre ce îl trezeau la
Ieri am prezentat Muzeul de istorie naturală - SIBIU
Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu este o instituție cu profil muzeal înființată în anul 1849. Actuala clădire a muzeului a fost construită în anii 1894 - 18
Ieri am prezentat Palatul Culturii - municipiul PLOIEȘTI.
Palatul Culturii din municipiul Ploiești, aflat în buricul orașului, mai precis în Strada Erou Călin Cătălin, nr.1 este o lucrare monumentală începută înai