Postările lui Suzanita_liliana (41)

Filtrează după

Apologize-Legenda iubirii!

 

"Exista o legenda despre o pasare care canta o singura data in viata mai dulce decat orice alta vietate de pe fata Pamantului.Din momentul in care isi paraseste cuibul,cauta un copac cu spini si nu-si gaseste odihna pana nu-l afla.Apoi,cantand printre ramurile salbatice,ea se arunca singura in in spinul cel mai lung si mai ascutit .Si in extazul mortii,ea se inalta asupra propriei agonii,scotand un tril mai dulce decat al privighetorii sau al ciocarliei.Un cantec al carui pret suprem este insasi existenta.Intreaga lume inmarmureste ascultandu-l si Dumnezeu in paradisul Lui zambeste.Pentru ca ceea ce este mai bun in viata noastra se obtine numai cu pretul unei dureri existentiale...ori cel putin asa spune legenda.
...Pasarea,cu spinul infipt in piept,urmeaza ciclul implacabil al legii nescrise;nici ea nu stie de ce impuls este condusa,dar incepe calatoria pe care o va sfarsi aruncandu-se singura intr-un spin si va muri cantand.Chiar in acest moment spinul patrunde dar ea nu-si da seama ca el exista si ca va urma moartea...canta,canta pana cand nu mai ramane nici o picatura de viata in ea...pana va murmura si ultima nota...Dar noi,noi cei care ne implantam spinii singuri in piept,noi stim!Noi intelegem!Si totusi...o facem.
Si totusi o facem! "
Oricat ar parea de curios......mi-as fi dorit sa pot sa iubesc asa....

1979311107?profile=original

 

Nefasta viata si soarta,,,suprema jertfa,,si-a daruiri ecou,,,ma infioara,,,e o absurditate,,,,desi se spune ca inainte de moarte incep sa iti apara deslusit fff multe enigme ale vietii,,,,cred ca aceasta legenda,,asta vrea sa surprinda,,,am mai auzit acest lucru,,si in povestirile la desfacat de malai,,din sezatorile bihorene,,,,legenda cunosterii inainte de a trece dincolo,,in nefiinta,,,sau intr-o alta existenta,,,o legenda care incet dar sigur se dezvaluie ca o realitate,harazita anumitor oameni,,,,caci nu oricui ii e dat sa treaca in cunoastere,,,,,Ei,,,spinul nostru e de alta natura,,,e un spin al spiritului de haita,imbinat cu cel al procrearii ,,,,perpetuarii speciei ,,,,,o dorinta a implinirii ca si individ .invatat sa-si faca datoria de-a nu lasa specia sa piara,,,,

Panica...in jungla care traim!

1979313037?profile=original

 

 

1979313049?profile=original

Citeste mai mult…

Intre umbre si realitate

1979307761?profile=original

Constat cu amaraciune ca din ce in ce mai putina lume este ancorata in realitate. Culmea este ca in loc sa vada ceea ce este langa ei se uita pe perete la umbra proiectata avand impresia ca ceea ce vad este de fapt ceea ce au langa ei.  Preferam sa traim in lumea umbrelor de pe pereti decat in realitate. Asta se intampla si in relatiile interpersonale. Un om puternic nu-si arata niciodata adevarata putere pentru ca de fapt nu are nevoie. El din contra se arata mai slab putin pentru a putea sa interactioneze cu ceilalti altfel toti s-ar feri din calea lui. Societatea fara constiinta de sine ne va duce la alienare rapida. Vom fi toti invingatori, toti in varful piramidei sociale si... unde ne este baza... de fapt baza va fi acolo numai ca nu isi va mai accepta conditia proprie.

1979307829?profile=original

Lupta pentru a avea liniste este pierduta. Tehnologia a avansat enorm in ultimii 20 de ani. Culmea este ca desi productivitatea muncii a explodat, noi, oamenii am devenit mult mai stresati si mult mai tracasati cu munca. Adica acum 50 de ani oamenii credeau ca aparitia tehnologizarii industriale ii va conduce la bunastare si omenirea va sta linistita in timp ce roboteii vor munci pentru ei. Ei bine nu s-a intamplat asa. Bunastarea a disparut. Nu se stie unde si in ce. Producem masini de calcul performante care in loc de a ne usura munca ne streseaza. Comunicam mai bine si mai usor dar si asta e in detrimentul nostru intr-un fel pe care nimeni nu si-l imagina acum 50 de ani. Ne deplasam cu masini puternice cu aceeasi viteza medie pe ora ca in vremurile in care aveam cai si trasuri. Unde sunt promisiunile tehnologiei la care omenirea a visat. In lume sunt inca oameni care nu numai ca mor de foame ci si de sete, saracia e la tot pasul, poluarea a crescut foarte mult si odata cu ea patologia umana s-a modificat si ea.
Adica in final cu ce ne-am ales din tehnologizarea aceasta. Cu avantaje?! Cu dezavantaje?! O groaza.
Daca maine nu am mai putea folosi nimic din tehnologia informatica ce s-ar alege de noi? Cati dintre noi ar putea supravietui fara ajutorul unui fir de praf transforma in creier electronic?
Paradoxul IT al inceputului de secol este ca desi comunicarea este facilitata enorm de IT acest lucru din pacate ne distanteaza, pune bariere, ne instraineaza unii de ceilalti, ne face sa ne izolam, ne alieneaza, ne ucide vointa si dorinta de a trai viata, ne face sa ne inselam propriile minti.

 

Nu o sa avem liniste nicicand,am devenit asa de reci,marea majoritatea,exact ca computerele,degeaba am avansat tehnologic ,dc noi intre noi nu mai avem sau nu gasim cai de acces,oamenii se inteleg bine, dar nu se apropie mai mult de atat. Parca sunt magneti cu polurile orientate prost.Raman frecvent in ultimul timp, cu privirea blocata in gol, un al saselea simt imi tot susura in urechea mintii cum ca binele nu exista si ca nu a existat de adevaratelea niciodata pe acest pamant si ca ar cam fi timpul sa renunt la idealismul meu , in favoarea pesimismului. Si trebuie sa  fac asta neaparat pt a-mi respecta principiul de promotor al realismului, dreptatii, adevarului. De fapt adevarul prezentului nostru este unul cosmetizat, ca parte a strategiei unor entitati antiumane de a tine totul subjugat-ocupat cu probleme.Caragiale spunea mucalit printre altele ca “o natiune fara literatura, care va sa zica ca nu o are!”. Dar de cate ori “noi vulgul” nu am auzit pe putinii nostri scriitori de talent zicand “sa scrii, sa lucrezi, sa-ti istovesti toate fortele sufletesti, dar pt cine, dar pt ce?” dovedind o motivatie declasanta mult prea materialista,  afacerista, negeneratoare de spiritualitate. Ori stim ca de multe ori in istorie mari creatori mondiali de arta si literatura poate au sfarsit-o in mizerie si foame, nefiind apreciati si valorizati decat dupa moarte, fapt ce insa nu le-a afectat filiatia pentru constructivism, pentru actul benevol altruist de creatie individuala, ci dimpotriva, indarjindu-i,...dar noi nu mai suntem darji,doar asa ca sa inchidem gura cuiva aratand cata dreptate avem....
Citeste mai mult…

Namaste

1979307138?profile=originalNamaste este un salut comun la intalnirea si despartirea oamenilor din India. Cei mai tineri initiaza acest salut fata de cei mai varstnici, cei cu o pozitie sociala mai mica fata de cei mai instariti si subalternii fata de patroni, reprezentand un semn de respect. In unele zone, acest gest poate reprezenta si ospitalitate. Cand pozitia mainilor este mai inalta, deasupra capului, semnifica reverenta sau idolatrizare.Namaste inseamna:

“Ma inclin in fata formei tale”.
“Onorez spiritul din tine care este si in mine.”
“Onorez locul din tine in care intreg Universul salaslueste, onorez locul din tine care este Iubire, Integritate, Intelepciune si Pace. Cand esti in acel loc din tine si eu sunt in acel loc din mine, noi suntem Una.”
“Ceea ce este Dumnezeiesc in mine saluta ceea ce este Dumnezeiesc din tine.”
“Divinitatea din mine percepe si adora Divinitatea din tine.”

 

1979307586?profile=original

 

Nu suntem aici ca sa suferim, ca sa ne ducem existenta de pe o zi pe alta.Avem lacate puse asupra divinitatii noastre: pana unde putem fii fericiti, pana unde avem voie si ne dam voie sa meritam sa fim fericiti, sa traim plin, sa fim abundenti. Credem ca suntem niste fiinte mici, niste furnicute harnice, care trebuie sa trudeasca de dimineata pana seara.Evolutia vine din interior, adusa din interior si impinsa din exterior.Schimbarea este grea si nimeni nu o doreste. Oamenii doresc zona lor de confort asa cum este ea, indiferent de cum este ea. Dc oamenii ar stii ca ei deliberat au creat tot ce au avut si au in viata lor pana acum probabil ca ar intra in depresie.Este o iluzie ca suntem blocati in circumstante in care nu avem alegere, am ales blocarea. Am ales sa dam putere circumstantei,pt ca nu exista Intuneric si
Lumina,exista doar constiinta. Nu exista Rai si nu exista Iad exista doar constiinta. Nu exista Rau si Bine,exista doar constiinta. Si in acea constiinta este iubirea si acceptarea si experienta sufletului.
De ce este asa de greu de a merge pe acest drum al Sinelui nostru?Pt ca este cu tine insuti si in final tu te tii singur de mana.De aceea de-a lungul vietilor noastre ne-a placut sa ne ragasim in altii si prin altii. Sa ii prindem si sa ne atasam de ei. Este mai usor asa dar in acelasi timp, o energie puternica se dezvolta, o energie ancestrala adanca: frica de singuratate.Avem nevoie sa ne legam energiile noastre cu ale altui uman sau cu alti umani uneori. Si ii tinem strans de frica sa nu-i pierdem.Cate lucuri nu fac oamenii cu frica in spate ca si catalizator,poate este potrivit uneori. Noi suntem fiinte de lumina.,suntem esenta din iubirea Spiritului si noi suntem capabili de toate acestea, desi ne-am afundat in energia grea a Pamantului pt a lasa ca toate acestea sa izvorasca puternic si adevarat din noi inca o data, mai stralucitor decat oricand in istoria Sinelui nostru Divin.Frica de singuratate naste tentaculele atasamentelor, deci a sugrumului iubirii. Dc vreau toate acestea va trebui sa imi accept intunericul din mine si sa cred in mine, sa imi construiesc increderea in mine de la 0 pornind.Recunosc ca toate sunt deja aici pentru mine.Increderea este aici in mine,iubirea este aici,compasiunea este aici. Lumina este pretutindeni si Divinitatea mea ma asteapta sa o iau de mana sa o invit la dans.

Namaste

 

1979307676?profile=original

Citeste mai mult…

Libertate anosta

A fost odată ca niciodată, un om. Trăia singur printre mulţi asemeni lui. Viaţa i se părea lipsită de sens şi de rost, şi asta cu toate că avea bani mulţi, casă frumoasă şi curată, mulţi servitori, etc.

Adeseori se uita la servitorii săi. Îi părea rău de ei, simţea milă faţă de ei în inima sa, şi îşi spunea, ce grea trebuia să fie viaţa de sclav… El se bucura zi şi noapte de libertatea sa, de banii săi…. chefuia cu prietenii, avea femei frumoase, mânca mâncărurile cele mai alese.

Aşa îşi trăia el viaţa, în vreme ce servitorii lui duceau o viaţă grea… locuiau în case modeste, sărăcăcioase… zi şi noapte trebuiau să lucreze… aveau legi de-ale lor, un stil al lor de viaţă ce omului nostru i se părea greu de suportat, dar cu toate acestea, pe chipurile lor se întrezarea mai mereu un zâmbet.

Odată, la o petrecere, omul nostru s-a întâlnit cu un vechi prieten. Şi acel prieten, s-a uitat în ochii săi, şi l-a întrebat:

- Amice, care-i rostul vieţii tale?

Şi omul nostru nu a ştiut ce să îi răspundă…

Pe zi ce trece, aceste cuvinte îi răsunau tot mai des în minte… care era rostul vieţii sale…avea de toate, şi totuşi îi lipsea ceva. Nu reuşea să îşi dea seama ce îi lipseşte, şi astfel s-a dus să caute un sihastru, şi să îi caute povaţa.

A urcat din greu pe drumuri şi pe cărări rar bătute, prin hăţişuri întunecate, prin poieni pline de lumină, şi pe costişe abrupte şi îngheţate, unde fiece pas te putea duce jos în hău. Şi în final, a ajuns la grota unde locuia sihastrul…. A intrat înăuntru, s-a aşezat în faţa ascetului, şi l-a întrebat aşa:

- Ce îmi lipseşte mie, părinte?

Sihastrul s-a uitat în ochii săi, şi i-a spus:

- Îţi lipseşte un Stăpân…

 

...fara STĂPÂN ,viata tuturor e fara rost, iar cand acel '' stapan'' ne-a si dovedit ca merita ca il iubim ,cu atat mai mult !
Citeste mai mult…

Mov

1979308176?profile=original

 


"Este ciudat şi straniu, scriu cu faţa la perete şi mă întreb de ce nu am un orizont? Scriu cu nepăsare, parcă scriu în mov, culoare care nu transcende, fiind o culoare violentă, ea rămâne captivă în real, nu îşi găseşte un univers paralel. Ce uşor se spune îmi este dor, gândurile îmi sunt o nepăsare şi mie îmi este dor? Întind braţul, ca un reflex urât, spre pahar, beau şi uit, astăzi nu mai număr stele, astăzi mie dor aşa fără un motiv, cred că îmi este dor de mine astfel aş putea explica şi plecarea ta, cafeaua nebăuta, uşa nu ai mai trântit-o, sau eu eram prea absent, sau prizonier şi nimic mai mult.
De ce ai plecat, de ce ai mai fi rămas, dacă eu tot mă caut şi când sunt prezent, tăcerea mea doare, dar doare în ambele sensuri, este distrugătoarea dialogului, pe care tu îl iubeşti, eu fac tot timpul repetiţii de moarte, de neant, tac, ca să mă ascult, astfel aş înnebuni în dialoguri cu pereţi albaştri şi gânduri mov. Ce pastel ciudat, ce crimă, să foloseşti dorul ca pe un bun personal, cât de narcisist sună, îmi e dor de mine, îmi e dor de noi, de pierdutele ploii, de zâmbetul tău, de umărul meu, de tot ce îmi sună trist, de gânduri parcă ametist, de albastru şi mov, de dansul absurd din Braşov şi cel mai mult îmi e dor de tăceri, de dragostea nebună, din minunate seri, astăzi îmi e dor de dor, mâine da, pot să mor, dar astăzi am un motiv, mov, Te iubesc ne vedem la Braşov."(Textul e scris de un bun amic,Florin Teodor Morar).

1979311344?profile=original

Daca-r fii dupa mine,e bn sa ai parte de dor,dorul e calator,dorul se zbate,e singur,ne-ntelesul dor..dar sa nu-l pierdem,rataceste mereu,numai la persoanele visatoare,nu toti simt semnificatia dorului,habar n-au ce inseamna dor,culoarea mov e bn aleasa,Wagner obisnuia sa compuna spirituala sa muzica intr-o camera cu perdele de culoare violet,faimosul Saint Germain folosea adesea efectul purificator al luminii violet pentru a vindeca bolnavii.Efectele psihologice ale culorii violet: culoare rece, transcendentala, luciditate inteleapta, detasare totala, clarviziune, sentimentul eternitatii, nostalgia adevarurilor ultime, trairi paranormale, stare de fuziune si unitate cu tot ceea ce ne inconjoara, stimuleaza trairile spirituale inalte, precum si simultaneitatea unor stari ca optimism si nostalgie, atractie si detasare, indepartare si apropiere, bucurie si tristete, concret si abstract, prezenta si absenta, stare de atotputere, omniprezenta, senzatie de apropiere foarte mare in spatiu, cuprinderea infinitului si a eternitatii in propia fiinta, starea ca totul este in fiinta si ca simultan fiinta este in tot ceea ce o inconjoara.Am postat acest mesaj,pt ca vad multa lume plangandu-se ,sau oftand de dor...dorul fc parte din noi,e omeneste sa simtim dorul,multe poezii sau picturi s-au nascut ...din dor!
Citeste mai mult…

Impacarea personala

A vorbi de împăcare denotă faptul că undeva exista un conflict şi pentru că o denumim personală se subînțelege că acest conflict este unul personal, intern, ce ţine de intimitatea universului psihic. Putem deduce ușor cum scopul acestui proces de împăcare personală este de a descoperi și de a stinge conflictele interne.
Viaţa noastra ca ființe vii, cu o conștiință de sine, se separă în două aspecte importante, şi anume - viața externă, ce ține de universul înconjurător (prieteni, familie, profesie, slujba, hobby-uri, evenimente şi persoane cu care intrăm, în contact) şi viaţa internă, ce ţine de propriul univers psihic (trăirile, gândurile, emoţiile, dorinţele şi nevoile personale, cât şi propria metaforă personală ce ține de modul în care ne percepem pe noi înșine și lumea exterioară).
La fel cum în realitatea exterioară există conflicte, mai mici sau mai mari, la fel găsim conflicte și în universul interior, unele de o intensitate mai mică, altele de o intensitate mai mare, unele mai ușor de conciliat, altele mai greu. Astfel de conflicte se regăsesc pe diferite planuri și între diferite aspecte ale sinelui/psihicului.
Procesul împăcării personale are ca scop descoperirea acestor conflicte interne şi determinarea în profunzime a acelor aspecte ce intră în contradicție creând conflictul. De asemenea, în acest proces de împăcarea mai intră etapa de conciliere, și anume căutarea soluțiilor pentru stingerea conflictului fără ca una din părţi să fie lezată.
Dacă vedem omul ca pe o sumă de caracteristici, dorințe şi nevoi, vom constata că fiecare persoană are tendința de scindare în cel puțin două părți - o parte luminoasă şi una mai puţin luminoasă. Prima, cea luminoasă este compusă din suma caracteristicilor, dorințelor și nevoilor pe care persoana le acceptă la ea, cu care se identifică și prin care se consideră a fi o persoană „bună”. Cealalta în schimb devine parte neagreată, fiind compusă din suma caracteristicilor, dorințelor şi nevoilor neacceptate, catalogate ca fiind „rele” şi de care persoana încearcă să se debaraseze.
Tendința generală este ca individul să se confunde cu partea luminoasă timp în care se distanțează ca definiție a sinelui de partea mai puțin luminoasă pe care o neagă şi o reprimă. Înfăptuind această scindare, se va crea conflictul intern, între cele două părti implicate, iar persoana nu va mai fi niciodată întreagă și nu va putea cunoaște pacea sau fericirea sufletească. Va determina un război intern impotriva unei parţi din sine şi va fi într-o permanentă luptă de identificare cu cealaltă parte.
Ceea ce este interesant este faptul ca acest conflict nu va rămâne doar în universul interior, ci se va proiecta și se va manifesta în viața de zi cu zi, în realitatea universului exterior. Manifestarea în exterior va fi proporțională cu intensitatea conflictului interior, determinând astfel evenimente, întâlniri, reacții, conflicte în viaţa cotidiană.
Împăcarea personală are ca scop, cum spuneam mai sus, concilierea conflictelor interne fără ca una din părți să fie lezată. Este forte important acest lucru deoarece, dacă acest conflict va avea un învingător şi un învins, cel care pierde este însuși individul în cauză. Indiferent de partea învingătoare, cealaltă va fi lezată și prin urmare o parte din structura sinelui va pierde, fiind neîmplinită, reprimată și frustrată.
În general în cazul oricărui conflict intern, va câştiga natural aspectul care creează o presiune mai mare, în detrimentul celuilalt aspect care va rămâne negat, reprimat. O astfel de soluție nu va aduce niciodată întregirea sinelui şi încetarea conflictului, și nu se va ajunge niciodată la pace sau bucurie sufletească.
Procesul prin care adevărata pace se poate stabili este unul complex, iar din etapele lui voi enumera trei, principale. Prima ţine de conştientizarea conflictului interior şi descoperirea în profunzime a celor două aspecte ce intră în contradicție. Cea de-a doua etapă presupune acceptarea ambelor aspecte ca fiind parte din sine, din personalitatea proprie; renunțarea la catalogarea unei părţi ca fiind rea, demonică sau negativă şi acceptarea ei ca parte din sine, la fel de importantă şi autentică ca şi celelalte acceptate. Ultima etapă este cea în care se urmărește lucrul cu ambele aspecte până când acestea sunt aduse la starea de nonconflict.
Atingerea acestei stări de non-combat este momentul în care îşi face apariţia Pacea Sufletească, iar odată cu ea se reorganizează şi universul exterior conform noii configurări a universului interior.

1979306834?profile=RESIZE_1024x1024

Cuvintele pot schimba lumea ta...sunt semne, sunete, vibratii....reprezinta realitatea si ti-o creeaza...

Rugăciunea e ca o relatie; jumătate din tot ce trebuie făcut îmi revine mie. Dacă doresc să mă transform, dar nici măcar nu mă deranjez să articulez ce anume vreau sa obțin, cum ar putea vreodată să se și întâmple ceva?

Destinul e și el tot o relație - o hârjoană între grația divină și efortul dedicat fiecăruia. Nu ai nici un control peste jumătate din el; cealaltă jumătate e cu totul în mâinile tale, iar acțiunile pe care le întreprinzi au consecințe cuantificabile. Omul nu e nici o marionetă în mâinile zeilor, nici singurul comandant al propriului destin; e câte putin din fiecare. Galopăm prin viață ca niște acrobați de circ, cu picioarele sprijinite pe spinările a doi cai care aleargă unul lângă celalalt - un picior pe cel numit "destin", celalalt pe calul numit "liber-arbitru". Și întrebarea pe care trebuie să ne-o punem în fiecare zi e: cum îi deosebim între ei? Pe care din cei doi cai trebuie să-l lăsăm în pace, nefăcându-ne griji din cauza lui, pentru că oricum nu-l putem controla? Pe care trebuie să-l strunim din toate puterile?

Elizabeth Gilbert -

 

Citeste mai mult…
Articolul zilei: Puterea gandului.
By helen

Rate This

Continuam avalansa de informatii extraordinare daruite de profesorul Lucian Iordanescu! Cu amabilitatea dânsului am putut obtine înca un interviu pe tematica puterii gândului si a manipularii mentale. Nu au fost multi care au vorbit despre puterea gândului si despre tehnicile de manipulare, din aceasta cauza consider ca un plus de cunoastere, pentru noi, profanii, este mai mult decât util în cadrul evolutiei noastre. Asadar sa dam întâietate cunoasterii!

- Buna ziua domnule profesor. Bine v-am regasit.
- Bine ati venit.

- Am tot vorbit despre experimente, teleportare, psihologie, cuante si multe altele. Ajungem azi la un capitol foarte interesant pentru marea majoritate a cititorilor nostri, si anume puterea gândului. Ne tot întrebam ce facem noi cu creierul asta al nostru, ce se întâmpla cu el, cum functioneaza, pe ce principii si asa mai departe. Ce ne puteti spune despre creier si functiile lui?
- Creierul în sine este ca un calculator, ca un televizor. În el exista structurata masa sumei tuturor componentelor prin care circula o energie electromagnetica, dar aceea este numai purtatoarea. Daca deschidem capacul unui televizor si începem sa masuram intre rezistente, condensatori, diode, tranzistori si circuite, vom gasi jocul tensiunilor, jocul intensitatilor, caderi de tensiune, cresteri, dar în nici un caz nu vom afla daca personajul de pe ecran este vesel sau trist. ~sta este un alt tip de informatie. Asa este si creierul, o masinarie complexa în care se desfasoara o multime de informatii care vin pe purtatoarea energetica. Creierul în sine are o sumedenie de neuroni, sinapse, dendrite, axoni… etc., care slujesc la transmiterea informatiei. Informatia vine, prin AND-ul întregului corp, din câmpul în care omul este scufundat. Omul este într-un ocean de informatie, cam 70% din universul asta este informatie, 20% energie si 10% materie.

- Ultimele descoperiri au aratat ca toate procesele creierului nostru se defasoara în câmpul electromagnetic al sau. Ce ne puteti spune despre acest câmp electromagnetic?
- De exemplu: în momentul în care, în anumite zone (sa presupunem o zona similara procesorului din calculator) se strânge o anumita tensiune, un potential energetic, în acea clipa, informatia conceptuala pleaca pe o componenta energetica, pe o purtatoare energetica. Noi o vedem prin aparatura, mergând pe sinapse, ca un fel de scintilatii… asa ca niste scânteieri. Alea sunt cuantele gând. Sa luam ca exemplu discutia de acum: un gând pe care l-ai avut initial, l-ai structurat, l-ai polarizat pe ideea de a discuta, am primit si eu acest gând, l-am polarizat si eu pe aceeasi frecventa de a discuta si dintr-o cuanta gând am facut o forma gând si un pachet de gânduri polarizate pe o intentie.

- Stiu ca ati facut si anumite calcule pe seama gândului.
- Eu am calculat în timp cuanta gând. Cuanta gând are si o energie. Deci o scintilatie de tipul acela este egala cu H înmultit cu Niu. H este constanta lui Planck 6,626176×10 la -34 înmultit cu Niu care este frecventa luminii adica 500 de Thz si ne da în ergi forta unei cuante gând. Cuanta lânga cuanta ne da o forma gând, forma lânga forma ne da un pachet gând, pachet lânga pachet (cum e în mentalul colectiv) ne da o cantitate uriasa de energie. Pai hai sa ne uitam în fata noastra. Vedem telefoanele astea, vedem masa, vedem bricheta, astea toate sunt gânduri materializate. Ele toate la baza au fost gânduri. Din gânduri s-au “condensat”, au trecut într-o stare de agregare energetica, dupa care, trecând într-o alta stare de agregare, le putem vedea în fata ochilor. Un scaun ce e? Initial este un gând.

- Trebuie sa clarificam ca nu vorbim despre materializarea mentala, ci de un proces care porneste de la gând si ajunge în sfera tehnologica. Nu?
- Gândul în sine proceseaza si mecanica. De exemplu, în momentul în care un tinichigiu vrea sa faca un faras, gândeste: “voi lua ciocanul X, voi bate tabla Y si voi bate între ele niturile Z”. Toata tehnologia în dinamica, deci în mecanica, este gândita.

- Acum putem spune ca pe parcursul istoriei omenirii au existat oameni care, prin puterea gândului, au materializat diferite obiecte.
- Da. Este calea scurta de a materializa, de a condensa aproape instantaneu informatia în materie. Daca luam traseul invers, observam ca materia, daca o descompunem, ajunge în energie si energia în informatie. Noi avem calea mai lunga. Daca ne gândim la un strung, el a fost gândit din aproape în aproape, ca doar el nu a existat de la bun început. Omul s-a gândit mai întâi sa topeasca minereu, dupa aia a facut o sârma, din aia o alta… si tot asa din aproape în aproape, pe o evolutie temporala s-a ajuns la o scula formidabila. Deci în spatele fiecarei structuri materiale sta gândul.

- Haideti sa vorbim despre puterea gândului, a fiecarui om de pe aceasta planeta. Cum îsi poate influenta omul propria viata si, de ce nu, vietile celor din jur numai prin puterea gândului?
- Starea actuala a nivelului de evolutie a gândirii este empirica. Oamenii traiesc prin pulsiuni prejudecative. Ce înseamna prejudecative? Ei vin cu informatia din trecut si o plaseaza în actualitate si gândesc ca numai aceea este realitatea. De pilda, medicina alopata raportata la medicina naturista. Le e greu oamenilor (si dintr-o comoditate si dintr-o necunoastere) sa lucreze preventiv asupra sanatatii. Gândul lor nu le spune: “nu-ti strica sanatatea”. El asteapta sa se împotmoleasca undeva dupa care fuge la pastile. Pastila nu trateaza cauza, ci trateaza numai efectul.

- La o emisiune în urma cu un an de zile, un farmacist foarte cunoscut în lumea medicinei alopate spunea ca pastilele nu vindeca organismul, ci ca ajuta organismul sa-si puna în functiune capacitatea de a se vindeca.
- Stia bine ce spunea. Cuvântul placebo este dus undeva în derizoriu. Este vorba tot de forta gândului, autosugestia. Sa nu uitam, corpul meu este rezultatul a ceea ce manânc si gândesc. Daca acum nu poate, înseamna ca asa am gândit un amar de vreme. Sunt inhibitii sugerate din mental. Intalnesc frecvent oameni cu care discut si în momentul în care le dau un sfat îmi spun: “pai nu stiu, am sa încerc sa vad daca o sa-mi reuseasca” din start el porneste cu o neîncredere si cu un negativism. Pai daca zic: “ma duc sa-mi caut un serviciu, da Doamne sa nu dau de el” oare o sa-l gasesc? Organismul nostru va reactiona imediat daca îi voi da cu fermitate o comanda pozitiva.

- Asta pentru ca motorizeaza întreaga structura umana sa se manifeste într-un anume fel. Nu e vorba numai despre o influentare energetica, nu?
- Spuneai ca te motorizeaza. Pai concret, cum te motorizeaza? În momentul în care eu ma duc cu toata încrederea în resursele mele, din mentalul meu vor porni niste cuante gând catre interlocutorul meu. El va recepta comanda mea “pot, stiu” si el va spune: “da domne, poate, stie baiatul asta!”. Daca eu zic ca nu stiu, ca habar nu am, el asta va recepta. Noi nu ne imaginam ce forta uriasa are gândul dincolo de cuvinte. Citind în Ioan (1.1) “La început a fost cuvântul”, majoritatea oamenilor cred ca, scrierea, se refera la cuvântul rostit. Ei bine nu. Cuvântul poate fi: gândit, vorbit, scris sau materializat. Când zic “telefonul asta” este un cuvânt gândit initial si acum materializat. Deci eu cu forta gândului modific lumea.

- Exista institute recunoscute în lume care sa studieze aceasta problematica a fortei gândului?
- Da. Sunt la ora actuala câteva institute, cu precadere rusesti, mai sunt si americanii si chinezii, dar rusii au întâietate. Ei au constatat ca simplul gând polarizat pe o idee si nu una anarhica, modifica ADN-ul. Modificând ADN-ul, modific unul dintre receptori, ADN-ul este o antena receptoare-emitatoare. Deci modific frecventa de percepere. Daca, la un moment dat, printr-o chakra, ADN-ul meu primea cu precadere informatie de culoare rosie, prin gând eu pot sa modific temperatura de culoare ajungând la albastru sa zicem. Poate ca e greu de înteles. Atunci când gândesc pot sa creez dinamica în lumea materiala.

- Exista tehnici de manipulare mentala?
- Da, bineînteles. Manipularea este inductia în subliminal a unor anumite forme gând. Si uite asa pot muta mase întregi de oameni în alta parte. Aici ajungem în mentalul colectiv. Mentalul colectiv are însusirea de a înmagazina toate formele gând, cuantele gând care exista. Se poate folosi mentalul colectiv în anumite scopuri, fie ca-l poti folosi constructiv sau destructiv. Depinde slujitorul cui esti. Slujitorul entropiei sau slujitorul negentropiei adica al Hristului sau al lui Lucifer. Universul în ansamblu este echilibrat, el nu îsi pierde echilibrul. Materia, atât cât se creeaza tot atât se si de-creeaza.

- Exista posibilitatea ca anumite forte, anumiti oameni, anumite aparate sa poata manipula mentalul colectiv sau energia anumitor grupuri? Întreb acest lucru pentru ca sunt foarte multi oameni care ne-au scris ca în ultimul timp s-au simtit ciudat, au avut caderi de energie, atacuri de panica si alte manifestari energetice ciudate. Exista aceasta posibilitate ca cineva sa se foloseasca de energia unei mase de oameni?
- Cei care au anumite stari disfunctionale si anumite dezechilibre trebuie stiut ca ei sunt primii autori care-si desfac carapacea protectiei energetice. Un anumit mod de viata, de echilibru, nu spune ca în clipa asta sunt sanatos, ci ca în clipa asta nu mai procedez în nici un mod pentru a-mi altera sanatatea. Din clipa asta gândesc ca întineresc, ca îmi reconfigurez celula si ea în loc sa oboseasca se energizeaza. Toate acestea maresc vibratia corpului.

- Si pâna la urma exista aparate care sa influenteze în vreun fel structurile energetice si mentalul?
- Poate ca cititorii dumneavoastra ar fi uimiti sa vada urmatoarea aparatura. Doua persoane stau de vorba la o masa si din niste colturi, fara sa vada, niste fascicole, în infrarosu sa spunem, le scaneaza mintea. Iar în camera alaturata, un cetatean sta în fata unui monitor si se uita la gândurile nerostite ale celor doi interlocutori. Aparatul asta, am si numarul de inventie pe undeva, are ca vechime vreo 50 de ani. Majoritatea sunt în niste institute de cercetari rusesti si la NASA. Ei colaboreaza mana în mâna, nu au parti-pris-uri politice. Aparatul se numeste CINTAMANI si a fost si prin România, dar o varianta mai redusa. Acest aparat îl folosea cineva si se juca cu mintile persoanelor din jurul sau. Le crea în mentalul personal, polarizând mentalul colectiv, niste realitati virtuale pe care ei chiar le puneau în practica în obiectual.

- Ce pot face oamenii ca sa se poata proteja?
- Sa aiba stiinta de carte. Stiinta de carte neînsemnând neaparat citirea bibliotecilor care îti ies în cale, ci accesarea bibliotecii Akashice.

- Nu e un lucru atât de la îndemâna ca cineva sa poata accesa biblioteca Akashica.
- Nu. Dar încet, încet este posibil. Se poate doar prin rugaciune si meditatie.

- Este un îndemn catre rugaciune?
- Catre spiritualitate. Dar pentru ca tot ati adus vorba de rugaciune, hai sa facem o precizare. Am gasit în manuscrisele de la Marea Moarta rugaciunea eseniana. Noi întelegem prin rugaciune un fel de solicitare, de cerere. Rugaciunea eseniana arata ca aceasta comunicare cu divinitatea sau cu orice alta forta superioara noua, nu înseamna “da-mi”. Rugaciunea eseniana nu spune niciodata “da-mi”, ci zice: “îti multumesc Doamne ca îmi dai”, “îti multumesc ca din învatatura pe care mi-ai dat-o înteleg în ce stadiu de evolutie ma aflu”. Daca eu zic “Doamne da-mi!”, ce fac în secunda urmatoare? Transfer responsabilitatea catre Dumnezeu. Eu pun mâinile pe piept si astept ca Dumnezeu sa-mi îndeplineasca rugaciunea. Si daca vad ca într-o saptamâna, doua nu se îndeplineste, încep sa ma cert cu EL “pai ce faci Doamne? nu te-am rugat? Eu când ma rog, Tu unde esti?“. Romanul are o vorba foarte interesanta: “Dumnezeu da, nu baga în traista”. Sa ne amintim ce spunea Iisus Hristos: “când voi cereti ceva în numele Meu, sa credeti ca ati si primit si veti avea”. Pai daca eu am primit ceva, ce fac? Cer? Nu, multumesc!

- Va multumesc domnule profesor si astept sa ne “hraniti” si data viitoare!
Va doresc un weekend minunat, plin de pace, lumina si mai ales iubire!
Doru Bem
sursa: Gardianul, 08.11.2008
Citeste mai mult…

Vis printre stele...

1979306388?profile=originalCandva am visat ... ca alergam printre stele si ca aveam sansa sa te intalnesc. Eram acolo printre ele si ma intreceam in frumusete, in marinimie, in solidaritate, in tot ce poate fi minune. M-am agatat de o stea ca sa ajung fara efort la tine, care si tu visai ca esti printre stele. Eram doi visatori, doi oameni care aveau acelasi vis, in acelasi timp si in acelasi spatiu. Si tu erai pe o stea deoarece incercai sa ajungi mai repede la mine. Dar stelele noastre erau debusolate si din greseala sau din alta cauza, in visul meu, in visul nostru, ele stelele nu au vrut sa se intalneasca. Am trecut asadar unul pe langa altul in cautarea noastra, cu stele cu tot... noroc macar ca nu ne-am ciocnit si ca stelele au ramas intregi, iar noi am reusit sa ne trezim.
Eu m-am trezit si am oftat. Am oftat atat de adanc, incat toata oboseala sufletului am alungat-o dintro singura suflare. Si o data cu suflarea am izgonit din mine si o parte din iubirea ce era obosita si ea in sufletul meu.
Of ! cat as fi vrut sa raman in vis, sa fiu inca agatata de o stea mai buna, care sa nu greseasca drumul spre tine. Of ! cat as fi vrut sa nu oftez, ca sa nu arat niciodata cat de mult mi-a obosit sufletul incercand sa ajung la tine. Of ! cat as fi vrut sa nu am in suflet o iubire neamplinita si nevoita sa paraseasca inima.
Noroc ca era in vis...
Dar dupa ce am oftat si am realizat ca a fost doar un vis, mi-am dat seama ca am avut noroc... niciodata stelele noastre nu s-ar fi gasit , fiindca ele, stelele noastre erau din galaxii diferite, erau de compozitii diferite si mai ales erau reci si fara lumina . Noi eram cei care prin sufletul nostru le dadeam caldura si culoare. Noi eram cei care puneam sufletul nostru in ele si le faceam stelele noastre.
Dar cum eu imi suflasem sufletul aiurea si nicaieri, fiindca era obosit , nu mai aveam ce sa pun in steaua mea... deci am oftat si am spus - Of ! bine ca nu a fost decat un vis.

1979306523?profile=original

Citeste mai mult…

Niciodata singur....

1979306249?profile=original
E plãcut sã împãrtãşeşti idei, sã le oferi şi altora ceva din felul tãu de a fi, de a gândi, de a simţi, din lucrurile care îţi plac. E plãcut sã ştii cã poate, cineva care vede postarea, apreciazã gândurile şi sentimentele tale, cã se poate identifica individual cu tine în anumite preferinţe muzicale, literare, de opinie. Însã întrebarea care se pune este „existã limite”? În ce mãsurã vrei sã te „identifici” cu toţi prietenii tãi din lista care poate numãra 100, 200, 1000 sau chiar mai multi de indivizi… în ce mãsurã aceastã partajare a propriului eu, a spaţiului privat, te expune pe tine ca individ, te face sã trãieşti într-o vitrinã, o vitrinã cu oameni, poze şi gânduri, dar totuşi o vitrinã? Nu devii oare vulnerabil în clipa în care fiecare poate lua ceea ce-i convine din tine, fiecare se poate servi, ca la o cantinã, din ceea ce-i oferi tu pe tavã într-un sistem care impune „traiul la comun”?

1979306330?profile=original

Când oamenii se grãbesc sã sarã peste etape, sã fc mai întâi sex şi pe urmã sã afle cum îi cheamã, sã muşte mai repede şi mai cu poftã din fructul ispitei fãrã a vedea cã este plin de viermi? În goana asta nebunã prin locuri, timpuri, oameni, nu facem altceva decât sã bifãm experienţe, mai mult sau mai puţin fericite, dar cu siguranţã superficiale. Nu mai aşteptãm sã ne îndrãgostim. Ne îndrãgostim virtual. Nu mai trimitem flori. E de ajuns sã postãm o pozã pe profil. Nu mai comunicãm. Folosim chatul. Nu mai trãim. Ne mulţumim cu surogate. În goana asta nebunã împotriva morţii, lucrurile simple ale vieţii şi-au pierdut valoarea, şi-au pierdut farmecul. Sau poate noi ne-am schimbat între timp sistemul de valori. Noi considerãm „normal” sã pierdem o zi întreagã pe site sau messuri în loc sã citim o carte, sã ieşim la aer în plin soare, sã ne bucurãm cã suntem liberi.Nu, nu suntem liberi… avem doar iluzia libertãţii. Credem cã noi suntem proprii noştri stãpâni, când în realitate, sistemul este cel care ne guverneazã. Suntem doar rotiţe într-un angrenaj al cãrui mecanism ne striveşte propria viaţã. Şi nici mãcar nu ne dãm seama de asta. Trãim într-o lume virtualã luând de bun tot ceea ce ea ne oferã cu atâta generozitate. Luãm tinicheaua drept aur în încercarea noastrã, stupidã, de a avea impresia comunicãrii. Credem în himere, credem ca fiecare obiect din vitrinã este ceea ce pare, fãrã sã luãm în seamã cã acea imagine poate fi de fapt o hologramã. Un fals odios menit sã parã o capodoperã. Şi-atunci unde este echilibrul? Cum sã nu te laşi indus în eroare când fiecare vine şi îşi expune pe tarabã tot ceea ce crede el de cuviinţã, încercând sã se arate într-o luminã cât mai favorabilã pentru a cãpãta cât mai multe „like-uri”. Pt a cerşi atenţie. Pentru a impresiona privirea unui eventual cumpãrãtor care îşi plimbã ochii prin vitrinã. Şi uite-aşa, totul se transformã într-un comerţ, chiar dc fãrã bani, un comerţ de senzaţii, cuvinte, întâlniri. Un schimb care ucide poezia unui contact real, nemijlocit de aparenţe.Nu pot nega cã siteurile are şi pãrţi bune. Mi-am gasit astfel prieteni buni cu care pot comunica orice care sunt doar la un click distanţã, am mai gãsit lucruri demne de citit, promovate în acest imens spaţiu în care valorile sunt puse la grãmadã . Doar cã sub aparenţele comunicãrii, non-comunicarea se insinueazã tot mai mult. Alãturi de fals, minciunã, cronofagie, adicţie. Depinde de fiecare cât lasã acest demon sã-i stãpâneascã viaţa.

1979306515?profile=original

Citeste mai mult…

Răzvrătitul este bărbatul acela care nu trăieşte ca un robot, condiţionat de trecut. Religia, societatea, cultura – orice aparţine zilei de ieri – nu mai interferează în modul lui de viaţă.Viaţa lui nu e decisă de nimeni, doar de propria inteligenţă. Parfumul vieţii sale este acela al libertăţii. Nu numai că trăieşte în libertate, dar permite şi celorlalţi să trăiască în libertate. Nu permite amestecul nimănui în viaţa sa, dar nici nu se amestecă în viaţa altora. Pentru el viaţa este sfântă, libertatea este valoarea ultimă şi este în stare să sacrifice orice pentru ea: respectabilitate, statut social...
Pentru el libertatea este ceea ce Dumnezeu a fost pentru credincioşi în trecut. Libertatea este Dumnezeul său.
Răzvrătitul este acela care trăieşte în acord cu lumina sa proprie.Răzvrătitul este omul contemporan.Gloatele nu sunt contemporane. Răzvrătitul îşi ia viaţa în propriile mâini. Nu se teme de singurătate. Dimpotrivă, îi place să fie singur şi consideră singurătatea ca pe o comoară preţioasă. Mulţimea oferă siguranţă, securitate, dar cu preţul sufletului său. Te înrobeşte. Îţi dă indicaţii despre cum să trăieşti: ce să faci, ce să nu faci. Toate religiile sunt primitive, imature şi ele îţi modelează viaţa. E firesc ca lumea să fie plină de suferinţă: nu ţi se îngăduie să fii tu însuţi. Fiecare cultură vrea să te transforme într-o copie, niciodată în original.Răzvrătitul este acela care trăieşte conform luminii sale, inteligenţei sale. Îşi creează drumul în timp ce merge pe el, nu urmează nici o mulţime. Viaţa lui e periculoasă, dar ce nu e periculos nu merită trăit. El acceptă provocarea necunoscutului. Nu se întâlneşte cu un necunoscut previzibil, pregătit de trecut. Acest lucru dă naştere tuturor angoaselor umanităţii. Trecutul te formează, dar viitorul nu va fi niciodată aşa cum se vedea el din trecut. Ziua de ieri nu va fi niciodată ziua de mâine....Răzvrătitul spune “adio” trecutului.
Procesul este permanent: a fi răzvrătit înseamnă să fii mereu răzvrătit. Fiecare moment, fiecare zi devine trecut.  Prin urmare, răzvrătitul are de învăţat o nouă artă: arta de a fi liber în fiecare moment care vine.
Răzvrătitul se află într-un continuu proces de revoltă. În asta constă deosebirea dintre răzvrătit şi revoluţionar.Revoluţionarul este condiţionat de trecut. Nu de Iisus sau Buddha, ci de Marx, Mao zendung, Stalin, Hitler, Mussolini...Revoluţionarul are şi el “biblia” lui : „Capitalul”, ţara sfântă – Uniunea Sovietică, Mecca lui – Kremlinul… Ca şi alte persoane religioase, el nu trăieşte în acord cu propria conştiinţă, ci după nişte reguli create de alţii. Revoluţionarul este de fapt un reacţionar. El se ridică împotriva unor norme, dar susţine altele. Este împotriva unei culturi, dar e gata să adopte o alta. Nu face altceva decât să se mute dintr-o închisoare în alta – de la creştinism la comunism, de la o religie la alta.
Răzvrătitul se rupe de trecut şi nu permite acestuia să-l domine. Acţiunea lui este constantă, continuă. Viaţa răzvrătitului e ca o flacără arzând. El este proaspăt şi tânăr până la ultima suflare. El nu va reacţiona în nici o situaţie după vreo experienţă trecută, ci va răspunde aşa cum îi dictează conştiinţa în acel moment.

Pe dinafară pare că eşti liber, dar înăuntrul tău religiile ţi-au impus norme de conştiinţă care te domină. Răzvrătitul aruncă trecutul şi îşi trăieşte viaţa după doinţa sa, în felul său.
Răzvrătitul îi respectă pe cei din jur, respectă viaţa, se pleacă în faţa a tot ce înfloreşte, creşte, respiră. El nu se socoteşte mai presus de ceilalţi, nu se consideră “mai sfânt” decât ei, e doar un om între oameni. Poate pretinde un singur lucru : el este mai curajos decât tine. Nu te poate salva, numai tu, curajul tău o poate face. Nu te poate conduce. Numai tu poţi, cu îndrăzneala ta, să te duci spre împlinirea propriei vieţi.Răzvrătirea e un mod de viaţă. Dacă trăieşti în acord cu tine poţi rătăci de mii de ori, poţi cădea, dar cu fiecare cădere şi rătăcire vei fi mai înţelept, mai inteligent, mai atent, mai uman. Nu există alt mod de a învăţa decât din greşeli. Dar să nu faci mereu aceleaşi greşeli.
Trebuie să te eliberezi de biserici, temple, moschei, sinagogi. Trebuie să fii tu însuţi şi să accepţi provocările, oriunde te-ar duce ele. Tu îţi eşti călăuză şi maestru.
Există o asociere care de fapt ascunde o înţelegere greşită a lucrurilor, şi anume că a fi nonconformist înseamnă să fi răzvrătit. Nonconformistul este şi el un reacţionar. Actele lui sunt rezultatul mâniei, al violenţei, al orgoliului. Nu vin din conştiinţă. Deşi este împotriva societăţii, acest lucru nu înseamnă neapărat că are şi dreptate. A te plimba de la o extremă la alta nu înseamnă altceva decât a merge din greşeală în greşeală.Nonconformistul este întotdeauna la mâna societăţiişi a ordinii stabilite. Dacă cei din jur sunt suficient de isteţi şi de şmecheri, se vor putea folosi cu uşurinţă de el.
În schimb, societatea nu se poate folosi de un răzvrătit, pentru că acesta nu reacţionează la provocările societăţii. El are o viziune asupra viitorului, asupra omului nou, asupra unei noi omeniri. El lucrează la crearea acestui vis, la transformare lui în realitate. Dacă este împotriva societăţii, o face pentru că aceasta constituie un obstacol în calea visului său. Răzvrătitul nu se concentrează asupra ordinii stabilite, ci asupra unui viitor necunoscut, a unui viitor posibil. Acţiunile sale au la bază libertatea, viziunile şi visele lui. Conştiinţa sa decide calea de urmat.

Răzvrătitul este omul nou Zorba-Buddha.

Omenirea a trăit fie în realitatea sufletului şi iluzoriul materiei, fie în realitatea materiei şi iluzoriul sufletului. Omul este un amalgam între cele două. Nu e numai spirit, numai conştiinţă, aşa cum nu e numai materie. El este armonia dintre materie şi conştiinţă.
În trecut, omul nu a fost acceptat ca un întreg. Asta a adus nefericire, angoasă, întuneric, o noapte care a durat mii de ani, o noapte care pare a nu se mai sfârşi. Dacă asculţi corpul, te condamni; dacă nu îl asculţi, vei suferi – de foame, de sete, de sărăcie. Dacă asculţi numai conştiinţa, evoluţia ta va fi fragmentată, corpul se va chirci şi îţi vei pierde echilibrul. Echilibrul îţi dă sănătate, unitate, bucurie, cântec, dans.
În Occident s-a ales corpul, şi omul a devenit complet surd la realitatea conştiinţei. Rezultatul: ştiinţa foarte dezvoltată, tehnologii, o societate bogată în lucruri lumeşti. În mijlocul acestei abundenţe, omul e sărac, fără suflet, e pierdut – nu ştie cine este, de ce există, are senzaţia că este rodul unui accident, un monstru apărut în natură. Dacă împreună cu bogăţia materială nu evoluează conştiinţa, corpul –materia - va fi greu, iar sufletul va fi prea uşor.Vei fi îngreunat de propriile invenţii şi descoperiri. În loc să-ţi creeze o viaţă frumoasă, au creat una care nu merită trăită.

Orientul a ales conştiinţa şi a condamnat materia şi tot ce este legat de ea, inclusiv corpul, ca fiind iluzii, miraje ale deşertului, apariţii ireale. Orientul i-a creat pe Buddha, Mahavira, Patanjali, Kabir etc. – un lung şir de oameni având conştiinţe înalte. A mai creat însă milioane de săraci, înfometaţi, care mor ca nişte câini, fără hrană, fără apă de băut, fără haine şi adăpost deasupra capului.
Occidentul şi-a pierdut sufletul, interiorul. Înconjurat de lucruri lipsite de sens, fricos, plictisit, nu se mai regăseşte pe sine.Tot progresul nu înseamnă nimic – casa este plină cu de toate, dar stăpânul lipseşte. Aici, în Orient, stăpânul tăieşte, însă casa e pustie. E greu să te bucuri cu burta mereu goală, bolnav fiind, cu moartea în preajmă – e imposibil să meditezi. Aşa că toţi am pierdut.Toţi sfinţii şi filozofii, materialiştii şi idealiştii, sunt responsabili pentru această uriaşă crimă asupra omenirii.


Zorba-Buddha este omul cel nou, răzvrătitul.


Răzvrătirea lui constă în distrugerea schizofreniei omeneşti, a divizării, în distrugerea spiritului care se împotriveşte materiei şi a materiei care se împotriveşte spiritului. Este un manifest care afirmă că trupul şi sufletul sunt împreună, că existenţa e plină de spiritualitate, că şi munţii sunt vii, că şi copacii au sensibilitate, că existenţa însăşi cuprinde ambele aspecte, sau, poate, e vorba despre o singură formă de energie care se exprimă în cele două feluri: materie şi conştiinţă. Omul nou, Zorba-Buddha se simte acasă la el oriunde în lume.
Fii un Zorba, dar nu te opri aici! Îndreaptă-te spre Buddha! Zorba e o jumătate, Budda este cealaltă.
Zorba e orb – nu vede, dar poate să danseze, să cânte, să se bucure. Buddha poate vedea, dar atât. El este doar ochi, claritate, percepţie, dar nu poate dansa, nu poate cânta, nu se poate bucura.
Întâlnirea lui Zorba cu Buddha poate salva întreaga omenire. Buddha aduce conştiinţa, claritatea, ochii care văd cele nevăzute... Zorba adaugă întreaga sa fiinţă la viziunea lui Buddha şi nu-i îngăduie să fie searbădă, ci o transformă într-un mod de viaţă care înseamnă dans, cântec, extaz.

Adaptat după Cartea despre bărbaţi / Osho, Ed. Mix, 2001

 

Citeste mai mult…

Heartmath

Când spunem respiraţie, ne gândim la nevoia acută de oxigen a organismului nostru. Dar, cele câteva trilioane de celule ale organismului uman ce comunică între ele formând un sistem sofisticat, incredibil de elegant şi mai ales viu, cu propria responsabilitate şi diferenţiere, cu propriul lor rol, necesită pe lângă oxigen şi nutriţie, un mediu adecvat intern, cu comunicaţie şi informaţie. Dacă respiraţia are pe primul loc schimbul de gaze, pe al doilea loc stă guvernarea sistemului vegetativ sau autonomic, ce asigură homeostazia (echilibrul) funcţiilor subconştiente.

Rezonanţa cardio-pulmonară este un indicator al unui echilibru fin al sistemului nervos vegetativ prin cele două subsisteme parasimpaticul şi simpaticul. Deci, o homeostazie optimă este dependentă de fapt de o respiraţie corectă. Homeostazia se realizează prin acţiunea subtilă a hormonilor, şi prin balansarea celor două sisteme simpatic şi parasimpatic ce stau la baza tuturor funcţiilor fiziologice şi psihologice, şi care aparţin subconştientului. Între subconştient şi conştient există o punte de legatură asigurată de respiraţie.

Prin această tehnică de respiraţie putem efectiv comunica conştientului nostru, dorinţa de coerenţă, armonie şi întreg.

Cele două sisteme, simpaticul şi parasimpaticul asigură o inervaţie bipolară, acţionând asupra organelor ca frână şi acceleraţia unei maşini. Fără acest sistem dual nu ar fi posibilă respiraţia, şi deci, supravieţuirea.

Acţiunea de respiraţie este facilitată de diafragmă şi muşchii intercostali. Această acţiune duală poate fi evidenţiată prin măsurarea răspunsului galvanic al pielii (GSR), un indicator util al funcţionalităţii sistemului nervos vegetativ simpatic. De exemplu respiraţia timp de 3 minute cu 5 respiraţii pe minut, măsoară o impedanţă a pielii medie de 60 Kohmi, iar schimbarea bruscă a respiraţiei la frecvenţa de 15 respiraţii pe minut, scade impedanţa pielii la media de 46,5 Kohmi, pentru alte 3 minute, iar schimbarea din nou duce din nou la creşterea impedanţei printr-o creştere graduală. Rezistenţa scăzută este un indicativ al creşterii acţiunii simpaticului, iar diminuarea acesteia indică scăderea acţiunii simpaticului şi intrarea în activitate a parasimpaticului.

Acest control dual ne permite abilitatea de a modera conştient funcţia sistemului nervos vegetativ, nu doar funcţia mâinii, ci oprirea respiraţiei sub apă, sau când este furtună de nisip.

În general, sistemul nervos simpatic este implicat în supravieţuirea organismului, incluzând producerea de biotransmiţători ca de exemplu cortisolul şi epinefrina, producând tahicardie, creşterea tensiunii arteriale, creşterea energiei produse, contractura musculaturii scheletale, încetinirea digestiei, şi multe alte ajustări subtile psihologice şi fiziologice. Din păcate, chiar dacă se înlătură stimulul simpatic, reacţia de alertă acută este menţinută de către organism. De aceea multe persoane trăiesc cu tahicardie, tensiune musculară crescută, şi o oarecare anxietate. Multe din bolile moderne îşi au rădăcinile în dezechilibrul sistemului nervos vegetativ, cu dominanţa simpaticului, organismul rămânând într-o stare constantă de hiperactivitate.

Cele mai obişnuite simptome datorate dominanţei simpaticului sunt: tahicardia, hipertensiunea arterială, cefaleea, disfuncţia articulaţiei temporo-mandibulară, tensiune musculară generalizată, durere, anxietate, îngrijorare, probleme digestive, idei ruminative continue, deficienţă de atenţie (inabilitatea de a se concentra), lipsa energiei, tulburări de somn. Important de notat că sistemul nervos autonom afectează fiecare celulă. Îmbătrânirea este o funcţie primordială a sistemelor vii, dar din cauza dominanţei simpatice, are loc o hiperactivare a tuturor sistemelor, contribuind substanţial la procesul de îmbătrânire, unde o constantă hipertensiune în timp distruge inima, vasele sanguine şi rinichii.

Variabilitatea bătăilor cardiace (Heart Rate Variability)

HRV reprezintă singura cale non-invaziva de observare şi acţionare asupra sistemului nervos vegetativ parasimpatic, putând fi monitorizată foarte eficient cu tehnologia din zilele noastre. Se consideră ca normală valoarea de 72 de bătăi cardiace pe minut, dar dacă se monitorizează mai multe minute, se constată că aceasta valoare diferă de la un minut la altul. Aceasta variaţie este în strânsă relaţie cu cele două sisteme implicate, mecanica cardio-pulmonară şi sistemul nervos vegetativ. HRV este un fenomen dinamic înalt intricat, non-liniar, necesitând măsurători sofisticate pentru a descrie întreaga complexitate, cum ar fi: amplitudinea, frecvenţa, valuarea medie a bătăilor cardiace, precum şi coerenţa.

Amplitudinea este indicativul tonului şi responsivităţii sistemului cardio-pulmonar, inclusiv aspectele sistemului nervos vegetativ, valuarea medie a bătăilor cardiace este un indicator al stării relative simpatic/parasimpatic; şi coerenţa care reprezintă măsura întregii consistenţe şi a regularităţii ciclului de HRV. Amplitudinea HRV se corelează foarte strâns cu nivelul de stress, în relaţie invers proportională.

Frecvenţa şi profunzimea respiraţiei variază cu stressul, iar amplitudinea HRV variază cu respiraţia. Cu alte cuvinte, persoanele stresate tind să respire rapid şi superficial. Se formează un cerc vicios prin care stressul determină o respiraţie rapidă, iar aceasta determină activarea simpaticului cu întărirea reactivităţii sale.

Rezonanţa cardio-pulmonară

Sistemul cardiopulmonar al verteratelor, inclusiv cel al sistemului nervos central conţine un “oscilator” după Van der Pol, pionierul dinamicii nonliniare şi al dinamicii inimii. Ceea ce trebuie să ştim despre acest oscilator este aspiraţia acestuia către rezonanţa la frecvenţa sa naturală centrală şi se va sincroniza în faza cu semnalul respirator, dacă semnalul este sincron şi are amplitudine suficientă. Astfel, ciclul respirator poate modifica oscilatorul iar produsul final este HRV. În stare de odihnă sau semi-activitate, respirând cu frecvenţa centrală de 0,085 Hz se obţine semnătura HRV cu amplitudine maximă. Mulţi vor nota ca frecvenţă centrală de rezonanţă de 0,085 Hz este diferită de 0,1 Hz ce corespunde unei frecvenţe respiratorii de 6 respiratii pe minut, în timp ce 0,085 Hz corespunde unei frecvente respiratorii de aproximativ 5 respiraţii pe minut. Motivul acestei diferenţe corespunde aritmiei sinusale respiratorii. Astfel, învăţarea de a simţi şi a se relaxa, crează punţi incluzând muşchii diafragmatici şi intercostali, astfel ca situaţiile tensionate vor inhiba preponderenţa parasimpaticului, modificând echilibrul din sistemul autonomic.

Sistemul nervos autonom coordonează numeroase activităţi în sincronie cu ciclul de variabilitate a ratei cardiace. În inspir, presiunea toracică devine negativă, amplitudinea fiind dependentă de extinderea inspirului. Vasele sanguine toracice se măresc, pentru a stoca o cantitate crescută de sânge. Bronşiile se dilată şi oxigenul este transferat în torentul sanguin. Atunci când pereţii arteriali se contractă, creşte rata cardiacă, limitând scăderea presiunii arteriale în periferie.

În expir, presiunea toracică devine pozitivă, iar amplitudinea este dependentă de extinderea expirului. Datorită creşterii presiunii sanguine, vasele sanguine toracice aduc un flux sanguin crescut spre inimă, deşi rata cardiacă scade cu aritmia sinusală respiratorie, iar pereţii arteriali se relaxează, limitând creşterea presiunii arteriale în periferie. Acest mecanism de reglare a presiunii arteriale, a cantităţii de oxigen din sânge, menţine şi un echilibru al ph-ului sanguin.

De aceea este foarte important să învăţăm tehnicile adecvate de respiraţie pentru a putea reechilibra organismul, şi a avea beneficiile unei vieţi sănătoase.

În timpul rezonanţei, corpul se afla în stare de odihnă sau semi-activitate, dar sângele se mişcă cu multă vigoare. În medicina tradiţională chineză există o întreagă simptomatologie referitoare la stagnarea sangelui, ştiindu-se clar că energia Qi pune în mişcare sângele circulant, deci, stagnarea sangelui duce la stagnarea energiei Qi. Sursa principală de Qi este asigurată de respiraţie, iar respiraţia mişca sângele.

Coerenţa respiraţiei

Coerenţa, ca expresie a “întregului”, într-un sistem viu, reprezintă o totală transparenţă proprie, iar părţile componente ale sistemului sunt în comunicare completă şi instantanee. În termenii fizicii, coerenţa înseamna continuitate şi consistenţă, iar în termenii variabilităţii ratei cardiace înseamnă echilibru, comunicare şi unitate a întregului organism uman. În cercurile neurofeedback-ului termenul de coerenţă este folosit pentru a exprima echilibrul psiho-fiziologic, termen similar cu întregul. Corelarea psiho-fiziologică cu echilibrul sistemul nervos vegetativ determină un confort fizic urmat de relaxare, prin creşterea respiratiilor adanci, cu scaderea frecventei si un schimb gazos mai eficient la nivelul celular, o creştere a amplitudinii variabilităţii ratei cardiace cu scăderea presiunii arteriale, iar la nivelul creierului o usurinţă în gândire, cu claritate, cu o temperare a sensibilităţilor, cu o comunicare liberă şi curgătoare între minte şi corp, o puternică memorie pe termen scurt, cu creşterea intuiţiei, extinderea sferei de constienţă şi o mai mare deschidere către idei noi.

În timpul inspiraţiei, există o acţiune simpatică, preponderentă, un minim parasimpatic, iar in expiraţie există o acţiune simpatică minimă cu un maxim parasimpatic. Rezonanţa defineşte stadiul neutru de echilibru între cele două simpaticul – care determină tensiune musculară, anxietate, nelinişte mentală şi disconfort – si parasimpaticul – in care aceste sentimente sunt inlocuite cu cele de uşurare, pace mentală, calm confort şi un sentiment general de armonie şi de bine.

Rezonanţa cardio-pulmonara poate fi obtinută atât conştient cât şi inconştient. Unii cultivă emoţiile pozitive şi simţul armoiei şi al aprecierii, rezultând un echilibru autonomic şi o rezonanţă a ritmurilor cardiac şi repirator. Acest stadiu de echilibru va determina echilibrul emoţiilor, ceea ce în abordarea yoghina se numeşte pranayama.

Există două modalităţi de a realiza echilibrul autonomic şi rezonanţă cardio-pulmonara prin respiratie: prin monitorizarea variabilităţii cardiace şi prin sincronizarea ritmului respirator cu variabilitatea ritmului cardiac. Acest tip de respiraţie aplicat doar pentru câteva minute poate calma şi relaxa o persoană anxioasă.

Cercetările în curs, indică cu claritate faptul că, respiraţia adâncă rezonanţa este evidenţiată într-o variabilitate a ratei cardiace robustă, împreuna cu un grad ridicat de coerenţă, creşte bioenergia, iar în timp, determină creşterea măsurabilă a biocurentului, ca funcţie a creşterii în biopotenţial sau o descreştere a impedanţei corporale, sau a ambelor.

Variabilitatea ratei cardiace răspunde la exerciţiile aerobice iar coerenţa respiraţiei poate fi atinsă mai uşor de către persoanele ce practică yoga, arte marţiale, sport, dans, fiind un indicator de acurateţe al vârstei biologice corelat puternic cu toate cauzele de mortalitate. Un concept fundamental al practicii yoga taoiste spune că “omul se naşte cu o respiraţie ancorată în abdomen. Pe măsură ce avansează în vârstă, ancora diminuează iar respiraţia pluteşte în torace, şi ascensionează spre gât şi în sfârsit iese prin gură, rezultând moartea.” Această simbolistică, arată importanţa respiraţiei ca sursă de energie, iar creşterea bioenergiei întăreşte sănătatea, vindecarea, funcţia mentală, experienţa spirituală şi performanţa.

Yoga şi meditaţia

Aşa cum practicarea yoga determină schimbări, ca şi meditaţia, echilibrarea sistemului nervos vegetativ prin practicarea coerenţei respiraţiei aduce la aceleaşi efecte ale practicării yoga în fiecare moment.

Tai chi şi Qi gong, prin miscările lente practicate, facilitează respiraţia conştientă, sincronizând respiraţia cu acţiunea corpului, având la baza o armonizare între yin şi yang, de fapt o armonizare între cele două sisteme nervoase vegetative, simpatic şi parasimpatic, întărind astfel sănătatea, starea de bine şi longevitatea. Aceste două tipuri de exerciţii se ştie că trebuie practicate într-o stare de completă de relaxare, combinată cu sincronizarea respiraţiei: mişcările din artele marţiale ce necesită extinderea miscării se execută cu expir pentru activarea parasimpaticului, iar mişcările de retragere cu inspir ce activează simpaticul. Sistemul de mişcări este proiectat pentru a echilibra cele două sisteme, asigurând terenul pentru meditaţie.

Mantrele, bine cunoscute de practicienii de yoga sau meditaţie, reprezintă o frază sau cuvânt, cu o semnificaţie tipică spirituală, care este recitată de multe ori, pentru a menţine starea meditaţiei spirituale. Ceea ce face recitarea mantrei din punct de vedere psiho-fiziologic, a fost un mare mister de-a lungul miilor de ani, până în prezent, când s-a observat că aceasta determină rezonanţa cardiopulmonara şi echilibrul sistemului nervos autonom.

În decursul timpului, marile slagăre internaţionale, cum ar fi unele cântece ale formaţiei Beatles- I wanna hold your hand, She loves you-, sau ale lui Elvis- Love me tender - respectă zona de confort naturală de 6 secunde a cuvintelor şi frazelor vorbite, iar întreaga perioada fiind de 12 secunde - chintesenţa ritmului fundamental, iar fredonarea acestor cantece induce experimentarea momentelor de sincronie cardiopulmonara şi rezonanta - Stephen Elliott şi Dee Edmonson 2006

Mantrele, utilizate încă din antichitate, 1500 i.e.n. cu anumită semnificaţie şi cadenţă, cu sincronizarea minţii şi a respiraţiei, se potriveşte ritmului fundamental 6/12 secunde intervalul sistemului nervos autonom cu o eficacitate de înţeles, când un grup mare de oameni cântă împreună, câmpul electromagnetic al corpului uman devine cel mai puternic în timpul rezonanţei cardiopulmonare. Este de asemenea cunoscut că, puterea câmpului rezonant al persoanei poate afecta câmpul altor persoane, conducându-le la sincronie.

Exemple de astfel de mantre: Om, Ham Sah, Om Mani Padme Hum, Sat Nam, ce respectă intervalul de inspir de 6 sec şi de expir de 6 sec. Ca şi mantrele, mudrele au acelaşi efect de echilibrare al sistemului nervos vegetativ, dar şi modalităţi ale meditaţiei, deoarece aceasta este posibilă numai în stadiul de echilibru al acestor două sisteme. Chiar şi yoni mudra este o formă antică de biofeedback prin heart rate variability.

Meditaţia Zen foloseşte aceaşi tehnică de biofeedback. În sistemele Tantric şi Shaivist această stare reprezintă baza practicii meditaţiei, la un nivel mai înalt de experienţă yoghină. În timpul meditaţiei, biocurenţii se dublează iar puterea se triplează, ca urmare a activării bioenergiei interioare, naturale, la nivelul meridianelor de acupunctură, acestea fiind demonstrate prin măsurători exacte.
Citeste mai mult…

1979306035?profile=original

Din punct de vedere astrologic, harta anului 2012, şi mai ales a lunii decembrie, nu ne poate prezenta motive de îngrijorare. Planetele chiar sunt foarte benefice pentru cei care acceptă transformarea, învăţarea unor lucruri noi, deschiderea spre gândirea pozitivă şi altruistă. Un singur aspect mai tensionat este cvadratura Pluto-Uranus, ce va împinge omenirea la regândirea modului de a-şi folosi resursele naturale. Oamenii vor trebui să preţuiască mai mult bunurile pe care le au în posesie, iar energia spirituală va trebui folosită benefic pentru salvarea Pământului. Vor fi descoperite noi tehnologii, iar altele de mult uitate vor fi puse în evidenţă.

Dacă ar fi să privim harta cerului înainte de 2012 , am putea evidenţia aspecte care pot ajuta la schimbarea concepţiei despre viaţă şi rostul omului pe Pământ. Bineînţeles, unii oameni se vor vindeca prin credinţă, alţii nu. Unii vor alege schimbarea, alţii, şcoala suferinţei. Într-un cuvânt, omul îşi va putea schimba destinul. Depinde numai de el.
Oamenii vor trebui să înveţe să economisească, de la resursele naturale până la propria lor energie. Vor fi împinşi spre vindecare, iar aceasta va fi o purificare la nivel foarte înalt, prin eliminarea unor energii vechi şi uzate şi aducerea unora noi, ale timpurilor noi.

Va apărea posibilitatea punerii în practică a unor decizii radicale şi dure în domeniile administraţiei de stat şi politicului. În oameni se va trezi dorinţa de ridicare spirituală iar odată cu intrarea lui Neptun în Peşti, un nou val de spirite evoluate, elevi ai Şcolii Mihaelice, se vor naşte pe Pământ. Pentru ca aceşti copii să-şi poată realiza menirea, antemergătorii lor, adevăraţi deschizători de drumuri, trebuie să-şi facă datoria.

Din punct de vedere astrologic, anul 2012, cu toate evenimentele sale, nu poate fi considerat în niciun caz un început al sfârşitului lumii. Mai degrabă, începând cu acest an, omenirea va primi şi mai multă şansă din partea Creatorului pentru a intra într-un nou ciclu evolutiv, diferit de cel vechi. Nu neapărat aspectele negative ale unor planete pe harta cerului pot distruge omenirea, ci mai degrabă gândirea negativă şi dorinţa de a trăi la nesfârşit în şcoala suferinţei.

Calendarul mayaş, care este considerat cel mai precis de pe Terra, ne spune că cea de a cincea lume se sfârşeşte în anul 1987, iar cea de a şasea lume începe în 2012. Acum ne aflăm în perioada dintre cele două lumi. Este un timp în care Adevărul trebuie să iasă la suprafaţă, iar “Lucrătorul de Lumină” să devină “Purtătorul de Adevăr”. Calendarul Mayaş spune că începând din anul 2012 vor apărea noi tehnologii iar omul va înţelege mai bine Universul şi menirea sa pe Pământ.

Omenirea va trece prin dimensiunea a patra având ca ţintă dimensiunea a cincea – mentală. Se spune că abia atunci Pământul va intra în armonie cu întregul Univers. ADN-ul uman se va modifica, va fi reprogramat şi îmbunătăţit, va avea douăsprezece spirale în loc de două. Se va schimba percepţia asupra timpului şi spaţiului. Timpul acordat somnului se va scurta, iar vindecarea va coborî acolo unde este meritată. Pentru asta, omul trebuie să-şi dezvolte nenumărate calităţi şi virtuţi precum gândirea pozitivă şi altruistă, respectul, toleranţa, răbdarea şi curajul.
În om vor fi activate capacităţi latente, vechi daruri de la Dumnezeu pe care el le-a pierdut prin acumulare de greşeli. Mulţi vor primi darul vindecării, al claraudiţiei şi al clarviziunii, însă, dacă nu vor fi deschişi spre propria schimbare şi transformare, vor vedea mai degrabă iadul. Omul va trebui să aleagă, în detrimentul fricii, iubirea şi gândirea pozitivă.

Marile transformări nu se vor întâmpla numai pe Pământ. Venus deja prezintă o mărire a intensităţii luminoase, Jupiter suferă modificări mari, câmpul lui magnetic crescând de două ori. Atmosfera lui Marte creşte rapid, la fel se întâmplă şi cu Luna, iar Neptun şi Uranus au suferit recent inversări de poli şi devin tot mai strălucitoare. Câmpul magnetic al Soarelui a crescut foarte mult. Întregul sistem solar a intrat într-o zonă cu o energie mult mai mare denumită Centura Fotonică. Această energie pătrunde în Soare şi apoi se răspândeşte în întregul sistem solar. Toate planetele vor primi un mare supliment de energie.

Puterea de radianţă a Centurii Fotonice va duce la transformarea lumii şi la conducerea ei spre un nou ciclu evolutiv. Însă intrarea în rezonanţă cu Centura Fotonică impune schimbare şi evoluţie. Centura Fotonică este manifestarea energiei Christice, a compasiunii şi iubirii. Această energie va scoate la suprafaţă manifestările egoiste, laşitatea, răutatea, minciuna, înşelătoria şi altele asemenea şi va ajuta Pământul să treacă de la dimensiunea a treia, materială, la dimensiunea a cincea, mentală. Pentru asta structurile omeneşti trebuie transformate şi adaptate noilor timpuri şi noilor vibraţii.

La început mulţi oameni vor fi neajutoraţi şi chiar bulversaţi de evenimentele din jurul lor. Lucrătorul în Lumină va trebui să devină un adevărat exemplu pentru ceilalţi prin propria sa transformare şi să acorde ajutor acolo unde este nevoie. Marile probleme din jurul nostru, neînţelegerile dintre guverne vor lua şi mai mare amploare iar pierderile vor fi mari, inclusiv de ordin financiar.

Trecerea în dimensiunea a cincea va fi permisă acelor oameni care au ales evoluţia, binele şi adevărul, însoţite de o intensă iubire necondiţionată. Fiecare om va trebui să-şi aleagă locul: Lumina sau Întunericul. Va avea loc o selecţie naturală pe bază spirituală. O mare parte a omenirii va începe să-şi înţeleagă menirea şi scopul de a fi Aici şi Acum. Cei treziţi au datoria să-şi ajute semenii, însă va trebui respectat liberul arbitru. Oamenii vor înţelege că au venit să transceandă negativitatea, iar Centura Fotonică, care este o parte a unui grup de energii din dimensiunea a şaptea, îi va ajuta. Procesul de transformare va fi destul de dur, dar va ajuta ca omul să devină un corp de Lumină. În acest proces de Ascensiune se află şi Pământul, nu numai locuitorii săi. Pământul este o entitate vie care doreşte la rândul său să se descătuşeze din robia negativităţii.

Transformări vor exista pe toate planurile. Eforturile noastre evolutive şi munca noastră vor face din anul 2012 un început al unei mari biruinţe, înfrângerea de sine, eliberarea de rău şi de falsitate şi acceptarea adevărului, indiferent cât de greu va fi.
Anii premergători lui 2012 sunt anii marilor clarificări, ai clarităţii, ai marilor purificări karmice din care omul trebuie să iasă învingător. Nu va fi uşor, deoarece în existenţele precedente, omul a adunat asupra sa multă negativitate şi de cele mai multe ori nici nu a acceptat purificarea. Neînţelegând greşelile pe care le-a făcut, el a continuat să distrugă chiar şi planeta pe care locuieşte. Oamenii vor trebui să înţeleagă că a venit timpul ca şcoala suferinţei să îşi închidă porţile, următoarea etapă evolutivă fiind şcoala învăţăturilor înalte, a înţelepciunii şi a iubirii.

1979306206?profile=original

Citeste mai mult…

Naivitate sau neincredere?

1979306021?profile=originalDe foarte multe ori, avem încredere în oameni care ne înşeală aşteptările… Ne regăsim în postura ingrată de a accepta greşeala pe care am făcut-o şi trăim un întristător sentiment de insatisfacţie. Dar acordăm circumstanţe atenuante în continuare şi apreciem că toţi oamenii sunt buni, că nu au nimic de ascuns şi că îşi deschid sufletul aşa cum facem şi noi. Am trecut prin destule momente în care ne-am spus data viitoare voi fi mult mai zgârcit cu propriile destăinuiri şi am să-mi aleg cu atenţie prietenii… Cu toate acestea, lăsăm deschisă uşa către noi înşine, oferind încredere pe tavă. Cu zâmbetul pe buze… Rezultanta unui astfel de comportament este, adesea, dezamăgirea… Încrederea şi dezamăgirea merg, astfel, braţ la braţ, se simt bine împreună, formează ceea ce am putea numi un cuplu redutabil. Personal, dăruiesc încredere tuturor oamenilor cu care mă întâlnesc într-o zi sau alta, plecând, invariabil, şi de la premisa că o dezamăgire în plus nu este un capăt de cer. Încerc, tot în fiecare zi, să mă dovedesc vrednica de încrederea pe care mi-o acordă alte persoane. Trăim într-o lume în care oamenii se urmăresc sceptici, relaţiile sociale plătind tribut masiv… neîncrederii. Nu ne mai împărtăşim secrete, le păstrăm închise în interiorul nostru, preferăm discuţiile banale care evită subiecte considerate delicate… Informaţiile despre viaţa noastră sunt secretizate permanent, depuse în arhivă de suflet şi încuiate cu un număr nedeterminat de lacăte, iar încrederea devine o redută aproape imposibil de cucerit. În ultimă instanţă, cel mai trist este că apar din ce în ce mai des cazuri în care oamenii îşi pierd până şi încrederea în ei înşişi… Şi atunci intervine replica: „Eu n-am încredere nici în mine şi tu vrei să am în tine?!” Incertitudinea şi lipsa de încredere ne marchează constant drumul către propriile ţinte…
Citeste mai mult…

Dr. Nelson Bradley-Codul Emotion

Sunt emotiile din trecut încă cu tine? Au putut fi încă vă afectează în moduri nevăzute?

În cazul în care aţi fi fără emoţii ta? În cazul în care suma totală a tuturor experienţelor face până tapiserie din viaţa ta, este emoţiile pe care le-au experimentat care dau ca tapiserie culoarea.

Emotiile noastre într-adevăr dau culoare în viaţa noastră. Încercaţi să vă imaginaţi pentru o clipă o lume în care emoţiile nu ar putea avea loc. Nici o bucurie ar fi posibil. Nr sentimente de fericire, fericire, caritate sau bunătate. Dragostea nu ar fi simţit, nu emoţii pozitive de orice fel.

Pe această planetă emotionless imaginar, nu ar exista nici emoţii negative. Nici întristare, nici mânie, nici sentimente de depresie, şi nici durere. Pentru a trăi pe o astfel de planetă ar fi să existe pur şi simplu. Cu nici capacitatea de a simti emotii de orice fel, viaţa ar fi redusă la un ritual gri, mecanice la leagăn până la mormânt. Fii recunoscător pentru faptul că vă puteţi simţi emoţii!

Dar sunt acolo emoţiile pe care le-au experimentat pe care nu le-ar fi mai degrabă simţit? Dacă sunteţi ca majoritatea oamenilor, viaţa ta a avut suisuri si coborasuri. Ai experimentat, probabil, momente de bucurie, precum şi alte momente de durere, furie, frustrare, si frica. Este posibil să fi experimentat momente de fericire, precum depresia, stima de sine scazuta, anxietate, sau la oricare dintre o mare varietate de emoţii, atât pozitive cât şi negative.
1979304251?profile=original
Ceea ce poate nu realizeaza este faptul că unele dintre emoţiile negative care le-aţi experimentat, chiar dacă s-ar putea să le simţit mult timp în urmă, pot fi crearea încă probleme pentru tine in moduri subtile, dar foarte dăunătoare. Codul Emoţia este despre găsirea de aceste emotii vechi şi eliberarea lor pentru totdeauna.

O mare parte dintre suferinţele noastre se datorează energiile negative emotionale care au devenit "prinse" în noi. Codul Emoţia este o metoda simpla si puternica de a găsi şi de eliberare aceste energii blocate.

Multi oameni au descoperit că atunci când ei înşişi fără a prins emoţiile lor ei sunt capabili să trăiască vieţi sănătoase şi mai fericite. O emoţie singur prins în capcană poate crea atât probleme fizice si emotionale.
Oamenii folosesc doar aproximativ zece la sută din creierul nostru. Ceea ce este însemnat cu adevărat de acest lucru este că mintea constienta are nevoie de aproximativ 10% din resursele creierului nostru. Cu alte cuvinte, gândire, se deplasează despre, să facă alegeri, planificare, vaz, auz, degustare, ating, şi mirosind sunt toate activităţile conştient, să-şi ia 10% din puterea de procesare. În cazul în care acest lucru este adevărat, ceea ce este restul de 90% din creier faci? În cazul în care mintea conştientă ocupă 10% din creierul vostru, ne putem referi la celelalte 90% ca mintea subconştientă. Această majoritate tăcută şi inconştientă a creierului este în mod constant informaţii ocupat depozitarea şi păstrarea sistemelor corpul rulează eficient. De asemenea, este important să înţelegem că mintea subconştientă exercită o influenţă profundă asupra nevăzut încă lucrurile pe care le facem şi cum ne purtăm şi simt.

Cei mai mulţi oameni dau puţină gandit la mintea subconstientul lor. Dar să ne imaginăm pentru o clipă a fi nevoie să preia funcţiile pe care subconstientul tau efectuează. Imaginaţi-vă dificultatea de a instrui sistemul digestiv cum a digera masa de prânz dvs., sau celulele spune cum să creaţi enzime şi proteine. Imaginaţi-vă dacă aţi avut să vă faceţi griji despre păstrarea inima ta bate sau păstrarea în mişcare în aer şi din plămâni fiecare moment de zi cu zi. Şi credeţi că aveţi un program complet acum!
1979306157?profile=original
Ca un computer, mintea ta subconstientul este capabil să stocheze cantităţi mari de informaţii. În anumite circumstanţe, de exemplu, sa demonstrat ca oamenii care sunt supuşi unei intervenţii chirurgicale creier va avea amintiri reveni la ele atunci când o anumită zonă a creierului este stimulat. De exemplu, chirurgul ar putea atinge o zonă a creierului cu electrod lui, iar pacientul alerta brusc va aduc aminte de o scenă, un miros, un sunet sau de la un anumit moment în viaţa lor.

Adesea, aceste flash-uri de memorie sunt despre evenimente sau scene care ar fi unremembered în condiţii normale. În cazul în aceeaşi zonă a creierului este atins din nou cu un electrod în acelaşi loc precis, aceeaşi memorie va fi re-trăit.

Dacă eşti ca mine, uneori se pare dificil să-şi amintească ce sa întâmplat ieri. Eu cred totuşi, că mintea voastra subconstienta este un dispozitiv de înregistrare uimitoare. Cred că tot ceea ce le-aţi făcut vreodată în toată viaţa ta a fost autentificat în subconştientul tău. Fiecare fata care le-aţi văzut vreodată într-o mulţime, fiecare miros, fiecare voce, fiecare melodie, fiecare gust, fiecare atingere şi fiecare senzaţie aţi experimentat-o vreodata a fost înregistrată de subconstientul tau. Fiecare virus, bacterie sau ciuperca care a invadat vreodata corpul tau, toate leziunile, toate gandurile si sentimentele, si intreaga istorie de fiecare celula a corpului dumneavoastră (până la nivel atomic, cel mai probabil), toate au fost înregistrate. Subconstientul tau este, de asemenea, conştient de orice emoţii prinşi că organismul dumneavoastră poate fi cazarea, şi, de asemenea stie exact ce efect aceste emotii sunt prinşi având în vostru fizic, emoţional şi mental de bine. Toate acestea şi este blocat mai departe în mintea subconştientă.

Subconstientul tau este, de asemenea, conştient de exact ceea ce organismul tau are nevoie pentru a obţine bine. Dar cum poţi ajunge la aceste informaţii? Cumpăra "Codul Emotion" şi de a afla!

Nu numai ca vei învăţa cum să atingeţi în mintea ta subconştient proprii, dar veţi învăţa, de asemenea, cum să ai ajuta pe cei care sunt în comă inconştient,, sau de departe, departe, cu metode simple, simple, pe care sunt uşor de stăpânit.

În Codul Emotion, medic renumit holistică şi lector Dr. Bradley Nelson pricepere stabileşte goale de funcţionare intern al subconştientului. El dezvăluie modul în care evenimentele emoţional-taxat din trecutul dvs. poate fi încă te bântuie în formă de "emoţii captiv"; energiile emoţionale care locuiesc literalmente corpul tau. Dr. Nelson explica în mod clar şi concis cum prins emotiile poate crea durere, defecţiuni şi eventuala boala. În plus, emoţiile prins pot exercita un efect dramatic asupra cum crezi, alegerile pe care le face, şi cum veţi fi de succes. Poate cea mai importantă descoperire care Dr. Nelson a făcut este că energiile prins emotionala va aduna adesea in jurul inimii, crearea unui "Heart-Wall", care v-ar putea bloca de la a da şi primi iubire liber. Codul Emoţia este un mod simplu şi puternic pentru a te debarasa de bagajelor nevăzute. Eliberarea emoţii prins de multe ori rezultate în dispariţia bruscă de probleme fizice, auto-sabotaj, şi dificultăţile recurente relaţie. Umplut cu exemple din lumea reală de la multi ani de practica clinica, Codul Emoţia este o lucrare distinctă şi autoritară noi, care este destinat sa devina un clasic instant pe auto-vindecare.

1979306253?profile=RESIZE_1024x1024

Citeste mai mult…

Dragostea si posesia

1979304592?profile=originalDRAGOSTE! Ce cuvânt mare!Ce simti în legãturã cu aceastã declaratie? Dupã pãrerea ta, îti iubesti copiii?
Partenerul sau partenera de viatã? Dar pãrintii? Sunt sigur cã rãspunzi
afirmativ. Cu toate acestea, nu existã cumva în tine o anumitã insatisfactie? Nu
esti tentat sã spui: „Îi iubesc, dar… mi se pare cã relatiile mele cu ei nu sunt chiar
cum as vrea sã fie. Mi-as dori tare mult sã pot schimba anumite lucruri”.
Este ceea ce afirmã majoritatea oamenilor. Ei încep sã-si dea seama cã aceastã
insatisfactie existã în ei de multã vreme. Ei simt cã trebuie sã existe lucruri mult
mai bune undeva, în altã parte. Legea dragostei este cea mai importantã lege
naturalã si spiritualã. Ea dã nastere la lucruri extraordinare: trebuie doar sã o
pui în practicã în viata ta.
Dar ce este DRAGOSTEA? Dragostea adevãratã, cea din inimã, totalã si
neconditionatã?
„Înseamnã sã lasi celorlalti întreaga libertate si sã le respecti spatiul vital.
Înseamnã, totodatã, sã îti pãstrezi spatiul vital si propria libertate. A iubi
înseamnã a respecta si a accepta ceea ce doresc ceilalti sã realizeze în
viatã. Dragostea înseamnã sã respecti si sã accepti dorinta sau pãrerea
celuilalt, chiar dacã nu esti de acord si chiar dacã nu întelegi. Dragostea
înseamnã sã dãruiesti si sã îndrumi fãrã a astepta ceva în schimb”.
Începând de astãzi, vei avea ca sarcinã în viatã sã înveti sã iubesti cu inima.
Specialitatea fiecãruia dintre noi este aceea de a iubi cu mintea. Sunt sigur cã
stii acest lucru, fiindcã toatã lumea face asa. Credem cã a iubi înseamnã a-i
spune celuilalt ce „trebuie” sã facã. Încercãm sã-l schimbãm pe celãlalt pentru a
nu face aceleasi greseli ca si noi. Ne gândim cã dacã si-ar schimba modul de a
fi, de a actiona, de a gândi, de a vorbi, viata ar fi mult mai fericitã. Dar, atentie…
ceea ce se întâmplã în viata altora nu te priveste. Trãiesti pe pãmânt pentru
evolutia ta personalã si nu pentru a altora.
Analizãm si judecãm continuu comportamentul celorlalti pentru cã asteptãm ceva
de al ei. Aceasta nu este decât posesie. Înseamnã cã iubesti cu mintea.
Dragostea adevãratã presupune sã dãruiesti si sã îndrumi fãrã a astepta
nimic în schimb. De câte ori n-am crezut cã iubim! Si de câte ori nu ne-am
întrebat ce nu merge în viata noastrã!

1979304641?profile=original

Citeste mai mult…

Ciclul-vinovatie,rusine

1979304470?profile=originalEmotiile precum vinovatia si rusinea nu apar din senin. Ele fac parte dintr-un lung proces de actiuni ce implica oameni si situatii ce conduc la crearea acestor emotii. Noi ne amintim numai sfarsitul acestui proces si cat de ingrozitor ne face sa ne simtim, iar el a fost repetat de suficient de multe ori, pentru a ne impiedica sa inaintam, atunci cand simtim doar un mic semn al acestor emotii. Dar, daca oprim acest ciclu la inceputul lui, daca eliberam frica pe care o simtim in legatura cu vinovatia sau rusinea, aceste emotii se vor retrage in fundalul raspunsurilor noastre si se vor intoarce in trecut, acolo unde au inceput.

Vinovatia este o cale prin care putem fi manipulati de catre ceilalti. Parintii folosesc deseori invinovatirea pentru a-si controla copii, crezand ca daca le arata consecintele purtarii lor asupra altora, acestia vor invata sa fie atenti si plini de compasiune. Este un fel indirect de a spune ca trebuie sa fim constienti de conexiunile noastre. Dar, in aceasta situatie evitam sa actionam, incercand sa ne micsoram vinovatia pe care o simtim pentru ca punem nevoile si dorintele noastre inaintea celorlalti si ne pierdem perspectiva a ceea ce este important pentru noi.
1979306305?profile=original
Rusinea este o asemenea forma destructiva de manipulare, pentru ca duce vinovatia un pas mai departe. Daca nu luam in considerare complotul vinovatiei, atunci suntem dusi catre rusine. Acum suntem o persoana rea, lipsita de consideratie, egoista, sau care se gandeste numai la sine, ignorand astfel nevoile celorlalti. Dorintele noastre devin un lucru de care trebuie sa ne fie rusine, dupa cum spun cei care simt ca nevoile lor sunt mai importante. In cadrul ciclului de vinovatie/rusine. Daca ne putem depasi vina si daca ne putem declara cu mandrie intentia de a ne pune in slujba propriilor noastre nevoi, vom fi atacati in nucleul fiintei noastre. Acoperirea cu rusine muta invinovatirea de la ceea ce facem, la ceea ce suntem. Putini dintre noi pot rezista acestui gen de atac, asa ca absorbim rusinea si ea devine parte a sistemului nostru de credinte.
1979306383?profile=original
Cand am invatat suficient de bine aceste principii, folosim singuri ciclul vina/rusine asupra noastra. Dupa ce il folosim de cateva ori, nu mai avem nevoie de cineva care sa ne invinovateasca si sa ne faca de rusine, stim ce avem de facut. Asa ca atunci cand ne punem propriile dorinte pe primul loc, ne gandim la ce vor sau astepta ceilalti de la noi si hotaram daca merita, sau nu, sa ne invinovatim. Daca decidem sa o facem, atunci riscam sa ne fie rusine daca facem o alegere al carei impact este resimtit din punct de vedere energetic, in jurul nostru. Si acum vine partea cea mai grea, putem iesi oare din acest ciclu, sa vedem jocul acestor energii si sa ne folosim inima pentru a ne intreba: „ce vreau”, in loc sa evaluam fiecare alegere prin ceea ce ne va costa in termeni de vina si rusine?
Citeste mai mult…

Secretul norocului -Legea atractiei

1979304316?profile=originalUnii oameni par sa aiba noroc in tot ceea ce intreprind, in timp ce altii sunt urmariti de ghinion si nu le reuseste nimic. Dupa un lung sir de evenimente nefericite, atat pe plan personal, cat si profesional, Rhonda Byrne, autoarea faimoasei carti numite “Secretul”, dupa care a fost realizat si un film documentar cu acelasi nume, sustine ca a descoperit ceea ce ii deosebeste pe norocosi de ghinionisti: modul in care ei aplica legea atractiei universale.
Legea atractiei este un concept vechi de 100 de ani, dar a fost aratat oamenilor din lumea intreaga de curand, castigand milioane de adepti. Regula de baza a atractiei universale este: atragi ceea ce gandesti. Oarecum similara cu ideea la fel de populara de gandire pozitiva, legea atractiei implica ceva mai mult efort, deoarece persoanele care cred in aceasta spun ca nu este suficient sa iti doresti ceva, ci trebuie sa permiti acelui lucru sa se intample, asta fiind, dupa ei, partea cea mai grea a indeplinirii dorintelor si a atragerii norocului in vietile noastre.
Iata care sunt principiile legii atractiei universale, pe care le poti aplica pentru a atrage norocul in toate domeniile vietii tale, asa cum fac milioane de adepti ai Secretului:
Considera ca esti un magnet, atragand inspre tine toate lucrurile, in conformitate cu vibratiile subtile pe care le emiti prin gandurile si emotiile tale. Intamplarile si experientele pe care le traiesti sunt rezultatul gandurilor tale. Daca nu ai incredere in tine insati si in capacitatea ta de a atrage prin tine insati bogatia, iubirea si sanatatea, blochezi energiile pozitive din viata ta, pentru ca te simti tensionata si nerabdarea ta actioneaza ca o bariera. Se spune ca oamenii norocosi sunt mai detasati de scopul lor final, lasand legile universului sa ii ajute. Oamenii norocosi se simt norocosi si au incredere in ei insisi, fara sa se lase coplesiti de problemele pe care orice fiinta umana le are in fiecare moment

al vietii sale.

1979306057?profile=originalVizualizeaza ceea ce iti doresti, astfel incat sa ai foarte clar in minte dorinta ta. Daca ai nevoie de mai multi bani, nu te gandi mereu la faptul ca nu ai bani in acest moment, ci, din contra, imagineaza-ti cum cheltuiesti bani pentru a-ti cumpara toate lucrurile la care visezi. Evita sa te plangi sau sa spui ca esti saraca si ca nu-ti poti permite foarte multe lucruri.
Iubeste-te pe tine insati! Abia dupa ce incepi sa te iubesti pe tine insati vei putea da tot ce este mai bun din tine intr-o relatie de dragoste sau in orice actiune vei intreprinde. Inceteaza sa te mai invinovatesti pentru o multime de lucruri marunte sau sa ai o imagine negativa despre tine. Priveste-te cu iubire, accepta-ti corpul si personalitatea, pentru a te deschide complet in fata surprizelor minunate pe care ti le va aduce viitorul.
Tot ceea ce te inconjoara are efect asupra vietii tale: cartile, revistele, muzica pe care o asculti, oamenii cu care iti petreci timpul, informatiile cu care iti hranesti mintea si spiritul. Cauta sa citesti lucruri relaxante, amuzante, care sa te faca sa te deconectezi un pic, intrucat toate aceste lucruri iti influenteaza modul de a gandi, precum si sentimentele si starile de spirit, iar, dupa cum am mentionat mai sus, gandurile si sentimentele tale sunt, de fapt, mesajele tale catre univers. Atragi exact lucrurile la care te gandesti si care iti stimuleaza emotiile. Atragi oamenii care gandesc si simt ca tine. Pana la urma, intreaga ta existenta este determinata de gandurile si sentimentele tale.
Treci la actiune! Vizualizarea, gandirea si emotiile sunt extrem de importante, dar daca iti imaginezi ca doar daca stai in pat si visezi la lucruri frumoase acestea se vor si intampla,
te inseli. Ideea vizualizarii este ca tu sa iei decizii luand in considerare ceea ce ai avut pana acum si ceea ce vei avea de acum inainte, actionand in consecinta, mobilizandu-te sa devii asa cum iti doresti: bogata, iubita, sanatoasa si asa mai departe. Tot ceea ce ne inconjoara este format din energie si vibratii energetice, asa ca invata sa iti canalizezi gandurile catre indeplinirea dorintelor tale, profitand din plin de aceste energii din jurul tau pentru a avea success in toate actiunile pe care le incepi.

1979306079?profile=original

Fii recunoscator(are) si bucura-te de ceea ce ai, chiar daca poti avea momente in care ai senzatia ca nu iti merge nimic si ca nu ai efectiv de ce sa te simti fericita sau recunoscatoare. Gandeste-te mai bine! Chiar daca te simti plinuta, iubitul te-a parasit si nu ai job, fii fericita ca esti sanatoasa, ca nu suferi de o boala incurabila, ca ai un acoperis deasupra capului. Cei mai multi dintre noi luam aceste lucruri ca fiind garantate, de baza, dar gandeste-te doar cati oameni si-au pierdut casele din cauza inundatiilor sau uraganelor, oameni ce gandeau, ca si noi, ca toate aceste lucruri sunt esentiale si ca nu pot disparea din senin. Bucura-te de ceea ce ai si lupta ca sa ai ceea ce iti doresti, avand mereu in vedere lucrurile pentru care esti recunoscatoare.
Se pare ca aceste principii functioneaza de minune pentru milioane de oameni din lumea intreaga, care iti pot vorbi ore intregi despre schimbarile miraculoase pe care legea atractiei universale le-a adus in vietile lor. Cei mai multi dintre ei au reusit sa-si rezolve problemele, sa-si gaseasca iubirea, chiar sa se vindece, iar secretul real ce rezida in aceste invataturi consta cel mai probabil in puterea de autosugestie a subconstientului nostru si in deschiderea catre lume si nou a celor care cred in legea atractiei. In tot acest timp, Universul ramane inca un spatiu in mare neexplorat, iar modul in care energiile lui ne influenteaza este inca un secret, dar totusi nimeni nu poate contesta faptul ca misterioasa lege a atractiei universale functioneaza cu adevarat.

1979306175?profile=original

Citeste mai mult…

Cum sa scapi de karma negativa in iubire

1979304198?profile=originalNu poti sa arunci o piatra intr-o apa fara sa creezi valuri. In functie de viteza cu care ai aruncat piatra, in functie de dimensiunea pietrei, in functie de punctul pe care ai vrut sa-l lovesti, valurile se propaga. Chiar daca ti-ai dori, nu poti sa mai intervii cu nimic in procesul de propagare al valurilor. Nu poti sa faci rau unei alte fiinte umane fara sa inveti sa faci si bine. Nu poti sa treci prin foc si sabie sentimentele unei persoane fara ca sentimentele tale sa nu treaca prin purgatoriu la un moment dat. Nu poti sa distrugi un suflet fara sa inveti ca trebuie sa-l ocrotesti si sa-l faci sa se nasca din nou. Nu poti sa produci suferinta fara sa nu intelegi ce inseamna experimentand-o la randul tau. In legea universala a karmei totul este atat de simplu pe cat pare. Iar daca nu se intampla in aceasta viata, atunci in cealalta…
Daca anumite tipare de comportament se intampla in viata ta cu o recurenta constanta, daca te simti prinsa in niste tipare comportamental- relationale din care nu poti sa scapi, daca esti atrasa doar de acele experiente sentimentele negative, daca ai sentimentul ca atragi in viata ta doar parteneri “nepotriviti’ care te fac sa suferi, daca relatiile tale de iubire sunt supuse esecului si nefericirii… nu inseamna ca este ceva in neregula cu tine. Inseamna ca in prezent experimentezi o karma negativa. Pe care trebuie sa o “arzi” si sa o dizolvi, transformand-o intr-una pozitiva. Ca sa iti poti gasi linistea , fericirea si iubirea.
Karma nu inseamna insa razbunare sau pedeapsa, ci implinirea scopului, invatarea lectiilor, desavarsirea spiritului, compensarea raului prin bine. Karma negativa poate insemna nefinalizarea anumitor actiuni trecute sau finalizarea lor negativa. Bunul si raul din relatiile tale anterioare de iubire au repercusiuni in prezent. Karma negativa nu inseamna neaparat blestem. Uneori suferintele cauzate de iubire sunt menite sa ajute la evolutia spirituala si la progresul persoanei care sufera, chiar daca aceasta nu o constientizeaza.
Purtam in prezent karma ca parte a circumstantelor vietilor anterioare, purtam in prezent anumite reziduri ale trecutului, insa putem contribui la crearea karmei viitoare prin fiecare gand si actiune savarsita in prezent. Nu este chiar totul permis in iubire si in razboi, conform principiului universal karmic. Nu poti sa uratesti, sa mutilezi sau sa provoci suferinta in alte suflete fara sa inveti lectia suferintei la randul tau. Nimeni nu poate scapa de legile karmice si sa faca rau fara ca acest lucru sa aiba repercusiuni negative asupra sa chiar in acea viata sau in vietile care vor urma. Iubirea nu este o zona lipsita de karma, ci este cel mai important canal karmic al umanitatii.

Cum sa scapi de karma negativa in iubire

De multe ori, dificultatile si problemele par a aparea de nicaieri, fara niciun motiv sau cauza anume, chiar si atunci cand in mod firesc lucrurile ar trebui sa aiba o turnura frumoasa. Avem tendinta de a raspunde unei karme de esenta negativa intr-un mod firesc si natural. Tot negativ insa. Ne plangem, invinuim, acuzam, facem reprosuri. Ceea ce, in loc sa diminueze karma negativa, o accentueaza.
Constientizarea karmei inseamna acceptarea faptului ca actiunile din trecut sunt cele care ne creeaza dificultati in prezent. Nu inseamna insa in niciun caz orientarea gandurilor negative sau a vinovatiei inspre noi insine sau inspre ceilalti. Poti crea karma pozitiva atunci cand reactionezi pozitiv fata de negativ. Universul fizic permite anularea unei karme prin cealalta. Legea karmica porneste de la premisa ca toate fiintele trebuie eliberate de suferinta. Fiecarei persoane ii este data sansa, la fiecare reincarnare, de a se desprinde de ego si de propria identitate.
In unele cazuri, din cauza unor actiuni gresite savarsite in vietile anterioare, sufletul ramane ancorat in trecut. Uneori, sufletul nu este pregatit sa se desprinda de trecut. Repeta aceleasi greseli. Blocajele emotionale pot fi insa identificate si inlaturate. Ca sa aduci la un echilibru karma, trebuie sa te impaci in primul rand cu tine insati. Sa te ierti pentru ceea ce ai facut rau. Sa ii poti ierta si pe cei care ti-au facut rau. Sa ii ierti ca sa te poti ierta. Uneori, o viata este suficienta pentru a contrabalansa karma negativa. Alteori, karma negativa poate fi eliberata pe parcursul a mai multor vieti.
Sentimentele de invinovatire sau autoinvinovatire, resentimentele si emotiile negative, constientizate sau nu, pot submina fericirea si linistea vietii prezente. Karma cea mai urata poate fi inlaturata prin cel mai mic si infim gand pozitiv. Poti “arde” karma negativa constientizand-o, purificandu-te spiritual, emitand ganduri pozitive, actionand astfel incat sa atragi binele, eliberandu-te de sentimentele negative, ajungand la o deplina impacare si armonie cu tine insati, dar si cu ceilalti. Clarviziunea, regresia hipnotica, astrologia, meditatia, indiferent de forma ei, “citirea aurei” pot conduce la schimbarea unei karme negative intr-una pozitiva. Indiferent de originea ei, indiferent de perioada de timp in care a fost generata (acum 10 ani sau in urma cu 400 de ani), karma negativa poate fi inlaturata prin inlaturarea cauzei care o genereaza. Constientizarea ei poate fi un prim pas spre eliberarea spirituala.

Karma nu inseamna numai asumarea ca atare a responsabilitatii pentru lucrurile pe care le faci in viata. Nu este slabiciune, lasitate sau vulnerabilitate daca ii ierti pe cei care te-au ranit, daca te ierti si daca iti permiti sa te vindeci. Crearea karmei are de-a face cu alegerea si liberul arbitru. Cand intervii in propriile alegeri negative ale altora, creezi automat karma negativa. Karma nu este niciodata de fapt pozitiva sau negativa. Judecata si ratiunea noastra sunt cele care le percep astfel.
Deseori ni se intampla sa spunem ca suntem atrasi numai de parteneri “nepotriviti”. Se poate intampla ca toate experientele noastre emotionale de pana acum sa fie supuse esecului si dezastrului. Uneori, ne lasam atrasi fara voia noastra in relatii dramatice, violente, in relatii care consuma si chinuie. Se poate intampla o data, de doua ori sau chiar de mai multe ori in viata. Cei care au karma negativa, desi poate ca in viata actuala nu au gresit cu nimic, au datorii karmice de platit. Poate ca in trecut s-au purtat egoist, au dat dovada de gelozie si violenta, au parasit, au gresit persoanei iubite, i-au facut mult rau… In prezent, li se ofera insa sansa de a se vindeca si de a-si spala vina. Trebuie sa lucreze mult cu sufletul pentru a se elibera de consecintele faptelor trecute si a avea o karma pozitiva in prezent.
Experientele negative din prezent au loc cu scopul de a le afla cauza declansatoare din trecut si de a o inlatura. Karma retributiva este un tip de karma care se stabileste in relatiile de iubire, un fel de compensatie morala pentru acele persoane care au fost ranite, respinse, tradate, inselate, etc intr-o viata anterioara. Partenerul care a facut acest lucru in trecut se poate afla in viata prezenta in aceeasi situatie. Poate fi la randul sau ranit, tradat, inselat, respins de o alta persoana. Chiar daca va suferi la randul sau, persoana in cauza va invata lectia universala a fidelitatii si a iubirii. Va invata sa nu mai faca rau.

1979304407?profile=original

Citeste mai mult…

Compatibilitate in numerologie

1979304859?profile=originalSe spune ca fiecare om are steaua sa. Chiar daca putem fi sceptici in fata acestei afirmatii, nu rare sunt clipele in care ne cautam pe cer propriul astru in momente de fericire, vis, tristete sau cumpana.

Totodata, rare sunt cazurile in care un om nu simte o anume afinitate spre o cifra. Poate ca aceasta cifra nu are aparent nicio legatura cu el, insa de multe ori un „mecanism supranatural” fixeaza unele lucruri astfel incat sa rezulte o profunda armonie materializata in orice forma.

Cu totii am auzit de numerologie, acea stiinta oculta care ne pune intreaga existenta in imperiul cifrelor. Creeaza o anume oranduire intre litere si cifre si astfel ne permite sa analizam dintr-o altfel de perspectiva ABSOLUT orice aspect al vietii noastre (de la nume, pana la date importante).

In numerologie, fiecarei cifre ii corespund unele litere astfel:

1979304777?profile=original

Numarul de exprimare este dat de suma cifrelor corespunzatoare numelui, astfel :

Ex :
Ana Popescu va fi : 1+5+1+7+6+7+5+1+3+3 = 39
Se aduna apoi cifrele rezultatului : 3+9 = 12 ; 1+2 = 3
Asadar, numarul de exprimare va fi 3.
Se va folosi numele intreg, cel cu care persoana a fost botezata la nastere (nu cel dobandit prin casatorie sau schimbarea de nume).
Totodata, nu se va folosi diminutivul ( ex : Lili in loc de Liliana) sau o eventuala porecla ( Pusa in loc de Elena).

Potrivit specialistei in numerologie, Maria Duval in cartea sa « ABC-ul numerologiei. Viitorul dumneavoastra cu ajutorul cifrelor » numarul de exprimare denota urmatorul tip de personalitate :

1 – ambitie, vointa si autoritate, incredere in sine insa manifesta o tendinta de egoism si dominare.
2 – echilibrat, senisibil, diplomat, cu multa imaginatie, insa poate fi pasiv, lenes sau supus
3 – creativ, socabil, generos, sincer insa tinde a fi manios, orgolios si imprastiat
4 – rabdator, stabil, perseverent cu spirit de organizare si precizie, insa poate avea si o tendinta spre rutina, lentoare sau chiar zgarcenie
5 – calitati de adaptare, suplete, vioiciune, mobilitate, insa si impulsivitate sau instabilitate
6 – farmec, spirit conciliant, simtul frumusetii, sentimentalism, dar si facilitate, nehotarare si o senzualitate exacerbata
7 – simtul analizei, inclinatie pentru studii, cultul prieteniei, intuitie, dar si pesimism, angoasa si incapatanare.
8 – energie, curaj, spirit intreprinzator dar si asprime, agresivitate, ranchiuna
9 – alturism, devotament, emotivitate, caracter pasionat, idealism, dar poate manifesta si dezordine, credulitate si contradictie
11 – forta morala si psihica, inspiratie, ambitie, ascendent asupra celor din jur. Tendinta spre nervozitate, nerabdare, ba chiar brutalitate.
22 – stapanire de sine, spirit constructiv, inspiratie, putere de munca si de realizare, insa tendita spre extravaganta, spre a se lasa orbit

Compatibilitatea:

1 cu 1: Intelegere electrica. Nici unul, nici celalalt nu face concesii.
1 cu 2: Relatie buna, ideal. Caracterele care se armonizeaza.
1 cu 3: Ambianta plina de caldura. Armonie in toate domeniile.
1 cu 4: Intelegere buna. Realizari comune constructive.
1 cu 5: Iubire nebuna, dar putin durabila. Adesea – lovitura de trasnet.
1 cu 6: Intelegere excelenta. O oarecare magie in relatie.
1 cu 7: Buna vibratie pentru prietenie. In rest, contact bun.
1 cu 8: Caractere care se confrunta, dar noroc in afaceri, posibilitati de reusita financiara.
1 cu 9: Relatii adesea incordate. Caractere foarte diferite.

2 cu 2: Intelegere medie, relatie statica, durabilitate doar cu efort.
2 cu 3: Armonie sentimentala, aspectele pozitive pentru marea iubire.
2 cu 4: Relatie buna, echilibrata.
2 cu 5: Atractie puternica, senzualitate si tumult.
2 cu 6: Armonie, stabilitate prin iubire.
2 cu 7: O prietenie profunda, insa o relatie fragila de iubire.
2 cu 8: O colaborare excelenta in afaceri si in iubire.
2 cu 9: Ciocniri si emotii.

3 cu 3: O relatie ideala pe orice plan.
3 cu 4: Tumult ce poate fi depasit prin eforturi mari din ambele parti.
3 cu 5: Intelegere buna, implinire si slabe sanse de rutina.
3 cu 6: Compatibilitate sentimentala cu favorizeaza asocierile artistice.
3 cu 7: Instabilitate datorita diferetelor intre parteneri.
3 cu 8: O relatie poztiva, inedita, constructiva.
3 cu 9: O relatie armonioasa, constructiva pentru ambitii mari.

4 cu 4: Intelegere in activitate care devine insa mai slaba din prisma iubirii.
4 cu 5: Emotii puternice, pasiune.
4 cu 6: Relatie buna, durabilitate a sentimentelor.
4 cu 7: O relatie excelenta, durabila si fructoasa.
4 cu 8: O buna intelegere cu o capacitate de avant comun pe plan material.
4 cu 9: O foarte mare compatibilitate si o permanenta evolutie.

5 cu 5: Intelegere foarte buna si o pasiune comuna pentru calatorii.
5 cu 6: Durabilitate, insa cu un rodaj mai dificil.
5 cu 7: Actractie reciproca, insa mare atentie la independenta.
5 cu 8: Relatii implinitoare cu sanse mari de expansiune.
5 cu 9: O relatie dificila datorita egocentrismului partenerilor.

6 cu 6: Armonie favorizata de toleranta.
6 cu 7: Sanse de neincredere si retineri.
6 cu 8: Relatie buna in principiu, marcata de activitate.
6 cu 9: O atractie puternica ce duce la relatii marcate de mister.

7 cu 7: Legatura excelenta, cu un puternic accent pe partea intelectuala.
7 cu 8: Relatie buna, stabila marcata de putere.
7 cu 9: Raporturi pozitive in ciuda unor caractere diferite. Speranta.

8 cu 8: Dificil din punct de vedere sentimental, dar bun in prietenia amoroasa.
8 cu 9: Relatie profunda marcata de o mare capacitate constructiva

9 cu 9: O puternica intelegere, in special legata de un ideal comun.

Un articol de Diana Serpoianu

1979304963?profile=original

Cifra 1 - Simbolul pasiunii si al detasarii - Binevoitoare, mandre, nascute cu un talent si un simt estetic iesite din comun, persoanele nascute sub semnul cifrei 1 au un fler nascut pentru inventii, fiind devoratorare de arta si de frumos. Multe dintre ele sunt contemplative, visatoare, vizionare, insa uneori dau dovada de o impetuozitate si de o pasiune imposibil de stavilit. Sunt percepute de ceilalti drept sociabile mai ales datorita capacitatii lor de a transmite atat de intens emotiile si trairile. Sunt in general placute si acceptate asa cum sunt. Prezinta o predispozotie spre bolile de inima. Uneori dau dovada de superficialitate si de egoism, de schimbari bruste de dispozitii. Pe plan afectiv, sunt fie prea detasati fata de parteneri, fie iubesc prea mult si prea intens.

Cifra 2 -Simbolul spiritului intreprinzator si al impulsivitatii -Cifra 2 da persoanelor nascute sub semnul ei o minte iute si o intuitie ascutita pentru afaceri si pentru domeniile in care se lucreaza cu cifrele. Cifra 2 carmuieste instinctele, energiile, confera celor nascuti sub aceasta cifra vointa imperioasa, inteligenta activa, iritabilitate, generozitate si incapatanare. In iubire, ca si pe plan profesional, se implica profund, insa obsesia controlului si impunerea propriei personalitati asupra celorlalti poate cauza numeroase conflicte si neintelegeri.

Cifra 3 - Simbolul echilibrului - Purtatorii cifrei 3 au ca menire in viata gasirea echilibrului interior si a armoniei, iar pentru obtinerea acestui lucru nu sunt dispusi sa faca nici cele mai mici compromisuri fata de propria persoana. In relatiile cu ceilalti, ca si cu ceilalti, daruiesc mult si vor sa primeasca mult. Accepta defectele si calitatile celor din jur, insa mai putin pe cele proprii. Sunt idealisti, dar pragmatici in acelasi timp. Au gratie, eleganta si usurinta in comunicare si in medierea relatiilor interumane. Pot face de aceea o cariera de succes in diplomatie sau in domeniul relatiilor publice. Alaturi de partener isi doresc afectivitate si tandrete, si nu neaparat pasiune si intensitate.

Cifra 4 - Simbolul spontaneitatii si al instabilitatii - Daca viata este o aventura, de ce sa nu o traiesti atunci ca atare?, aceasta este deviza dupa care se ghideaza cei care au 4 drept cifra a destinului. Aceste persoane sunt indraznete, adaptabile la orice situatii si au reactii rapide si prompte. Le place sa cunoasca oameni noi, locuri noi si atata timp cat nevoia lor de inedit este satisfacuta, pot fi cei mai fermecatori si mai ingeniosi oameni de pa fata pamntului. Nu au rabdare insa sa stea pentru mult timp intr-un singur loc. Dau dovada de stabilitate si seriozitate doar daca se afla intr-un job in care se reinventeaza pe ei insisi sau care ii solicita intr-un mod creativ. Nici in iubire, curiozitatea nu le ingaduie sa ramana intr-o relatie pentru o perioada de timp indelngata. Si cu toate acestea, sunt pasionali si extrem de atenti cu partenerul lor...

Cifra 5 - Simbolul sensibilitatii - Viata si experientele persoanelor care au ca numar al destinului cifra 5 sta sub semnul sensibilitatii si al emotiei. Simt chiar mai mult decat ar trebui... Orice noutate ii sperie si ii face sa se retraga in lumea lor. Pentru ei conteaza foarte mult opinia celorlalti si iarta cu greu pe cei care au facut acuzatii false si nefondate la adresa lor. Au nevoie de timp si intelegere ca sa se deschida in fata celui pe care il iubesc. Iar daca iubesc cu adevarat, o fac pentru totdeauna caci sunt fideli si foarte afectuosi.

Cifra 6 - Simbolul sinceritatii si al naivitatii - Cifra 6 ii predispune pe cei aflati sub semnul ei la liniste, sinceritate, simplitate, modestie si obiectivitate. Au o atat de mare incredere in oameni, incat adeseori cad in capcana aparentelor, sufera enorm din aceasta cauza. Sunt dispusi sa faca compromisuri, au o rabdare infinita si o minte patrunzatoare. Nu ar ezita sa ajute o persoana care le solicita ajutorul pentru ca doar in astfel de situatii se simt utile. Sunt mereu amabile si generosi, cautand in permanenta sa nu-i jigneasca pe cei din jur. Sunt discreti si se poate conta pe ei in orice situatie. Isi doresc in schimb un partener puternic, care sa-i faca sa se simta in siguranta si protejati.

Cifra 7 - Simbolul dorintei de perfectiune Cifra 7 ii predispune pe cei aflati sub patronajul ei sa-si doreasca cu orice pret perfectiunea. Chiar daca uneori nu inteleg nici ei insisi la ce se refera cu exactitate si nici cum sa o atinga.. Persoanele cu acest numar al destinului isi doresc intotdeauna mai mult decat pot avea, ceea ce le provoaca o permanenta stare de nelinistite. Si cu cat tanjesc mai mult sa se simta impliniti, cu atat se simt mai nefericiti. Detin insa darul de a-i insufleti pe oameni, sunt optimisti, au o inteligenta emotionala foarte dezvoltata. Au tendinta de a-i idealiza pe cei la care tin sau de a cere prea mult de la ei...

Cifra 8 - Simbolul indeciziei Daca te afli sub semnul cifrei 8, mai mult ca sigur ca esti tipul nehotaratului, vesnic osciland intre ceea ce ar trebui si ceea ce este, intre ceea ce este bine si ceea ce este rau pentru el. Esti vesnic nemultumit de ceea ce ai si cu gandul la ziua de maine, cateodata uiti sa te bucuri de cea de astazi. Nu esti deloc o fire razbunatoare, esti o persoana generoasa care in unele situatii se lasa exploatata cu prea multa usurinta. Sub nicio forma nu esti de acord cu vulgaritarea si tot ceea ce inseamna discriminare sau injustitie te face sa strigi de indignare. In situatiile complicate, iti este greu sa iei decizii rapide si corecte, ceea ce nu se intampla si in iubire. Atunci cand iubesti, nehotararea caracteristica dispare ca prin minune. Brusc, inteleg ceea ce vrei cu adevarat.

Cifra 9 - Simbolul contradictiei - “Purtatorii” cifrei 9 par niste persoane calme, imperturbabile si deloc influentabile. In realitate nu sunt deloc asa. Fiinta lor insasi este o intreaga contradictie. Sunt asa cum nu te astepti sa fie, iar prima impresie te care ti-o faci despre ei este de multe ori gresita. Dincolo de calmul lor se ascunde un caracter patimas si un temperament violent. Rad cand le vine sa planga, zambesc cand nervii lor sunt pe punctul de a exploda si izbucnesc exact atunci cand te astepti mai putin. Dragostea pentru ele nu este numai lapte si miere, ci miere si fiere. Se indragostesc cu usurinta, insa de fiecare data ajung sa se intrebe, cu nostalgie si tristete, daca persoana care le este alaturi este de fapt si cea potrivita. Caci de fiecare data cand se indragostesc, iau totul de la zero...

1979304981?profile=original

Cu toate ca o parte din tainele numerologiei au fost de mult timp descifrate, interpretarile pe care aceasta stiinta ni le pune la dispozitie sunt insa inepuizabile si nu inceteaza sa ne uimeasca prin semnificatiile si justetea lor. Bazandu-se pe calcule succesive, stravechea arta a numerologiei ne poate fi de folos in incercarea noastra de a deslusi destinul si de a determina profilul propriei personalitati sau pe cel al personalitatii partenerului de viata.

Intr-un articol anterior spuneam ca cifrele pe care le obtinem pornind de la data nasterii sunt relevante in cunoasterea de sine. Adunand ziua, luna si anul nasterii se obtine un numar format dintr-o cifra sau doua (daca ziua sau luna nasterii sunt formate din doua cifre, acestea se aduna intre ele). In cazul in care numarul rezultat este format din doua cifre, se face suma celor doua cifre. Pentru o persoana nascuta de exemplu pe data de 10 ianuarie 1979, calculul cifrei personalitatii se efectueaza astfel: 1+0+1+1+9+7+9=28. 2+8=10. 1+0=1. Cifra personalitatii tale este asadar 1. Urmand pasii aceluiasi procedeu, poti calcula si cifra partenerului tau. Adunand cifra ta si cifra lui, vei obtine cifra cuplului care iti dezvaluie ce fel de pereche formati si care sunt sansele de reusita ale relatiei voastre. Iata care sunt si semnificatiile cifrei cuplului:

Cifra 1 reprezinta un numar aflat pretutindeni, util si necesar in mod absolut pentru ca de la el porneste totul. Chiar daca realizeaza sau nu, partenerii cuplului care se afla sub semnul acestei cifre formeaza impreuna o unitate. Nu pot exista separat, au nevoie unul de altul, ambii pun un deosebit accent pe sentimente, iar intuitia ii ajuta sa inteleaga ce se petrece in sufletul celuilalt. Sunt insa atat de dependenti unul de celalalt, incat au tendinta de a uita uneori de propria persoana. Relatia dintre ei poate fi una excelenta daca nu se uita ca in iubire aerul se poate respira si individual.

In numerologie, cifra 2 este perceputa drept o cifra a discordiei si a razboiului cu tine insati sau cu altii. Prin ea a luat sfarsit unitatea si a inceput dualitatea, nascandu-se temerile, indoielile si nehotararile. Daca cifra cuplului pe care il formezi este 2 inseamna ca relatia voastra este una problematica in adevaratul inteles al cuvantului. Impreuna, sunteti provocatori, dar grozav de diferiti.

Va comportati precum soarecele si pisica, va place sa va lasati antrenati in jocul certurilor, al contrazicerilor si al argumentelor. Cei care va privesc din exterior sunt de parere ca relatia voastra este una “dramatica”. La suparare, faceti apel la un intreg arsenal de gesturi si cuvinte nepotrivite si jignitoare. Va atacati unul pe celalalt si multi se intreaba ce anume va tine impreuna. Mai mult ca sigur ca raspunsul il cunoasteti doar voi.

Cifra 3 are ceva magic in ea. Este un numar total reprezentand unicitatea si absolutul. Din el pornesc toate si el cuprinde totul. Cuplul a carui cifra este 3 se bucura aparent de o relatie minunata. Cei doi se simt excelent impreuna, se incurajeaza si se sustin unul pe celalalt si, mai presus de orice, comunica simplu si eficient. In acest cuplu se mai pastreaza insa anumite bariere intre parteneri, majoritatea cauzate de asteptarile diferite pe care le au de la viata. Tocmai acest lucru alimenteaza insa misterul si farmecul relatiei voastre.

4 este multiplu de 2 si prezice certuri multe si conflicte. Din perspectiva numerologica, sansele ca un cuplu ce se afla sub semnul cifrei 4 sa fie unul implinit si fericit sunt aproape nule. Unul adora varietatea, celalalt stabilitatea, unul percepe contactele sociale drept sursa vitala de aer, celuilalt ii place singuratatea, unul simte nevoia sa comunice in permanenta, celalalt se simte ingrozit de prea multa conversatie. Unul este obosit de energia celuilalt, iar celalalt este obosit de lipsa de vitalitate a partenerului. Chiar daca e iubire, acolo unde nu sunt multe lucruri in comun... implinirea emotionala reprezinta poate cel mai dificil lucru de obtinut.

Cifra 5 este considerata in numerologie drept o cifra favorabila, purtatoare de succes in ceea ce priveste viata sentimentala. Ati efectuat calculele si v-a iesit cifra 5 ca si cifra a destinului? In acest caz, conform numerologiei, va bucurati de o o relatie frumoasa, calma si destinsa, iar pe viitor aveti toate sansele unei casnicii armonioase si de lunga durata.

Aveti pasiuni si idealuri in comun, aveti multe planuri de viitor pe care visati sa le indeplini numai si numai impreuna. Cuplului vostru ii lipsesc insa spontaneitatea si apetitul pentru aventuri extravagante sau pentru indeplinirea unor lucruri iesite din comun. Expertii in numerologie va sfatuiesc sa nu permiteti ca relatia voastra sa se transforme intr-una mult prea statica.

6 constituie cifra imperfectiunii, a lucrurilor neincheiate, iar cuplul aflat sub semnul acestui numar este format din parteneri complementari, insa extrem de dificili. Chiar daca calitatile unuia compenseaza defectele celuilalt, cu greu pot atinge impreuna uniunea fizica si spirituala la care viseaza.

Esecul si reusita unei astfel de relatii depind de cat de mult sunt dispusi cei doi sa faca compromisuri sau sa lase de la ei. Partenerilor le vine greu sa gaseasca un echilibru intre ei insisi si celalalt sau intre viata de familie si cariera. Pentru ei, formula fericirii in cuplu nu se revela de una singura, ci asteapta sa fie descoperita prin eforturi repetate si consecvente.

Cea mai curioasa cifra din perspectiva matematicii mistice o reprezinta cifra 7. O gasim pretutindem: in Biblie, in legende, in istorie, in ocultism, in geografie si arta, etc. Aceasta simbolizeaza perfectiunea, intregul, norocul si implinirea. Compatibilitatea intr-un cuplu purtator al cifrei 7 este de 100%, se arata in numerologie.

Aveti o relatie plina de sensibilitate si profunzime, va intuiti unul altuia dorintele inainte ca acestea sa fie rostite si ati vrea sa indepliniti visurile partenerului inainte de a le concretiza pe cele proprii. Dovezile de iubire exista din plin si sunt insotite de cele mai multe ori de bune intentii. Singurul impediment de care va puteti izbi este acela al timpului. Trebuie sa invatati sa va pastrati sentimentele la fel de vii si in timp.
Citeste mai mult…

A visa sau a nu visa cu ochii deschisi

A visa sau a nu visa cu ochii deschisi
Ti se intampla sa ramai cu privirile uitate pe un perete sau pe fereastra, cu gandurile departe, eventual cu un zambet visator pe fata, al carui motiv numai tu il stii? Ei bine, probabil chiar asta faceai: visai. Cu ochii deschisi.
Visele cu ochii deschisi sunt stari cerebrale elementare, in care mintea intra automat, din diverse motive. Toata lumea viseaza, mai mult sau mai putin constient. Frecventa reveriilor variaza, in general, in functie de varsta: tinerii viseaza cel mai mult cu ochii deschisi, iar, pe masura ce inainteaza in varsta, sunt din ce in ce mai putin inclinati spre reverii.
Visarea este adesea asociata cu lenea sau neseriozitatea. Traim in era productivitatii, sub un stres continuu de a face mereu ceva constructiv, de a nu pierde timpul. Dar pierdem, oare, cu adevarat timpul cand visam cu ochii deschisi?
De ce visam?
Pot fi mai multe motive pentru care mintea intra in aceasta stare. Si mai multe momente. Se poate sa lucrezi la ceva si, brusc, sa te trezesti visand la cu totul altceva, mai ales daca este vorba despre o sarcina care nu iti solicita deplina atentie. Persoanele deosebit de active cerebral intra automat in starea de reverie daca mintea nu le este complet absorbita de ceea ce fac.
Alt moment in care incepi sa visezi ar putea fi unul in care te plictisesti. Creierului nu prea ii place sa lancezeasca... asa ca reveriile il scutesc de "suferinta" si evoca amintiri placute sau creeaza imagini si idei noi, mai mult sau mai putin realiste sau realizabile. La urma urmei, cui ii pasa ce visezi, daca iti face bine, iti destinde mintea si te ajuta sa nu te plictisesti? Reveriile au, adesea, aceeasi functie ca un joc. Nu conteaza daca este unul de strategie foarte elaborat sau doar un joculet simplu si distractiv. Daca are efect...
De multe ori, visam la oamenii care ne sunt dragi, mai ales daca nu ne sunt alaturi. Visele de acest gen mentin vie dragostea si legatura dintre doua persoane. Este valabil mai ales in cazul perechilor, atunci cand nu sunt impreuna. Visezi la celalalt, iti imaginezi cum ar fi daca i-ai vorbi, daca ar fi langa tine, daca i-ai povesti bucuriile, supararile, victoriile sau infrangerile tale... Este valabil si pentru orice alta persoana apropiata, de la familie la prieteni.
Reveriile apar si atunci cand nu vrei sa accepti o situatie - neplacuta - si iti doresti o alta, imaginandu-ti-o detaliu cu detaliu. Este un fel de evadare din realitate, intr-o lume in care totul se desfasoara altfel, in care esti mai fericit si mai ferit de probleme. E o situatie problematica, atunci cand exagerezi si nu mai faci diferenta intre realitate si iluzie.
Sa visam... sa nu visam...
Cum am spus si mai devreme, reveriile sunt, in general, vazute ca un semn de neseriozitate sau de lene. Nu este insa chiar asa. Oricat de mult am vrea, nu putem fi activi si productivi la maximum, tot timpul, cu aceeasi intensitate si implicare. Si atunci intervin reveriile.
Cand visezi cu ochii deschisi, mintea se relaxeaza. Reveriile sunt, de cele mai multe ori, vise placute. Nu vorbesc despre utilitatea propriu-zisa a ceea ce visezi, ci despre cea a procesului de a visa in sine. In mod special daca esti foarte stresata, daca ai o problema dificila, careia nu ii gasesti solutia, o deconectare de cateva minute in care te cufunzi in ganduri placute poate ajuta enorm. Dupa aceea s-ar putea sa vezi lucrurile altfel.
S-a constatat ca reveriile reduc tensiunea arteriala si au impact benefic asupra trupului, prin diminuarea nivelului de stres. Iti canalizeaza gandurile spre lucruri care iti fac placere si te linistesc. Este o forma de hipnoza, foarte utila atunci cand esti prea agitata.
Cei care viseaza sunt mai creativi. Visele nu au limite impuse de realitate. Poti visa orice, oricat de copilaresc sau de nerealist ar putea parea. Nu stii niciodata de unde vine inspiratia! Visele dezvolta imaginatia, iar asocierile pe care le face subconstientul in cadrul reveriilor sunt, uneori, dintre cele mai neasteptate... si s-ar putea sa gasesti solutii nebanuite la probleme importante!
Cand visezi cu ochii deschisi, se poate intampla sa retraiesti, asa cum se mai petrece si in visele nocturne, intamplari reale, eventual unele situatii care nu au mers bine. Daca te-ai certat cu cineva, de exemplu, rememorand intamplarea, iti poti imagina cum ar fi reactionat celalalt daca ai fi ales alte cuvinte sau alta reactie, cum ar fi decurs lucrurile, evident mai bine decat au facut-o in realitate. Iar data viitoare, intr-o situatie asemanatoare sau in cazul aceleiasi persoane, cu siguranta, te vei descurca mai bine! Procedeul este foarte util pentru a tine in frau reactiile necontrolate, de tip reflex neconditionat, atunci cand ceva sau cineva te deranjeaza.
In aceeasi ordine de idei, visele te ajuta sa inveti din succese si din esecuri. Iti imaginezi cum ai schimba un detaliu in ceea ce ai facut sau ai spus, si ce impact ar fi putut avea. Folosita asa cum trebuie, reveria este un instrument util al maturizarii.
Singuraticii se numara printre persoanele care viseaza cel mai mult. Se retrag in lumea lor, unde fie isi vad de treburile lor, fie nu sunt la fel de singuri... sau cine stie ce viseaza fiecare? Insa extrema nu este deloc indicata. Cei mai singuratici tind sa se izoleze si mai mult daca viseaza in exces, pierzand contactul cu lumea reala.
O bila neagra pentru reveriile referitoare la alti oameni este ca iti poate crea imagini eronate. Visele trebuie sa ajute, sa sublinieze judecata, nu s-o intunece. Este valabil mai ales in cazul persoanelor pe care nu le cunoastem prea bine sau a celor fata de care nutrim sentimente puternice, pozitive sau negative. Reveriile pot atribui insusiri, caracteristici si intentii pe care, de fapt, celalalt nu le are si te fac sa ignori sau sa refuzi realitatea.
Desi creativa, visarea nu apare mereu in cel mai bun moment. Iar daca imprejurarea in care se declanseaza procesul este una nepotrivita, consecintele pot fi mai putin placute. Nu prea este indicat sa incepi sa visezi in timp ce seful iti explica ceva, chiar daca tie nu ti se pare interesant ce spune, cand faci de mancare si risti sa arzi ceva sau - foarte grav - atunci cand te gasesti la volan. Reveriile, ca si alte procese cerebrale, trebuie educate. Important este sa constientizezi trecerea in aceasta stare si sa o canalizezi in functie de circumstante. Impactul pozitiv sau negativ pe care il are reveria tine, adesea, de context. Si nu uita ca este necesar sa existe o masura in toate.
Ca remediu anti-stres, anti-plictiseala si pentru buna dispozitie, reveriile sunt excelente, mai ales daca nu ai neaparat mult timp la dispozitie sa faci ceva "mai interesant". Ajuta si in cazul fobiilor, ca un prim pas, pentru relaxare. Atentie insa: daca visarea iti subliniaza starile negative, precum nesiguranta de sine, gelozia, ura, atunci ar fi bine sa incepi sa te gandesti la lucruri mai placute...
Experimenteaza. Petrece-ti 15 minute gandindu-te la ceva placut, orice ar fi acel ceva. Vei observa, dupa aceea, cum ai mai mult chef de munca si de alte activitati decat inainte, mai ales daca starea initiala nu era tocmai placuta (stres, suparare, nerabdare, plictiseala).
Specialistii au constatat o legatura intre partea creierului responsabila cu reveria si sanatatea mintala. De exemplu, conform sunnewsonline.com, cei care au boala Alzheimer nu pot visa cu ochii deschisi. Prin urmare, e semn bun daca te mai trezesti uneori visand: capacitatile tale cerebrale sunt intacte.
Prin urmare... viseaza, din cand in cand. Daca stii sa-ti tii sub control cat si cand te lasi cuprinsa de amintiri sau de idei, indiferent daca visezi la salvarea lumii, la perechea ideala, la solutia-minune a unei probleme sau la elfii lui Tolkien (si succesul pe care l-a avut lumea lui fantastica ar trebui sa dea de gandit neincrezatorilor), da frau liber imaginatiei... Marile idei pot aparea si visand.

1979304571?profile=original

Citeste mai mult…
-->