Concursul va avea 20 de întrebări. În fiecare zi (de luni până vineri) se va pune o întrebare - la orele 6 - cu trei variante de răspuns, la care așteptăm opțiunea dumneavoastră până la orele 20 (ora României). Toți concurenții vor primi câte 1 punct, bineînțeles în cazul unui răspuns integral corect. La sfârșitul lunii, primii trei concurenți cu punctajul cel mai mare vor fi premiați. În caz de egalitate de puncte, câștigătorul va fi tras la sorți. Răspunsul va fi de tipul a, b sau c sau a+b, b+c, a+c, a+b+c.
Nu acceptăm răspunsuri în afara orelor de concurs. Întrebările vor fi suficient de dificile, pentru a solicita o documentare mai profundă.
Rugam participantii la concurs pe facebook sa raspunda in comentarii, iar rezultatele le vom publica in altmarius.ning, cu specificatia "f". Se pot trimite raspunsuri doar pina la ora 20.
Sponsorii concursului sunt: Anticariat Albert si Anticariat Odin ,https://www.facebook.com/AnticariatOdin/?fref=ts, și Domnul Ioan Munteanu, care oferă câștigătorilor vouchere sau cărți în valoare de 50 de lei
Vă urăm deplin succes în participarea la acest concurs!
Domnul Ioan Munteanu a hotărât să sponsorizeze activităţi culturale desfăşurate şi în alte spaţii internistice. Membrii reţelei noastre pot participa la aceste concursuri, accesând link-ul din titlul postărilor (va fi necesară şi înscrierea iniţială pe site-ul altmarius.ning.com); răspunsurile la întrebările afişate se comunică pe site-ul indicat sau pe pagina de facebook a aceluiaşi concurs Altmariusconcurs- facebook.
Noi vom prelua zilnic întrebările concursului pe site-ul nostru şi vom publica în final căştigătorii acestuia. Sperăm ca în primul rând premiile sponsorizate de noi (în valoare de 60 lei) să fie căştigate de membrii noştri participanţi.
Prin aceste activităţi de sponsorizare şi participare sperăm să atragem (şi prin dumneavoastră) mai mulţi participanţi la propriile noastre mini-concursuri lunare de creaţie literară sau la activităţile editorialistice ale revistelor Cronos şi Taifas literar pe care le administăm.
Răspunsul zilei precedente: a,b,c.
Întrebarea 7:
Muzica concretă își propune să asambleze obiecte sonore, sunete variate din natură, pentru a crea o muzică nouă cu o calitate estetică proprie. Denumirea genului vine de la aceea că opera muzicală nu poate fi sesizată decât ca un ton concret. Care este numele compozitorului care a introdus în anul 1949 termenul de muzică concretă?
a) Pierre Schaeffer
b) Karl-Heinz Stockhausen
c) Pierre Boulez
(1107)
Clasament:
1. Nicu Dacul 6 p. - facebook
2. Victor Gheorghe 6 p. - facebook
3. Gabriela Costache 5 p. - facebook
4. Răzvan Anghel 5 p. - facebook
5. Mina Munteanu 5 p. - facebook
6. Giurgiu Maria 5 p. - facebook
7. Aurelia AlbAtros 5 p. - altmarius
8. Maria Costinescu 5 p. - facebook
9. Nicolae Tudor 4 p. - facebook
10. Eugen Nanu Darian 4 p. - facebook
11. Marcel Condurache 4 p. - facebook
12. Mircea Bărboiu 1 p. - facebook abandon
Răspunsuri