Rege si mariaj
– Adică de ce un rege poate fi încoronat la opt ani, dar nu se poate căsători decât după ce a împlinit șaisprezece?
– Păi nu-ți dai seama? Una e să conduci o țară, alta o femeie!
– Adică de ce un rege poate fi încoronat la opt ani, dar nu se poate căsători decât după ce a împlinit șaisprezece?
– Păi nu-ți dai seama? Una e să conduci o țară, alta o femeie!
Glossa
Nicu Vadineanu
Eu traiesc in fericire
Nu mi-e frica,o sa treaca
Viata -dulce amagire,
Caci cum vine asa pleaca.
Tot punand binele-n fata,
Ma astept la ce-i mai rau
Nu imi fac nici o speranta,
Iau tot ce-mi da destinul meu.
Trec atatea clipe
E-n somn de salcii un vis de râstignire
E plâns de miei şi plaiuri cu verdeaţă
Hristos să vă aducă Lumina
În noaptea renunţării la moarte pentru viaţă!
Hristos a Înviat!
Priveşte prin credinţă spre Golgota, spre cununa de spini, pune mâna în rănil
Citeste mai mult…José Corti - Editor şi Librar al Avangadelor
Breton , Eluard, Aragon .. Amicii lui Corti
José Corti, s-a născut în Franţa în anul 1895. De tânăr s-a simţit atras de mişcare lui André Breton şi în paralel cu ac
Victoria lui Brauner cu desene de VB
http://en.calameo.com/read/001073787d49ca3c2dc21
Citeste mai mult…PE CINE NU LAȘI SĂ MOARĂ…*
– Toadere, vez’ bă, că iară te caută copiii ăia gemeni – îi spuse soldatul M
Citeste mai mult…Onmastică fericită! Ziua numelor voastre de flori să fie luminoasă și să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii.
La mulţi ani!
Citeste mai mult…
La marea prăznuire a SFÂNTULUI MARE MUICENIC GHEORGHE, PURTĂTORUL DE BIRUINŢĂ – cel ce semănând cu lacrimi, cu veselie seceră, şi luptând cu sânge, pe Hristos a luat – vă urăm sănătate cu multe bune înfăptuiri, smerenie în propăşire, tărie şi răbdare
Citeste mai mult…Călătorii geodezice – Barcelona, 1995 (IV)
De la daci, la românii din Spania
Moto 1: „Los rumanos podrán trabajar libremente en España”
Moto 2: „La Comision acepta que Espana restrinja tem
Oara s-a perpelit în pat toată noaptea. Cu două zile în urmă fusese în piață, la Râmnic, cu cinci saci de cartofi, îi vânduse repede, avea marfă bună, a doua zi până la prânz îi terminase de dat. A fost apoi pe la băiat la internat, tocmai plecase cu
Citeste mai mult…Nu există o diferență cuantificabilă între cei care își pun sufletul pe o coală de hârtie și aceia care o folosesc pentru a se șterge cu ea la dos. Ambii o mâzgălesc cu ce au mai bun.
Citeste mai mult…Florin T. Roman: Ce mai faceţi, domnule Eminescu?
MIHAI EMINESCU: Ia, eu fac ce fac de mult, / Iarna viscolu-l ascult. (Revedere)
Dar în restul anului?
Problema morţii lumii o dezleg. (Cărţile)
Ce e poezia în opinia Domniei voastre?
Ce e po
Citeste mai mult…- recenzie a romanului „Veniţi, privighetoarea cântă...!” -
În preajma echinocţiului de primăvară din anno Domini 2017 destinul m-a onorat cu o carte primită în dar, cu dedicaţie, prin intermediul serviciului poştal, de la preşed
Citeste mai mult…"Intrarea prin Sărindar
și ieșirea pe brînci"
(folclor bucureștean)
Am ajuns!...
Orașul cheaun de somn
nu ne cunoaște sosirea,
nu știe mersul trenului
ce ne-a lăsat în prima
haltă mărginașă;
sosirea nu s-a dat la ziar...
Străzile tăceau
Citeste mai mult…
Florin T. Roman - OMNIA VINCIT AMOR! (DRAGOSTEA ÎNVINGE TOTUL!) - Volum de versuri oferit ca PREMIU DE EXCELENŢĂ pentru activitatea desfăşurată din partea site-lui Cronopedia (lenusa.ning.com)
Citeste mai mult…A doua jumătate a lunii Martie 2017 s-a scurs aproape imperceptibil, iar luna Aprilie 2017 sper să aducă doar păcăleli pline de bunădispoziţie şi zâmbete inocente. Revenit pe meleagurile natale, după experienţa britanică, am încercat să mă regăsesc ş
Citeste mai mult…
Taifas literar - revistă de scrieri şi opinii literare nr. 14/2016, decembrie - datini în albastru pagoda; - ISSN 2458-0198 – ISSN-L 2458-0198; Fondată la Constanţa, noiembrie 2015; REDACŢIA REVISTEI: Director-fondator: Lenuş Lungu; Redactor-şef:
Citeste mai mult…
|