O EPIGRAMĂ NEMURITOARE SCRISĂ DE PĂSTOREL TEODOREANU
Alexandru O.{Pastorel} Teodoreanu (nascut in 1894 – decedat in 1964}
Alexandru O.{Pastorel} Teodoreanu (nascut in 1894 – decedat in 1964}
Statutul femeii a variat considerabil de la o societate la alta. Femeile au avut inca din antichitate, in societatea si viata politica a statelor europene, un statut si functii subordonate.
In antichitate, majoritatea oamenilor isi castiga existenta
Citeste mai mult…Din categoria “adunate si-napoi date” primite pe mail in timp ce-ti bati capul (de masa) cu munca mult prea “linistitoare” de la birou: Barbatii sunt pur si simplu niste oameni mai fericiti!! Numele tau de familie ramâne neschimbat. Garajul este al
Citeste mai mult…„… Einstein credea în viaţa de apoi, deoarece energia, spunea el, nu dispare, ci se transformă continuu. Şi mai spunea că, dacă ne-am putea folosi creierul în totalitate, … am deveni energie pură şi n-am mai avea nevoie de tr
Este mai puţin probabil ca persoanele care beau cu regularitate cafea sau ceai să fie purtătoare ale stafilococului auriu rezistent la meticilină (MRSA), susţine un studiu american.
Peste 5.500 de americani au luat parte la studiu guvernamental pub
surse: cinemagia.ro, Club De Film Online
Actiunea se petrece în anii 1870 la un han izolat din împrejurimile Aradului. Ahtiat după bani, carciumarul Ghiţă se asociază la tâlhării cu Sămădău, însă îşi distruge viaţa şi familia.
În harababura cosmetizată sub numele de tranziţie, conducătorii noştri au înhămat ţara la căruţa racului şi au împins-o, în sens invers, pe calea „reformei". Unii reprezentanţi ai infantilei noastre clase politice, strălucind de cele mai multe ori pr
Citeste mai mult…Trăim în haos, trăim într-o lume „nebună, nebună, nebună...". Încercăm să depăşim greutăţile care ni se caţără zilnic în spate, dar ratăm şi ne prefacem că nu băgăm de seamă. După mai bine de două decenii de „democraţie" impusă şi controlată am ajuns
Citeste mai mult…De nu ştiu câte ori am zis: gata, ajunge, nu mai reacţionez la „emanaţii" ipocrite. Uite că nu se poate! Cum să rămâi indiferent? Pentru aşa ceva trebuie să ai „stofă" şi un strat apreciabil de toval pe obraz. Circumspect din fire, am convingerea că
Citeste mai mult…
Pentru persoanele care nu pot tolera mancarurile condimentate, senzatie de arsura cauzata de ardeiul iute este cu siguranta "dureroasa", in timp ce pentru cei care iubesc condimentele, aceasta senzatie este un echilibru delicat intre durere si plac
VOR ÎNDRĂZNI AMERICANII SĂ DEA FOC LUMII? ISTORIA DEFICITULUI CARE ÎNGROZEŞTE PLANETA.
Foto: presedintele S.U.A. Barack Obama
Presedintele Barack Obama: Pe 2 august vom fi epuizat toate mecanismele de achitare a datoriilor. Daca nu mai putem plati,
Citeste mai mult…Pe lângă schimbările climatice pe care le produc, emisiile de dioxid de carbon dau măsura sănătăţii umane. Noile tehnologii pot salva vieţi, ajutându-i pe medici să monitorizeze mai uşor nivelul de dioxid de carbon din organism.
Nivelul de dioxid de
Cand folosim cuvantul „antic” ne gandim la ceva demodat, un lucru foarte vechi. Multe dintre ideile societatilor antice au dat forma lumii in care traim. Sa ne gandim la faptul ca principiile statului democrat a fost dezvoltate in Grecia antica. Foar
Cinematografia românească a primit un dar nesperat.
De curând, presa italiană a scris despre un fapt cu totul inedit, anume descoperirea întâmplătoare în arhivele studiourilor Cinecita din Roma a peliculei filmului „Odessa în flăcări" considerat defi
Uimitoare opere de arta au aparut in plantatiile de orez din Japonia, dar acestea nu se datoreaza extraterestrilor.
Fermierii japonezi au plantat ingenios. creind tablouri imense fara sa foloseasca cerneala sau vopseaua . Variate soiuri de ore
Ecranizare a Odiseei lui Homer, realizată cu efecte speciale excepţionale şi în locaţii incredibile. Filmul repovesteşte călătoria întreprinsă de Ulise, care supravieţuieşte pe parcursul a 10 ani la tot felul de încercări din partea zeilor mânioşi. P
Morala vietii de familie
Viata de familie si personalitatea
Sunt multi oameni care in gusturile si trebuintele lor personale sunt foarte ingraditi de autoritatea familiei si de cerintele felurite ale viet
Citeste mai mult…