Toate discuțiile (37)
11 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Monumentul Eroilor din Războiul pentru Independență din orașul Azuga, județul PRAHOVA.
Monumentul Eroilor din Războiul pentru Independență din orașul Azuga, județul Prahova, a fost înălțat de loc
Citeste mai mult…31 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Școala normală de învățători “Domnul Tudor” din municipiul Drobeta Turnu Severin, denumire actuală Colegiul Tehnic “Domnul Tudor” .
Școala normală de învățători “Domnul Tudor” din municipiul Dro
Citeste mai mult…12 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
CE MONUMENT E IN POZA DE MAI JOS?
Ieri am prezentat Biserica evanghelică fortificată din comuna Șelimbăr, județul SIBIU.
Biserica evanghelică fortificată din comuna Șelimbăr, județul Sibiu, este un ansamblu de monumente istorice, format din două m
Citeste mai mult…30 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Statuia lui Miron Costin - IAȘI
Statuia lui Miron Costin din municipiul Iași este un monument din bronz închinat cronicarului moldovean Miron Costin (1633-1691), care a fost inaugurată în anul 18
Citeste mai mult…06 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Citeste mai mult…Probleme Facebook
Facebook a căzut din nou luni seară, numeroși utilizatori raportând probleme de funcționare și cu WhatsApp, aplicație de mesagerie deținută de Facebook.
11 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Monumentul Eroilor din Războiul pentru Independență din orașul Azuga, județul PRAHOVA.
Monumentul Eroilor din Războiul pentru Independență din orașul Azuga, județul Prahova, a fost înălțat de loc
Citeste mai mult…29 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Izvorul Principal, denumire alternativă – Izvorul nr.1, unul dintre cele mai vechi izvoare din stațiunea balneo-climaterică Borsec - HARGHITA.
Izvorul Principal, denumire alternativă – Izvorul nr
Citeste mai mult…18 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Castelul din localitatea Sâncrai - ALBA.
La aproximativ 30 de kilometri de Alba Iulia, pe un mic deal de lângă malul Mureşului, se află un castel de poveste. Restaurat, castelul de la Sâncrai se
Citeste mai mult…27 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ce monument al naturii e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Gara - CONSTANȚA
La sfarsitul anilor '50 se ia decizia demolarii fostei gari construite de britanici langa Palatul Regal (astazi Tribunalul Constanta) si construirea unui edificiu nou l
Citeste mai mult…03 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Biserica ortodoxă din orașul Ineu - ARAD.
În parohia din orașul Ineu, județul Arad, sunt atestate documentar două biserici din lemn: „Până la mijlocul secolului al XVIII-lea exista o biserică, pro
Citeste mai mult…23 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
CE MONUMENT E ÎN POZA DE MAI JOS?
Citeste mai mult…08 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Monumentul din 7 oct a fost Casa de cultură din Tecuci - GALAȚI, în vechime Primăria orașului.
Primăria Tecuci, destinație actuală, Casa de Cultură a municipului Tecuci, județul Galați, este instituția de cultură
Citeste mai mult…22 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
CE MONUMENT E ÎN POZA DE MAI JOS?
Ieri am prezentat Hotelul Splendid - BRĂILA
Hotelul Splendid, denumiri alternative: Marele Hotel Hugo, Banca Belgiei, Hotelul Danubiu, denumire și destinație actuală Sucursala BRD Brăila este o frumoasă clădire cu
Citeste mai mult…14 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
CE MONUMENT E IN POZA DE MAI JOS?
Ieri am prezentat clădirea vechii Primării din Rădăuți - SUCEAVA
Clădirea vechii Primării a municipiului Rădăuți, județul Suceava, căreia localnicii îi zic Patrulaterul, denumiri și destinații vechi Prefectura sau
Citeste mai mult…10 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Colegiul Național „Costache Negruzzi” din municipiul Iași
Colegiul Național „Costache Negruzzi” din municipiul Iași, cunoscut și sub denumirile de Liceul Internat din Iași, Liceul Internat „Costache Negruzzi”, Liceul „Costache Neg
Citeste mai mult…Taifas literar 28, trim II, 2021
Taifas literar, nr. 28, trim. II, 2021 - apare trimestrial
Revista Taifas literar - revistă multilingvă de scrieri şi opinii literare - ISSN 2458-0198 – ISSN-L 2458-0198; Fondată la Constanţa, noiembrie 2015;
REDACŢIA REVISTEI: Director-fondator: Len
28 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Pestera Puturosu - COVASNA
Peștera Puturosu este situată pe raza comunei Turia, județul Covansa, la altitudinea de 1052 metri, având cea mai mare concentraţie de sulf din ţară, dar şi din Europa,
Citeste mai mult…25 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Gara din municipiul Dej - CLUJ
Gara Dej Călători este o stație de cale ferată care deservește municipiul Dej din județul cluj. Dej Calatori este unul dintre cele mai mari noduri de cale ferata di
Citeste mai mult…