Turnul cu ceas, situat în Piața Unirii din Giurgiu, datează din sec. al XVIII – lea, din timpul ocupației otomane. În acea perioadă, turcii au construit din piatră un foi
Frenetic și-n tăcere grâul leagă rod în vântul ce-l scutură, vorbește cu pământul, univers tăcut ce-l hrănește dându-i seva iubirii. Grâul nu uraște, nu tăgăduiește,nu învrăjbește.In acest cosmos tăcerea arde mai puternic decât fraze repetate insiste
“Orice experienţă se capătă cu oboseală, cu eforturi, cu o certă suferinţă…Numai după ce a fost fecundată de aceste dificultăţi experiența dă roade. Pentru noi era foarte important să demonstrăm că experienţa este ireversibilă. Interp
Tribunalul din Turda, destinații și denumiri alternative – Primăria, Judecătoria, Prefectura orașului sau județului Turda este o clădire monument istoric situată în cen
Ieri am prezentat Biserica fortificată Precista din GALAȚI.
Biserica fortificată“Sfânta Precista” este un edificiu religios ortodox și monument istoric din Galați, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului". A fost co
Ieri am prezentat Cazinoul din Eforie Sud - jud.CONSTANȚA
Mai jos admiri o veche carte poștală reprezentând Cazinoul din localitatea Movila, denumire alternativă Carmen Sylva, denumire actuală Eforie Sud, județul
Manastirea Rudi este situată nu departe de Nistru - la o distanta de 15 kilometri de oraselul Otaci. In complexul monaha toate constructiile manastirii formeaza un
Un final deOctombrie 2020când mai însorit, când mai mohorât și un început deNoiembrie 2020destul de blând cu dimineți și nopți doar ceva mai răcoroase. Frunzele ruginii ale marilor arbori și ale pomilor fructiferi se scutură încețișor rând pe râ
Ieri am prezentat Bufetul din parcul Crâng - BUZĂU
Bufetul din Crâng, de fapt un restaurant select, cunoscut de localnici ca și Conacul Trandafirilor, construit în anul 1897 într-un stil specific zonei Chiojdului,
Se schimbă lumea de voie de nevoie. Într-o astfel de lume grăbită să se protejeze, obiceiurile vechi sunt abandonate în avantajul celor determinate de necesitățile elementare de supraviețuire. Învățăm să purtăm masca. Se legalizează purtarea măștilor
Ieri am prezentat Academia militară generală - BUCUREȘTI
Academia militară din București, denumire actuală Universitatea Națională de Apărare „Carol I” este continuatoarea școlii de stat major fondate în anul 188
Oamenii se cunosc în situații dificile când Dumnezeu le pune răbdarea la încercare. O mare hibă în societatea românească este comunicarea. Din orgoliu, din lipsa educație, dialogul încetează și apar angoasele. În momentele de criză precum cele c
Geamantanul marelui șef de partid s-a răsturnat peste țară. Din el au ieșit gogoșile ce plutesc la suprafață ca un rahat într-un lac cu apă sărată. Pute al naibii și nici măcar nu am ieșit cu bine din criza hârtiei igienice, cea care până în ’90 se
Clădirea Prefecturii județului Călărași este un vechi monument de arhitectură situat în municipiul Călărași, pe strada Slobozia , la nr.1, monumentul fiind într-o avansată sta
Fundamental în mâncărurile ușor de pregătit și una din cele mai iubite gustări din lume, nu este de mirare că sandviciul are o zi specială rezervată sărbătorii sale!
Această celebrare neoficială de pe 3 noiembrie comemorează, totodată, ziua de naște