1 aprilie - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ce monument este în poza de mai jos?
Clasamentul la zi este:
Citeste mai mult…
Ce monument este în poza de mai jos?
Clasamentul la zi este:
Citeste mai mult…
Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat fosta Vilă Doboșan din stațiunea Băile Herculane - CARAȘ SEVERIN.
Vila Doboșan din stațiunea Băile Herculane, județul Caraș-Severin, destinație și denumire actuală – Mănăstirea “Nașterea Maicii D
Citeste mai mult…Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Hotelul Continental - IAȘI
Hotelul Continental din municipiul Iași, este o veche clădire, cu statut de monument istoric, situată central, pe Strada Cuza Vodă, la nr.4. Cu o istorie îndelungată ho
Citeste mai mult…Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat fosta Filială BNR Harghita, azi Curtea de Conturi din MIERCUREA CIUC.
Filiala Băncii Naționale Române din municipiul Miercurea Ciuc, denumire inițială - Filiala Băncii Naționale a Ungariei, denum
Ieri am prezentat Casa albă - SATU MARE.
Cunoscută de către cei mai mulți locuitori ai municipiului Satu Mare sub denumirea de „Casa albă”, construcția a fost una dinte cele mai impozante clădiri din centrul oraș
Ieri am prezentat Teatrul Dramatic din GALAȚI.
Teatrul Dramatic din municipiul Galați, denumire alternativă – Teatrul de Stat, denumirea oficială actuală - Teatrul Dramatic “Fani Tardini” este principala instituți
Citeste mai mult…Taifas Literary Magazine No. 13, February, 2022
Biblioteca Cronopedia & World literary forum for Peace and Human Rights
year I, no. 12, June, 2021
ISSN 2458-0198
ISSN-L 2458-0198
Founded in Constanţa, June 2020
Revista de scrieri şi opinii literar
Ieri am prezentat Sanatoriul Valea Iașului - ARGEȘ.
Sanatoriul Valea Iașului din județul Argeș, denumire oficială actuală – Spitalul de Pneumoftiziologie “Sfântul Andrei din comuna Valea Iașului, este o unitate sp
Citeste mai mult…coord. Santosh Kumar Biswa & Lenuş Lungu - Midnight in the garden of peace (International Poetry Anthology)
An initiative of „World Literary Forum for Peace and Human Rights” and „Taifas Literary Magazine” to promote Internațional Literature throug
Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezenta Biserica ortodoxă din localitatea Sântuhalm - HUNEDOARA.
Sântuhalm este o localitate de 597 locuitori, componentă a municipiului Deva, județul Hunedoara. Până în anul 1930 Sântuhalm a fost o loca
Ieri am prezentat Biserica greco catolică ucrainiană din orașul Siret, județul Suceava.
Biserica greco catolică ucrainiană din orașul Siret, județul Suceava, este un lăcaș de cult pentru credincioșii greco-catoli
Ieri am prezentat Institutul Marianum din CLUJ-NAPOCA.
Institul Marianum din municipiul Cluj Napoca, denumire oficială - Institutul Romano – Catolic Marianum, denumire și destinație actuală - Facultatea de litere
Ieri am prezentat Biserica evanghelică maghiară din orașul Copșa Mică, județul SIBIU.
Biserica evanghelică maghiară din orașul Copșa Mică, județul Sibiu, a fost construită în secolul al XIII-lea. Ea este situată
Ieri am prezentat Palatul Moskovits din municipiul Oradea.
Palatul Moskovits din municipiul Oradea, al cărui proiect din anul 1905 îi aparține arhitectului Rimanoczy Kalman jr., este unul dintre cele mai frumoase
Citeste mai mult…Un final de Februarie 2022 nesperat de îngăduitor sub aspectul temperaturilor și un debut de Martie 2022 dominat de frumusețea lui Mărțișor și de speranțele puse într-o primăvară splendidă și candidă. Euforia primăverii ne face mai senini și mai înc
Ieri am prezentat Palatul BNR - ARAD
Palatul Băncii Naționale din municipiul Arad este un imobil situat pe Bulevardul Revoluției, la nr.71. Edificiu a fost construit între anii 1909-1910 după planurile și sub conduc
Ieri am prezentat Biserica “Sfânta Maria" denumire oficială actuală - Biserica “Adormirea Maicii Domnului " din orașul Ocnele Mari, județul Vâlcea.
Biserica “Sfânta Maria" denumire oficială actuală - Biserica “Ado
Ieri am prezentat clădirea fostului hotel Trâmbițașul (Ungaria)- TIMIȘOARA.
Cel mai vechi şi totodată – în epocă – cel mai elegant hotel cunoscut în Timişoara era “Trâmbiţaşul” (Der Trompeter), denumit mai târziu
Citeste mai mult…