categorii forum
Toate discuțiile (3468)
Amintiri
Adie lin, dinspre Feleac,
Un vânt – dorurilor de leac –
Ce-i flutură pletele pe deal,
Codrului, cu vise din Ardeal:
Amintiri, scrise-n cartea vieţii,
Din anii fericiţi ai tinereţii,
Topite în noianul de amintiri –
Trecute, neasemuite iubiri:
Le
Citeste mai mult…Prea gingașo
Un fluture aproape alb a intrat nu se ştie cum, nu se ştie cînd, în camera mea.Stă atîrnat de uşa întredeschisă, sub un prosop multicolor.Oare cu ce se hrănesc fluturii ?...Nu cumva c
Citeste mai mult…O DOAMNĂ DE POVESTE-LUCIA CICOARĂ DRĂGAN

O DOAMNĂ DE POVESTE- LUCIA CICOARĂ DRĂGAN
Am întâlnit la mare în stațiunea 2 Mai o doamnă cu familia care m-a fascinat. Ne-a unit mai întâi pasiunea pentru poezie, apoi pentru artă. Este vorba despre doamna Lucia Cicoară Drăgan. Cu o exuberanț
Citeste mai mult…REZULTATELE CONCURSULUI DE POEZIE, PROZĂ, EPIGRAMĂ, ESEU - REPORTAJ, „Chronos 2013”
S-a încheiat prima ediţie a Concursului de poezie, proză, epigramă, eseu, -reportaj, organizat de revista Chronos – Peniţa de aur - Izvor de cultură.
Juriul, format din redacţia revistei Chronos şi administraţia site-ului Cronopedia, a acordat următ
LIMBA ROMÂNĂ
LIMBA ROMÂNA
În haosul lumii de astăzi limba română a devenit o târfă pe care o tăvăleşte fiecare cum vrea.
Noi, românii, nu am avut catedrale sau castele împărăteşti ca statele din Vest, catedrala noastră, un fel de catedrală a neamului, a fost li
Citeste mai mult…Pendula cu ciocănele
În mitologia irlandeză, banşeele sînt făpturi îndeosebi feminine care anunţă moartea oamenilor prin tînguiri sau bocete care îţi fac părul măciucă sau, altfel spus, induc o stare de jale aproape insuportabilă, de-ţi vi
Citeste mai mult…Erezia ateistului involuntar
Giugiuca patafizică
În cadrul arhetipului feminin al Fascinatoarei există o rămurea sau un lăstăraș cunoscut în bobor cu numele de Giugiuca, după titlul unui celebru cîntec portughez, ale cărui versuri le vom reda mai încol
Citeste mai mult…Anunt
In legatura cu concursul de creatie Chronos, care s-a popularitzat atat pe internet dand sperante multor oameni, printre care si mie, - nu stiu daca se va mai tine pana la urma sau nu, dar as dori sa solicit, daca se poate excluderea lucrarii mele di
Citeste mai mult…Omagiul limbii române
De nu ne-am naște în cuvântul
În sânul mamei întrupat
Şi n-ar cunoaşte-n ani avântul
Spre cizelarea ce-i aflat'
Şi dintr-un gângurit firav
În sunetele alipite,
Ea, viața ne este zugrav,
Ne-nvaţă limbi meşteşugite.
Da, orice limbă are-o culoare,
Un g
Rondelul teiului
Rondelul teiului
Vino iar sub teiul din vale,
Să simţi al naturii tumult,
Sub creştet să-ţi pun braţu-mi moale,
Zvâcnirea iubirii-ţi s-ascult.
Să ningă pe noi cu petale,
Balsamul s-adie mai mult,
Vino iar sub teiul din vale,
Să simţi al naturii t
Citeste mai mult…Poeme
Timpul
Ești o rădăcină plimbăreață
Timpule scump, nu ai nicio vină
Că o stropitoare șugubeață
Te udă-n spațiu cu apa lină.
Cu ploi de clipe-ți răsar plantele,
Amestecându-le cu noi și ei,
Făcând din ele ore și zile
Ordonate în jurnalul vieț
Retorică
Dezbrăcată de trecut,
Țintuită de zidurile
Reci ale destinului,
Îmi simt respirația
Ca într-un glob de sticlă,
De care trebuie să am grijă
Să nu se sfărâme.
Ştiu, că acolo înăuntru
Mocnește încă viață
Cu vise şi speranțe, care ard
De dorința zilei de
Stronți și mirondele
Un explorator chirchiz a descoperit la sud est de polul nord două populaţii nemaivăzute pînă de curînd : Mirondelele şi contrapartea lor masculină, numiţi Stronţi. Mirondelele au o natură eminamente femină, în sensul graţiozităţii, pre
Citeste mai mult…Revedere
În răspântie cu freamăt
Valul mării galopând,
Mă întâmpină cu-n geamat
Aruncându-mi stropi plângând.
Vieţii mele a dat sensuri,
De iubire şi fiori,
În furtuna iernii ţese
Ţurţuri, sloiuri, mii de flori.
Am găsit o mare tristă
Şi i-am zis aşa...‘ntr-o
De gustibus ...
Chestia cu " gusturile care nu se discută " este una dintre cele mai eronate afirmaţii din ultimii 2000 de ani, cînd tot timpul şi toţi oamenii discută exact despre gusturile fiecăruia în par
Citeste mai mult…Mare stravezie
Privesc prin firul de matase
Culoarea marii stravezie
Cuprind tot largul, cu-o privire
Si din nisip fac poezie
Adancul, doar cu o privire
IL tai in doua uneori
Privelistea ce mi se-arata
Imi da sperante si fiori.
Tu, creatura a naturii
In zbucium iti
Ghinionul
Simonică mergea încet pe faleza din Orşova cu gândurile sale. Mai privea din când în când Dunărea acoperită pe margine cu preşul de verdeaţă. Pescarii aşezaţi pe panta pietroasă, care aşteptau să se agaţe vreun peşte de cârligele undiţelor fumau lini
Citeste mai mult…