Stau într-un colţ de noapte Cu ochii închişi Să urmăresc simţurile mele Cum se împrăştie curioase Pe scările bibliotecii tale Se mai ascund a joacă În urmele paşilor lăsaţi de cuvintele tale Şi privesc cu jind sus, Mai sus Unde Nici cu ele Nu am putut să ajung
Precum lesne se poate vedea de aproape orişicine cu mintea limpede, majoritatea oamenilor suferă de un orgoliu exarcerbat, direct proporţional cu ignoranţa de care dau dovadă în conformitate cu proverbul neao
Bărbatul zări copilul doar cînd ajunse foarte aproape de el. Primul impuls a fost să treacă mai departe, al doilea l-a ţintuit pe loc. Copilul părea abandonat sau pierdut nu de multă vreme, fiindcă nu dădea semne de nelinişte. Se afla pe un
Lumea s-a prăbuşit odată cu mine. Plângeam zgomotos, deşi, doream să pot striga mult mai tare. Voiam să-mi strig durerea fără margini, revolta către cel, care îmi luase totul. L-am cuprins cu braţele într-un legământ, pe care l-aş
Paşii se sting ca întru-n rol de armistiţiu jucat de soartă pe ruinele cuvintelor ce ard şi se prefac cenuşă nimic să nu s-audă în tăcerea cu miros de lacrimă amară din noaptea de mătase ce coboară fără teamă pe aripe de vânt peste sufletul ferecat
În acest număr, semnez şi eu alături de: George Topârceanu (inedit) Dan Cristea, Crina Decuseară-Bocşan, Andrea Hedeş, Adrian G. Romilă, Felix Nicolau, Ioan Holban, Ana Dobre, Radu Voinescu, Şerban Axinte, Traian T. Coşovei, Ovidiu Pecican, Nicolae C
Ați văzut vreodată un episod din serialul de televiziune Poirot, cu David Suchet? Dacă da, atunci veți înțelege la ce mă refer. Am un prieten belgian care pare întruchiparea uimitor de fidelă a bonomului detectiv, în ceea ce prive
În Muzeul fotografiei există o fotografie a lui Eminescu, provenită din fondul fostului Muzeu de Istorie al PCR. Fotografia îl înfățișază pe Eminescu stând pe un scaun în
(Cîteva explicaţii. Pentru cei neiniţiaţi, trec succint în revistă Relaţiile de cuplu între bărbaţi şi femei specifice pentru fiecare centru de forţă în parte de jos în sus :
Victor s-a sculat cu noaptea în cap şi-a căutat în odaie traista, în care a aruncat în grabă un boţ de brânză de oaie sărată şi tare şi un coltuc din pâinea pe care a făcut-o cu două zile în urmă Jeni, soţia sa, în cuptorul de lângă cas
Orice parcurs spiritual începe cu Pilat şi sfârsește cu Cristos, în Dumnezeu. Pilat nu este o anomalie, o aberaţie a spiritului, ci o treaptă necesară în evoluţia fiinţei, un început, altminteri n-ar fi fost ales
-Dumneavoastră ați fost pe undeva, anul ăsta? La Roma?
Aladin e drăguț și diplomat cu mine, îmi dau seama. Un pelerinaj la Roma este în fond, pentru creștini, ceea ce este un hagialic la Mecca pentru musulmani, nu? Asta este î
Am strâns între noi prea multe tăceri, Sau, doar vorbe goale, sunând fără rost. Sperând că mai simți iubirea de ieri, Că nu-i totul în van, banal și anost.
Am scuturat peste vise petale de flori, Pe cale ți-am pus doar lumină albastră. Tu doar taci și prim
După cum v-am informat la timpul respectiv că ultimul meu roman ZBORUL SPRE STELE a fost nominalizat la premiile Ligii Scriitorilor din România pe anul 2012, acum pot să vă anunţ că el a primit premiul trei. Poate următorul meu roman IUBIRE INTERZISĂ