Toate discuțiile (38)
11 Octombrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Moscheea din Măcin - TULCEA
Geamia din orașul Măcin, județul Tulcea este unul dintre cele mai vechi monumente ale orașului, aș putea spune emblema arhitectonică a orașului, ce a fost construită
Citeste mai mult…10 Octombrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ce monumente e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Biserica Bogdana din Rădăuți - SUCEAVA
Biserica “Sfantul Nicolae” a Mănăstirii Bogdana, este prima constructie religioasa de piatra din Moldova, pastrata in forma ei originala. Ea a fost zidita,
Citeste mai mult…09 Octombrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Teatrul orășenesc din CAREI - jud. SATU MARE
Teatrul din municipiul Carei, județul Satu Mare, a fost construit în 1907 sub îndrumarea maistrului Bede Antal, după proiectul lui Kopecsek Gyorgy, un
Citeste mai mult…Taifas literar 2(26)/2020
Taifas literar, nr. 2(26)/2020 - Revista Taifas literar - revistă internaţională de scrieri şi opinii literare - ISSN 2458-0198 – ISSN-L 2458-0198; Fondată la Constanţa, noiembrie 2015;
REDACŢIA REVISTEI: Director-fondator: Lenuş Lungu; Redactor-şe
18 Octombrie - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Biserica Cetățuia - RÂMNICU VÂLCEA
Cetăţuia veghează de sute de ani asupra Râmnicului şi a drumului care şerpuieşte pe lângă Olt, drum ce face legătura între Oltenia şi Ardeal. În nordul municipi
Citeste mai mult…23 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Catedrala ortodoxă veche Sf Ioan Botezătorul - ARAD
Catedrala ortodoxă “Sfântul Ioan Botezătorul” din Arad (catedrala veche) este situată în Piața Catedralei, la nr.1. În urma demolării unei bise
Citeste mai mult…08 Octombrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Biserica greco catolică - ZALĂU
Catedrala “Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Zalău, a fost ridicată de comunitatea greco-catolică în perioada interbelică și sfințită la data de 8 septembr
Citeste mai mult…17 Octombrie - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ce monumente e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat clădirea Primăriei din Roșiorii de Vede - TELEORMAN
Primăria municipiului Roșiorii de Vede, județul Teleorman, este o inconfundabilă clădire, monument istoric și arhitectonic de netăgăduit din u
Citeste mai mult…04 Octombrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Biserica Sfinții Împărați - PLOIEȘTI
Ploieştenii se mândresc , pe bunǎ dreptate, cu una din cele mai impunǎtoare şi frumoase biserici din ţarǎ, ai cǎrei ocrotitori sunt Sfinţii Împǎraţi Constanti
Citeste mai mult…22 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Biserica Sf. Vineri din PITEȘTI.
Aici admiri o veche carte poștală reprezentând Biserica „Sfânta Vineri” din muncipiul Pitești. Pe locul unei vechi biserici (inaugurată în anul 1827), în partea
Citeste mai mult…Interviu cu toamna (2)
Elena M. Cîmpan: Interviu cu toamna
sursa: Răsunetul
O vedem pe stradă, pe câmp, prin pădure, la malul apei, în parc, prin văzduh. O simţim în privire, în respiraţie, în suflet. E toamna noastră cea de toate zilele. Şi nu e doar o metaforă. Pentru
07 Octombrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Palatul Republicii din Chisinău - Rep.MOLDOVA
Aici admiri Palatul Republicii din Chisinau, Republica Moldova, din 1984 cunoscut ca Sala Prieteniei, din 1988 – Centrul Republican de Cultură și Art
Citeste mai mult…31 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Turnul Alb - BRAȘOV
Construit între anii 1460 – 1494, Turnul Alb din municipiul Brașov, impresionează și astăzi prin masivitatea și zveltețea liniilor sale arhitectonice. Rezumând arhitectura sa
Citeste mai mult…21 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Mănăstirea Râmeț - ALBA
Mănăstirea Râmeț este un lăcaș de cult ortodox cu statut de monument istoric situat în comuna cu același nume din județul Alba, constituit din:
- Biserica „Nașterea Preciste
27 Octombrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Teatrul orașului Tiraspol - REPUBLICA MOLDOVA (provincia separatistă Transnistria)
În această carte poștală este reprezentat Teatrul dramatic de stat “Nadejda Aronețkaia” din orașul Tiraspol, Repu
Citeste mai mult…16 Octombrie - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Liceul Bogdan Petriceicu Hașdeu - BUZĂU
Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” este cea mai importantă instituție de învățământ liceal din municipiul Buzău El a luat ființă în anul 1857, clă
Citeste mai mult…03 Octombrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Gara din Balș - OLT
Mai jos admiri o carte poștală reprezentând Gara feroviară a orașului Balș, din județul Olt. Gara din Balş a fost una dintre primele construcţii extrem de importante pentru or
Citeste mai mult…06 Octombrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Palatul Stirbei - BUCUREȘTI
Palatul Știrbei din București este o clădire istorică situată pe Calea Victoriei, nr.107, fiind încadrată între Strada General Constantin Budișteanu și Strada Banului,
Citeste mai mult…21 octombrie: Ziua Mărului
sursa: diane.ro
Ziua Mărului este sărbătorită an de an pe 21 octombrie, într-o perioadă când în livezi nu numai frunzele toamnei, ci și diverse tipuri ale acestui fruct dau naștere unei simfonii a culorilor din care se evidențiază roșul, galbenul, a