… despre această lume, ilustrat de către artistul austriac Gherhard Hadeder, în ilustrațiile satirice create de domnia să …
A stat și la închisoare pentru ilustrațiile sale, dar nu a încetat să transmită lumii adev
Toate discuțiile (34)
27 august - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!" (hors concours)
La începutul secolului al XVII-lea, proprietarul moșiei Deleni a devenit marele vistiernic Toderașcu Cantacuzino-Deleanu (1635-1686), care s-a stabilit aici, fondând ramura boierilor Cantacuzino-Deleanu. El era fiul marelui spătar Iordache Cantacuzi
25 August - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat fosta Bancă Albina, ulterior fosta Primărie din orașul Carei - SATU MARE.
Banca comercială și industrială, denumire ulterioară Banca Albina, denumire și destinație recentă Palatul Primăriei (până
Citeste mai mult…14 August - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Turnul cu ceas din Sighișoara - MUREȘ
Turnul cu Ceas, în limba germană - Stundturm, în traducere „Turnul orelor” este un monument istoric și de arhitectură din Sighișoara, cel mai masiv dintre ce
Citeste mai mult…24 August - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Centrala electrică din localitatea Sadu - SIBIU.
Centrala hidroelectrică de mică putere Sadu I, situată pe valea râului Sadu, la 18 kilometri depărtare de orasul Sibiu, este cea mai veche centra
Citeste mai mult…11 August - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Biserica Sfântul Neculai din Copou - IAȘI.
Biserica “Sfântul Nicolae-Copou” este situată în municipiul Iași la capătul bulevardului Carol din cartierul Copou. Lucrările de construcție ale biseric
Citeste mai mult…22 August - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Cazinoul - ARAD.
Cazinoul din municipiul Arad este o clădire monument istoric, aflată pe Bulevardul General Dragalina nr. 27, ce a fost construită în stil neobaroc și neoclasic, fiind finalizată
Citeste mai mult…19 August - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Palatul Timișiana - TIMIȘOARA.
Banca (Palatul) „Timişiana” este un edificiu vechi și important al orașului de pe Bega. Clădirea este situată la intersecţia străzii Martin Luther cu bulevardul Revo
Citeste mai mult…12 August - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Cetatea Tricule din Șvinița - MEHEDINȚI.
După ce treci de Orșova și te îndrepți către localitatea Svinița, cu aproximativ 4 km înainte de intrarea în comuna respectivă, pe partea stângă, dacă nu
Citeste mai mult…18 August - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Biserica grecească din orașul Sulina (în prim plan) - TULCEA .
Biserica grecească “Sfântul Nicolae” din orașul Sulina, județul Tulcea, a fost sfințită în anul 1869. Piatra de temelie a bisericii
Citeste mai mult…… adevărul dur…
… adevărul dur…
16 August - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Hotelul Caraiman din Sinaia - PRAHOVA.
Hotelul Caraiman este unul dintre cele mai vechi hoteluri din stațiunea Sinaia, județul Prahova, ce beneficiază de o poziționare centrală, cu largă deschide
Citeste mai mult…Arte frumoase (12)... corole de flori
sursa: Arta şi natura
Parte a unei fresce găsită într-o vilă de Stabia din apropiere de Pompei, ea este asociată cu florile de primăvară și idealul frumuseții feminine în timp ce se plimbă cu grație, exprimând acel sentiment de libertate veselă și a
09 August - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat clădirea Muzeul mineritului din Petroșani - HUNEDOARA.
Muzeul Mineritului din municipiul Petroșani, județul Hunedoara, este situat lângă piaţa centrală din oraș. Sediul muzeului este într-o clădir
Citeste mai mult…Un perfect corect prieten de-al meu
Un perfect corect prieten de-al meu
Imaginează-ţi un copil zâmbitor, în bermude vărgate, intrând, cu alcoolicul de ta-su de mână, în cel mai mare şi mai frumos magazin de articole sportive din, nu ştiu, din fo
Utopii umoristice de actualitate...
surse: Utopia balcanică... şi următoarele
Perverseidele
17 August - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Hotelul Gării din stațiunea Vatra Dornei - SUCEAVA.
Hotelul Gării, denumire alternativă Hotelul Traian, denumire și destinație actuală Spitalul municipal din stațiunea Vatra Dornei, județul Suce
Citeste mai mult…20 August - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Spitalul vechi - RÂMNICU VÂLCEA
Vechiul spital municipal din Râmnicu Vâlcea este situat pe Bulevardul General Magheru, la nr. 4. La această adresă se găsește Pavilionul Central al Spitalului Vech
Citeste mai mult…31 August - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ce monument e în poza de mai jos?În ultima postare am prezentat Clădirea Primăriei din municipiul Câmpulung Muscel, județul ARGEȘ:
Clădirea fostei Prefecturi, din anul 1968 Primăria municipiului Câmpulung Muscel din județul Argeș, este un impozant
Citeste mai mult…23 August - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Casa Sfatului - BRAȘOV.
Casa Sfatului din municipiul Brașov, un important monument de arhitectură, a fost inițial doar un turn de supraveghere, ale cărui baze se aflau pe cele ale actualului turn. În data de 23 decembrie 1420 se
Citeste mai mult…10 August - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Turnul Apor din Tușnad - HARGHITA.
Bastionul Apor din stațiunea Băile Tușnad, județul Harghita. a fost construit în anul 1883, din inițiativa contelui Apor Károly, în partea de jos a vârfului Sur
Citeste mai mult…