Muzeul Național al Marinei Române a fost înființat prin Hotărârea Consiliului de Miniștri nr. 1127 din 29 mai 1969 și autentificat ca instituție de interes republican,
Ieri am prezentat Judecătoria Calafat, județul DOLJ.
Clădirea Consiliului Popular al municipiului Calafat, destinație și denumire actuală Judecătoria Calafat, din judeţul Dolj, este situată pe Bulevardul Tudor Vla
Ieri am prezentat Farul Carol I din portul CONSTANȚA.
Farul vechi Carol I din municipiul Constanța este situat în incinta portului, fiind montat într-un turn de piatră și are o înălțimea de 21,75 metri. Este decor
Ieri am prezentat Viaductul din stațiunea Borsec - HARGHITA.
Viaductul din stațiunea harghiteană Borsec a fost construit în anul 1951 pentru a înlesni legătura feroviară între orașele Borsec și Toplița. Între Bor
Ovidiu Cristian Dinică - Unsprezece septembrie - Reeditare electronică cu acceptul direct al autorului OVIDIU CRISTIAN DINICĂ şi al Bibliotecii Cronopedia, realizată de Ioan Muntean.
Ieri am prezentat Biserica romano catolică din Deta - TIMIȘ.
Biserica romano catolică din orașul Deta, județul Timiș este o frumoasă și vizibilă clădire cu statut de monument istoric, situată chiar în centrul oraș
Farul observator din orașul Sulina, județul Tulcea, cunoscut ca și Farul vechi sau Farul Comisiei Europene a Dunării este un important monument istoric al orașului.
Biserica „Sfântul Spiridon” din muncipiul Iași, a fost construită între anii 1747-1752 cu sprijinul boierului cărturar Stefan Bosie, căruia i s-au alăturat apoi hat
Ieri am prezentat Sinagoga din Orăștie - jud. HUNEDOARA.
Sinagoga din municipiul Orăștie, județul Hunedoara, este o clădire cu statut de monument istoric situată lângă Cetatea Orăștiei, pe strada Cetății, la. Nr.