Toate discuțiile (46)
28 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Muzeul marinei - CONSTANȚA
Muzeul Național al Marinei Române a fost înființat prin Hotărârea Consiliului de Miniștri nr. 1127 din 29 mai 1969 și autentificat ca instituție de interes republican,
Citeste mai mult…21 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
CE MONUMENT E IN POZA DE MAI JOS?
Ieri am prezentat Puțul central al Uzinei de apă "Crângul lui Bot" - PLOIEȘTI.
La propunerea inginerului șef angajat, englezul W.H.Lindley, Consiliul Comunal Ploiești a aprobat, cumpărarea a 150-200 ha de pădure
Citeste mai mult…22 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Judecătoria Calafat, județul DOLJ.
Clădirea Consiliului Popular al municipiului Calafat, destinație și denumire actuală Judecătoria Calafat, din judeţul Dolj, este situată pe Bulevardul Tudor Vla
Citeste mai mult…15 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ieri am prezentat Palatul Pongracz din localitatea Cadea - BIHOR, astăzi Spital de psihiatrie.
Palatul (castel) Pongracz este o clădire cu statut de monument istoric situată în satul Cadea (în limba maghiară - Ka
Citeste mai mult…20 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Farul Carol I din portul CONSTANȚA.
Farul vechi Carol I din municipiul Constanța este situat în incinta portului, fiind montat într-un turn de piatră și are o înălțimea de 21,75 metri. Este decor
Citeste mai mult…19 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ieri am prezentat Biserica evanghelică fortificată din municipiul Codlea - BRAȘOV.
Biserica evanghelică fortificată din municipiul Codlea, județul Brașov, a fost construită începând cu secolul al XIII-lea fiind s
Citeste mai mult…16 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ieri am prezentat Spitalul comunal, denumire actuală Spitalul de Psihiatrie "Sfântul Pantelimon" din municipiul Brăila.
Spitalul comunal, denumire actuală Spitalul de Psihiatrie "Sfântul Pantelimon" din municipiul
Citeste mai mult…26 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Biserica romano catolică din orașul Șeini - MARAMUREȘ.
Biserica romano-catolică din orașul Șeini, județul Maramureș, estr cea mai veche biserică din localitate, dar și cea mai impozantă. Biserica
Citeste mai mult…24 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Viaductul din stațiunea Borsec - HARGHITA.
Viaductul din stațiunea harghiteană Borsec a fost construit în anul 1951 pentru a înlesni legătura feroviară între orașele Borsec și Toplița. Între Bor
Citeste mai mult…14 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ieri am prezentat Vila Grant din municipiul Câmpulung Muscel - Argeș
Vila Grant din municipiul Câmpulung Muscel, județul Argeș este un monument de arhitectură românească tradițională, ridicat în anul 1897, care e
Citeste mai mult…18 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ce monument este in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Liceul Andrei Mureșanu din Bistrița, jud. BISTRIȚA NĂSĂUD.
Şcoala Regală Medie de Fete din municipiul Bistriţa, județul Bistrița Năsăud, denumire alternativă Liceul “Andrei Mureșanu”, azi Col
Citeste mai mult…Ovidiu Cristian Dinică - Unsprezece septembrie
Ovidiu Cristian Dinică - Unsprezece septembrie - Reeditare electronică cu acceptul direct al autorului OVIDIU CRISTIAN DINICĂ şi al Bibliotecii Cronopedia, realizată de Ioan Muntean.
Citeste mai mult…12 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ieri am prezentat Biserica romano catolică din Deta - TIMIȘ.
Biserica romano catolică din orașul Deta, județul Timiș este o frumoasă și vizibilă clădire cu statut de monument istoric, situată chiar în centrul oraș
Citeste mai mult…30 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Palatul Administrativ din municipiul Focșani, denumire alternativă Prefectura județului Putna.
Palatul Administrativ din municipiul Focșani, denumire alternativă Prefectura județului Putna, este o
Citeste mai mult…27 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Biserica reformată din comuna Chibed, județul Mureș
Biserica reformată din comuna Chibed, județul Mureș, datează de la începutul secolului al XIX-lea. Este un monument reprezentativ pentru bis
Citeste mai mult…29 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Farul CED din Sulina - TULCEA.
Farul observator din orașul Sulina, județul Tulcea, cunoscut ca și Farul vechi sau Farul Comisiei Europene a Dunării este un important monument istoric al orașului.
Citeste mai mult…11 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ieri am prezentat Farul de Nord (cel vechi) din Sulina - TULCEA.
Farul vechi din orașul Sulina, județul Tulcea, nume alternativ Farul de nord, de pe malul stâng al Dunării, este un monument istoric situat în aval
Citeste mai mult…25 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Biserica Sf. Spiridon - IAȘI
Biserica „Sfântul Spiridon” din muncipiul Iași, a fost construită între anii 1747-1752 cu sprijinul boierului cărturar Stefan Bosie, căruia i s-au alăturat apoi hat
Citeste mai mult…23 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Sinagoga din Orăștie - jud. HUNEDOARA.
Sinagoga din municipiul Orăștie, județul Hunedoara, este o clădire cu statut de monument istoric situată lângă Cetatea Orăștiei, pe strada Cetății, la. Nr.
Citeste mai mult…17 Septembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
CE MONUMENT E IN POZA DE MAI JOS?
Ieri am prezentat Hotelul Cerna din stațiunea Băile Herculane - jud. CARAȘ SEVERIN.
Hotelul “Cerna” este situat în centrul stațiunii Băile Herculane, județul Caraș Severin, pe Strada 1 Mai, la nr. 1. În perioada
Citeste mai mult…