Toate discuțiile (45)
1. Star Wars: The Empire Strikes Back (1980, SF)
sursa: descoperă.ro
Filmele SF au reușit de-a lungul timpului să extindă limitele tehnologiei și ale creativității artiștilor.
În topul nostru am ajuns în vârf, aşa că merităm o recapitulare:
10. District 9 (2009)
9. Children of Men (2006)
8. J
29 Septembrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ce monument e în poza de mai jos?Ieri am prezentat Hala din Drobeta Turnu Severin - MEHEDINȚI
Hala din municipiul Drobeta Turnu Severin, denumire actuaă Hala Radu Negru, este una dintre clădirile de patrimoniu din oraş. Edificiul este situat în P
Citeste mai mult…22 Septembrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Gara fluvială și feroviară Ramadam - GIURGIU
Gara cu numele Ramadam este o gară feroviară dar și fluvială, situată, cum e firesc, pe malul Dunării, în Giurgiu. Gara și portul Ramadan din Giurgiu
Citeste mai mult…23 Septembrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Casa de cultură - HUNEDOARA (fost teatru)
Teatrul de Stat din municipiul Hunedoara, nume actualizat Casa de Cultură, este o importantă instituție de cultură a orașului, ce este situată pe Strada G
Citeste mai mult…28 Septembrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
CE MONUMENT E IN POZA DE MAI JOS?
Ieri am prezentat Monumentul Sturdza (Obeliscul cu lei) din IAȘI
Monumentul Mihail Sturza, denumiri alternative Obeliscul cu lei, Monumentul Regulamentului Organic, Monumentul Legilor Constituționale sau și mai sc
Citeste mai mult…27 Septembrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Biserica bulgară - Chișinău - REPUBLICA MOLDOVA
Biserica Voluntarilor Bulgari din parcul memorial Șipca, cu hramul „Tuturor Sfinților proslăviți pe meleagurile Moldovei”, din Chișinău, reprezi
Citeste mai mult…21 Septembrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Școala gimnazială nr.10 "Dimitrie A. Sturdza" din Tecuci - GALAȚI
Aici admiri o veche carte poștală reprezentând Liceul “D.A.Sturdza” din municipiul Tecuci, județul Galați, denumire veche Gimnaziu
Citeste mai mult…2001: A Space Odyssey (1968, SF)
Filmele SF au reușit de-a lungul timpului să extindă limitele tehnologiei și ale creativității artiștilor.
Filmele science fiction s-au bucurat de un public extrem de larg de-a lungul timpului, reușind să ofere diferitelor ge
20 Septembrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Colegiul național Tudor Vladimirescu din Tg.Jiu - GORJ
Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a fost înființat în anul 1890 sub numele de Școala gimnazială ”Tudor Vladimirescu” și
Citeste mai mult…17 Septembrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Biserica romano-catolică din Baraolt - COVASNA.
Aici admiri o carte poștală reprezentând Biserica romano-catolică din orașul Baraolt, județul Covasna. Biserica romano-catolică din orașul Baraolt,
Citeste mai mult…19 Septembrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Biserica Mântuleasa - CRAIOVA
Biserica Mântuleasa este un vechi lăcaș de cult ortodox și monument istoric din municipiul Craiova, cu o arhitectură tipic muntenească, ridicată în jurul anului 1790
Citeste mai mult…26 Septembrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Casa Lahovary - BUCUREȘTI (azi Ambasada Indoneziei)
Casa Emil Lahovary din București este un frumos monument de arhitectură ridicat în perioada anului 1906 – 1910. Acest edificiu a fost proiectat
Citeste mai mult…30 Septembrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ce monument e in poza de mai jos?Ieri am prezentat Biserica de lemn din Ieud-Deal - jud.MARAMUREȘ
Biserica de lemn “Nașterea Maicii Domnului”din Ieud Deal, judeţul Maramureş, este celebră pentru decoraţiunile sale interioare, lăcaşul de cult mândri
Citeste mai mult…Aliens (1986, SF)
Filmele science fiction s-au bucurat de un public extrem de larg de-a lungul timpului, reușind să ofere diferitelor ge
E.T.: The Extra-Terrestrial (1982, SF)
25 Septembrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Mănăstirea Pasărea din Brănești - ILFOV
Mănăstirea “Pasărea” din comuna Brănești, județul Ilfov, este un monument istoric și de cultură aflat la o depărtare de 29 kilometri est de București, ct
Citeste mai mult…16 Septembrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Biserica română – unită “Sfântul Vasile cel Mare” din municipiul București
Aici admiri o veche carte poștală reprezentând un interesant monument de cultură și arhitectură – Biserica română – uni
Citeste mai mult…Bancul zilei de 29 septembrie (2)
O femeie îi cere soțului detalii despre plimbările sale cu copiii în parc și discuția continuă într-un mod de-a dreptul hilar.
Soția își dă seama că partenerul său de viață „îi pune coarne” din desenele pe care le fac copiii lor despre ieșirile în pa
Bancul zilei de 29 septembrie (1)
E timpul pentru o porție de râs. Bancul zilei de astăzi îl are ca protagonist pe un tânăr din Vaslui care merge la un bordel din București. Dintre toate fetele acesta o alege pe Maria, motivul îți va stârni hohote de râs.
Bancul zilei 1
Un tânăr din
24 Septembrie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Biserica reformată din Odorheiul Secuiesc- HARGHITA
Biserica reformată din municipiul Odorheiul Secuiesc, județul Harghita, este un lăcaș de cult – monument istoric, situat pe Strada Rakoczi, la
Citeste mai mult…