Geamia din orașul Măcin, județul Tulcea este unul dintre cele mai vechi monumente ale orașului, aș putea spune emblema arhitectonică a orașului, ce a fost construită
Ieri am prezentat Biserica Bogdana din Rădăuți - SUCEAVA
Biserica “Sfantul Nicolae”a Mănăstirii Bogdana, este prima constructie religioasa de piatra din Moldova, pastrata in forma ei originala. Ea a fost zidita,
Taifas literar, nr. 2(26)/2020 - Revista Taifas literar - revistă internaţională de scrieri şi opinii literare - ISSN 2458-0198 – ISSN-L 2458-0198; Fondată la Constanţa, noiembrie 2015; REDACŢIA REVISTEI: Director-fondator: Lenuş Lungu; Redactor-şe
Ieri am prezentat Biserica Cetățuia - RÂMNICU VÂLCEA
Cetăţuia veghează de sute de ani asupra Râmnicului şi a drumului care şerpuieşte pe lângă Olt, drum ce face legătura între Oltenia şi Ardeal. În nordul municipi
Catedrala“Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Zalău, a fost ridicată de comunitatea greco-catolică în perioada interbelică și sfințită la data de 8 septembr
Ieri am prezentat Biserica Sfinții Împărați - PLOIEȘTI
Ploieştenii se mândresc , pe bunǎ dreptate, cu una din cele mai impunǎtoare şi frumoase biserici din ţarǎ, ai cǎrei ocrotitori sunt Sfinţii Împǎraţi Constanti
Ieri am prezentat Biserica Sf. Vineri din PITEȘTI.
Aici admiri o veche carte poștală reprezentândBiserica „Sfânta Vineri” din muncipiul Pitești. Pe locul unei vechi biserici (inaugurată în anul 1827), în partea
O vedem pe stradă, pe câmp, prin pădure, la malul apei, în parc, prin văzduh. O simţim în privire, în respiraţie, în suflet. E toamna noastră cea de toate zilele. Şi nu e doar o metaforă. Pentru
Construit între anii 1460 – 1494, Turnul Albdin municipiul Brașov, impresionează și astăzi prin masivitatea și zveltețea liniilor sale arhitectonice. Rezumând arhitectura sa
Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” este cea mai importantă instituție de învățământ liceal din municipiul Buzău El a luat ființă în anul 1857, clă
Mai jos admiri o carte poștală reprezentând Gara feroviară a orașului Balș, din județul Olt. Gara din Balş a fost una dintre primele construcţii extrem de importante pentru or
Palatul Știrbei din București este o clădire istorică situată pe Calea Victoriei, nr.107, fiind încadrată între Strada General Constantin Budișteanu și Strada Banului,
Ziua Mărului este sărbătorită an de an pe 21 octombrie,într-o perioadă când în livezi nu numai frunzele toamnei, ci și diverse tipuri ale acestui fruct dau naștere unei simfonii a culorilor din care se evidențiază roșul, galbenul, a