Toate discuțiile (31)
29 IUNIE - CONCURSUL
Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Cetatea din Feldioara - BRAȘOV
Răsărită din propria ruină, Cetatea din comuna Feldioara (Marienburg), județul Brașov, se ȋnalţă impunătoare, pe malul Oltului, la numai 20 km de Brașov, pe drumul spre
Citeste mai mult…28 IUNIE - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Fosta bancă - Săcuieni - BIHOR.
Clădirea fostei Bănci de Economii din orașul Săcueni, județul Bihor, este situată pe Strada Piaţa Libertăţii, la numărul 36, și a fost construită în secolul al XX-lea,
Citeste mai mult…27 IUNIE - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Bustul lui Alecsandri din BACĂU.
Statuia (bustul) lui Vasile Alecsandri din municipiul Bacău, considerat cel mai vechi monument de for public al orașului, este situat pe Strada Vasile Alecsandri, la n
Citeste mai mult…26 IUNIE - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Biserica ortodoxă Adormirea Maicii Domnului din orașul Lipova - ARAD, monument inconfundabil ce a creat ușoare disensiuni.
Pe viitor îmi propun, și vă rog și pe dvs, să fotografiați răspunsurile gres
Citeste mai mult…25 IUNIE - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Vila Gică Ștefănescu din municipiul Câmpulung Muscel - ARGEȘ.
Vila Gică Ștefănescu din municipiul Câmpulung Muscel, județul Argeș, denumire și destinație actuală – Muzeul municipal (Secția Etnografie)
Citeste mai mult…Santosh Kumar Biswa - The Rhythm of the Butterfly
Santosh Kumar Biswa - The Rhythm of the Butterfly
Contemporary Poetry Anthology
Reeditare electronică cu acceptul direct al autorului PRENUME NUME şi al Bibliotecii Cronopedia, realizată de Ioan Muntean
https://cronopedia.ning.com/forum/topics/Bibli
24 IUNIE - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat ruinele Castelului Martinuzzi din Vințu de Jos - ALBA.
Castelul Martinuzzi a fost un castel medieval transilvănean situat în comuna Vințu de Jos, județul Alba, din care astăzi s emai văd doar câteva
Citeste mai mult…23 IUNIE - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ce monument este în poza de mai jos?
Mâine la ora 11.00 validez raspunsurile, intrăm în normal.
Citeste mai mult…22 IUNIE - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Citeste mai mult…DE LUAT AMINTE
Atenție,
Pentru moment am decis să întrerup postările zilnice din concurs (o zi, două sau poate definitiv, în funcție de opinia dumneavoastră).
Pentru evitarea oricăror suspiciuni și animozități și, desigur, ca să am și eu șanse egale în colocviul de
Citeste mai mult…21 Iunie - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
FIȚI PE FAZĂ!
MÂINE VOI POSTA AICI ȘI ÎN COLOCVIILE DE CARTE POȘTALĂ VECHE UN SET DE PROPUNERI PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA MUNCII NOASTRE.
SE AȘTEAPTĂ ȘI PĂRERILE DUMNEAVOSATRĂ.
Ieri am prezentat Mănăstirea Putna- SUCEAVA.
M
Citeste mai mult…20 Iunie - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Vila liceului din muncipiul Roman - NEAMȚ.
Vila liceului (Colegiul Național “Roman-Vodă”) din municipiul Roman, județul Neamț, este casa în care a locuit Calistrat Hogaș între anii 1891 - 1899. Cas
Citeste mai mult…19 Iunie - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat clădirea fostei Școli superioare de fete din municipiul Sighetu Marmației, județul Maramureș.
Școala superioară de fete din municipiul Sighetu Marmației, județul Maramureș, denumire actuală - Liceul T
Citeste mai mult…18 Iunie - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Biserica romano catolică din localitatea Pui - HUNEDOARA.
Biserica romano-catolică din comuna Pui, județul Hunedoara, s-a construit în anul 1769 pe un teren intravilan schimbat cu familia Torok și ar
Citeste mai mult…17 Iunie - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Casa Demetriu - CRAIOVA.
Casa Demetriu din municipiul Craiova este o veche și frumoasă clădire a orașului Băniei, ce a aparținut avocatului Demetru Demetriu. Conform unui plan de situație al orașului
Citeste mai mult…16 Iunie - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Casa Kalvrezo - GALAȚI
Casa Kalavrezo din municipiul Galați este o veche și frumoasă clădire a orașului, ce este situată pe Strada Eroilor, fosta Stradă Codreanu. Astăzi această clădire se află în pat
Citeste mai mult…15 Iunie - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat sediul fostei Bănci de economii din municipiul Tg.Secuiesc - COVASNA.
Banca de economii din municipiul Târgu Secuiesc, județul Covasna, denumire actuală – Trezoreria municipiului, este o veche și înc
Citeste mai mult…14 Iunie - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat fosta Vilă Crăciunescu din stațiunea Băile Herculane - CARAS-SEVERIN.
Vila „Dr.A.Crăciunescu”, denumire actuală – Vila “Belvedere”) este o veche și încă frumoasă clădire aflată în stațiunea Băile Herc
Citeste mai mult…13 Iunie - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Biserica catolică din municipiul Turda - CLUJ.
Biserică Romano-Catolică din municipiul Turda, județul Cluj, a fost construită între anii 1475 - 1504 pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestată
Citeste mai mult…12 Iunie - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Casa Iteranu - municipiul Rm.Sărat - BUZĂU
Casa Iteanu din municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău, denumire alternativă – Vila Nițescu, denumire și destinație actuală – Poliția municipiului, este o v
Citeste mai mult…