Biserica Radu Vodă din București este un vechi și important monument de cultură și arhitecură, situat în sectorul 4, strada Radu Vodă, nr.24A . Mănăstirea Radu Vod
Dacă încă nu te-ai decis unde să mergi în vacanță, sunt sigur că o să te ajute sugestiile în versuri ale „Duduiei grădinărița”, publicate de revista „Realitatea Ilustrată” în numărul din 17 august 1929. Sunt
O pagină dintr-un supliment al revistei Gazeta Matematică a devenit virală pe internet pentru un mesaj care se referă la nulităţi. „O nulitate ridicată la putere tot nulitate rămâne” este mesajul care însoțește un exercițiu de matematică. Internau
Ieri am prezentat Casa memorială George Bacovia - BACĂU
Casa memorială George Bacovia este punctul de început al oricărui itinerar cultural băcăuan. Se află în imediata vecinătate a monumentalei statui a lui Ştefa
Ieri am prezentat Biserica Profetul Samuil din FOCȘANI.
Biserica Profetul Samuil (Samuel), veche ctitorie voievodală și fostă mănăstire, azi monument istoric, este un lăcaș de cult ortodox, situat pe Strada Mare a
Ieri am prezentat Parlamentul Republicii Moldova - CHIȘINĂU
Clădirea Parlamentului Republicii Moldovaeste o clădire cu destinație administrativă situată pe Bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău. Clădirea a fost
Biserica Adormirea Maicii Domnului (Uspenia sau Ospenia) din Botoșanieste cea de-a doua ctitorie a Elenei Rareș, soția lui Petru Rareș. A fost ridicată în 1552 și a ur
Ieri am prezentat Obeliscul celor 13 generali - ARAD.
Obeliscul (monumentul) celor 13 generalidin municipiul Arad se află la sud de cetatea construită pe malul Mureşului, în Piața 13 Martiri, cartierul Subcetate.
Ieri am prezentat Biserica "Toți Sfinții" - RM. VÂLCEA
Aşezată în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, Biserica parohială cu hramul „Toţi Sfinţii” se află în cartierul cu cele mai vechi şi reprezentative instituţi
Calul a apărut pe pământ acum circa 60 milioane de ani. El s-a impus în viața omului pentru a îl ajuta să cucerească noi teritorii, să inventeze jocuri, să se deplaseze mai ușor.
Astăzi filiera ecvestră se dezvoltă la nivel național în
Teatrul „Maria Filotti,” denumire veche Teatrul Rally, este o instituție de cultură inaugurată la Brăila în anul 1864. Pe la anul 1840 clădirea inițială a actualul
Catedrala romano-catolică „Sfântul Iosif" a fost construită între anii 1875 – 1883 după planurile arhitecților Friedrich Schmidt din Viena și Carol Benesch. Stilul
Aici admiri o veche carte poștală reprezentândMonumentul “Leu” din municipiul Dej, județul Cluj. În timpul revoluției de la 1848-1849 orașul Dej a fost teatrul