„Orice zi este o mică viaţă - orice deşteptare şi sculare o mică naştere, orice dimineaţă o mică tinereţe, orice culcare şi adormire o mică moarte... Viaţa unui om este o permanentă luptă pentru existenţa cu certitudinea că va fi
(Aeschylus (n. 525 î.Hr la Elefsina – d. 456 î.Hr.), a participat la Bătălia de la Marathon (490 î.Hr.) şi Salamina (480 î.Hr.) împotriva perşilor, unde a dat dovadă de curaj şi devotament. Este
Din mersul maşinii, casa, situată pe stânga drumului, trece aproape neobservată. Aspectul ei de cladire părăsită, înconjurată de bălării, nu te îndeamnă să privesti mai atent, la cele zece maşini, de pildă, parcate în sp
- Această femeie, spuse Smith dintr-o dată, nu mi se pare în regulă! N-am idee de ce! În cele mai multe cazuri, soția victimei este primul suspect. Avea sute de motive să-l omoare!
Omul acesta care sunt, bun sau rău, și azi, și ieri, a avut de spus ceva; ca și lumea s-a apropiat de Dumnezeu şi, enigmatic, a iubit-o pe Eva. Omul acesta care sunt, urât sau frumos, cu bucurie şi-a dăruit existenţa; nu regretă că destinu-i este sin
Misterioasa toamnă 2016 ( oct.-nov.) a pus stăpânire treptat-treptat peste întreg mediul înconjurător. Temperaturile sunt mult mai moderate, natura s-a închis în sine , iar unele zile ploioase devin ursuze şi apăsătoare. Mai depinde însă şi cât de mu
Ninge peste suflet, ninge neîncetat Vai, fiori de sloiuri îmi cuprind fereşti, Fluture şi floare fost-am noi odat’,
Şi roza te cheamă, unde rătăceşti ?
Ca salcia-n mal de-a fost zi sau noapte, Pe cărări de brazi sub neaua albastră, Fost-am una, azi
După ce a terminat şcoala de arte şi meserii din Dresda s-a interesat de expresionism, de grupa "Die Brucke" iar în 1913 îl descoperă pe Van Gogh , prezentat într-o expoziţie la Dresda. Este mobili
Taifas literar - revistă de scrieri şi opinii literare nr. 12/2016, octombrie - azuriu de octombrie; - ISSN 2458-0198 – ISSN-L 2458-0198; Fondată la Constanţa, noiembrie 2015; REDACŢIA REVISTEI: Director-fondator: Lenuş Lungu; Redactor-şef: Gabrie
„ Pentru mine, omul e întotdeauna învingător, chiar dacă-i grav rănit, muribund ”.
„ … Caddy m-a desprins şi ne-am strecurat pe acolo. Unchiul Maury a spus ca să nu ne vadă nimeni, aşa că mai bine să ne aplecăm când trecem, a spus Caddy. Aşa, vezi !