In legatura cu concursul de creatie Chronos, care s-a popularitzat atat pe internet dand sperante multor oameni, printre care si mie, - nu stiu daca se va mai tine pana la urma sau nu, dar as dori sa solicit, daca se poate excluderea lucrarii mele di
Un explorator chirchiz a descoperit la sud est de polul nord două populaţii nemaivăzute pînă de curînd : Mirondelele şi contrapartea lor masculină, numiţi Stronţi. Mirondelele au o natură eminamente femină, în sensul graţiozităţii, pre
Chestia cu " gusturile care nu se discută " este una dintre cele mai eronate afirmaţii din ultimii 2000 de ani, cînd tot timpul şi toţi oamenii discută exact despre gusturile fiecăruia în par
Când cerul se revarsă cu frământări de nori Şi-ntunecă pământu-n plâns tăcut de strune, Valul înspumat se-nalţă, atinge-n zbor cocori, Ce-şi mistuie-n furtună, dorul lor, de lume. Pe câmpul cu-atât verde şi grâul secerat, Prin macii cei răpuşi de fu
În această perioadă am în lucru două proiecte de cărți cu participare colectivă la editura Națiunea pe care o reprezint: 1. A TREIA CALE - 11 autori, 35 pagini de carte/autor 2. DE DRAG, DE JALE ȘI DE DOR - antologie 35 autori, 10 pagini/autor
Eufonia este ceea ce sună frumos, fie că e vorba de cuvinte, muzică sau orice altceva percepem cu simţul auzului. Opusul ei se numeşte cacofonie. Fără alte farafastîcuri docte specifice scorţoşeniei aşa zişilor specialişti în lingvis
În ziua de 16.08.2013, la Hanul Turistic Lehliu Gară, începând cu ora 13.00,va avea loc festivitatea și protocolul de decernare a premiilor „Dor de Dor – 2013”, acordate de către
Bărbatul zări copilul doar cînd ajunse foarte aproape de el. Primul impuls a fost să treacă mai departe, al doilea l-a ţintuit pe loc. Copilul părea abandonat sau pierdut nu de multă vreme, fiindcă nu dădea semne de nelinişte. Se afla pe un
Lumea s-a prăbuşit odată cu mine. Plângeam zgomotos, deşi, doream să pot striga mult mai tare. Voiam să-mi strig durerea fără margini, revolta către cel, care îmi luase totul. L-am cuprins cu braţele într-un legământ, pe care l-aş
În acest număr, semnez şi eu alături de: George Topârceanu (inedit) Dan Cristea, Crina Decuseară-Bocşan, Andrea Hedeş, Adrian G. Romilă, Felix Nicolau, Ioan Holban, Ana Dobre, Radu Voinescu, Şerban Axinte, Traian T. Coşovei, Ovidiu Pecican, Nicolae C
(Cîteva explicaţii. Pentru cei neiniţiaţi, trec succint în revistă Relaţiile de cuplu între bărbaţi şi femei specifice pentru fiecare centru de forţă în parte de jos în sus :
Victor s-a sculat cu noaptea în cap şi-a căutat în odaie traista, în care a aruncat în grabă un boţ de brânză de oaie sărată şi tare şi un coltuc din pâinea pe care a făcut-o cu două zile în urmă Jeni, soţia sa, în cuptorul de lângă cas