La sfârşitul secolului al XVII-lea, la poalele muntelui Balabanu a fost ridicat un schit de lemn, cu hramul Sfântului Nicolae, locaşul a fost distrus de turci şapte ani
Ieri am prezentat Biserica evanghelică Nădlac - jud. ARAD
Biserica evanghelică, denumire oficială completă Biserica evanghelică luterană slovacă, denumire în limba slovacă - Slovenský evanjelický luteránsky cirkev
Ieri am prezentat Colegiul Național Mihai Eminescu - BUZĂU
Școala de fete „Dr. Constantin Angelescu”, denumiri alternative Școla secundară de fete, Liceul“Dr. Constantin Angelescu”, Școla medie nr. 2 „Mihai Emin
Profund îndurerat am aflat abia acum de moartea neașteptată a prietenului nostru mult iubit, Petru. Nimeni nu este întrebat, când dorește să plece din această lume. A plecat însă prea devreme, lăsând în urmă numai tristețe și durere. Bunul Dumnezeu s
Mănăstirea Rătești este o mănăstire ortodoxă situată în satul Rătești, comuna Berca, județul Buzău. Complexul arhitectural Mănăstirea Rătești a fost inclus pe lista mo
Școala de fete „Dr. Constantin Angelescu”, denumiri alternative Școla secundară de fete, Liceul“Dr. Constantin Angelescu”, Școla medie nr. 2 „Mihai Emin
Statuia lui Dosoftei din municipiul Iași este situată în centrul orașului chiar lângă Casa Dosoftei. Statuia este confecționată din bronz, s-a dezvelit în anul 1975, f
Ieri am prezentat Mănăstirea din Vorona - jud. BOTOȘANI
În mijlocul codrilor seculari ai Voronei, se află Mănăstirea Vorona. Veche vatră egumenică, întemeiată în urmă cu mai bine de 500 de ani de călugări ruşi, mă
Palatul administrativ din municipiul Tulcea, denumiri alternative Palatul Pașei sau Conacul Pașei, denumire și destinație actuală Muzeul de Arte (din anul 1982) est