Astăzi, pe 20 iulie, sărbătorim înălţarea la cer a Sfântului Ilie şi ziua onomastică a celor ce au fost dăruiţi cu acest nume. Este foarte posibil să aveţi un părinte, un frate, un partener de viaţă, un cunoscut ori un iubit/o iubita pe nume Ilie, Il
Ladies and Gentlemen, să încep politicos ca la o reprezentație artistică, eu sunt Hector și muncesc la Cirque du Soleil. Nu-i la îndemâna oricui să activeze aici, însă și efortul e pe măsură. Eu unul m-am cam săturat, dar pe cine interesează acest l
Plaja e aproape goală. Ce-ar fi dacă m-aș tăvăli pur și simplu pe nisip, să-l îmbrățișez și să-i solicit afecțiune? Departe de lumina agresivităților umane și profitând de amplasamentul în care mă situez, mă arunc pe țărm. Firișoarele strălucitoare
Când primele ninsori încep să cearnă, ne pregătim repede să plecăm de acasă. Se așterne repede pe pământ, atârnă chiciuri mari la streașină. Ninge frumos ca în poveste, ajungem la munte spre seară. Ne este foame, ne este sete, repede pregătesc ceva
Pentru mulți cafeaua este nelipsită dimineața, o cană sau mai multe pe parcursul unei zile. Eu nu beau cafea, nu am băut niciodată. Pentru mine este un adevărat ritual pregătirea ceaiului. În copilărie bunica Maria îmi spunea:
Fug adesea de arșița verii în grădina casei, la umbră. Mă însoțesc cărțile și caietele mele. Se anunță încă din primele ore o zi toridă, cu un soare arzător. Am pregătit o felie de pepene, compot de vișini, multe fructe. Grădina casei mele este foa
Mă asigur că bagajul e complet. Avem tot ce ne trebuie, ca să nu ne rătăcim pe cărările amăgitoare ale muntelui. Eu și Alexandru deși nu mai suntem doi tinerei, suntem totuși, doi excentrici cam trăzniți. Tocmai ne-am l
Dacă sunt șomer, eu n-am dreptul la vacanță? Muncesc mai mult decât vecina Gina care toată ziua rânduiește, apoi anexează hârtiile în bibliorafturile ei ofilite. Noaptea horcăie ca o oală de sarmale, iar ziua pierde vremea. Cât e ziulica de mare, eu
Astăzi este o zi însorită, încă de dimineață m-a salutat un cer senin. Încet se scurge nisipul în clepsidră anotimpurilor.. Așezați unul în fața altuia ascultăm vântul. Bem o cafea pe banca amintirilor într-un colț de clepsidră. Și ninge iar cu peta
Sunetul roților de tren și balansul vagoanelor pe șinele proaspăt ieșite din noapte îmi provoacă o stare de moleșeală soră cu somnul. Cât am dormit n-aș putea contoriza, însă brațul mamei urmat de remarca: „Am ajuns!” mă determină să sar ca arsă, ră
Pavelele din fața căsuței bunicului sunt mâzgălite de Irina cu cretă, în speranța că eu, ditamai flăcăul mă voi juca șotron cu ea, piticania cu codițele în vânt. Pare mai interesantă conversația tatălui meu cu bunelul John, întinsă la o cafea fără z
Cuibărită printre brazii de la marginea șoselei, înserarea dornică să-și etaleze haina nouă de culoarea cafelei, iese la o plimbare însoțită de doi vlăjgani care achiziționaseră toată ziua praf de adrenalină și vor să experimenteze „colecta” perchez
Nu judeca nici cu vorba, nici cu gândul, şi cu atât mai mult nu te preocupa de ce gândesc oamenii. Fiindcă cel mai adesea acela care trăieşte numai cu grija părerii oamenilor îi judecă aproape pe toţi cei pe care-i cunoaşte. ________ Lev Tolstoi
Este cald, deschid larg ferestrele. Soarele strălucește din zori.Trandafirii au înflorit pe aleile din grădină. Caisul este pline de fructe zemoase. Floarea soarelui este plină de semințe. Prin aerul cald un fluture zboară, grădina este copleșită de